• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Nytår » Hovedret til nytår

    Oksemørbrad sous vide

    Udgivet: dec 26, 2022 · Opdateret: dec 26, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Oksemørbrad er bare et virkelig lækkert stykke kød. Det skal gerne tilberedes så det er rødt eller rosa, da man sjældent ønsker det gennemstegt. Det kan være svært at styre i ovnen eller på grillen når man får gæster og derfor kan det være en god idé at tilberede sin oksemørbrad i en sous vide.

    Oksemoerbrad sous vide

    Når man tilbereder i sous vide er det meget nemmere at styre temperaturen på din oksemørbrad og det betyder ikke så meget om stegen lige får 15 minutter for meget. For en oksemørbrad stegt i ovnen vil det ikke give et godt resultat, hvis den pludselig får 15 minutter for meget fordi man ikke lige er klar til at spise endnu.

    Sous vide er en helt fantastisk måde at tilberede kød på, og du får et godt resultat hver gang. Vi bruger særligt vores sous vide når vi skal have gæster. Det er nemlig her man ofte kommer til at stå og snakke lidt under madlavningen og hurtigt bliver lidt forsinket.

    Se også disse opskrifter:
    Alt du bør vide om 'sous vide' | Hjemmelavet bearnaisesauce (sous vide) | Nyretapper (Sous Vide)

    Normalt vil jeg faktisk sige at oksemørbrad ikke behøves at blive lavet i sous vide for at blive godt. Det er fordi oksemørbrad er sådan et lækkert og mørt stykke kød. Ofte tilbereder man i sous vide for at mørne kød, der ikke er så mørt nemlig.

    Men lige når det kommer til at skulle styre tiden helt præcist, så kan det altså bare være svært, og en oksemørbrad må altså bare ikke få for meget. Det synes jeg i hvert fald er synd for det lækre kød.

    Her får du altså min opskrift på hvordan du tilbereder en helt perfekt rosastegt oksemøbrad sous vide.

    Oksemørbrad temperatur og tid i sous vide

    Når du skal lave oksemørbrad i din sous vide skal temperaturen stå på 56 grader og den skal have 2 timer i din sous vide. Efter din oksemørbrad er tilberedt sous vide kan du enten stege den af på en grill eller en varm pande.

    ikon piskeris Chestnut

    Oksemørbrad sous vide

    4 personer
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 2 t 15 min
    Samlet tid 2 t 30 min

    Udstyr (reklamelink)

    • 1 Sous vide stav eller kar
    • madsnor
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 kg oksemørbad
    • smør
    • salt og peber

    Sådan gør du
     

    • Opvarm din sous vide til 56 grader.
    • Imens den varmer op afpudser du din mørbrad ved at fjerne den store sene der løber langs med kødet. Fjern også sener og fedt andre steder på kødet.
    • Bind din mørbrad op med madsnor så den er lige tyk over det hele. Den ene ende er typisk tyndere end resten af mørbraden, så den kan du lige bøje ind under og så binder du med madsnor rundt om hele mørbraden.
    • Krydder mørbraden med salt og peber.
    • Vakuumpak mørbraden ved at komme den i en vakuumpose og brug en vakuumpakker (reklamelink).
    • Kom kødet i det opvarmede vand og giv den 2 timer.
    • Når den har fået 2 timer tager du den ud af vandet og åbner posen.
    • Tag kødet ud og dup det tørt med køkkenrulle.
    • Opvarm en pande til høj varme og brun kødet godt på alle sider. Når det er brunet godt skruer du ned til middel varme og tilsætter et par klatter smør til panden. Vend kødet rundt i smørret og/eller øs smørret over kødet nogle gange så det kan give smag.
      TIP! Du kan også komme lidt krydderurter (f.eks. timian) på panden sammen kødet og smørret.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    https://www.louisesmadblog.dk/wp-content/uploads/2022/01/InShot_20220103_105629352.mp4

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 685 kcal | Protein: 45 g | Fedt: 55 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Serveringsforslag

    Det er perfekt at servere sådan en lækker oksemørbrad til f.eks. nytårsaften. Start ud med en lækker forret og slut middagen af med en skøn dessert.

    Man kan servere mange forskellige slags tilbehør til oksemørbrad, men her får du et par forslag fra mig:

    • Flødekartofler, flute, kryddersmør og grønne asparges.
    • Pommes anna, salat og svampesauce eller bearnaisesovs

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvor meget skal jeg beregne pr. person?

    Beregn cirka 250 g kød pr. person. En oksemørbrad på 1 kg passer altså til cirka 4 personer.

    Hvor mange grader skal oksemørbrad have i sous vide

    Oksemørbrad tilberedt sous vide skal have 56 grader og 2 timer.

    Sous vide
    Følg mig på Instagram
    « Havregrødspandekager med banan
    Saltmandler i airfryer »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer
    • Havregrødspandekager med banan

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her