Her kan du få min bedste og nemmeste opskrift på gammeldags æbleflæsk. Der er mange, der er uenige i, om æbleflæsk skal være med løg eller ej, men det synes jeg, at der skal i. Det er derfor en opskrift på æbleflæsk med løg, du kan finde her.

fbdea b

Æbleflæsk med løg

Æbleflæsk er en rigtig klassiker på julefrokostbordet. Jeg tror vandene er lidt delte når det kommer til æbleflæsk. Enten kan man lide det, eller også kan man ikke. Og jeg ELSKER det!

I min verden skal der løg i æbleflæsken, men en hurtig søgning på Google viste at der var mange der ikke synes der skal løg i. Så måske afhænger det af hvor man kommer fra i Danmark? Der er også nogen der laver æbleflæsk med bacontern — det er dog også helt forkert i min verden.

Prøv også disse opskrifter:
Hønsesalat | Rejesalat | Æggesalat

Gammeldags æbleflæsk med løg

Jeg vil gerne have det rigtige flæsk i skiver og så et godt drys med salt. Jeg skræller ikke æblerne, men skærer dem blot i både. Hvis man ikke er så vild med skrællen så skræller du bare dine æbler.

Derudover synes jeg, at det er lækkert hvis æblerne ikke bliver kogt helt til grød. Der må gerne være lidt tekstur tilbage i retten. Servér æbleflæsk til julefrokost på rugbrød, eller lav det eventuelt til aftensmad en dag.

ikon piskeris Chestnut

Æbleflæsk

2 personer
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 30 min
Samlet tid 30 min

Ingredienser

  • 4 æbler
  • 2 løg
  • 5-6 skiver flæsk i skiver
  • salt
  • 1 spsk sukker

Serveres med

Sådan gør du
 

  • Læg flæsken på panden og drys med salt. Steg dem på panden på begge sider til de har fået en god farve. De må ikke blive brankede.
  • Imens flæsken steger skræller du løgene og skærer dem i både. Æblerne skæres i kvarte, kernehuset fjernes og de skæres i tynde både.
  • Når flæsken er færdig tager du dem af panden og lægger den på en tallerken med et stykke køkkenrulle på. Lad fedten blive på panden.
  • Læg løgene på panden og lad dem steg et par minutter inden du lægger æblebådene på panden også. Læg et låg over panden, så æblerne nærmest bliver dampet.
  • Rør rundt i æblerne ind i mellem og lad dem stege til de har den konsistens du ønsker - men omkring 15 minutter.
  • Smag æblerne til med lidt sukker og salt.
  • Server æbleflæsken sammen med rugbrød. Du kan f.eks. lave mit lækre palæorugbrød.

Dine egne noter

Video

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 263 kcal | Kulhydrater: 67 g | Protein: 3 g | Fedt: 1 g
Bedøm denne opskrift:
4 fra 4 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til opskriften

  • Du kan sagtens undlade at komme løg i din æbleflæsk, hvis du ikke kan lide det. Jeg synes dog, at det giver en rigtig dejlig smag til retten.
  • Du kan godt lave det i forvejen, men det smager klart bedst, når det lige er blevet lavet friskt.
  • Jeg synes æbleflæsk smager dejligt på rugbrød, men det kan også spises med f.eks. kartofler til.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan jeg lave æbleflæsk i ovn?

Æbleflæsk kan sagtens laves i ovn, men jeg plejer dog at lave det på panden.

Kan jeg lave æbleflæsk dagen før?

Æbleflæsk kan nemt laves klar dagen før. Så kan du bare på dagen varme det lidt op på panden ved lav varme.

Kan man lave æbleflæsk med bacon?

Ja, det kan du godt, men i denne her opskrift bruger jeg dog flæsk. Det er også det, man gør i den klassiske udgave, da de tykke skiver flæsk er lækkert. Du kan dog godt købe røget bacon, som du selv kan skære i lidt tykke skriver.

Flæsk
Flæsk
Æbler og løg
Løg på panden
Løg på panden
æbleflæsk til julefrokosten
Æbleflæsk på pande
Æbleflæsk på pande
Æbleflæsk på rugbrød
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften