Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Dansk mad

Glaseret skinke eller hamburgerryg

Udgivet: 24. aug 2022 · Opdateret: 8. dec 2022

Her får du min bedste opskrift på glaseret skinke eller hamburgerryg i ovn. Om du vælger en skinke eller en hamburgerryg har ikke den store betydning for tilberedningen. Så denne opskrift kan du bruge til begge udskæringer. Læs med nederst for at se hvilket tilbehør til glaseret skinke, der er oplagt at servere.

Glaseret skinke
Gå til:
  • Glaseret skinke eller hamburgerryg i ovn
  • Glaseret skinke eller hamburgerryg
  • Tip til opskriften!
  • Glaseret skinke eller hamburgerryg med flødekartofler
  • Tilbehør til glaseret skinke eller hamburgerryg
  • 💭 Spørgsmål og svar til opskriften
  • Kommentarer

Glaseret skinke eller hamburgerryg i ovn

Det er faktisk ret nemt at lave glaseret skinke, og det meste af tiden skal den bare koge i en gryde. Det er ægte "mormor-mad", og det smager for mig af gode minder.

Se også disse opskrifter:
Kartoffelmos | Millionbøf med kartoffelmos | Wienerschnitzel

For at lave en glaseret skinke skal du købe en ukogt røget skinke eller hamburgerryg, der typisk har et net rundt om sig. Når skinken er kogt færdig fjernes nettet, og så glaseres skinken i en blanding af brun farin og sennep, og så kommer den en tur i ovnen.

Når man laver glaseret skinke i ovn, kan det være, at man undervejs skal pensle skinken med den sukkerblanding, der er gledet ned af skinken.

piskeris Grullo

Glaseret skinke eller hamburgerryg

4.41 fra 5 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 3-4 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 1 time t 5 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 kg fersk røget skinke eller hamburgerryg
  • 100 g brun farin
  • 50 g (reklamelink)dijonsennep

Sådan gør du
 

  • Kog din skinke eller hamburgerryg med nettet på i en stor gryde i cirka 35 minutter og lad så stegen ligge og trække i vandet i 30 minutter.
  • Fjern nettet fra stegen og kom den i et ovnfast fad.
  • Bland brun farin og dijonsennep sammen i en skål og fordel det så ovenpå skinken.
  • Kom fadet i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft og giv den cirka 15 minutter eller indtil glaseringen er lækker gylden, men ikke for mørk. Glaseringen glider gerne lidt af undervejs, så du kan med fordel lige tage det op med en ske i løbet af tiden den er i ovnen.
  • Tag skinken eller hamburgerryggen ud af ovnen og lad den lige hvile i 5-10 minutter før den serveres.
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Du kan sagtens bruge rester af skinken som pålæg. Kom den hurtigt på køl og skær den så i tynde skiver til pålæg.
  • Du kan også bruge rester af din glaseret skinke til at lave en hjemmelavet skinkesalat.
  • Normalt køber man en ukogt skinke eller hamburgerryg, der er røget. Hvis du ikke ønsker en røget steg, skal du muligvis til en slagter og købe det.

Glaseret skinke eller hamburgerryg med flødekartofler

Der er meget tilbehør til glaseret skinke, der smager godt, men noget af det bedste er nok at spise glaseret skinke med flødekartofler til! Jeg har en opskrift på virkelig lækre flødekartofler, som du kan lave hertil. Der er også mange, der serverer helt almindelige kogte ærter til, hvilket jo også er meget nemt at lave.

Floedekartofler

Tilbehør til glaseret skinke eller hamburgerryg

Man kan i princippet helt selv vælge hvad man ønsker af tilbehør til sin glaserede skinke eller hamburgerryg. Men grønlangkål eller flødekartofler er ægte klassiskere.

Prøv også at servere:

Knuste kartofler med hvidløg, rosmarin og parmesan
Super lækkert tilbehør, der er lidt anderledes end almindelige kartofler.
Gå til opskrift
Knuste kartofler med hvidløg rosmaring og parmesan
Bagekartofler
Lækre bagekartofler med sprød skræl og blød i midten.
Gå til opskrift
Bagekartofler opskrift
Rødbedesalat med grønkål og granatæble
Super smuk og meget lækker salat med rødbeder, grønkål, granatæble og feta.
Gå til opskrift
Rødbedesalat med grønkål og granatæble
Grønkålssalat med granatæble & honningmarinerede valnødder
En lækker sprød salat med grønkål, granatæble og valnødder.
Gå til opskrift
da o

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Er der forskel på skinke og hamburgerryg?

Ja, det er to forskellige udskæringer. Hamburgerryggen kommer fra det midterste af grisens ryg, og skinken kommer fra grisens baglår. Men i denne opskrift kan du altså bruge begge udskæringer.

Hvordan laver man honning glaseret skinke?

I denne her opskrift bruger jeg udelukkende brun farin. Men du kan udskifte noget af den brune farin med honning og dermed lave honning glaseret hamburgerryg eller skinke.

Hvad er en Herregårdsskinke?

Det er en skinke skåret af skinkeyderlår. Den bliver tilsat forskellige krydderier og en god saltlage.

Hvilken vin til glaseret skinke?

Du kan både drikke rødvin og hvidvin til glaseret skinke faktisk. Hvis du skal have en hvidvin, skal den gerne være lidt frugtagtig og med noget sødme. Er det en rødvin, kan det være en frugtfuld vin.

Hvor køber jeg en skinke?

Du kan efterhånden købe en skinke eller hamburgerryg i de fleste supermarkeder. Du kan nok oftest finde dem i de store supermarkeder, men prøv du bare din lokale først.

Glaseret hamburgerryg
Glaseret hamburgerryg med flødekartofler

Comments

No Comments

4.41 from 5 votes (5 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.