Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Kartofler som tilbehør til aftensmad

De bedste cremede flødekartofler

Udgivet: 22. jun 2022 · Opdateret: 28. jan 2025

Floedekartofler eller flødestuvede kartofler i grønt fad

Flødekartofler eller flødestuvede kartofler er noget af det bedste tilbehør man kan lave synes jeg. Samtidig er det noget af det nemmeste at lave. Min opskrift er på helt klassiske og cremede flødekartofler.

Der vil altid være mange bud på, hvordan man laver de bedste flødekartofler i ovn, men det her er mit bud på det. Det er en af de kartoffelretter, der godt kan tage lidt ekstra tid, da kartoflerne skal skæres og skrælles. Det er dog det hele værd, da flødestuvede kartofler er noget af det bedste!

Jeg bruger piskefløde i min opskrift på flødekartofler. Det giver altså nogle lækre cremede kartofler. Men hvis du synes, kan du sagtens skifte noget af piskefløden ud med mælk eller man kan bruge madlavningsfløde i stedet for.

piskeris Grullo

Flødekartofler

4.39 fra 13 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 3-4 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 1 time t 10 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Fad
  • (reklamelink)Gryde
  • (reklamelink)Skærebræt
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1,2 kg kartofler
  • 2 løg
  • ½ liter piskefløde
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk (reklamelink)muskatnød
  • peber

Sådan gør du
 

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Brug eventuelt et mandolinjern.
  • Hak løgene fint.
  • Bland de hakkede løg og de skivede kartofler sammen i et ovnfast fad.
  • Bland fløde, salt, peber og muskatnød sammen. Enten direkte i kartonen eller i en skål.
  • Hæld fløden med krydderier over kartoflerne. Fordel det over det hele.
  • Sæt fadet i ovnen ved 200 grader alm. ovn i cirka 1 time og 10 minutter. Du skal ikke røre i dem undervejs. Hvis de bliver for mørke på oversiden kan du dække dem med lidt sølvpapir.

Video

Noter

Tip: Hvis du vil have ost på dine flødekartofler kan du drysse det ovenpå kartoflerne de sidste 15-20 minutter i ovnen.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 687 kcal | Kulhydrater: 61 g | Protein: 9 g | Fedt: 47 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til opskriften

Du kan sagtens lave dem dagen før eller et par dage før og så varme dine flødekartofler op i ovnen på dagen. Du skal eventuelt tilsætte lidt ekstra fløde til ved opvarmningen.

Flødekartofler kan sagtens fryses, hvis du har rester tilbage. Kom blot kartoflerne i en fryseegnet beholder og kom dem i fryseren.

Beregn cirka 300 g flødekartofler pr. person, så skulle der gerne være nok.

Tilbehør til flødekartofler

Flødekartofler er helt perfekte at servere som tilbehør til en steg. Man kan servere forskelligt tilbehør til flødekartofler, og ofte vil man servere kød til. De flødestuvede kartofler kan f.eks. serveres til en lækker oksemørbrad, culotte, glaseret skinke eller lignende.

Floedekartofler

Forslag til variationer

Min opskrift på flødekartofler er meget klassisk med løg og muskatnød. Men prøv f.eks. også en af disse variationer:

  • Du kan f.eks. udskifte løgene i dine flødekartofler med porrer. Porrerne giver en skøn smag til og det smager super godt!
  • Du kan også drysse kartoflerne med ost. Kom osten på når der er cirka 15-20 minutter tilbage af tiden i ovnen.
  • Du kan også tilsætte 2-4 fed hvidløg til dine kartofler. Det giver også en dejlig smag.
  • Du kan også udskifte piskefløden i dine flødekartofler med mornay sauce, som er en ostesauce. Til denne mængde ville jeg bruge ½ liter mornay sauce og så også 1-2 dl piskefløde. Du kan også bruge halv piskefløde og halv mornay sauce.
  • Prøv også at stege cirka 150 g bacon i tern sprøde på en pande. Bland dem så sammen med kartoflerne i fadet og hæld fløden over.
Floedekartofler flødestuvede kartofler

Kommentarer

  1. Jeanne Jacobsen skriver

    november 22, 2024 at 4:41 pm

    5 stars
    Man kan evt også skære kartoflerne i lidt rustikke stykker, og komme både ostesovs og spinat ved også langtids”koge” dem i ovnen i 3 timers tid ved 150 grader også skrue op på 200 grader de sidste 20 min det smager helt fantastisk👌🏻
    Men din den Klassiske er også fantastisk👌🏻

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 04, 2024 at 9:50 am

      Det lyder også super lækkert :-)

      Svar
  2. Nancy Hansen skriver

    september 11, 2016 at 1:55 pm

    Når jeg laver flødekartofler kommer jeg porrer skåret i tern i, istedet for løg.

    Svar
  3. John Johansen skriver

    august 15, 2016 at 10:42 am

    For mig, er muskat et must i flødekartofler.
    Men, det er jo en smagssag. ;-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 18, 2016 at 9:58 pm

      Det smager nu også godt :-)

      Svar
  4. Allan Vebel skriver

    juli 26, 2016 at 10:06 pm

    Jeg skal lave flødekartofler til gæster på lørdag - her bruger jeg en enkelt stor rødbede i små tern, det ser så flot ud når saften bobler op gennem fløden og osten, og det smager pragtfuldt.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 29, 2016 at 2:24 pm

      Sikke et godt tip Allan!

      Svar
  5. jan skriver

    juli 16, 2016 at 4:47 pm

    tak for opskriften. helt perfekt og rigtig gode billeder :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 20, 2016 at 8:01 am

      Dejligt at høre :-)

      Svar
4.39 from 13 votes (12 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.