• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Tilbehør til aftensmaden

    Flødekartofler

    Udgivet: jun 22, 2022 · Opdateret: jun 22, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Få min opskrift på lækre og cremede flødekartofler eller flødestuvede kartofler. Helt perfekt tilbehør til f.eks. en god steg.

    Floedekartofler eller flødestuvede kartofler i grønt fad

    Flødekartofler eller flødestuvede kartofler er noget af det bedste tilbehør man kan lave synes jeg. Samtidig er det noget af det nemmeste at lave. Det her er en hel simpel udgave, men du kan også godt lave flødekartofler med ost eller flødekartofler med bacon eksempelvis.

    Der vil altid være mange bud på, hvordan man laver de helt perfekte flødekartofler, men det her er mit bud på det! Det er en af de kartoffelretter, der godt kan tage lidt ekstra tid, da kartoflerne skal skæres og skrælles. Det er dog det hele værd, da flødestuvede kartofler er noget af det bedste!

    Gå direkte til:
    • Tilbehør til flødekartofler
    • 📖 Opskrift
    • Flødekartofler med porrer
    • Flødekartofler med ost
    • Flødekartofler med hvidløg
    • Flødekartofler med mornay sauce
    • Flødekartofler med bacon
    • 💭 Spørgsmål og svar til opskriften
    • 💬 Kommentarer

    Tilbehør til flødekartofler

    Flødekartofler er helt perfekte at servere som tilbehør til en steg. Man kan servere forskelligt tilbehør til flødekartofler, og ofte vil man servere kød til flødekartoflerne. De kan f.eks. serveres til en lækker oksemørbrad, culotte eller lignende.

    Da flødekartofler er meget typisk dansk mad, vil det ofte være meget danske ting, der serveres til.

    Floedekartofler

    Prøv også disse opskrifter:
    Knuste kartofler med hvidløg, rosmarin og parmesan | Bagekartofler | Pommes Anna

    Jeg bruger piskefløde i min opskrift på flødekartofler. Det giver altså nogle lækre cremede kartofler. Men hvis du synes, kan du sagtens skifte noget af piskefløden ud med mælk eller man kan bruge madlavningsfløde i stedet for.

    Få min opskrift på de (i mine øjne) perfekte flødekartofler herunder.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Flødekartofler

    4 personer
    Holdbarhed: 3-4 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 1 t 10 min
    Samlet tid 1 t 30 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Fad
    • Gryde
    • Skærebræt
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1,2 kg kartofler
    • 2 løg
    • ½ liter piskefløde
    • 1,5 tsk salt
    • 1 tsk muskatnød
    • peber

    Sådan gør du
     

    • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Brug eventuelt et mandolinjern.
    • Hak løgene fint.
    • Bland de hakkede løg og de skivede kartofler sammen i et ovnfast fad.
    • Bland fløde, salt, peber og muskatnød sammen. Enten direkte i kartonen eller i en skål.
    • Hæld fløden med krydderier over kartoflerne. Fordel det over det hele.
    • Sæt fadet i ovnen ved 200 grader alm. ovn i cirka 1 time og 10 minutter. Du skal ikke røre i dem undervejs. Hvis de bliver for mørke på oversiden kan du dække dem med lidt sølvpapir.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    https://www.louisesmadblog.dk/wp-content/uploads/2015/01/Floedekartofler.mp4

    Noter

    Tip: Hvis du vil have ost på dine flødekartofler kan du drysse det ovenpå kartoflerne de sidste 15-20 minutter i ovnen.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 687 kcal | Kulhydrater: 61 g | Protein: 9 g | Fedt: 47 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.8 fra 9 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Min opskrift på flødekartofler er meget klassisk med løg og muskatnød. Men prøv f.eks. en af disse variationer:

    Flødekartofler med porrer

    Du kan f.eks. udskifte løgene i dine flødekartofler med porrer. Porrerne giver en skøn smag til og det smager super godt!

    Flødekartofler med ost

    Du kan også drysse dine flødekartofler med ost. Kom osten på når der er cirka 15-20 minutter tilbage af tiden i ovnen.

    Flødekartofler med hvidløg

    Du kan også tilsætte 2-4 fed hvidløg til dine kartofler. Det giver også en dejlig smag.

    Flødekartofler med mornay sauce

    Du kan også udskifte piskefløden i dine flødekartofler med mornay sauce, som er en ostesauce. Til denne mængde ville jeg bruge ½ liter mornay sauce og så også 1-2 dl piskefløde. Du kan også bruge halv piskefløde og halv mornay sauce.

    Flødekartofler med bacon

    Prøv også at stege cirka 150 g bacon i tern sprøde på en pande. Bland dem så sammen med kartoflerne i fadet og hæld fløden over.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvad gør jeg hvis kartoflerne bliver for mørke på toppen?

    Du kan dække fadet med sølvpapir den sidste tid for at undgå dette.

    Kan jeg lave dem klar dagen før?

    Ja, du kan sagtens lave flødekartoflerne dagen før eller et par dage før og så varme dem op på dagen. Du skal eventuelt spæde lidt ekstra fløde til ved opvarmningen.

    Hvordan laver man flødekartofler

    Kartoflerne skæres i tynde skiver, blandes med løg, salt, peber og muskatnød og så hældes der fløde over dem. Ind i ovnen i 1 times tid og så får man de lækreste creme flødestuvede kartofler med et lidt sprødt lag foroven. Mums altså!

    Hvor lang tid skal flødekartofler have i ovnen?

    Det kan variere meget alt efter, hvad ovn man har. Oftest er mine i ovnen i over en times tid. Du kan holde øje med dem løbende, men hvis du ved, at du har en hurtig ovn, skal du nok holde øje lidt før.

    Hvad spiser man til flødekartofler?

    Man spiser oftest kød til kartoflerne, da det er meget typisk dansk mad. Det er altid en god ide med en god oksemørbrad, noget kylling eller andet kød til. Hertil er det lækkert med en lidt frisk salat.

    Kan man fryse flødekartofler?

    Ja, det kan man heldigvis godt. Derfor skal du endelig ikke smide dine rester ud, hvis du har dem.

    Hvor mange flødekartofler skal jeg beregne pr. person?

    Hvis du beregner cirka 300 g flødekartofler pr. person, så skulle der gerne være nok.

    Floedekartofler flødestuvede kartofler
    Følg mig på Instagram
    « Hyldeblomstsaft
    Kanelkage »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Nancy Hansen

      september 11, 2016 at 1:55 pm

      Når jeg laver flødekartofler kommer jeg porrer skåret i tern i, istedet for løg.

      Svar
    2. John Johansen

      august 15, 2016 at 10:42 am

      For mig, er muskat et must i flødekartofler.
      Men, det er jo en smagssag. ;-)

      Svar
      • Louise Dam

        august 18, 2016 at 9:58 pm

        Det smager nu også godt :-)

        Svar
    3. Allan Vebel

      juli 26, 2016 at 10:06 pm

      Jeg skal lave flødekartofler til gæster på lørdag - her bruger jeg en enkelt stor rødbede i små tern, det ser så flot ud når saften bobler op gennem fløden og osten, og det smager pragtfuldt.

      Svar
      • Louise Dam

        juli 29, 2016 at 2:24 pm

        Sikke et godt tip Allan!

        Svar
    4. jan

      juli 16, 2016 at 4:47 pm

      tak for opskriften. helt perfekt og rigtig gode billeder :-)

      Svar
      • Louise Dam

        juli 20, 2016 at 8:01 am

        Dejligt at høre :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her