• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Fastelavnsboller

    Fastelavnsboller med creme, nødder og chokolade

    Udgivet: feb 9, 2013 · Opdateret: maj 6, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Fastelavnsboller med creme mandler og chokolade

    Så er det gået hen og blevet fastelavn igen, og selvom jeg ikke klæder mig ud og slår katten af tønden mere, så betyder det ikke at jeg ikke spise fastelavnsboller! Sidste år lavede jeg en helt klassisk gammeldags fastelavnsbolle. Det er den opskrift jeg har bygget videre på her. Jeg har skåret ⅓ af smørret væk og så er der tilføjet hakket chokolade og mandler til cremen, hvilket var virkelig lækkert! Så skynd dig og få bagt årets fastelavnsboller.

    Fastelavnsboller med creme mandler og chokolade

    Fastelavnsboller med creme, nødder og chokolade

    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    12 stk.
    Forb. tid 1 t 30 min
    Samlet tid 1 t 30 min
    Udskriv

    Ingredienser

    Dej

    • 25 g gær
    • 1 æg
    • 1,25 dl mælk
    • 100 g koldt smør
    • 1 spsk. sukker
    • 300 g hvedemel
    • 1 æg til pensling
    • Flormelis kakao og kogende vand til glasuren

    Vaniljecreme

    • 1 æg
    • 2 spsk. sukker
    • 1 spsk. majsstivelse
    • 1,5 dl mælk
    • kornene af ½ vaniljestang
    • 50 g hakkede mandler
    • 50 g hakket mørk chokolade
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Bland mel og sukker sammen. Tilsæt smørret og ælt det med fingrene til en smuldret masse.
    • Lun mælken til den er fingervarm og opløs gæren deri. Tilsæt ægget og pisk det sammen.
    • Hæld gær-/æggeblandingen over de tørre ingredienser og rør det sammen. Ælt det på bordet og tilsæt evt. lidt mere mel. Lad det hæve i en skål i ca. en halv time.
    • Imens laves cremen: Kom alle ingredienser i en gryde (også den tomme vanillestang) og pisk det godt sammen. Varm det op ved middel varme og rør konstant i det til det koger op og bliver tykt. Tag det af varmen, hæld det i en skål og lad det køle af. (Og husk at tage vanillestangen op!).
    • Hak chokoladen og mandlerne og bland det sammen med vaniljecremen.
    • Efter hævning deles dejen i 12 stykker. Rul/tryk stykkerne flade og læg ca. 2 tsk. cremeblanding på hvert stykke.
    • Fold stykkerne sammen og læg dem på en bageplade med lukningen nedad (sørg for at de lukker helt tæt!). Pensl dem derefter med æg, og lad dem hæve en halv time.
    • Bag dem ved ca. 200 grader i ca. 15 min.
    • Lad dem køle af på en bagerist og smør dem med glasur.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 233 kcal | Kulhydrater: 24 g | Protein: 6 g | Fedt: 13 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Fastelavnsboller med creme, nødder og chokolade

     

    Fastelavnsboller med creme, nødder og chokolade

    Fastelavnsboller med creme, nødder og chokolade

    Fastelavnsboller med creme, nødder og chokolade

    Fastelavnsboller med creme, nødder og chokolade

    Fastelavnsboller med creme, nødder og chokolade

    Fastelavnsboller med creme, nødder og chokolade

    Fastelavnsboller med creme, nødder og chokolade

    Fastelavnsboller med creme, nødder og chokolade

    Følg mig på Instagram
    « Mine favoritopskrifter
    Kokospandekager med mango og vaniljeis »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Christina Sommer

      januar 20, 2018 at 2:31 pm

      Hej😊
      Jeg bruger tit dine opskrifter, de er nemme og forståelige synes jeg😊
      Kan disse fryses?

      Mvh Christina

      Svar
      • Louise Dam

        januar 22, 2018 at 11:11 pm

        Dejligt at høre :-) Jeg har faktisk ikke prøvet,men det vil jeg tro de kan.

        Svar
    2. Eva Papsø

      januar 14, 2016 at 9:39 pm

      Dem vil jeg prøve imorgen. ser så lækre ud. chokolade i cremen lyder også spændende.

      Svar
      • Louise Dam

        januar 14, 2016 at 11:45 pm

        Hej Eva
        Ja, gør endelig det - de var så lækre! :-)

        Svar
    3. stephanie

      februar 10, 2013 at 9:15 pm

      Mums :-)
      Har lige læst din fine blog fra ende til anden, og meldt mig som fast læser. :-)

      Svar
      • Louise Dam

        februar 11, 2013 at 10:31 am

        Hej Stefanie, det lyder som noget af et projekt :-) Velkommen til bloggen, og håber du bliver hængende :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her