• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Jul » Julefrokost

    Æbleflæsk

    Udgivet: nov 12, 2022 · Opdateret: nov 12, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du få min bedste og nemmeste opskrift på gammeldags æbleflæsk. Der er mange, der er uenige i, om æbleflæsk skal være med løg eller ej, men det synes jeg, at der skal i. Det er derfor en opskrift på æbleflæsk med løg, du kan finde her.

    fbdea b

    Æbleflæsk med løg

    Æbleflæsk er en rigtig klassiker på julefrokostbordet. Jeg tror vandene er lidt delte når det kommer til æbleflæsk. Enten kan man lide det, eller også kan man ikke. Og jeg ELSKER det!

    I min verden skal der løg i æbleflæsken, men en hurtig søgning på Google viste at der var mange der ikke synes der skal løg i. Så måske afhænger det af hvor man kommer fra i Danmark? Der er også nogen der laver æbleflæsk med bacontern — det er dog også helt forkert i min verden.

    Prøv også disse opskrifter:
    Hønsesalat | Rejesalat | Æggesalat

    Gammeldags æbleflæsk med løg

    Jeg vil gerne have det rigtige flæsk i skiver og så et godt drys med salt. Jeg skræller ikke æblerne, men skærer dem blot i både. Hvis man ikke er så vild med skrællen så skræller du bare dine æbler.

    Derudover synes jeg, at det er lækkert hvis æblerne ikke bliver kogt helt til grød. Der må gerne være lidt tekstur tilbage i retten. Servér æbleflæsk til julefrokost på rugbrød, eller lav det eventuelt til aftensmad en dag.

    ikon piskeris Chestnut

    Æbleflæsk

    2 personer
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 30 min
    Samlet tid 30 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 4 æbler
    • 2 løg
    • 5-6 skiver flæsk i skiver
    • salt
    • 1 spsk sukker

    Serveres med

    • rugbrød

    Sådan gør du
     

    • Læg flæsken på panden og drys med salt. Steg dem på panden på begge sider til de har fået en god farve. De må ikke blive brankede.
    • Imens flæsken steger skræller du løgene og skærer dem i både. Æblerne skæres i kvarte, kernehuset fjernes og de skæres i tynde både.
    • Når flæsken er færdig tager du dem af panden og lægger den på en tallerken med et stykke køkkenrulle på. Lad fedten blive på panden.
    • Læg løgene på panden og lad dem steg et par minutter inden du lægger æblebådene på panden også. Læg et låg over panden, så æblerne nærmest bliver dampet.
    • Rør rundt i æblerne ind i mellem og lad dem stege til de har den konsistens du ønsker - men omkring 15 minutter.
    • Smag æblerne til med lidt sukker og salt.
    • Server æbleflæsken sammen med rugbrød. Du kan f.eks. lave mit lækre palæorugbrød.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 263 kcal | Kulhydrater: 67 g | Protein: 3 g | Fedt: 1 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.2 fra 6 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tips til opskriften

    • Du kan sagtens undlade at komme løg i din æbleflæsk, hvis du ikke kan lide det. Jeg synes dog, at det giver en rigtig dejlig smag til retten.
    • Du kan godt lave det i forvejen, men det smager klart bedst, når det lige er blevet lavet friskt.
    • Jeg synes æbleflæsk smager dejligt på rugbrød, men det kan også spises med f.eks. kartofler til.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan jeg lave æbleflæsk i ovn?

    Æbleflæsk kan sagtens laves i ovn, men jeg plejer dog at lave det på panden.

    Kan jeg lave æbleflæsk dagen før?

    Æbleflæsk kan nemt laves klar dagen før. Så kan du bare på dagen varme det lidt op på panden ved lav varme.

    Kan man lave æbleflæsk med bacon?

    Ja, det kan du godt, men i denne her opskrift bruger jeg dog flæsk. Det er også det, man gør i den klassiske udgave, da de tykke skiver flæsk er lækkert. Du kan dog godt købe røget bacon, som du selv kan skære i lidt tykke skriver.

    Flæsk
    Flæsk
    Æbler og løg
    Løg på panden
    Løg på panden
    æbleflæsk til julefrokosten
    Æbleflæsk på pande
    Æbleflæsk på pande
    Æbleflæsk på rugbrød
    Følg mig på Instagram
    « Nachos med kylling
    Rødvinsbraiserede svinekæber »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her