• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Frokost » Pålægssalater

    Skinkesalat

    Udgivet: aug 4, 2022 · Opdateret: aug 4, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde den lækreste opskrift hjemmelavet skinkesalat. Skinkesalat bliver ofte også kaldt for fuglekvidder, men det er ganske enkelt det samme. En god hjemmelavet skinkesalat med rødløg smager bare virkelig godt. Få min opskrift længere nede.

    Hjemmelavet skinkesalat

    Mange af os kender nok skinkesalat fra slagteren eller fra supermarkederne, hvor man kan købe det færdiglavet. Der er ingen tvivl om, at den fra slagteren smager godt. Men har du nogensinde overvejet at lave en hjemmelavet skinkesalat? Det er den bedste pålægssalat, som man spiser ovenpå rugbrød, og det udgør en skøn frokost.

    Det smager virkelig lækkert at lave sin egen hjemmelavede udgave, og vidst du at det også kaldes for fuglekvidder.

    Når man skal lave sin fuglekvidder hakker man skinken i en food processor. Her kan du selv vælge, om du vil have en grovhakket eller en finthakket skinkesalat. Normalt er fuglekvidder rimelig finthakket. Hvis du ønsker den mere grov, kan du også hakke den med en kniv.

    Se også disse opskrifter:
    Hønsesalat | Rejesalat | Æggesalat

    I denne her opskrift har jeg kogt en hel skinke, hvilket egentlig er meget nemt. Du skal derfor ikke lade dig skræmme af, at du skal lave skinken selv. Det er slet ikke svært, og så er det meget billigere at lave det på denne måde.

    ikon piskeris Chestnut

    Skinkesalat

    300 g
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 10 min
    Samlet tid 10 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Foodprocessor eller lign.
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 250 g kogt skinke eller hamburgerryg
    • 3 spsk mayonnaise
    • 2 spsk creme fraiche 18 %
    • 1 tsk dijonsennep
    • 1 rødløg
    • peber
    • purløg

    Sådan gør du
     

    • Start med at hakke skinken i en food processor eller lignende. Den skal være rimelig finthakket.
    • Hak rødløget fint.
    • Kom den hakkede skinke i en skål og tilsæt så mayonnaise, creme fraiche, dijonsennep, hakket rødløg og peber efter smag.
    • Top med friskklippet purløg.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 100 g | Kalorier: 251 kcal | Kulhydrater: 4 g | Protein: 17 g | Fedt: 18 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Lav en god portion og så har du til en stor påskefrokost eller julefrokost eksempelvis.
    • Du kan selv bestemme, om du vil lave din skinkesalat som en grovhakket eller finthakket udgave.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvorfor hedder skinkesalat fuglekvidder?

    Der er lidt forskellige grunde til, hvorfor det hedder fuglekvidder og ikke skinkesalat nogle steder. En af de mange historier lyder på, at slagtermesteren i gamle dage brugte flere forskellige rester af kød og puttede i. For at at sælge salaten bedre valgte han at kalde den fuglekvidder, der henviser til, at det smagte så godt, at man kunne høre fuglene synge.

    Kan man fryse skinkesalat?

    Du kan sagtens fryse din denne her skinkesalat opskrift ned. Det er rart, hvis du laver en stor portion, så går der ikke noget til spilde.

    Følg mig på Instagram
    « Panini med kylling, pesto og mozzarella
    Squashkage med ostecreme »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her