• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Pålægssalater

Skinkesalat

Louisex
Ændret: aug 4, 2022 · Udgivet: aug 4, 2022 af Louise Dam · 8 Kommentarer

Her kan du finde den lækreste opskrift hjemmelavet skinkesalat. Skinkesalat bliver ofte også kaldt for fuglekvidder, men det er ganske enkelt det samme. En god hjemmelavet skinkesalat med rødløg smager bare virkelig godt. Få min opskrift længere nede.

Hjemmelavet skinkesalat

Mange af os kender nok skinkesalat fra slagteren eller fra supermarkederne, hvor man kan købe det færdiglavet. Der er ingen tvivl om, at den fra slagteren smager godt. Men har du nogensinde overvejet at lave en hjemmelavet skinkesalat? Det er den bedste pålægssalat, som man spiser ovenpå rugbrød, og det udgør en skøn frokost.

Det smager virkelig lækkert at lave sin egen hjemmelavede udgave, og vidst du at det også kaldes for fuglekvidder.

Når man skal lave sin fuglekvidder hakker man skinken i en food processor. Her kan du selv vælge, om du vil have en grovhakket eller en finthakket skinkesalat. Normalt er fuglekvidder rimelig finthakket. Hvis du ønsker den mere grov, kan du også hakke den med en kniv.

Se også disse opskrifter:
Hønsesalat | Rejesalat | Æggesalat

I denne her opskrift har jeg kogt en hel skinke, hvilket egentlig er meget nemt. Du skal derfor ikke lade dig skræmme af, at du skal lave skinken selv. Det er slet ikke svært, og så er det meget billigere at lave det på denne måde.

piskeris Grullo

Skinkesalat

4.80 fra 5 stemmer
Justér antalJustér antal: 300 g
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Foodprocessor eller lign.
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 250 g kogt skinke eller hamburgerryg
  • 3 spsk mayonnaise
  • 2 spsk creme fraiche 18 %
  • 1 tsk (reklamelink)dijonsennep
  • 1 rødløg
  • peber
  • purløg

Sådan gør du
 

  • Start med at hakke skinken i en food processor eller lignende. Den skal være rimelig finthakket.
  • Hak rødløget fint.
  • Kom den hakkede skinke i en skål og tilsæt så mayonnaise, creme fraiche, dijonsennep, hakket rødløg og peber efter smag.
  • Top med friskklippet purløg.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 100 g | Kalorier: 251 kcal | Kulhydrater: 4 g | Protein: 17 g | Fedt: 18 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Lav en god portion og så har du til en stor påskefrokost eller julefrokost eksempelvis.
  • Du kan selv bestemme, om du vil lave din skinkesalat som en grovhakket eller finthakket udgave.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvorfor hedder skinkesalat fuglekvidder?

Der er lidt forskellige grunde til, hvorfor det hedder fuglekvidder og ikke skinkesalat nogle steder. En af de mange historier lyder på, at slagtermesteren i gamle dage brugte flere forskellige rester af kød og puttede i. For at at sælge salaten bedre valgte han at kalde den fuglekvidder, der henviser til, at det smagte så godt, at man kunne høre fuglene synge.

Kan man fryse skinkesalat?

Du kan sagtens fryse din denne her skinkesalat opskrift ned. Det er rart, hvis du laver en stor portion, så går der ikke noget til spilde.

Kommentarer

  1. max skriver

    januar 25, 2024 at 7:14 am

    Ja man kan bruge en foodprocessor, men det blir bare bedre med en kødhakker. Jeg foretrækker almindelige gule løg frem for rødløg. Jeg ville ikke bruge cremefraiche i denne slags salater. Blegselleri fungerer i de fleste salater.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 27, 2024 at 1:35 pm

      Tak for gode tips :-)

      Svar
  2. Vanessa skriver

    januar 04, 2024 at 5:20 pm

    5 stars
    Det lyder så godt og jeg vil gerne prøve opskriften.
    Hvor længe er salaten i køleskabet holdbar?
    Hilsen fra Schweiz, her findes denne salat ingen steder, så jeg er glad for at jeg nu har et opskrift.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 10, 2024 at 8:46 pm

      Hej Vanessa
      Ja, så er det jo skønt man kan lave den selv. Holdbarheden er cirka 3 dage i køleskabet. Måske lidt længere.
      Hilsen Louise

      Svar
  3. Vanessa skriver

    januar 04, 2024 at 5:18 pm

    5 stars
    Det lyder så godt og jeg vil gerne prøve opskriften.
    Hvor længe er salaten i køleskabet holdbar?
    Hilsen fra Schweiz, her findes denne salat ingen steder :(

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 27, 2024 at 1:36 pm

      Jeg vil tro den kan holde en lille uges tid i køleskabet. Kommer lidt an på hvor friske ingredienser der bruges.

      Svar
  4. Claus skriver

    oktober 21, 2023 at 3:41 pm

    4 stars
    God og nemt at lave

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 27, 2023 at 1:43 pm

      Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

      Svar
4.80 from 5 votes (2 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.