Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Pålægssalater

Hønsesalat

Udgivet: 2. mar 2022 · Opdateret: 29. aug 2024

En god hjemmelavet hønsesalat med bacon hører sig til på et lækkert frokostbord. Denne hønsesalat opskrift smager lysår bedre end den man kan købe. Denne hønsesalat består helt simpelt af kyllingekød, mayonnaise, champignon og æble.

Hoensesalat

Det syrlige æble giver en skøn smag til hønsesalaten. Her den serveret med rugbrød, sprødstegt bacon og cornichoner. Selvom det er en frokostret, kan den nemt serveres til aftensmad. Herhjemme kommer den ofte på bordet til påskefrokost eller julefrokoster.

Prøv også disse opskrifter:
Æggesalat | Røget makrelsalat | Æbleflæsk

Det er en forholdsvis simpel opskrift på hønsesalat, som jeg har lavet her. Jeg ved, at man også kan tilsætte andre ingredienser og krydderier i. Nogle kan godt lide at tilsætte lidt karry for at give den lækre karrysmag. Husk at smag til med lidt salt eller peber, så du får den rette smag.

Sådan en form for pålægssalater ser man meget på de danske frokostborde. Det er oftest, når man samles til eksempelvis påskefrokost, pinsefrokost og ikke mindst julefrokoster, at man laver dem. Det er en god gammeldags dansk pålægssalat, så det er nok derfor, at den særligt kommer frem til højtider.

Med det sagt kan den også spises på en helt almindelig hverdag, hvor man gerne vil have noget andet pålæg end leverpostej eller spegepølse. Du kan tage din hønsesalat med bacon med i en bøtte og så putte det på rugbrødet. Det er også god i en sandwich, som du kan lave på forhånd.

piskeris Grullo

Hønsesalat

4.84 fra 25 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 20 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Dressing

  • 3 spsk mayonnaise, evt. hjemmelavet
  • 200 g creme fraiche 38 %
  • 1 tsk (reklamelink)dijonsennep
  • ½ citron, brug saften
  • salt og peber

Fyld

  • 350 g kyllingekød, kog en hel kylling eller brug kyllingebryst og kog sammen med 1 liter vand og 1 bouillonterning
  • 200 g champignon
  • 1 æble
  • 100 g bacon
  • 100 g hvide asparges, fra glas - drænet vægt

Serveres med

  • rugbrød

Sådan gør du
 

  • Rens champignonerne og skær dem i halve skiver.
  • Steg baconen sprød på en pande.
  • Rist champignonerne på en pande i baconfedt og lidt olie. Lad dem køle af.
  • Bland alle ingredienserne til dressingen sammen.
  • Riv kødet i mindre stykker og rør det sammen med dressingen.
  • Skær æblet i små tern og kom det i skålen sammen med de stegte champignon, bacon i små tern og asparges der er skåret i mindre stykker, hvis de ikke er købt sådan.
  • Smag til med salt og peber.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 445 kcal | Kulhydrater: 13 g | Protein: 25 g | Fedt: 33 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Prøv også min opskrift på vegetarisk hønsesalat.

Tip til opskriften!

  • Hvis du gerne vil servere denne til gæster eksempelvis en søndag formiddag, kan du godt koge kylling fredag eller lørdag. På den måde kan du hurtigere røre resten af ingredienserne sammen på dagen.
  • Hvis jeg ikke bruger en hjemmelavet mayonnaise til opskrifte, så køber jeg i stedet den helt klassiske fra Hellmans. Det er en god fed mayonnaise, og jeg synes bare, at den giver en rigtig god smag til hele retten.
Hoensesalat
Hoensesalat
Hoensesalat
Hoensesalat

Kommentarer

  1. pia Houg skriver

    marts 30, 2024 at 2:51 pm

    5 stars
    Den er bare altid god og et stort hit i vores familie.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 21, 2024 at 3:02 pm

      Det var dejligt at høre. Tak fordi du tog dig tid til at skrive :-)

      Svar
  2. Marianne Lyhne skriver

    december 21, 2018 at 12:22 pm

    Hvis man ikke kan tåle æbler, kan man så evt erstatte med blegselleri? Eller har du et andet forslag?
    Hilsen Marianne

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 21, 2018 at 12:32 pm

      Det er jeg helt sikker på du godt kan :-)

      Svar
4.84 from 25 votes (24 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.