Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder

Fastelavn

Fastelavn er en festlig tradition, der fejres i Danmark og mange andre lande verden over. Den danske fastelavnstradition har rødder tilbage i middelalderen og markerer afslutningen på vinteren og begyndelsen på foråret. En af de mest elskede traditioner er fastelavnslegen, hvor børnene slår til en tønde, der er fyldt med slik og chokolade. Den, der slår det sidste af tønden, kåres som "kattekonge" eller "kattedronning".

Når det kommer til mad, spiller fastelavnsboller en central rolle. Disse lækre boller er fyldt med f.eks. flødeskum eller syltetøj og er en uundværlig del af fastelavnsfejringen. De er kendt for deres søde smag og er en kæmpe glæde for både børn og voksne. Fastelavnsboller er ofte pyntet med et drys flormelis eller farvestrålende krymmel, der tilføjer lidt ekstra feststemning.

Fastelavnssøndag er kendt for at være dagen, hvor man klæder sig ud. Børn og voksne ifører sig farverige kostumer, der spænder fra superhelte til prinsesser, og deltager i fastelavnsoptog, hvor man går fra dør til dør og synger sange for at få slik eller penge. Her synges der sangen 'boller op, boller ned', som refererer til at enten giver man en fastelavnsbolle eller også laver man ballade,

  • Fastelavnsboller med skildpadde®
  • Fastelavnsboller med karamel og hindbær
  • Vandbakkelser
  • Semlor
  • Fastelavnsboller af wienerdej med konditorcreme og hindbærmarmelade
  • Croissant semlor
  • Nemme fastelavnsboller af wienerdej med kaffecreme og karamel
  • Fastelavnsboller med creme
  • Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum
  • Fastelavnsboller med creme, nødder og chokolade
Louise

Jeg hedder Louise, jeg er 36 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 900 opskrifter på siden.

Mere om mig →

NYE OPSKRIFTER

  • Forret med røget laks og syltet fennikel ()
    Forret med røget laks og syltet fennikel
  • Æggekage
    Æggekage med bacon på pande
  • Cookies med smarties ()
    Cookies med smarties og chokolade
  • Tranebærsauce ()
    Tranebærsauce
  • Risengrødsboller ()
    Risengrødsboller
  • Hindbærcoulis ()
    Hindbærcoulis

POPULÆRE OPSKRIFTER

  • Flaeskesteg i airfryer
    Flæskesteg i airfryer
  • Kartoffel porre suppe
    Kartoffel porre suppe
  • Dahl opskrift
    Indisk dahl
  • Saltmandler
  • Bagekartofler opskrift
    Bagekartofler
  • PANANG Curry MED KYLLING PANANG GAI panang curry
    Panang karry med kylling (Panang Gai)

Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required