• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Svinekød

    Svensk pølseret

    Udgivet: apr 3, 2017 · Opdateret: aug 28, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    En lækker opskrift på en skøn klassisk svensk pølseret.

    Svensk pølseret

    Svensk pølseret er en rigtig klassiker, som både er et hit hos børn og voksne. Retten er super nem at lave, og indeholder ingen mærkelig ingredienser du ikke kan få fat i.

    En svensk pølseret består af kogte kartofler, pølser og løg. Løg og pølser bliver stegt på panden og blandet med de kogte kartofler i en tomat/paprika sauce. Så det er altså en ret simpel ret, der er hurtig at lave.

    Se også disse opskrifter:
    Mørbradgryde med bacon & cocktailpølser | Bøf Stroganoff | Gullash

    Jeg er sikker på de fleste kender denne simple ret fra deres barndom. Det er nemlig en meget børnevenlig ret, som jeg er sikker på de fleste børn vil være glade for at få serveret til aftensmad. Herhjemme elsker vores datter i hvert fald alt der har noget at gøre med pølser :-)

    Herunder får du min opskrift på en lækker og klassisk svensk pølseret.

    ikon piskeris Chestnut

    Svensk pølseret

    4 personer
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 30 min
    Samlet tid 40 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Skærebræt
    • Gryde
    • Pande
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 kg kartofler
    • 500 g pølser
    • 2 løg
    • 1 dåse tomatpuré
    • 1 spsk paprika
    • 1 spsk ketchup
    • 2,5 dl fløde madlavningsfløde, kaffefløde eller piskefløde
    • 2 dl mælk
    • salt og peber
    • purløg til pynt

    Sådan gør du
     

    • Skræl kartoflerne, skær dem i mundrette bidder.
    • Kog dem i letsaltet vand i cirka 10-12 minutter.
    • Hæld vandet fra og stil til side.
    • Hak løget og skær pølserne i skiver.
    • Opvarm lidt olie på en pande og steg løgene til de er klare.
    • Tilsæt pølserne og rist dem på panden til de har fået lidt farve.
    • Tilsæt tomatpuré, paprika, fløde og mælk og lad det småsimre et par minutter.
    • Tilsæt de kogte kartofler og smag til med salt og peber.
    • Servér med friskklippet purløg.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Jeg har taget udgangspunkt i FoodFanatics opskrift.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 portion | Kalorier: 712 kcal | Kulhydrater: 58 g | Protein: 25 g | Fedt: 43 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 2 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Retten er nem at lave og smager virkelig godt. I den klassiske opskrift på svensk pølseret er der jo ikke mange grøntsager i - altså udover kartofler. Du kan derfor sagtens skifte måske halvdelen af kartoflerne ud i retten med f.eks. gulerødder, pastinak og knoldselleri. Så kan du sætte en sundere version på bordet.

    Retten er en rigtig god reste-ret. Hvis du har rester af de kogte kartofler fra dagen før, så er det perfekt at lave en svensk pølseret. Hvis du da ikke vil bruge dem til brasede kartofler eller knuste kartofler med hvidløg, rosmarin og parmesan.

    Ofte stillede spørgsmål til opskriften

    Hvilke pølser skal jeg bruge?

    Alle pølser kan bruges. Men wienerpølser og grillpølser er at foretrække til svensk pølseret.

    Stammer retten fra Sverige?

    Man kunne fristes til at tro at svensk pølseret oprinder fra Sverige. Men umiddelbart er retten faktisk ganske dansk. De kender i hvert fald ikke til retten i Sverige. Det menes, at retten er kommet til live da nogle danske børn var på lejrskole i Sverige og lavede en sammenkogt ret af deres rester.

    Kan jeg lave svensk pølseret uden fløde?

    Ja, du kan evt. udskifte fløden med mælk. Så skal du dog jævne retten lidt. Jeg vil dog understrege at retten helt sikkert smager bedste med fløde - især piskefløde.

    2 hele løg
    Hakket løg på pande
    Hakket løg svitset på panden
    Pølser i skiver
    Pølser og løg på panden
    Pølser og løg på panden
    Pølser, løg og tomatpuré på panden til svensk pølseret
    Svensk pølseret
    Kogte kartofler tilsættes svensk pølseret
    Svensk pølseret
    Svensk pølseret
    Svensk pølseret
    Svensk pølseret
    Følg mig på Instagram
    « Kringle med remonce
    Hjemmelavede Toffifee »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Stina

      april 18, 2017 at 7:10 pm

      Lækkert! Det skal jeg prøve i morgen det her! Mange tak :)

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her