• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Tilbehør til aftensmaden

    Knuste kartofler med hvidløg, rosmarin og parmesan

    Udgivet: maj 22, 2019 · Opdateret: jun 22, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Knuste kartofler med hvidløg rosmaring og parmesan

    Knuste kartofler er en super lækker måde at variere sine kartofler lidt på. Mon ikke der er andre end mig der altid ender op med at tilberede kartofler på næsten samme måde hver gang? Der kan jeg godt være lidt idéforladt - særligt i hverdagene, hvor det skal gå lidt stærkt. Men så vil jeg altså virkelig slå et slag for de her mega lækre knuste kartofler.

    De er helt perfekte, hvis du ligger inde med en rest kogte kartofler. Så tager det faktisk ikke mere end 25 minutter før de er klar til at stille på bordet. De kogte kartofler skal blot mases med bunden af et glas eller lignende, og så fordeles der en blanding af smeltet smør, hvidløg og rosmarin på dem. Når de har været i ovnen bliver de lige toppet med et gavmildt drys revet parmesan og så bliver de lige gratineret i ovnen så de bliver sprøde, lækre og gyldne.

    Læs også: Bagekartofler | Stegt spidskål med parmesan | Aubergineruller med ricotta og parmesan

    De knuste kartofler fungerer som tilbehør til de fleste retter. Denne gang serverede jeg dem til en super lækker lammekrone og der passede de bare super godt til! De ville også egne sig rigtig fint som tilbehør til en lækker oksemørbrad. Det ville være rigtig god gæstemad. Til hverdag kan de serveres til alt lige fra frikadeller til kyllingelår, eller hvad du lige har lyst til.

     
    Knuste kartofler med hvidløg rosmaring og parmesan

    Knuste kartofler med hvidløg, rosmarin og parmesan

    3.94 fra 16 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    2 personer
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 40 min
    Samlet tid 50 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • 500 g kartoffel eller en rest kogte kartofler
    • 1 spsk smør
    • 1 fed hvidløg
    • 1 spsk rosmarin tørret (eller timian)
    • salt gerne flagesalt
    • parmesan
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Rengør kartoflerne og lad dem beholde skrællen på.
    • Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
    • Smelt smørret (evt. i mikroovnen) og pres hvidløg ud i det smeltede smør. Bland også tørret rosmarin i smørret.
    • Læg de kogte kartofler på en bageplade med bagepapir og knus dem ved at mase dem med bunden af et glas eller lignende.
    • Fordel det smeltede smør med hvidløg og rosmarin over de knuste kartofler og drys med salt (gerne flagesalt)
    • Sæt kartoflerne i ovnen i 15 minutter ved 200 grader.
    • Tag kartoflerne ud og drys med masser af revet parmesan.
    • Sæt kartoflerne tilbage i ovnen i cirka 5 minutter eller indtil de er fine gyldne og sprøde. Du kan evt. bruge grillfunktionen på ovnen.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Perfekt hvis du har en rest kogte kartofler.
    Inspiration til opskriften kommer hovedsageligt fra Anna-Mad.dk.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person
    | Kalorier: 247 kcal | Kulhydrater: 44 g | Protein: 5 g | Fedt: 6 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    kartofler med hvidløg rosmaring og parmesan GIF
    Sådan 'knuser' jeg kartoflerne med et glas

    Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan man koge kartoflerne noget tid i forvejen?

    Ja! Du kan koge dem dagen før hvis du vil. Faktisk er disse kartofler super smarte at lave når man netop har en kedelig rest kogte kartofler fra aftenen før. Så kan man nemlig lige få en super lækker ret ud af en kedelig rest. Så smart!

    Jeg har ikke rosmarin, kan jeg bruge et andet krydderi?

    Timian er også rigtig godt, og jeg er sikker på der er masser af krydderier der kan være gode. Prøv dig bare frem med det du kan lide.

    Hvad kan jeg servere sammen med de knuste kartofler?

    Lammekrone
    Mør og lækker lammekrone
    Gå til opskrift
    Lammekrone
    • kartofler
    • kartofler
    • kartofler
    • Knuste kartofler med hvidløg rosmaring og parmesan
    • Knuste kartofler med hvidløg rosmaring og parmesan
    • Knuste kartofler med hvidløg rosmaring og parmesan
    • Knuste kartofler med hvidløg rosmaring og parmesan
    Følg mig på Instagram
    « Skaldyrssafari langs den svenske vestkyst
    Salat med røget laks, dild og syltede rødløg »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Sandra

      marts 25, 2022 at 11:45 am

      Er de nemmest at knuse når de er skåret over og står på snitfladen?
      Jeg har en masse små kogte kartofler nemlig, og ville afprøve denne opskrift til nyretapper i aften 😃 men de bliver meget små hvis de halveres inden de knuses 😊

      Mvh Sandra

      Svar
      • Louise Dam

        april 06, 2022 at 9:51 am

        Jeg tror det er lidt nemmere fordi de så ligger mere stille, men tænker bestemt ikke det er problem at knuse dem hvis de ikke er skåret over.

        Svar
    2. Knud Ramian

      marts 03, 2021 at 9:15 am

      Ser lækkert ud. Hvordan klarede du at lave både lanmekrone og kartofler på samme tid?

      Svar
      • Louise Dam

        marts 03, 2021 at 1:39 pm

        Hej Knud
        De smager rigtig godt de her kartofler! Jeg mener jeg satte kartoflerne ind i ovnen da lammekronen næsten var færdig. Satte den bare under lammekronen. Og så flyttede jeg kartoflerne op, da lammekronen skulle ud og hvile. Så passede det meget godt med at begge dele kunne nå at blive færdige samtidig. Især hvis du giver kartoflerne en smule grill, så bliver de hurtigt færdige.
        Hilsen Louise

        Svar
    3. Marianne

      februar 23, 2021 at 6:49 pm

      Lavede det iaften, da jeg havde endelkogte kartofler. Havde besøg af sønnen,der hjalp min mand med noget it. Vi skulle have hakkebøffer og lavede disse kartofler. Det kan nok være den tog kegler,så opskriften ergemt til næste gang. 5 stjerner herfra.😋😋🥰👍

      Svar
      • Louise Dam

        marts 06, 2021 at 10:06 pm

        Hvor er det bare skønt at høre Marianne :-)

        Svar
    4. Rikke

      september 25, 2019 at 6:23 pm

      Kan man koge kartoflerne i forvejen, og så først knuse dem senere? 😊

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 16, 2019 at 3:42 pm

        Sagtens! Det er en perfekt opskrift hvis man har en rest af kogte kartofler.

        Svar
    5. Eva Stonor

      juni 03, 2019 at 8:42 am

      Super lækre opskrifter og lette på flere måder, ikke indviklede og tidskrævende og med ingredienser man normalt ligger inde med. Så dejligt

      Svar
      • Louise Dam

        juni 03, 2019 at 9:31 am

        Hej Eva
        Hvor er det bare dejligt at høre. Det er jo præcis det jeg gerne vil have :o)

        Svar
    6. Karsten

      maj 29, 2019 at 10:40 am

      Nu har jeg fået prøvet denne skønne opskrift! Det var en kæmpe succes - og så blandede jeg dem med det lækre kød, som du gav en opskrift på for lidt siden. Tak for inspirationen. Fortsæt det gode arbejde :-)

      Svar
      • Louise Dam

        juni 03, 2019 at 11:10 am

        Hej Karsten
        Hvor lyder det bare godt! Er glad for du kunne bruge opskriften :o)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her