Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Hovedret til nytår

Helstegt oksemørbrad

Udgivet: 21. mar 2022 · Opdateret: 1. maj 2021

Her kan du finde en opskrift på helstegt oksemørbrad i ovn. Først får den en tur på panden hvorefter den bliver færdigstegt i ovnen. Det er lækkert at servere en helstegt oksemørbrad med bearnaise og Mini Pommes Anna eller almindelige Pommes Anna.

Helstegt oksemørbrad

Helstegt oksemørbrad er noget af det bedste og fineste kød. Det smager fantastisk lige meget hvordan det tilberedes, men min foretrukne tilberedning er en helstegt oksemørbrad. Selvom en god oksemørbradbøf da heller ikke er af vejen. Det er meget simpelt at tilberede en hel oksemørbrad i ovnen og det er helt perfekt at servere for gæster.

Når jeg laver oksemørbrad så vil jeg gerne have at den er rosastegt. Jeg tager derfor stegen ud af ovnen når den har nået 58 grader og så får den lige lov til at stå i cirka 10 minutter så kommer den op på lidt over 60 grader og så er den efter min mening perfekt. Hvis du ønsker den mere rød i det tager du den ud lidt før og hvis den skal være mindre rød giver du den lidt længere. Men pas på den ikke får for meget. Det er så synd med en helt grå oksemørbrad.

Prøv også disse opskrifter:
Grillet oksemørbrad | Svinemørbrad med dijonsennep, honning og mandler | Intervalstegt svinemørbrad

Oksemørbrad er også helt perfekt at servere nytårsaften, det har vi selv haft stor succes med. Det fungerer også til en lang række forskellige former for tilbehør. Du kan se billeder af fremgangsmåden lige efter opskriften. Så kan du blandt andet se, hvordan man afpudser mørbraden.

Du kan også prøve at lave oksemørbradbøffer med ovnkartofler og to slags salat.

piskeris Grullo

Helstegt oksemørbrad

4.09 fra 45 stemmer
Justér antalJustér antal: 200 g pr. person
Holdbarhed: 2 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 50 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 oksemørbrad
  • (reklamelink)Havsalt
  • Olie
  • Smør

Sådan gør du
 

  • Afpuds oksemørbraden. Det vil sige at du skal fjerne sener fra mørbraden. Især er der en stor sene henover hele mørbraden som skal fjernes.
  • Hvis din mørbrad ikke er lige tyk over det hele kan det være en god idé at binde den med lidt madlavningssnor. Hvis der er en tynd ende så bøjer du den ind under mørbraden så den bliver lige tyk over det hele. Snør snoren rundt om hele mørbraden. Det hjælper også til at du får nogle pænere og mere runde skiver.
  • Varm en pande op med lidt smør og olie. Brun oksemørbraden på alle sider og krydr med salt og eventuelt peber.
  • Læg mørbraden i et ovnfast fad. Sæt et stegetermometer i mørbraden.
  • Sæt den i ovnen ved 200 grader alm. ovn indtil den når en kernetemperatur på 58 grader. Det tager cirka 30 minutter.
  • Tag stegen ud af ovnen og lad den stå og trække i cirka 10 minutter.
  • Skær oksemørbraden i skiver og server den.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 685 kcal | Protein: 45 g | Fedt: 55 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Prøv også at tilberede din oksemørbrad i sous vide. Det har den fordel at det er lidt nemmere at styre når man har gæster. Der sker nemlig ikke noget ved at den lige får 15 minutter for meget - det skal den altså helst ikke have i ovnen.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvordan laver jeg helstegt mørbrad med bacon?

Denne her opskrift er uden bacon, men du kan sagtens bruge bacon, hvis du er til det. Til denne her portion vil jeg tro, at du skal bruge 2 pakker bacon. Du lægger det rundt om mørbraden, inden den skal på panden, og følger ellers opskriften derfra.

Hvordan renser man en mørbrad?

Når du normalt køber en mørbrad, vil den have store eller mindre sener. Det vil typisk ligne det øverste billede, som du kan finde herunder. Slutresultatet skal gerne ligne det andet øverste billede. Man tager blot en skarp kniv og skærer det hvide væk. Her skal man prøve ikke at fjerne for meget af kødet, men det kræver lidt øvelse. Når det hvide er fjerne, har du renset din mørbrad. Dette kaldes også for at afpudse en mørbrad.

Kan man lave en oksemørbrad før tid?

Det kan man i teorien godt, men jeg synes selv, at det ville være synd at genopvarme den helstegte oksemørbrad. Du kan gøre det, at du afpudser og renser mørbraden inden, at du skal lave den. Så sparer du lidt tid der, og så kan du lave en helstegt oksemørbrad på dagen.

Hvad kan man lave af tilbehør til oksemørbrad?

Det gode ved oksemørbrad er, at man kan lave en lang række forskellige ting som tilbehør. Jeg ville helt klart servere den med en god omgang bearnaise og nogle sprøde ovnkartofler. Hertil kunne man servere en sprød salat og et lækkert madbrød. Jeg er selv ret vild med at lave svampesauce til en helstegt oksemørbrad.

