Få min opskrift på lækre og cremede flødekartofler eller flødestuvede kartofler. Helt perfekt tilbehør til f.eks. en god steg.

Floedekartofler eller flødestuvede kartofler i grønt fad

Flødekartofler eller flødestuvede kartofler er noget af det bedste tilbehør man kan lave synes jeg. Samtidig er det noget af det nemmeste at lave. Det her er en hel simpel udgave, men du kan også godt lave flødekartofler med ost eller flødekartofler med bacon eksempelvis.

Der vil altid være mange bud på, hvordan man laver de helt perfekte flødekartofler, men det her er mit bud på det! Det er en af de kartoffelretter, der godt kan tage lidt ekstra tid, da kartoflerne skal skæres og skrælles. Det er dog det hele værd, da flødestuvede kartofler er noget af det bedste!

Gå direkte til:

Tilbehør til flødekartofler

Flødekartofler er helt perfekte at servere som tilbehør til en steg. Man kan servere forskelligt tilbehør til flødekartofler, og ofte vil man servere kød til flødekartoflerne. De kan f.eks. serveres til en lækker oksemørbrad, culotte eller lignende.

Da flødekartofler er meget typisk dansk mad, vil det ofte være meget danske ting, der serveres til.

Floedekartofler

Prøv også disse opskrifter:
Knuste kartofler med hvidløg, rosmarin og parmesan | Bagekartofler | Pommes Anna

Jeg bruger piskefløde i min opskrift på flødekartofler. Det giver altså nogle lækre cremede kartofler. Men hvis du synes, kan du sagtens skifte noget af piskefløden ud med mælk eller man kan bruge madlavningsfløde i stedet for.

Få min opskrift på de (i mine øjne) perfekte flødekartofler herunder.

📖 Opskrift

ikon piskeris Chestnut

Flødekartofler

4 personer
Holdbarhed: 3-4 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 1 t 10 min
Samlet tid 1 t 30 min

Ingredienser

  • 1,2 kg kartofler
  • 2 løg
  • ½ liter piskefløde
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk muskatnød
  • peber

Sådan gør du
 

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Brug eventuelt et mandolinjern.
  • Hak løgene fint.
  • Bland de hakkede løg og de skivede kartofler sammen i et ovnfast fad.
  • Bland fløde, salt, peber og muskatnød sammen. Enten direkte i kartonen eller i en skål.
  • Hæld fløden med krydderier over kartoflerne. Fordel det over det hele.
  • Sæt fadet i ovnen ved 200 grader alm. ovn i cirka 1 time og 10 minutter. Du skal ikke røre i dem undervejs. Hvis de bliver for mørke på oversiden kan du dække dem med lidt sølvpapir.

Dine egne noter

Noter

Tip: Hvis du vil have ost på dine flødekartofler kan du drysse det ovenpå kartoflerne de sidste 15-20 minutter i ovnen.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 687 kcal | Kulhydrater: 61 g | Protein: 9 g | Fedt: 47 g
Bedøm denne opskrift:
4.8 fra 6 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Min opskrift på flødekartofler er meget klassisk med løg og muskatnød. Men prøv f.eks. en af disse variationer:

Flødekartofler med porrer

Du kan f.eks. udskifte løgene i dine flødekartofler med porrer. Porrerne giver en skøn smag til og det smager super godt!

Flødekartofler med ost

Du kan også drysse dine flødekartofler med ost. Kom osten på når der er cirka 15-20 minutter tilbage af tiden i ovnen.

Flødekartofler med hvidløg

Du kan også tilsætte 2-4 fed hvidløg til dine kartofler. Det giver også en dejlig smag.

Flødekartofler med mornay sauce

Du kan også udskifte piskefløden i dine flødekartofler med mornay sauce, som er en ostesauce. Til denne mængde ville jeg bruge ½ liter mornay sauce og så også 1-2 dl piskefløde. Du kan også bruge halv piskefløde og halv mornay sauce.

Flødekartofler med bacon

Prøv også at stege cirka 150 g bacon i tern sprøde på en pande. Bland dem så sammen med kartoflerne i fadet og hæld fløden over.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvad gør jeg hvis kartoflerne bliver for mørke på toppen?

Du kan dække fadet med sølvpapir den sidste tid for at undgå dette.

Kan jeg lave dem klar dagen før?

Ja, du kan sagtens lave flødekartoflerne dagen før eller et par dage før og så varme dem op på dagen. Du skal eventuelt spæde lidt ekstra fløde til ved opvarmningen.

Hvordan laver man flødekartofler

Kartoflerne skæres i tynde skiver, blandes med løg, salt, peber og muskatnød og så hældes der fløde over dem. Ind i ovnen i 1 times tid og så får man de lækreste creme flødestuvede kartofler med et lidt sprødt lag foroven. Mums altså!

Hvor lang tid skal flødekartofler have i ovnen?

Det kan variere meget alt efter, hvad ovn man har. Oftest er mine i ovnen i over en times tid. Du kan holde øje med dem løbende, men hvis du ved, at du har en hurtig ovn, skal du nok holde øje lidt før.

Hvad spiser man til flødekartofler?

Man spiser oftest kød til kartoflerne, da det er meget typisk dansk mad. Det er altid en god ide med en god oksemørbrad, noget kylling eller andet kød til. Hertil er det lækkert med en lidt frisk salat.

Kan man fryse flødekartofler?

Ja, det kan man heldigvis godt. Derfor skal du endelig ikke smide dine rester ud, hvis du har dem.

Hvor mange flødekartofler skal jeg beregne pr. person?

Hvis du beregner cirka 300 g flødekartofler pr. person, så skulle der gerne være nok.

Floedekartofler flødestuvede kartofler
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften