En god hjemmelavet hønsesalat med bacon hører sig til på et lækkert frokostbord. Denne hønsesalat opskrift smager lysår bedre end den man kan købe. Denne hønsesalat består helt simpelt af kyllingekød, mayonnaise, champignon og æble.
Det syrlige æble giver en skøn smag til hønsesalaten. Her den serveret med rugbrød, sprødstegt bacon og cornichoner. Selvom det er en frokostret, kan den nemt serveres til aftensmad. Herhjemme kommer den ofte på bordet til påskefrokost eller julefrokoster.
Prøv også disse opskrifter:
Æggesalat | Røget makrelsalat | Æbleflæsk
Det er en forholdsvis simpel opskrift på hønsesalat, som jeg har lavet her. Jeg ved, at man også kan tilsætte andre ingredienser og krydderier i. Nogle kan godt lide at tilsætte lidt karry for at give den lækre karrysmag. Husk at smag til med lidt salt eller peber, så du får den rette smag.
Sådan en form for pålægssalater ser man meget på de danske frokostborde. Det er oftest, når man samles til eksempelvis påskefrokost, pinsefrokost og ikke mindst julefrokoster, at man laver dem. Det er en god gammeldags dansk pålægssalat, så det er nok derfor, at den særligt kommer frem til højtider.
Med det sagt kan den også spises på en helt almindelig hverdag, hvor man gerne vil have noget andet pålæg end leverpostej eller spegepølse. Du kan tage din hønsesalat med bacon med i en bøtte og så putte det på rugbrødet. Det er også god i en sandwich, som du kan lave på forhånd.
Hønsesalat
Ingredienser
Dressing
- 3 spsk mayonnaise, evt. hjemmelavet
- 200 g creme fraiche 38 %
- 1 tsk (reklamelink)dijonsennep
- ½ citron, brug saften
- salt og peber
Fyld
- 350 g kyllingekød, kog en hel kylling eller brug kyllingebryst og kog sammen med 1 liter vand og 1 bouillonterning
- 200 g champignon
- 1 æble
- 100 g bacon
- 100 g hvide asparges, fra glas - drænet vægt
Serveres med
Sådan gør du
- Rens champignonerne og skær dem i halve skiver.
- Steg baconen sprød på en pande.
- Rist champignonerne på en pande i baconfedt og lidt olie. Lad dem køle af.
- Bland alle ingredienserne til dressingen sammen.
- Riv kødet i mindre stykker og rør det sammen med dressingen.
- Skær æblet i små tern og kom det i skålen sammen med de stegte champignon, bacon i små tern og asparges der er skåret i mindre stykker, hvis de ikke er købt sådan.
- Smag til med salt og peber.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Prøv også min opskrift på vegetarisk hønsesalat.
Tip til opskriften!
- Hvis du gerne vil servere denne til gæster eksempelvis en søndag formiddag, kan du godt koge kylling fredag eller lørdag. På den måde kan du hurtigere røre resten af ingredienserne sammen på dagen.
- Hvis jeg ikke bruger en hjemmelavet mayonnaise til opskrifte, så køber jeg i stedet den helt klassiske fra Hellmans. Det er en god fed mayonnaise, og jeg synes bare, at den giver en rigtig god smag til hele retten.
pia Houg skriver
Den er bare altid god og et stort hit i vores familie.
Louise Dam skriver
Det var dejligt at høre. Tak fordi du tog dig tid til at skrive :-)
Marianne Lyhne skriver
Hvis man ikke kan tåle æbler, kan man så evt erstatte med blegselleri? Eller har du et andet forslag?
Hilsen Marianne
Louise Dam skriver
Det er jeg helt sikker på du godt kan :-)