
Oksemørbrad er også helt perfekt at servere nytårsaften, det har vi selv haft succes med. Du kan eventuel servere mørbraden med lækre Mini Pommes Anna eller almindelige Pommes Anna.
Helstegt oksemørbrad
Beregn 200-250 g pr. person
Forberedelsestid: 50 minutter
Ingredienser
1 oksemørbrad
Havsalt
Olie
Smør
Fremgangsmåde
1. Afpuds oksemørbraden. Det vil sige at du skal fjerne sener fra mørbraden. Især er der en stor sene henover hele mørbraden som skal fjernes.
2. Hvis din mørbrad ikke er lige tyk over det hele kan det være en god idé at binde den med lidt madlavningssnor. Hvis der er en tynd ende så bøjer du den ind under mørbraden så den bliver lige tyk over det hele. Snør snoren rundt om hele mørbraden. Det hjælper også til at du får nogle pænere og mere runde skiver.
3. Varm en pande op med lidt smør og olie. Brun oksemørbraden på alle sider og krydr med salt og eventuelt peber.
4. Læg mørbraden i et ovnfast fad. Sæt et stegetermometer i mørbraden.
5. Sæt den i ovnen ved 200 grader indtil den når en kernetemperatur på 58 grader. Det tager cirka 30 minutter.
6. Tag stegen ud af ovnen og lad den stå og trække i cirka 10 minutter.
7. Skær oksemørbraden i skiver og server den.





Skrevet af: Louise DamOksemørbradKategori: Aftensmad, Nytår, Oksekød, Populær opskrift
Hvis man kommer noget i ovnen, er det så ikke reelt set bagt?
Så overskriften med rette, skulle være helbagt oksemørbrad eller måske endda Halv (hel)bagt oksemørbrad.
Stegning foregår jo på en pande eller lign...
Det kan da godt være det burde hedde det efter den logik, men sådan tror jeg bare ikke det er blevet. Jeg har f.eks. heller aldrig hørt om bagt kylling - selvom den kommer i ovnen. Jeg er ret sikker på, at hvis jeg havde en opskrift på helbagt oksemørbrad ville jeg ikke få særlig mange hits på den opskrift, det er der vist ingen der søger på :o)
Hej Louise
Jeg skal lave helstegt oksemørbrad til nytår men det skal være to go..
Hvordan gør jeg så kødet ikke bader i kødsår inden folk kommer hjem med det og kan de evt give den lidt ekstra så den er varm når den skal spises
Hilsen lotte
Hej Lotte
Det har jeg desværre ikke den store erfaring med. Du har ikke en sous vide du kan lave det i? Det ville helt sikkert være den vej jeg gik. Så kan man varme lige stege den af inden servering.
Hilsen Louise
Jeg ville stoppe på 54 grader Max.
Ellers helt fint.
Lavede trøffelsauce til og hassel bagte kartofler til det var et hit.
Hvis man vil have den mere rød/rosa end på billedet så skal man stoppe lidt før og her lyder det også fint med 54 grader. Det lyder super lækkert med trøffelsauce og hasselbagte kartofler. Mums!
Hilsen Louise
Du er pisse dygtig🥰
Tak for den opskrift🙏🏿🙏🏿🙏🏿👍👍👍
Mange tak Ana, hvor er du sød :-)
Godt svar Keld dit arrogante fjols. Har du ikke noget konstruktivt at tilføje, så hold dig da væk. Folk som dig, skulle ikke have adgang til internettet.
Det er da et unødigt angreb, du kommer med der, i min optik ude af proportioner, i forhold til Keld's kommentar.
Det kunne jo være en oplysning, der kunne hjælpe i fremtiden og ikke ment som andet.
Hej Louise
Fantastiske opskrifter du har..👍
Har du en ide på en sovs hertil?...
Mvh. Malene
Hej Malene, jeg er selv glad for en lækker svampesauce. Find opskriften her: https://www.louisesmadblog.dk/svampesauce/
Waaw kan klart anbefales.. 👌🏼
Er det 200 grader ved varmluft?
Jeg bruger alm. ovn.
Har en oksemørbrad på frost, hvor mange dage må den ligge på køl i køleskabet?
Til den er optøet vil jeg tro.
De fleste slagter lade stege som den ligge og trække 2 ugers tid i køleskabet sker der absolut intet ved andet end at køddet modner mere
UNDSKYLD men 30min..... kan ikke helt passe , jeg har nu lavet den og efter 30 min var den kun oppe på 35grader..... , er det 30min pr kilo???
Hej Thomas
Der kan være meget forskel på ovne - og derfor kan det være din ovn faktisk varmer meget mindre end den burde. Jeg vil mene at det skulle passe med lige omkring 30 minutter. Det burde max svinge 5-10 minutter vil jeg tro.
Findes der så store pander?
Hej Thomas
Man kan godt lægge den rundt i panden synes jeg. Nu lavede jeg godt nok kun 1/2 oksemørbrad da jeg tog billeder til dette indlæg, det er selvfølgelig noget nemmere. Hvis det er for besværligt med panden kan du også brune den af på grillen ved høj varme i meget kort tid.
man kan ikke ligge; men lægge
Tak Louise. Dejligt du har lagt billeder ud også. Kan man lave den dagen før? Eller ville det være synd ?
Hej Rosa
Det ville bestemt være synd med sådan et dyrt stykke kød.