• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Nem hverdagsmad

Svensk pølseret

Louisex
Ændret: sep 12, 2024 · Udgivet: apr 3, 2017 af Louise Dam · 3 Kommentarer

Svensk pølseret ()

Svensk pølseret er en rigtig klassiker, som både er et hit hos børn og voksne. Retten er super nem at lave, og indeholder ingen mærkelig ingredienser du ikke kan få fat i.

En svensk pølseret består af kogte kartofler, pølser og løg. Løg og pølser bliver stegt på panden og blandet med de kogte kartofler i en tomat/paprika sauce. Så det er altså en ret simpel ret, der er hurtig at lave.

Jeg er sikker på de fleste kender denne simple ret fra deres barndom. Det er nemlig en meget børnevenlig ret, som jeg er sikker på de fleste børn vil være glade for at få serveret til aftensmad. Herhjemme elsker vores datter i hvert fald alt der har noget at gøre med pølser :-)

Herunder får du min opskrift på en lækker og klassisk svensk pølseret.

piskeris Grullo

Svensk pølseret

5 fra 2 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Skærebræt
  • (reklamelink)Gryde
  • (reklamelink)Pande
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 500 g pølser
  • 2 løg
  • 1 dåse tomatpuré
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk ketchup
  • 2,5 dl fløde, madlavningsfløde, kaffefløde eller piskefløde
  • 2 dl mælk
  • salt og peber
  • purløg til pynt

Sådan gør du
 

  • Skræl kartoflerne, skær dem i mundrette bidder.
  • Kog dem i letsaltet vand i cirka 10-12 minutter.
  • Hæld vandet fra og stil til side.
  • Hak løgene.
  • Skær pølserne i skiver.
  • Opvarm lidt olie på en pande og steg løgene til de er klare.
  • Tilsæt pølserne og rist dem på panden til de har fået lidt farve.
  • Tilsæt tomatpuré, paprika, fløde og mælk og lad det småsimre et par minutter.
  • Tilsæt de kogte kartofler og smag til med salt og peber.
  • Servér med friskklippet purløg.

Noter

Jeg har taget udgangspunkt i FoodFanatics opskrift.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 portion | Kalorier: 712 kcal | Kulhydrater: 58 g | Protein: 25 g | Fedt: 43 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Svensk pølseret med grøntsager

Retten er nem at lave og smager virkelig godt. I den klassiske opskrift på svensk pølseret er der jo ikke mange grøntsager i - altså udover kartofler. Du kan derfor sagtens skifte halvdelen af kartoflerne ud i retten med f.eks. gulerødder, pastinak og knoldselleri. Så kan du sætte en sundere version på bordet.

Retten er en rigtig god reste-ret. Hvis du har rester af de kogte kartofler fra dagen før, så er det perfekt at lave en svensk pølseret. Hvis du da ikke vil bruge dem til brasede kartofler eller knuste kartofler med hvidløg, rosmarin og parmesan.

Ofte stillede spørgsmål til opskriften

Hvilke pølser skal jeg bruge?

Alle pølser kan bruges. Men wienerpølser og grillpølser er at foretrække til svensk pølseret.

Stammer retten fra Sverige?

Man kunne fristes til at tro at svensk pølseret oprinder fra Sverige. Men umiddelbart er retten faktisk ganske dansk. De kender i hvert fald ikke til retten i Sverige. Det menes, at retten er kommet til live da nogle danske børn var på lejrskole i Sverige og lavede en sammenkogt ret af deres rester.

Kan jeg lave svensk pølseret uden fløde?

Ja, du kan evt. udskifte fløden med mælk. Så skal du dog jævne retten lidt. Jeg vil dog understrege at retten helt sikkert smager bedste med fløde - især piskefløde.

Hakkede løg på pande
Hak løgene og kom på en pande
Pølser i skiver
Skær pølserne i skiver
Stegte løg på pande
Steg løgene til de er klare
Løg og pølser på pande
Kom pølserne på panden
Løg, pølser og tomatpuré
Kom tomatpuré og paprika i
Svensk pølseret ()
Tilsæt også mælk og fløde
Svensk pølseret ()
Tilføj de kogte kartofler
Svensk pølseret ()
Svensk pølseret ()
Svensk pølseret ()
Servér med friskklippet purløg

Kommentarer

  1. Glennie skriver

    april 10, 2024 at 2:06 pm

    Hvor meget tomatpuré bruger du ca? Mit er på tube, derfor mit spørgsmål :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 08, 2024 at 1:47 pm

      Cirka 140 g :-)

      Svar
  2. Stina skriver

    april 18, 2017 at 7:10 pm

    Lækkert! Det skal jeg prøve i morgen det her! Mange tak :)

    Svar
5 from 2 votes (2 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.