Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Pålæg

Æggesalat

Udgivet: 3. mar 2022 · Opdateret: 3. mar 2022

Her kan du finde en lækker opskrift på hjemmelavet æggesalat. Det er en klassiker på de danske frokostborde, og med denne pålægssalat kan du lave dig en skøn sandwich med æggesalat på ingen tid. Det tager ikke lang tid at lave, og så smager den bare bedre, når man laver den selv!

Hjemmelavet æggesalat i en skål

Det kan godt være lidt svært at variere frokostbordet synes jeg. Jeg er selv helt vild med æg, men en almindelig æggemad kan godt gå hen og blive en smule kedelig i det lange løb. Derfor kan jeg godt lide at mixe det lidt op med f.eks. denne æggesalat. Servér den på noget lækkert rugbrød, f.eks. stenalderbrødet, mørkt kernerugbrød eller i en lækker sandwichbolle.

Prøv også disse opskrifter:
Spinatvafler med varmrøget laks | Hjemmelavet leverpostej | Karrysild

Når man først har lavet denne æggesalat, så er det ikke meget sværere at lave en lækker sandwich med din æggesalat. Du tager blot to skiver toastbrød eller noget andet brød og rister det. Når det er gjort, kan du fylde den med lækker pålægssalat. Det er en virkelig god ret til både frokost og aftensmad!

Man ser den ofte blive serveret på frokostbordet. Herhjemme kommer den på bordet til påskefrokost, pinsefrokost og julefrokost men også bare på helt almindelige hverdage er den god at lave. Æggesalaten kan laves på cirka 20 minutter, og så har man en god frokost klar.

piskeris Grullo

Æggesalat

4.59 fra 24 stemmer
Justér antalJustér antal: 2 personer
Holdbarhed: 2 dage
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 20 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 4 æg
  • 2 spsk creme fraiche 18 %
  • 2 spsk mayonnaise
  • ½ - 1 tsk (reklamelink)karrypulver
  • ½ tsk gurkemeje
  • salt og peber
  • ½ pakke karse

Sådan gør du
 

  • Start med at koge æggene. Læg dem i en gryde og fyld vand over. Sæt låg på gryden og sæt den over kog. Når vandet koger skruer du lidt ned og sætter et ur på 8 minutter.
  • Tag gryden af komfuret efter de 8 minutter. Hæld vandet fra og skyl med koldt vand.
  • Pil æggene.
  • Creme fraiche, mayonaise, karry og gurkemeje røres sammen til en dressing.
  • Æggene skæres i små tern og blandes i dressingen.
  • Klip karsen af og bland i i æggesalaten.
  • Smag til med salt og peber.
  • Pynt med lidt karse.
  • Serveres på rugbrød.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 182 kcal | Kulhydrater: 4 g | Protein: 12 g | Fedt: 13 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Det er en god ide at sørge for, at dine æg er hårdkogte. Hvis de ikke er helt kogt igennem, så er de for flydende, hvilket ikke er så godt i en hjemmelavet æggesalat.
  • Min opskrift på æggesalat er ganske simpel. Men man kan også tilføje lidt æble i æggesalaten. Æblet giver også en god sprødhed, så det kan du skære i små tern, inden at det kommes i. Til denne portion vil jeg bruge cirka ½ æble, der skæres i små tern. Ternene skal gerne være lige så store som æggene, når de er skåret ud.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvordan laver man æggesalat?

Det er ganske nemt at lave æggesalat faktisk! Man starter med at koge sine æg og derefter piller man dem. Så røres dressingen sammen, og æggene skæres i små stykker. Rør det hele sammen med karse, salt og peber og så er den klar til servering på et stykke rugbrød eller i en sandwich.

Kan man lave æggesalat uden karry?

Ja, det kan du sagtens. Er du ikke til så meget smag af karry i din mad, kan det sagtens undværes.

  • Hårdkogte æg
  • Æg i tern
  • dressing til æggesalat
  • dressing til æggesalat
  • Æggesalat
  • æggesalat

Kommentarer

  1. Anni Holck skriver

    marts 23, 2023 at 3:08 pm

    Lyder godt. Bruger selv purløg istedet for karse, det gror lige uden for døren og altid ved hånden Ca 8/9 mdr om året,enten i haven eller på altanen. 😋

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 27, 2023 at 10:20 pm

      Ja, det er også lækkert med purløg :-)

      Svar
  2. Stig Petersen skriver

    april 02, 2017 at 10:55 am

    Nem opskrift. Den vil jeg lave lige om lidt. Er spændt på resultatet

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 02, 2017 at 5:48 pm

      Håber den blev god :-)

      Svar
  3. Louise skriver

    juni 26, 2016 at 10:14 am

    Hejsa,

    Jeg prøvede at lave din æggesalat. Jeg lavede den dagen inden jeg skulle bruge den og oplevede at den var helt vandet dagen efter.
    Har du gjort erfaringer om dette?

    Mvh Louise

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 27, 2016 at 10:08 pm

      Hej Louise
      Jeg har nok ikke selv lavet den dagen før, kun samme dag som den skulle spises. Det må være fugt for æggene der trænger ud i dressingen og måske også får creme fraichen til at skille.

      Svar
  4. Louise skriver

    oktober 18, 2011 at 9:29 pm

    Hej Margit
    Jeg er glad for at der er noget du kan bruge. Og velkommen til på bloggen - og så som læser nr. 100 :-)

    Svar
  5. Margit skriver

    oktober 18, 2011 at 10:13 am

    umm - her er godt nok mange lækre ting og det glæder mig at være nr. 100! der følger din blog

    x
    Margit

    Svar
  6. Louise skriver

    juli 31, 2011 at 11:10 am

    Tak for jeres kommentarer ;-) Det ville slet ikke være dårligt med sådan nogle helt friske æg. Jeg har set din Award og skal nok få postet den snart ;-)

    Svar
  7. Elsk med Mad skriver

    juli 30, 2011 at 1:28 pm

    Det er virkelig lækkert med sådan en hjemmerørt æggesalat. Det ku være jeg skulle lave sådan en til frokost med æg fra vores egne høns:)

    Jeg har forresten givet dig en Blog Award, som jeg håber du vil acceptere:)

    Mvh
    Mariam

    Svar
  8. Hottie von Dottie skriver

    juli 28, 2011 at 5:19 pm

    ej hvor skægt - jeg har lige lavet et indlæg om "Pimp din æggemad" - der er vist flere end mig, der tænkder i æg i disse dage *fnis* http://www.homemadeheaven.net/2011/07/pimp-din-ggemad.html

    Svar
  9. Sofie skriver

    juli 28, 2011 at 1:36 pm

    Det ser lækkert ud. Jeg elsker hjemmelavet æggesalat :)

    Svar
4.59 from 24 votes (24 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.