
Æbleflæsk er en rigtig klassiker på julefrokostbordet. Jeg tror vandene er lidt delte når det kommer til æbleflæsk. Enten kan man lide det, eller også kan man ikke. Og jeg ELSKER det! I min verden skal der løg i æbleflæsken, men en hurtig søgning på Google viste at der var mange der ikke synes der skal løg i. Så måske afhænger det af hvor man kommer fra i Danmark? Der er også nogle der laver æbleflæsken med bacontern - det er dog også helt forkert i min verden. Jeg vil gerne have det rigtige flæsk i skiver og så et godt drys med salt. Jeg skræller ikke æblerne, men skærer dem blot i både. Hvis man ikke er så vild med skrællen så skræller du bare dine æbler. Derudover synes jeg det er lækkert hvis æblerne ikke bliver kogt helt til grød. Der må gerne være lidt tekstur tilbage i retten. Server æbleflæsken til en julefrokost på rugbrød, eller lav det eventuelt til aftensmad en dag.
Æbleflæsk
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplanIngredienser
- 4 æbler
- 2 løg
- 5-6 skiver flæsk i skiver
- salt
- 1 spsk sukker
- rugbrød
Sådan gør du
- Læg flæsken på panden og drys med salt. Steg dem på panden på begge sider til de har fået en god farve. De må ikke blive brankede.
- Imens flæsken steger skræller du løgene og skærer dem i både. Æblerne skæres i kvarte, kernehuset fjernes og de skæres i tynde både.
- Når flæsken er færdig tager du dem af panden og lægger den på en tallerken med et stykke køkkenrulle på. Lad fedten blive på panden.
- Læg løgene på panden og lad dem steg et par minutter inden du lægger æblebådene på panden også. Læg et låg over panden, så æblerne nærmest bliver dampet.
- Rør rundt i æblerne ind i mellem og lad dem stege til de har den konsistens du ønsker - men omkring 15 minutter.
- Smag æblerne til med lidt sukker og salt.
- Server æbleflæsken sammen med rugbrød. Du kan f.eks. lave mit lækre palæorugbrød.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Af Louise Dam
Skrevet af: Louise DamÆbler, Flæsk, LøgKategori: Aftensmad, Dansk mad, Frokost, Jul, Julefrokost, Svinekød, Videoopskrift
Skriv et svar