• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Frokost » Pålæg

    Æggesalat

    Udgivet: mar 3, 2022 · Opdateret: mar 3, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde en lækker opskrift på hjemmelavet æggesalat. Det er en klassiker på de danske frokostborde, og med denne pålægssalat kan du lave dig en skøn sandwich med æggesalat på ingen tid. Det tager ikke lang tid at lave, og så smager den bare bedre, når man laver den selv!

    Hjemmelavet æggesalat i en skål

    Det kan godt være lidt svært at variere frokostbordet synes jeg. Jeg er selv helt vild med æg, men en almindelig æggemad kan godt gå hen og blive en smule kedelig i det lange løb. Derfor kan jeg godt lide at mixe det lidt op med f.eks. denne æggesalat. Servér den på noget lækkert rugbrød, f.eks. stenalderbrødet, mørkt kernerugbrød eller i en lækker sandwichbolle.

    Prøv også disse opskrifter:
    Spinatvafler med varmrøget laks | Hjemmelavet leverpostej | Karrysild

    Når man først har lavet denne æggesalat, så er det ikke meget sværere at lave en lækker sandwich med din æggesalat. Du tager blot to skiver toastbrød eller noget andet brød og rister det. Når det er gjort, kan du fylde den med lækker pålægssalat. Det er en virkelig god ret til både frokost og aftensmad!

    Man ser den ofte blive serveret på frokostbordet. Herhjemme kommer den på bordet til påskefrokost, pinsefrokost og julefrokost men også bare på helt almindelige hverdage er den god at lave. Æggesalaten kan laves på cirka 20 minutter, og så har man en god frokost klar.

    ikon piskeris Chestnut

    Æggesalat

    2 personer
    Holdbarhed: 2 dage
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 20 min
    Samlet tid 20 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 4 æg
    • 2 spsk creme fraiche 18 %
    • 2 spsk mayonnaise
    • ½ - 1 tsk karrypulver
    • ½ tsk gurkemeje
    • salt og peber
    • ½ pakke karse

    Sådan gør du
     

    • Start med at koge æggene. Læg dem i en gryde og fyld vand over. Sæt låg på gryden og sæt den over kog. Når vandet koger skruer du lidt ned og sætter et ur på 8 minutter.
    • Tag gryden af komfuret efter de 8 minutter. Hæld vandet fra og skyl med koldt vand.
    • Pil æggene.
    • Creme fraiche, mayonaise, karry og gurkemeje røres sammen til en dressing.
    • Æggene skæres i små tern og blandes i dressingen.
    • Klip karsen af og bland i i æggesalaten.
    • Smag til med salt og peber.
    • Pynt med lidt karse.
    • Serveres på rugbrød.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 182 kcal | Kulhydrater: 4 g | Protein: 12 g | Fedt: 13 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.7 fra 14 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Det er en god ide at sørge for, at dine æg er hårdkogte. Hvis de ikke er helt kogt igennem, så er de for flydende, hvilket ikke er så godt i en hjemmelavet æggesalat.
    • Min opskrift på æggesalat er ganske simpel. Men man kan også tilføje lidt æble i æggesalaten. Æblet giver også en god sprødhed, så det kan du skære i små tern, inden at det kommes i. Til denne portion vil jeg bruge cirka ½ æble, der skæres i små tern. Ternene skal gerne være lige så store som æggene, når de er skåret ud.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvordan laver man æggesalat?

    Det er ganske nemt at lave æggesalat faktisk! Man starter med at koge sine æg og derefter piller man dem. Så røres dressingen sammen, og æggene skæres i små stykker. Rør det hele sammen med karse, salt og peber og så er den klar til servering på et stykke rugbrød eller i en sandwich.

    Kan man lave æggesalat uden karry?

    Ja, det kan du sagtens. Er du ikke til så meget smag af karry i din mad, kan det sagtens undværes.

    • Hårdkogte æg
    • Æg i tern
    • dressing til æggesalat
    • dressing til æggesalat
    • Æggesalat
    • æggesalat
    Følg mig på Instagram

    « Romkugler
    Croissant med hønsesalat »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Stig Petersen

      april 02, 2017 at 10:55 am

      Nem opskrift. Den vil jeg lave lige om lidt. Er spændt på resultatet

      Svar
      • Louise Dam

        april 02, 2017 at 5:48 pm

        Håber den blev god :-)

        Svar
    2. Louise

      juni 26, 2016 at 10:14 am

      Hejsa,

      Jeg prøvede at lave din æggesalat. Jeg lavede den dagen inden jeg skulle bruge den og oplevede at den var helt vandet dagen efter.
      Har du gjort erfaringer om dette?

      Mvh Louise

      Svar
      • Louise Dam

        juni 27, 2016 at 10:08 pm

        Hej Louise
        Jeg har nok ikke selv lavet den dagen før, kun samme dag som den skulle spises. Det må være fugt for æggene der trænger ud i dressingen og måske også får creme fraichen til at skille.

        Svar
    3. Louise

      oktober 18, 2011 at 9:29 pm

      Hej Margit
      Jeg er glad for at der er noget du kan bruge. Og velkommen til på bloggen - og så som læser nr. 100 :-)

      Svar
    4. Margit

      oktober 18, 2011 at 10:13 am

      umm - her er godt nok mange lækre ting og det glæder mig at være nr. 100! der følger din blog

      x
      Margit

      Svar
    5. Louise

      juli 31, 2011 at 11:10 am

      Tak for jeres kommentarer ;-) Det ville slet ikke være dårligt med sådan nogle helt friske æg. Jeg har set din Award og skal nok få postet den snart ;-)

      Svar
    6. Elsk med Mad

      juli 30, 2011 at 1:28 pm

      Det er virkelig lækkert med sådan en hjemmerørt æggesalat. Det ku være jeg skulle lave sådan en til frokost med æg fra vores egne høns:)

      Jeg har forresten givet dig en Blog Award, som jeg håber du vil acceptere:)

      Mvh
      Mariam

      Svar
    7. Hottie von Dottie

      juli 28, 2011 at 5:19 pm

      ej hvor skægt - jeg har lige lavet et indlæg om "Pimp din æggemad" - der er vist flere end mig, der tænkder i æg i disse dage *fnis* http://www.homemadeheaven.net/2011/07/pimp-din-ggemad.html

      Svar
    8. Sofie

      juli 28, 2011 at 1:36 pm

      Det ser lækkert ud. Jeg elsker hjemmelavet æggesalat :)

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her