• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Oksekød

    Helstegt oksemørbrad

    Udgivet: mar 21, 2022 · Opdateret: maj 1, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde en opskrift på helstegt oksemørbrad i ovn. Først får den en tur på panden hvorefter den bliver stegt videre i ovnen. Det er lækkert at servere en helstegt oksemørbrad med bearnaise og Mini Pommes Anna eller almindelige Pommes Anna. Denne her opskrift er uden bacon, men du kan godt lave en helstegt oksemørbrad med bacon, hvis du har lyst.

    Helstegt oksemørbrad

    Helstegt oksemørbrad er noget af det bedste og fineste kød. Det smager fantastisk ligemeget hvordan det tilberedes, men min foretrukne tilberedning er en helstegt oksemørbrad i ovn. Selvom en god oksemørbradbøf da heller ikke er af vejen. Det er meget simpelt at tilberede en hel oksemørbrad i ovnen og det er helt perfekt at servere for gæster.

    Når jeg laver oksemørbrad så vil jeg gerne have at den er rosastegt. Jeg tager derfor stegen ud af ovnen når den har nået 58 grader og så får den lige lov til at stå i cirka 10 minutter så kommer den op på lidt over 60 grader og så er den efter min mening perfekt. Hvis du ønsker den mere rød i det tager du den ud lidt før og hvis den skal være mindre rød giver du den lidt længere. Men pas på den ikke får for meget. Det er så synd med en helt grå oksemørbrad.

    Prøv også disse opskrifter:
    Grillet oksemørbrad | Svinemørbrad med dijonsennep, honning og mandler | Intervalstegt svinemørbrad

    Oksemørbrad er også helt perfekt at servere nytårsaften, det har vi selv haft succes med. Det fungerer også til en lang række forskellige former for tilbehør. Du kan se billeder af fremgangsmåden lige efter opskriften. Så kan du blandt andet se, hvordan man afpudser mørbraden.

    ikon piskeris Chestnut

    Helstegt oksemørbrad

    200 g pr. person
    Holdbarhed: 2 dage
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 50 min
    Samlet tid 50 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 oksemørbrad
    • Havsalt
    • Olie
    • Smør

    Sådan gør du
     

    • Afpuds oksemørbraden. Det vil sige at du skal fjerne sener fra mørbraden. Især er der en stor sene henover hele mørbraden som skal fjernes.
    • Hvis din mørbrad ikke er lige tyk over det hele kan det være en god idé at binde den med lidt madlavningssnor. Hvis der er en tynd ende så bøjer du den ind under mørbraden så den bliver lige tyk over det hele. Snør snoren rundt om hele mørbraden. Det hjælper også til at du får nogle pænere og mere runde skiver.
    • Varm en pande op med lidt smør og olie. Brun oksemørbraden på alle sider og krydr med salt og eventuelt peber.
    • Læg mørbraden i et ovnfast fad. Sæt et stegetermometer i mørbraden.
    • Sæt den i ovnen ved 200 grader indtil den når en kernetemperatur på 58 grader. Det tager cirka 30 minutter.
    • Tag stegen ud af ovnen og lad den stå og trække i cirka 10 minutter.
    • Skær oksemørbraden i skiver og server den.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 685 kcal | Protein: 45 g | Fedt: 55 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.1 fra 37 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvordan laver jeg helstegt mørbrad med bacon?

    Som sagt er denne her opskrift uden bacon, men du kan sagtens bruge bacon, hvis du er til det. Til denne her portion vil jeg tro, at du skal bruge 2 pakker bacon. Du lægger det rundt om mørbraden, inden den skal på panden, og følger ellers opskriften derfra.

    Hvordan renser man en mørbrad?

