Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Tilbehør til aftensmaden

Knuste kartofler med hvidløg, rosmarin og parmesan

Udgivet: 22. maj 2019 · Opdateret: 22. jun 2021

 
Knuste kartofler med hvidløg rosmaring og parmesan

Knuste kartofler er en super lækker måde at variere sine kartofler lidt på. Mon ikke der er andre end mig der altid ender op med at tilberede kartofler på næsten samme måde hver gang? Der kan jeg godt være lidt idéforladt - særligt i hverdagene, hvor det skal gå lidt stærkt. Men så vil jeg altså virkelig slå et slag for de her mega lækre knuste kartofler.

De er helt perfekte, hvis du ligger inde med en rest kogte kartofler. Så tager det faktisk ikke mere end 25 minutter før de er klar til at stille på bordet. De kogte kartofler skal blot mases med bunden af et glas eller lignende, og så fordeles der en blanding af smeltet smør, hvidløg og rosmarin på dem. Når de har været i ovnen bliver de lige toppet med et gavmildt drys revet parmesan og så bliver de lige gratineret i ovnen så de bliver sprøde, lækre og gyldne.

Læs også: Bagekartofler | Stegt spidskål med parmesan | Aubergineruller med ricotta og parmesan

De knuste kartofler fungerer som tilbehør til de fleste retter. Denne gang serverede jeg dem til en super lækker lammekrone og der passede de bare super godt til! De ville også egne sig rigtig fint som tilbehør til en lækker oksemørbrad. Det ville være rigtig god gæstemad. Til hverdag kan de serveres til alt lige fra frikadeller til kyllingelår, eller hvad du lige har lyst til.

 
piskeris Grullo

Knuste kartofler med hvidløg, rosmarin og parmesan

4.10 fra 22 stemmer
Justér antalJustér antal: 2 personer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 500 g kartoffel, eller en rest kogte kartofler
  • 1 spsk smør
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk rosmarin, tørret (eller timian)
  • salt, gerne flagesalt
  • parmesan

Sådan gør du
 

  • Rengør kartoflerne og lad dem beholde skrællen på.
  • Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
  • Smelt smørret (evt. i mikroovnen) og pres hvidløg ud i det smeltede smør. Bland også tørret rosmarin i smørret.
  • Læg de kogte kartofler på en bageplade med bagepapir og knus dem ved at mase dem med bunden af et glas eller lignende.
  • Fordel det smeltede smør med hvidløg og rosmarin over de knuste kartofler og drys med salt (gerne flagesalt)
  • Sæt kartoflerne i ovnen i 15 minutter ved 200 grader.
  • Tag kartoflerne ud og drys med masser af revet parmesan.
  • Sæt kartoflerne tilbage i ovnen i cirka 5 minutter eller indtil de er fine gyldne og sprøde. Du kan evt. bruge grillfunktionen på ovnen.

Noter

Perfekt hvis du har en rest kogte kartofler.
Inspiration til opskriften kommer hovedsageligt fra Anna-Mad.dk.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 247 kcal | Kulhydrater: 44 g | Protein: 5 g | Fedt: 6 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
kartofler med hvidløg rosmaring og parmesan GIF
Sådan 'knuser' jeg kartoflerne med et glas

Spørgsmål og svar til opskriften

Kan man koge kartoflerne noget tid i forvejen?

Ja! Du kan koge dem dagen før hvis du vil. Faktisk er disse kartofler super smarte at lave når man netop har en kedelig rest kogte kartofler fra aftenen før. Så kan man nemlig lige få en super lækker ret ud af en kedelig rest. Så smart!

Jeg har ikke rosmarin, kan jeg bruge et andet krydderi?

Timian er også rigtig godt, og jeg er sikker på der er masser af krydderier der kan være gode. Prøv dig bare frem med det du kan lide.

Hvad kan jeg servere sammen med de knuste kartofler?

Lammekrone
Mør og lækker lammekrone
Gå til opskrift
Lammekrone
  • kartofler
  • kartofler
  • kartofler
  • Knuste kartofler med hvidløg rosmaring og parmesan
  • Knuste kartofler med hvidløg rosmaring og parmesan
  • Knuste kartofler med hvidløg rosmaring og parmesan
  • Knuste kartofler med hvidløg rosmaring og parmesan

Kommentarer

  1. Sandra skriver

    marts 25, 2022 at 11:45 am

    Er de nemmest at knuse når de er skåret over og står på snitfladen?
    Jeg har en masse små kogte kartofler nemlig, og ville afprøve denne opskrift til nyretapper i aften 😃 men de bliver meget små hvis de halveres inden de knuses 😊

    Mvh Sandra

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 06, 2022 at 9:51 am

      Jeg tror det er lidt nemmere fordi de så ligger mere stille, men tænker bestemt ikke det er problem at knuse dem hvis de ikke er skåret over.

      Svar
  2. Knud Ramian skriver

    marts 03, 2021 at 9:15 am

    Ser lækkert ud. Hvordan klarede du at lave både lanmekrone og kartofler på samme tid?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 03, 2021 at 1:39 pm

      Hej Knud
      De smager rigtig godt de her kartofler! Jeg mener jeg satte kartoflerne ind i ovnen da lammekronen næsten var færdig. Satte den bare under lammekronen. Og så flyttede jeg kartoflerne op, da lammekronen skulle ud og hvile. Så passede det meget godt med at begge dele kunne nå at blive færdige samtidig. Især hvis du giver kartoflerne en smule grill, så bliver de hurtigt færdige.
      Hilsen Louise

      Svar
  3. Marianne skriver

    februar 23, 2021 at 6:49 pm

    Lavede det iaften, da jeg havde endelkogte kartofler. Havde besøg af sønnen,der hjalp min mand med noget it. Vi skulle have hakkebøffer og lavede disse kartofler. Det kan nok være den tog kegler,så opskriften ergemt til næste gang. 5 stjerner herfra.😋😋🥰👍

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 06, 2021 at 10:06 pm

      Hvor er det bare skønt at høre Marianne :-)

      Svar
  4. Rikke skriver

    september 25, 2019 at 6:23 pm

    Kan man koge kartoflerne i forvejen, og så først knuse dem senere? 😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2019 at 3:42 pm

      Sagtens! Det er en perfekt opskrift hvis man har en rest af kogte kartofler.

      Svar
  5. Eva Stonor skriver

    juni 03, 2019 at 8:42 am

    Super lækre opskrifter og lette på flere måder, ikke indviklede og tidskrævende og med ingredienser man normalt ligger inde med. Så dejligt

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 03, 2019 at 9:31 am

      Hej Eva
      Hvor er det bare dejligt at høre. Det er jo præcis det jeg gerne vil have :o)

      Svar
  6. Karsten skriver

    maj 29, 2019 at 10:40 am

    Nu har jeg fået prøvet denne skønne opskrift! Det var en kæmpe succes - og så blandede jeg dem med det lækre kød, som du gav en opskrift på for lidt siden. Tak for inspirationen. Fortsæt det gode arbejde :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 03, 2019 at 11:10 am

      Hej Karsten
      Hvor lyder det bare godt! Er glad for du kunne bruge opskriften :o)

      Svar
4.10 from 22 votes (22 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.