Opskrift på helstegt oksemørbrad
Afpudset oksemørbrad
Opskrift på helstegt oksemørbrad
Opskrift på helstegt oksemørbrad
Opskrift på helstegt oksemørbrad

Kommentarer

  1. Tina skriver

    december 29, 2022 at 1:01 am

    Hej Louise! Jeg vil forsøge mig med din opskrift til nytår. Kan jeg afpudse mørbraden dagen før (d. 30), men først tilberede den den 31.?
    Godt nytår og tak for mange skønne opskrifter!
    Kh Tina

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 31, 2022 at 12:30 am

      Jeg er først nået til din besked nu. Men det skulle altså ikke være noget problem så længe du får pakket den godt ind bagefter. Eventuelt i husholdningsfilm.

      Svar
  2. Flemming Andersen skriver

    december 28, 2022 at 1:56 pm

    4 stars
    God opskrift . Jeg skal prøve og lave med grill tallerkner . Så først oksemørbrad og så tallerken med kartoffel mos og grønsager 😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 31, 2022 at 12:31 am

      Lækkert! Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

      Svar
  3. Allan Sørensen skriver

    oktober 02, 2022 at 9:24 am

    Har haft stor succes med at sætte den i ovnen ved 100 gr. efter at have brunet den af på panden. Det tager lidt længere tid. Men den bliver virkelig mør og hel flot rød.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 02, 2022 at 10:14 pm

      Mange tak for tippet Allan :-)

      Svar
  4. Tim skriver

    februar 26, 2021 at 1:47 pm

    Sikke en kanon opskrift. Vi brugte den i går da den mindste havde fødselsdag. Desværre gør forsamlingsforbuddet det svært at samles alle sammen, men tilgengæld er det godt med dejlig mad!

    Mvh
    Tim Petersson
    https://maaltidikasser.dk/

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 06, 2021 at 10:06 pm

      Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

      Svar
  5. Ordkløveren skriver

    maj 17, 2020 at 5:08 pm

    Hvis man kommer noget i ovnen, er det så ikke reelt set bagt?
    Så overskriften med rette, skulle være helbagt oksemørbrad eller måske endda Halv (hel)bagt oksemørbrad.
    Stegning foregår jo på en pande eller lign...

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 19, 2020 at 3:57 pm

      Det kan da godt være det burde hedde det efter den logik, men sådan tror jeg bare ikke det er blevet. Jeg har f.eks. heller aldrig hørt om bagt kylling - selvom den kommer i ovnen. Jeg er ret sikker på, at hvis jeg havde en opskrift på helbagt oksemørbrad ville jeg ikke få særlig mange hits på den opskrift, det er der vist ingen der søger på :o)

      Svar
      • Lotte skriver

        december 15, 2020 at 12:49 pm

        Hej Louise
        Jeg skal lave helstegt oksemørbrad til nytår men det skal være to go..
        Hvordan gør jeg så kødet ikke bader i kødsår inden folk kommer hjem med det og kan de evt give den lidt ekstra så den er varm når den skal spises
        Hilsen lotte

        Svar
        • Louise Dam skriver

          december 21, 2020 at 3:10 pm

          Hej Lotte
          Det har jeg desværre ikke den store erfaring med. Du har ikke en sous vide du kan lave det i? Det ville helt sikkert være den vej jeg gik. Så kan man varme lige stege den af inden servering.
          Hilsen Louise

          Svar
      • Haidi Scharbau skriver

        december 30, 2020 at 10:55 pm

        Jeg har lige søgt på helbagt oksemørbrad :-)

        Svar
        • Louise Dam skriver

          februar 11, 2021 at 12:01 am

          Ha ha, ja okay så :-)

          Svar
          • Kaj Mikkelsen skriver

            juni 07, 2022 at 3:00 pm

            5 stars
            Perfekt

          • Louise Dam skriver

            juni 09, 2022 at 8:59 am

            Dejligt at høre :-)

        • Astrid skriver

          maj 01, 2021 at 1:18 pm

          Hej Louise
          Jeg skal lave helstegt kalvemørbrad til en fødselsdag.
          Kan jeg stege den på panden om formiddagen og så putte den i ovnen om aftenen før servering?
          Tak for en god bog. Kh Astrid

          Svar
          • Louise Dam skriver

            maj 07, 2021 at 10:54 pm

            Hej Astrid
            Jeg ville synes det er synd at opvarme en mørbrad. Det vil helt sikker være bedst at lave den lige inden servering.
            Dejligt du kan lide min blog :-)
            Hilsen Louise

      • Gitte skriver

        august 04, 2021 at 6:16 pm

        Når kød tilberedes i ovn hedder det at det bliver stegt uanset hvad kød det er.
        Tror ordkløveren skulle nærlæse mere på brugen af danske ord. 🙃🤔

        Svar
      • Husein skriver

        november 13, 2021 at 11:34 am

        Tak for opskrift jeg laver den lige nu .