    Når du normalt køber en mørbrad, vil den have store eller mindre sener. Det vil typisk ligne det øverste billede, som du kan finde herunder. Slutresultatet skal gerne ligne det andet øverste billede. Man tager blot en skarp kniv og skærer det hvide væk. Her skal man prøve ikke at fjerne for meget af kødet, men det kræver lidt øvelse. Når det hvide er fjerne, har du renset din mørbrad. Dette kaldes også for at afpudse en mørbrad.

    Kan man lave en oksemørbrad før tid?

    Det kan man i teorien godt, men jeg synes selv, at det ville være synd at genopvarme den helstegte oksemørbrad. Du kan gøre det, at du afpudser og renser mørbraden inden, at du skal lave den. Så sparer du lidt tid der, og så kan du lave en helstegt oksemørbrad på dagen.

    Hvad kan man lave af tilbehør til oksemørbrad?

    Det gode ved oksemørbrad er, at man kan lave en lang række forskellige ting som tilbehør. Jeg ville helt klart servere den med en god omgang bearnaise og nogle sprøde ovnkartofler. Hertil kunne man servere en sprød salat og et lækkert madbrød. Jeg er selv ret vild med at lave svampesauce til en helstegt oksemørbrad.

    Opskrift på helstegt oksemørbrad
    Opskrift på helstegt oksemørbrad
    Opskrift på helstegt oksemørbrad
    Opskrift på helstegt oksemørbrad
    Opskrift på helstegt oksemørbrad
    Følg mig på Instagram
    « Hjemmelavet pasta
    Naanbrød med hvidløg »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Tina

      december 29, 2022 at 1:01 am

      Hej Louise! Jeg vil forsøge mig med din opskrift til nytår. Kan jeg afpudse mørbraden dagen før (d. 30), men først tilberede den den 31.?
      Godt nytår og tak for mange skønne opskrifter!
      Kh Tina

      Svar
      • Louise Dam

        december 31, 2022 at 12:30 am

        Jeg er først nået til din besked nu. Men det skulle altså ikke være noget problem så længe du får pakket den godt ind bagefter. Eventuelt i husholdningsfilm.

        Svar
    2. Flemming Andersen

      december 28, 2022 at 1:56 pm

      4 stars
      God opskrift . Jeg skal prøve og lave med grill tallerkner . Så først oksemørbrad og så tallerken med kartoffel mos og grønsager 😊

      Svar
      • Louise Dam

        december 31, 2022 at 12:31 am

        Lækkert! Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

        Svar
    3. Allan Sørensen

      oktober 02, 2022 at 9:24 am

      Har haft stor succes med at sætte den i ovnen ved 100 gr. efter at have brunet den af på panden. Det tager lidt længere tid. Men den bliver virkelig mør og hel flot rød.

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 02, 2022 at 10:14 pm

        Mange tak for tippet Allan :-)

        Svar
    4. Tim

      februar 26, 2021 at 1:47 pm

      Sikke en kanon opskrift. Vi brugte den i går da den mindste havde fødselsdag. Desværre gør forsamlingsforbuddet det svært at samles alle sammen, men tilgengæld er det godt med dejlig mad!

      Mvh
      Tim Petersson
      https://maaltidikasser.dk/

      Svar
      • Louise Dam

        marts 06, 2021 at 10:06 pm

        Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

        Svar
    5. Ordkløveren

      maj 17, 2020 at 5:08 pm

      Hvis man kommer noget i ovnen, er det så ikke reelt set bagt?
      Så overskriften med rette, skulle være helbagt oksemørbrad eller måske endda Halv (hel)bagt oksemørbrad.
      Stegning foregår jo på en pande eller lign...

