Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Jul

Hjemmelavet leverpostej

Udgivet: 6. dec 2015 · Opdateret: 16. maj 2021

Leverpostej
Hjemmelavet leverpostej med bacon, syltede rødbeder og hjemmebagt rugbrød

Leverpostej er bare lækkert efter min mening. Den skal helst serveres lun, på hjemmebagt rugbrød og gerne med rødbeder, champignon og sprødstegt bacon - mums! Lun leverpostej er jo også en klassiker på julefrokostbordet. Tit bliver det nok en købeversion, men det er faktisk ikke så svært at lave leverpostejen selv.

Det kræver dog at du har en kødhakker, eller en foodprocessor (reklamelink). Denne opskrift er der en del mere lever i end der er fedt. Den smager derfor en del af lever. Hvis man ikke synes om det så kan man ændre lidt i forholdene så der kommer mere fedt i leverpostejen - f.eks. 350 g svinelever og 350 svinefedt i stedet for. På den måde vil den automatisk komme til at smage mindre af leveren.

Leverpostejen kan opbevare i fryseren før den er bagt, på den måde er det ret nemt lige at tage en leverpostej ud af fryseren og bage den, så den er klar til gæsterne kommer.

piskeris Grullo

Hjemmelavet leverpostej

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 4 stk. a 500 ml
Holdbarhed: 1 uge
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 500 g svinelever
  • 200 g svinefedt, spæk
  • 2 løg
  • 5 spsk (reklamelink)hvedemel
  • 5 dl sødmælk
  • 50 g smør
  • 2 æg
  • 1,5 tsk salt
  • ½-1 tsk peber

Sådan gør du
 

  • Hak lever, spæk og løg på en kødhakker. Jeg brugte kødhakkeren jeg har købt til min KitchenAid.
  • Kør massen igennem omkring 3 gange. Kør et stykke brød igennem til sidst for at få det sidste lever med ud og få renset kødhakkeren. (brødet skal ikke med ned i leverblandingen)
  • Lav en opbagning ved at smelte smørret i en gryde, tilsæt melet og pisk det godt sammen. Tilsæt mælken meget lidt ad gangen og sørg hele tiden for at piske grundigt så 'melklumpen' bliver samlet og der ikke kommer klumper i. Når al mælken er tilsat lader du den småkoge lidt så den bliver tykkere.
  • Lad opbagningen køle en smule af.
  • Rør levermassen i opbagningen.
  • Rør æggene i og krydr til sidst med salt og peber.
  • Hæld massen på aluforme eller lignende.
  • Sæt leverpostejen i en kold ovn og tænd på 200 grader. Lad dem bage i 1 time.
  • TIP: Hvis du vil fryse leverpostejen så fryses den inden den bages. Når den skal bages lader du den tø op og bager den så efter ovenstående beskrivelse.

Noter

TIP: Hvis du vil fryse leverpostejen så fryses den inden den bages. Når den skal bages lader du den tø op og bager den så efter ovenstående beskrivelse.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 873 kcal | Kulhydrater: 22 g | Protein: 35 g | Fedt: 71 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Hjemmelavet leverpostej
Hjemmelavet leverpostej
Hjemmelavet leverpostej
Hjemmelavet leverpostej
Hjemmelavet leverpostej
Hjemmelavet leverpostej
Hjemmelavet leverpostej
Hjemmelavet leverpostej
Hjemmelavet leverpostej
Hjemmelavet leverpostej
Hjemmelavet leverpostej

Kommentarer

  1. Christian skriver

    marts 04, 2025 at 8:38 pm

    5 stars
    Lige som jeg ønsker den skal være. Dejligt

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 12, 2025 at 10:14 am

      Skønt at høre :-)

      Svar
  2. Conny K skriver

    maj 07, 2020 at 10:06 am

    Skal postejerne ikke bages i vandbad?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 08, 2020 at 7:25 pm

      Hej Conny
      Det gjorde jeg ikke, men det kan du sagtens gøre. Det bliver de bestemt ikke dårligere af :-)

      Svar
    • Vagn Jørgensen skriver

      oktober 14, 2020 at 12:23 pm

      Hvis jeg som forhenværende slagter må komme med et input.? Så kog det faste spæk 10 min. Det gir en Go konsistens. Og så ka man osse bruge lidt af suppen i postejen og spare på mælken....... Go dag....

      Svar
      • Louise Dam skriver

        oktober 22, 2020 at 11:34 am

        Mange tak for tippet! :-)

        Svar
  3. Janni skriver

    august 02, 2019 at 9:17 am

    Hejsa
    Har du Evt. opskriften med hjemmelavet leverpostej på engelsk??
    M.v.h Janni

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 21, 2019 at 2:07 pm

      Nej, det har jeg desværre ikke.

      Svar
  4. Inger skriver

    august 18, 2017 at 12:45 pm

    Det går helt fint med kyllingelever, jeg bruger aldrig andet.

    Svar
  5. Ingrid kristensen skriver

    maj 10, 2017 at 2:11 am

    Kan man bruge kyllinge lever I stedet for pork eller kale? Det er svart at finde pork/kalv lever hvor jeg bor.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 13, 2017 at 7:14 pm

      Det ved jeg faktisk ikke. Men det vil jeg da tro at man godt kan.

      Svar
  6. Lea skriver

    november 01, 2016 at 4:46 am

    Som udenlands dansker boende i Australien har jeg og min familie virkelig savnet leverpostej. Har brugt din opskift her til formiddag og nydt resultatet til frokost! Rigtig god opskift - overskuelig. Og nem og fedt med billederne! Tak 😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 03, 2016 at 8:39 pm

      Ej, hvor er det bare dejligt at høre :-)

      Svar
  7. Elsebeth skriver

    december 16, 2015 at 7:22 pm

    Og man kan sagtens få slagteren til at hakke lever og spæk; han gør det ganske gratis, men husk at bestille det i forvejen, så du er sikker på, at han lever hjemme..

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 16, 2015 at 8:58 pm

      Ej hvor smart, det var jeg ikke klar over :-)

      Svar
  8. Elsebeth skriver

    december 16, 2015 at 7:19 pm

    Du kan også bruge det ældgamle trick: Kør et par stykker madpapir igennem til sidst, indtil der ikke kommer mere kød/løg ud.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 16, 2015 at 8:59 pm

      Det var smart, det må jeg prøve næste gang :-)

      Svar
5 fra 1 stemme

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.