• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Frokost

    Æbleflæsk

    Udgivet: dec 24, 2014 · Opdateret: maj 15, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    fbdea b

    Æbleflæsk er en rigtig klassiker på julefrokostbordet. Jeg tror vandene er lidt delte når det kommer til æbleflæsk. Enten kan man lide det, eller også kan man ikke. Og jeg ELSKER det! I min verden skal der løg i æbleflæsken, men en hurtig søgning på Google viste at der var mange der ikke synes der skal løg i. Så måske afhænger det af hvor man kommer fra i Danmark? Der er også nogle der laver æbleflæsken med bacontern - det er dog også helt forkert i min verden. Jeg vil gerne have det rigtige flæsk i skiver og så et godt drys med salt. Jeg skræller ikke æblerne, men skærer dem blot i både. Hvis man ikke er så vild med skrællen så skræller du bare dine æbler. Derudover synes jeg det er lækkert hvis æblerne ikke bliver kogt helt til grød. Der må gerne være lidt tekstur tilbage i retten. Server æbleflæsken til en julefrokost på rugbrød, eller lav det eventuelt til aftensmad en dag.

    fbdea b

    Æbleflæsk

    3.5 fra 2 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    2 personer
    Forb. tid 30 min
    Samlet tid 30 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • 4 æbler
    • 2 løg
    • 5-6 skiver flæsk i skiver
    • salt
    • 1 spsk sukker
    • rugbrød
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Læg flæsken på panden og drys med salt. Steg dem på panden på begge sider til de har fået en god farve. De må ikke blive brankede.
    • Imens flæsken steger skræller du løgene og skærer dem i både. Æblerne skæres i kvarte, kernehuset fjernes og de skæres i tynde både.
    • Når flæsken er færdig tager du dem af panden og lægger den på en tallerken med et stykke køkkenrulle på. Lad fedten blive på panden.
    • Læg løgene på panden og lad dem steg et par minutter inden du lægger æblebådene på panden også. Læg et låg over panden, så æblerne nærmest bliver dampet.
    • Rør rundt i æblerne ind i mellem og lad dem stege til de har den konsistens du ønsker - men omkring 15 minutter.
    • Smag æblerne til med lidt sukker og salt.
    • Server æbleflæsken sammen med rugbrød. Du kan f.eks. lave mit lækre palæorugbrød.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 263 kcal | Kulhydrater: 67 g | Protein: 3 g | Fedt: 1 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!


    Opskrift på hjemmelavet æbleflæsk til julefrokosten
    Opskrift på hjemmelavet æbleflæsk til julefrokosten
    Opskrift på hjemmelavet æbleflæsk til julefrokostenOpskrift på hjemmelavet æbleflæsk til julefrokostenOpskrift på hjemmelavet æbleflæsk til julefrokostenOpskrift på hjemmelavet æbleflæsk til julefrokostenOpskrift på hjemmelavet æbleflæsk til julefrokostenOpskrift på hjemmelavet æbleflæsk til julefrokostenOpskrift på hjemmelavet æbleflæsk til julefrokostenOpskrift på hjemmelavet æbleflæsk til julefrokosten

     

    Af Louise Dam

    Skrevet af: Louise DamÆbler, Flæsk, LøgKategori: Aftensmad, Dansk mad, Frokost, Jul, Julefrokost, Svinekød, Videoopskrift

    Følg mig på Instagram
    « Nemlig.com - Julemad til 2 dage
    Nytårsaften 2014 »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her