      Svar
      • Louise Dam

        maj 19, 2020 at 3:57 pm

        Det kan da godt være det burde hedde det efter den logik, men sådan tror jeg bare ikke det er blevet. Jeg har f.eks. heller aldrig hørt om bagt kylling - selvom den kommer i ovnen. Jeg er ret sikker på, at hvis jeg havde en opskrift på helbagt oksemørbrad ville jeg ikke få særlig mange hits på den opskrift, det er der vist ingen der søger på :o)

        Svar
        • Lotte

          december 15, 2020 at 12:49 pm

          Hej Louise
          Jeg skal lave helstegt oksemørbrad til nytår men det skal være to go..
          Hvordan gør jeg så kødet ikke bader i kødsår inden folk kommer hjem med det og kan de evt give den lidt ekstra så den er varm når den skal spises
          Hilsen lotte

          Svar
          • Louise Dam

            december 21, 2020 at 3:10 pm

            Hej Lotte
            Det har jeg desværre ikke den store erfaring med. Du har ikke en sous vide du kan lave det i? Det ville helt sikkert være den vej jeg gik. Så kan man varme lige stege den af inden servering.
            Hilsen Louise

            Svar
        • Haidi Scharbau

          december 30, 2020 at 10:55 pm

          Jeg har lige søgt på helbagt oksemørbrad :-)

          Svar
          • Louise Dam

            februar 11, 2021 at 12:01 am

            Ha ha, ja okay så :-)

            Svar
            • Kaj Mikkelsen

              juni 07, 2022 at 3:00 pm

              5 stars
              Perfekt

            • Louise Dam

              juni 09, 2022 at 8:59 am

              Dejligt at høre :-)

          • Astrid

            maj 01, 2021 at 1:18 pm

            Hej Louise
            Jeg skal lave helstegt kalvemørbrad til en fødselsdag.
            Kan jeg stege den på panden om formiddagen og så putte den i ovnen om aftenen før servering?
            Tak for en god bog. Kh Astrid

            Svar
            • Louise Dam

              maj 07, 2021 at 10:54 pm

              Hej Astrid
              Jeg ville synes det er synd at opvarme en mørbrad. Det vil helt sikker være bedst at lave den lige inden servering.
              Dejligt du kan lide min blog :-)
              Hilsen Louise

        • Gitte

          august 04, 2021 at 6:16 pm

          Når kød tilberedes i ovn hedder det at det bliver stegt uanset hvad kød det er.
          Tror ordkløveren skulle nærlæse mere på brugen af danske ord. 🙃🤔

          Svar
        • Husein

          november 13, 2021 at 11:34 am

          Tak for opskrift jeg laver den lige nu .

          Svar
          • Louise Dam

            november 13, 2021 at 2:28 pm

            Håber den bliver rigtig lækker :-)

            Svar
      • Lars Lyskjær

        december 31, 2020 at 11:39 am

        Laver du flæskesteg på en pande, eller steger du den i ovnen????
        Den bager du vel ikke i ovnen

        Svar
      • Bino

        august 09, 2021 at 7:29 pm

        nope brød bages kød steges når det er i ovnen

        Svar
      • Jørgen Agustina

        september 25, 2021 at 3:18 pm

        Få et liv

        Svar
    6. D.P

      januar 19, 2020 at 5:47 pm

      Jeg ville stoppe på 54 grader Max.
      Ellers helt fint.
      Lavede trøffelsauce til og hassel bagte kartofler til det var et hit.

      Svar
      • Louise Dam

        januar 31, 2020 at 11:44 am

        Hvis man vil have den mere rød/rosa end på billedet så skal man stoppe lidt før og her lyder det også fint med 54 grader. Det lyder super lækkert med trøffelsauce og hasselbagte kartofler. Mums!
        Hilsen Louise

        Svar
    7. Ana

      december 31, 2019 at 3:22 pm

      Du er pisse dygtig🥰
      Tak for den opskrift🙏🏿🙏🏿🙏🏿👍👍👍

      Svar
      • Louise Dam

        januar 05, 2020 at 10:20 am

        Mange tak Ana, hvor er du sød :-)

        Svar
    8. Nicolai

      april 07, 2019 at 4:47 pm

      Godt svar Keld dit arrogante fjols. Har du ikke noget konstruktivt at tilføje, så hold dig da væk. Folk som dig, skulle ikke have adgang til internettet.

