Knuste kartofler er en super lækker måde at variere sine kartofler lidt på. Mon ikke der er andre end mig der altid ender op med at tilberede kartofler på næsten samme måde hver gang? Der kan jeg godt være lidt idéforladt - særligt i hverdagene, hvor det skal gå lidt stærkt. Men så vil jeg altså virkelig slå et slag for de her mega lækre knuste kartofler.
De er helt perfekte, hvis du ligger inde med en rest kogte kartofler. Så tager det faktisk ikke mere end 25 minutter før de er klar til at stille på bordet. De kogte kartofler skal blot mases med bunden af et glas eller lignende, og så fordeles der en blanding af smeltet smør, hvidløg og rosmarin på dem. Når de har været i ovnen bliver de lige toppet med et gavmildt drys revet parmesan og så bliver de lige gratineret i ovnen så de bliver sprøde, lækre og gyldne.
De knuste kartofler fungerer som tilbehør til de fleste retter. Denne gang serverede jeg dem til en super lækker lammekrone og der passede de bare super godt til! De ville også egne sig rigtig fint som tilbehør til en lækker oksemørbrad. Det ville være rigtig god gæstemad. Til hverdag kan de serveres til alt lige fra frikadeller til kyllingelår, eller hvad du lige har lyst til.
Opskrift på knuste kartofler med hvidløg, roasmarin og parmesan
Ingredienser
Sådan gør du
- Rengør kartoflerne og lad dem beholde skrællen på.
- Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
- Smelt smørret (evt. i mikroovnen) og pres hvidløg ud i det smeltede smør. Bland også tørret rosmarin i smørret.
- Læg de kogte kartofler på en bageplade med bagepapir og knus dem ved at mase dem med bunden af et glas eller lignende.
- Fordel det smeltede smør med hvidløg og rosmarin over de knuste kartofler og drys med salt (gerne flagesalt)
- Sæt kartoflerne i ovnen i 15 minutter ved 200 grader.
- Tag kartoflerne ud og drys med masser af revet parmesan.
- Sæt kartoflerne tilbage i ovnen i cirka 5 minutter eller indtil de er fine gyldne og sprøde. Du kan evt. bruge grillfunktionen på ovnen.
Noter
Kan man koge kartoflerne i forvejen, og så først knuse dem senere? 😊
Sagtens! Det er en perfekt opskrift hvis man har en rest af kogte kartofler.
Super lækre opskrifter og lette på flere måder, ikke indviklede og tidskrævende og med ingredienser man normalt ligger inde med. Så dejligt
Hej Eva
Hvor er det bare dejligt at høre. Det er jo præcis det jeg gerne vil have :o)
Nu har jeg fået prøvet denne skønne opskrift! Det var en kæmpe succes - og så blandede jeg dem med det lækre kød, som du gav en opskrift på for lidt siden. Tak for inspirationen. Fortsæt det gode arbejde :-)
Hej Karsten
Hvor lyder det bare godt! Er glad for du kunne bruge opskriften :o)