Her kan du finde en lækker opskrift på hjemmelavet æggesalat. Det er en klassiker på de danske frokostborde, og med denne pålægssalat kan du lave dig en skøn sandwich med æggesalat på ingen tid. Det tager ikke lang tid at lave, og så smager den bare bedre, når man laver den selv!

Hjemmelavet æggesalat i en skål

Det kan godt være lidt svært at variere frokostbordet synes jeg. Jeg er selv helt vild med æg, men en almindelig æggemad kan godt gå hen og blive en smule kedelig i det lange løb. Derfor kan jeg godt lide at mixe det lidt op med f.eks. denne æggesalat. Servér den på noget lækkert rugbrød, f.eks. stenalderbrødetmørkt kernerugbrød eller i en lækker sandwichbolle.

Prøv også disse opskrifter:
Spinatvafler med varmrøget laks | Hjemmelavet leverpostej | Karrysild

Når man først har lavet denne æggesalat, så er det ikke meget sværere at lave en lækker sandwich med din æggesalat. Du tager blot to skiver toastbrød eller noget andet brød og rister det. Når det er gjort, kan du fylde den med lækker pålægssalat. Det er en virkelig god ret til både frokost og aftensmad!

Man ser den ofte blive serveret på frokostbordet. Herhjemme kommer den på bordet til påskefrokost, pinsefrokost og julefrokost men også bare på helt almindelige hverdage er den god at lave. Æggesalaten kan laves på cirka 20 minutter, og så har man en god frokost klar.

ikon piskeris Chestnut

Æggesalat

2 personer
Holdbarhed: 2 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 20 min
Samlet tid 20 min

Ingredienser

  • 4 æg
  • 2 spsk creme fraiche 18 %
  • 2 spsk mayonnaise
  • ½ - 1 tsk karrypulver
  • ½ tsk gurkemeje
  • salt og peber
  • ½ pakke karse

Sådan gør du
 

  • Start med at koge æggene. Læg dem i en gryde og fyld vand over. Sæt låg på gryden og sæt den over kog. Når vandet koger skruer du lidt ned og sætter et ur på 8 minutter.
  • Tag gryden af komfuret efter de 8 minutter. Hæld vandet fra og skyl med koldt vand.
  • Pil æggene.
  • Creme fraiche, mayonaise, karry og gurkemeje røres sammen til en dressing.
  • Æggene skæres i små tern og blandes i dressingen.
  • Klip karsen af og bland i i æggesalaten.
  • Smag til med salt og peber.
  • Pynt med lidt karse.
  • Serveres på rugbrød.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 182 kcal | Kulhydrater: 4 g | Protein: 12 g | Fedt: 13 g
Bedøm denne opskrift:
4.7 fra 10 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Det er en god ide at sørge for, at dine æg er hårdkogte. Hvis de ikke er helt kogt igennem, så er de for flydende, hvilket ikke er så godt i en hjemmelavet æggesalat.
  • Min opskrift på æggesalat er ganske simpel. Men man kan også tilføje lidt æble i æggesalaten. Æblet giver også en god sprødhed, så det kan du skære i små tern, inden at det kommes i. Til denne portion vil jeg bruge cirka ½ æble, der skæres i små tern. Ternene skal gerne være lige så store som æggene, når de er skåret ud.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvordan laver man æggesalat?

Det er ganske nemt at lave æggesalat faktisk! Man starter med at koge sine æg og derefter piller man dem. Så røres dressingen sammen, og æggene skæres i små stykker. Rør det hele sammen med karse, salt og peber og så er den klar til servering på et stykke rugbrød eller i en sandwich.

Kan man lave æggesalat uden karry?

Ja, det kan du sagtens. Er du ikke til så meget smag af karry i din mad, kan det sagtens undværes.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften