• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Frokost

    Hønsesalat

    Udgivet: mar 2, 2022 · Opdateret: mar 2, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    En god hjemmelavet hønsesalat med bacon hører sig til på et lækkert frokostbord. Denne hønsesalat opskrift smager lysår bedre end den man kan købe. Denne hønsesalat består helt simpelt af kyllingekød, mayonnaise, champignon og æble.

    Hoensesalat

    Det syrlige æble giver en skøn smag til hønsesalaten. Her den serveret med rugbrød, sprødstegt bacon og cornichoner. Selvom det er en frokostret, kan den nemt serveres til aftensmad. Herhjemme kommer den ofte på bordet til påskefrokost eller julefrokoster.

    Prøv også disse opskrifter:
    Æggesalat | Røget makrelsalat | Æbleflæsk

    Det er en forholdsvis simpel opskrift på hønsesalat, som jeg har lavet her. Jeg ved, at man også kan tilsætte andre ingredienser og krydderier i. Nogle kan godt lide at tilsætte lidt karry for at give den lækre karrysmag. Husk at smag til med lidt salt eller peber, så du får den rette smag.

    Sådan en form for pålægssalater ser man meget på de danske frokostborde. Det er oftest, når man samles til eksempelvis påskefrokost, pinsefrokost og ikke mindst julefrokoster, at man laver dem. Det er en god gammeldags dansk pålægssalat, så det er nok derfor, at den særligt kommer frem til højtider.

    Med det sagt kan den også spises på en helt almindelig hverdag, hvor man gerne vil have noget andet pålæg end leverpostej eller spegepølse. Du kan tage din hønsesalat med bacon med i en bøtte og så putte det på rugbrødet. Det er også god i en sandwich, som du kan lave på forhånd.

    ikon piskeris Chestnut

    Hønsesalat

    4 personer
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 20 min
    Samlet tid 20 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Dressing

    • 3 spsk mayonnaise evt. hjemmelavet
    • 200 g creme fraiche 38 %
    • 1 tsk dijonsennep
    • ½ citron brug saften
    • salt og peber

    Fyld

    • 350 g kyllingekød kog en hel kylling eller brug kyllingebryst og kog sammen med 1 liter vand og 1 bouillonterning
    • 200 g champignon
    • 1 æble
    • 100 g bacon
    • 100 g hvide asparges fra glas - drænet vægt

    Serveres med

    • rugbrød

    Sådan gør du
     

    • Rens champignonerne og skær dem i halve skiver.
    • Steg baconen sprød på en pande.
    • Rist champignonerne på en pande i baconfedt og lidt olie. Lad dem køle af.
    • Bland alle ingredienserne til dressingen sammen.
    • Riv kødet i mindre stykker og rør det sammen med dressingen.
    • Skær æblet i små tern og kom det i skålen sammen med de stegte champignon, bacon i små tern og asparges der er skåret i mindre stykker, hvis de ikke er købt sådan.
    • Smag til med salt og peber.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 445 kcal | Kulhydrater: 13 g | Protein: 25 g | Fedt: 33 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 11 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Hvis du gerne vil servere denne til gæster eksempelvis en søndag formiddag, kan du godt koge kylling fredag eller lørdag. På den måde kan du hurtigere røre resten af ingredienserne sammen på dagen.
    • Hvis jeg ikke bruger en hjemmelavet mayonnaise til opskrifte, så køber jeg i stedet den helt klassiske fra Hellmans. Det er en god fed mayonnaise, og jeg synes bare, at den giver en rigtig god smag til hele retten.
    • Hoensesalat
    • Hoensesalat
    • Hoensesalat
    • Hoensesalat
    Følg mig på Instagram
    « Fødselsdagsboller
    Tunsalat »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Marianne Lyhne

      december 21, 2018 at 12:22 pm

      Hvis man ikke kan tåle æbler, kan man så evt erstatte med blegselleri? Eller har du et andet forslag?
      Hilsen Marianne

      Svar
      • Louise Dam

        december 21, 2018 at 12:32 pm

        Det er jeg helt sikker på du godt kan :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her