Her kan du finde den lækreste opskrift hjemmelavet skinkesalat. Skinkesalat bliver ofte også kaldt for fuglekvidder, men det er ganske enkelt det samme. En god hjemmelavet skinkesalat med rødløg smager bare virkelig godt. Få min opskrift længere nede.

Mange af os kender nok skinkesalat fra slagteren eller fra supermarkederne, hvor man kan købe det færdiglavet. Der er ingen tvivl om, at den fra slagteren smager godt. Men har du nogensinde overvejet at lave en hjemmelavet skinkesalat? Det er den bedste pålægssalat, som man spiser ovenpå rugbrød, og det udgør en skøn frokost.
Det smager virkelig lækkert at lave sin egen hjemmelavede udgave, og vidst du at det også kaldes for fuglekvidder.
Når man skal lave sin fuglekvidder hakker man skinken i en food processor. Her kan du selv vælge, om du vil have en grovhakket eller en finthakket skinkesalat. Normalt er fuglekvidder rimelig finthakket. Hvis du ønsker den mere grov, kan du også hakke den med en kniv.
Se også disse opskrifter:
Hønsesalat | Rejesalat | Æggesalat
I denne her opskrift har jeg kogt en hel skinke, hvilket egentlig er meget nemt. Du skal derfor ikke lade dig skræmme af, at du skal lave skinken selv. Det er slet ikke svært, og så er det meget billigere at lave det på denne måde.
Skinkesalat
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 250 g kogt skinke eller hamburgerryg
- 3 spsk mayonnaise
- 2 spsk creme fraiche 18 %
- 1 tsk dijonsennep
- 1 rødløg
- peber
- purløg
Sådan gør du
- Start med at hakke skinken i en food processor eller lignende. Den skal være rimelig finthakket.
- Hak rødløget fint.
- Kom den hakkede skinke i en skål og tilsæt så mayonnaise, creme fraiche, dijonsennep, hakket rødløg og peber efter smag.
- Top med friskklippet purløg.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Lav en god portion og så har du til en stor påskefrokost eller julefrokost eksempelvis.
- Du kan selv bestemme, om du vil lave din skinkesalat som en grovhakket eller finthakket udgave.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Der er lidt forskellige grunde til, hvorfor det hedder fuglekvidder og ikke skinkesalat nogle steder. En af de mange historier lyder på, at slagtermesteren i gamle dage brugte flere forskellige rester af kød og puttede i. For at at sælge salaten bedre valgte han at kalde den fuglekvidder, der henviser til, at det smagte så godt, at man kunne høre fuglene synge.
Du kan sagtens fryse din denne her skinkesalat opskrift ned. Det er rart, hvis du laver en stor portion, så går der ikke noget til spilde.
Skriv et svar