      Svar
      • Dan

        december 31, 2019 at 8:32 pm

        Det er da et unødigt angreb, du kommer med der, i min optik ude af proportioner, i forhold til Keld's kommentar.
        Det kunne jo være en oplysning, der kunne hjælpe i fremtiden og ikke ment som andet.

        Svar
      • Jesper Jensen

        december 28, 2020 at 2:45 pm

        Hej Nicolai,

        Din manglende stil i et mad forum for intelligente og respektfulde, voksne mennesker, peger desværre voldsomt i retning af EkstraBladet, og Brøndby fodboldfans.
        Slip venligst denne dialog for pæne folk, med gensidig kærlighed og respekt.

        Farvel & Nej- tak😱

        Svar
      • Jesper Jensen

        december 28, 2020 at 2:48 pm

        Hav et rigtigt liv fremadrettet, i tråd med din manglende respekt for andre, fornuftige mennesker.

        Svar
    9. Malene Mac Donald

      marts 22, 2018 at 2:39 pm

      Hej Louise
      Fantastiske opskrifter du har..👍
      Har du en ide på en sovs hertil?...
      Mvh. Malene

      Svar
      • Louise Dam

        marts 30, 2018 at 11:26 am

        Hej Malene, jeg er selv glad for en lækker svampesauce. Find opskriften her: https://www.louisesmadblog.dk/svampesauce/

        Svar
    10. Sebastian

      januar 08, 2018 at 10:52 pm

      Waaw kan klart anbefales.. 👌🏼

      Svar
    11. Steffen

      december 30, 2017 at 1:39 am

      Er det 200 grader ved varmluft?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 07, 2018 at 12:29 pm

        Jeg bruger alm. ovn.

        Svar
    12. Linda

      december 29, 2017 at 1:06 pm

      Har en oksemørbrad på frost, hvor mange dage må den ligge på køl i køleskabet?

      Svar
      • Louise Dam

        april 27, 2018 at 5:07 pm

        Til den er optøet vil jeg tro.

        Svar
      • Madelskeren

        juli 11, 2020 at 6:36 pm

        De fleste slagter lade stege som den ligge og trække 2 ugers tid i køleskabet sker der absolut intet ved andet end at køddet modner mere

        Svar
    13. Thomas Kjeldsen

      december 31, 2016 at 8:03 pm

      UNDSKYLD men 30min..... kan ikke helt passe , jeg har nu lavet den og efter 30 min var den kun oppe på 35grader..... , er det 30min pr kilo???

      Svar
      • Louise Dam

        januar 27, 2017 at 5:12 pm

        Hej Thomas
        Der kan være meget forskel på ovne - og derfor kan det være din ovn faktisk varmer meget mindre end den burde. Jeg vil mene at det skulle passe med lige omkring 30 minutter. Det burde max svinge 5-10 minutter vil jeg tro.

        Svar
    14. Thomas Christiansen

      december 23, 2015 at 2:54 pm

      Findes der så store pander?

      Svar
      • Louise Dam

        december 25, 2015 at 6:08 pm

        Hej Thomas

        Man kan godt lægge den rundt i panden synes jeg. Nu lavede jeg godt nok kun 1/2 oksemørbrad da jeg tog billeder til dette indlæg, det er selvfølgelig noget nemmere. Hvis det er for besværligt med panden kan du også brune den af på grillen ved høj varme i meget kort tid.

        Svar
    15. Rosa Grevsen

      november 20, 2015 at 2:52 pm

      Tak Louise. Dejligt du har lagt billeder ud også. Kan man lave den dagen før? Eller ville det være synd ?

      Svar
      • Louise Dam

        november 21, 2015 at 12:24 am

        Hej Rosa
        Det ville bestemt være synd med sådan et dyrt stykke kød.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her