        Svar
        • Louise Dam skriver

          november 13, 2021 at 2:28 pm

          Håber den bliver rigtig lækker :-)

          Svar
    • Lars Lyskjær skriver

      december 31, 2020 at 11:39 am

      Laver du flæskesteg på en pande, eller steger du den i ovnen????
      Den bager du vel ikke i ovnen

      Svar
    • Bino skriver

      august 09, 2021 at 7:29 pm

      nope brød bages kød steges når det er i ovnen

      Svar
    • Jørgen Agustina skriver

      september 25, 2021 at 3:18 pm

      Få et liv

      Svar
  6. D.P skriver

    januar 19, 2020 at 5:47 pm

    Jeg ville stoppe på 54 grader Max.
    Ellers helt fint.
    Lavede trøffelsauce til og hassel bagte kartofler til det var et hit.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 31, 2020 at 11:44 am

      Hvis man vil have den mere rød/rosa end på billedet så skal man stoppe lidt før og her lyder det også fint med 54 grader. Det lyder super lækkert med trøffelsauce og hasselbagte kartofler. Mums!
      Hilsen Louise

      Svar
  7. Ana skriver

    december 31, 2019 at 3:22 pm

    Du er pisse dygtig🥰
    Tak for den opskrift🙏🏿🙏🏿🙏🏿👍👍👍

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 05, 2020 at 10:20 am

      Mange tak Ana, hvor er du sød :-)

      Svar
  8. Nicolai skriver

    april 07, 2019 at 4:47 pm

    Godt svar Keld dit arrogante fjols. Har du ikke noget konstruktivt at tilføje, så hold dig da væk. Folk som dig, skulle ikke have adgang til internettet.

    Svar
    • Dan skriver

      december 31, 2019 at 8:32 pm

      Det er da et unødigt angreb, du kommer med der, i min optik ude af proportioner, i forhold til Keld's kommentar.
      Det kunne jo være en oplysning, der kunne hjælpe i fremtiden og ikke ment som andet.

      Svar
    • Jesper Jensen skriver

      december 28, 2020 at 2:45 pm

      Hej Nicolai,

      Din manglende stil i et mad forum for intelligente og respektfulde, voksne mennesker, peger desværre voldsomt i retning af EkstraBladet, og Brøndby fodboldfans.
      Slip venligst denne dialog for pæne folk, med gensidig kærlighed og respekt.

      Farvel & Nej- tak😱

      Svar
    • Jesper Jensen skriver

      december 28, 2020 at 2:48 pm

      Hav et rigtigt liv fremadrettet, i tråd med din manglende respekt for andre, fornuftige mennesker.

      Svar
  9. Malene Mac Donald skriver

    marts 22, 2018 at 2:39 pm

    Hej Louise
    Fantastiske opskrifter du har..👍
    Har du en ide på en sovs hertil?...
    Mvh. Malene

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 30, 2018 at 11:26 am

      Hej Malene, jeg er selv glad for en lækker svampesauce. Find opskriften her: https://www.louisesmadblog.dk/svampesauce/

      Svar
  10. Sebastian skriver

    januar 08, 2018 at 10:52 pm

    Waaw kan klart anbefales.. 👌🏼

    Svar
  11. Steffen skriver

    december 30, 2017 at 1:39 am

    Er det 200 grader ved varmluft?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 07, 2018 at 12:29 pm

      Jeg bruger alm. ovn.

      Svar
  12. Linda skriver

    december 29, 2017 at 1:06 pm

    Har en oksemørbrad på frost, hvor mange dage må den ligge på køl i køleskabet?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 27, 2018 at 5:07 pm

      Til den er optøet vil jeg tro.

      Svar
    • Madelskeren skriver

      juli 11, 2020 at 6:36 pm

      De fleste slagter lade stege som den ligge og trække 2 ugers tid i køleskabet sker der absolut intet ved andet end at køddet modner mere

      Svar
  13. Thomas Kjeldsen skriver

    december 31, 2016 at 8:03 pm

    UNDSKYLD men 30min..... kan ikke helt passe , jeg har nu lavet den og efter 30 min var den kun oppe på 35grader..... , er det 30min pr kilo???

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 27, 2017 at 5:12 pm

      Hej Thomas
      Der kan være meget forskel på ovne - og derfor kan det være din ovn faktisk varmer meget mindre end den burde. Jeg vil mene at det skulle passe med lige omkring 30 minutter. Det burde max svinge 5-10 minutter vil jeg tro.

      Svar
  14. Thomas Christiansen skriver

    december 23, 2015 at 2:54 pm

    Findes der så store pander?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 25, 2015 at 6:08 pm

      Hej Thomas

      Man kan godt lægge den rundt i panden synes jeg. Nu lavede jeg godt nok kun 1/2 oksemørbrad da jeg tog billeder til dette indlæg, det er selvfølgelig noget nemmere. Hvis det er for besværligt med panden kan du også brune den af på grillen ved høj varme i meget kort tid.

      Svar
  15. Rosa Grevsen skriver

    november 20, 2015 at 2:52 pm

    Tak Louise. Dejligt du har lagt billeder ud også. Kan man lave den dagen før? Eller ville det være synd ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 21, 2015 at 12:24 am

      Hej Rosa
      Det ville bestemt være synd med sådan et dyrt stykke kød.

      Svar
4.09 from 45 votes (43 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.