Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Brød

Mørkt rugbrød med kerner

Udgivet: 13. sep 2015 · Opdateret: 29. apr 2021

 
ebaa b

Det er faktisk ret nemt at bage sit eget rugbrød når først man kommer igang med det. Det kræver ikke særlig meget arbejde, men det kræver lidt timing. Først skal du have lavet en surdej klar, hvis du ikke allerede har det. Jeg har en opskrift på surdej her.

Når surdejen er på plads skal alle kernerne sættes i blød i vand og surdej i omkring 8 timer. Så bliver kernerne udblødt og de står også og syrner sammen med surdejen. Når kernerne har stået i bløde skal melet blandes i og dejen skal hæve først i skålen og derefter i formen. Så er brødet klar til at blive bagt og dernæst spist :-)

Jeg tilsætter lidt kulør til brødet. Dette er kun for at det får en flot mørk farve og gør intet for smagen. Så hvis farven er ligemeget for dig kan det bare udelades.

piskeris Grullo

Mørkt rugbrød med kerner

4.80 fra 5 stemmer
Justér antalJustér antal: 2 rugbrød
Holdbarhed: 4 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 30 minutter min
Samlet tid 12 timer t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 2 dl (reklamelink)skårne/knækkede rugkerner
  • 2 dl (reklamelink)knækkede hvedekerner
  • 2 dl (reklamelink)hørfrø
  • 2 dl (reklamelink)solsikkekerner
  • 4 dl biga surdej
  • 8 dl vand
  • 4 dl (reklamelink)hvedemel
  • 4 dl (reklamelink)rugmel
  • 2 spsk salt
  • 1 spsk maltsirup
  • 2 spsk kulør, kan udelades

Sådan gør du
 

  • Kom knækkede rugkerner, hvedekerner, hørfrø og solsikkefrø i en stor skål sammen med vandet og surdejen. Lad det stå i minimum 8 timer. Sæt det eventuelt i blød om aftenen.
  • Næsten morgen blander du de resterende ingredienser i skålen. Lad det hæve i skålen i 1-2 timer.
  • Fordel dejen i 2 smurte rugbrødsforme. Læg husholdingfilm over brødene og lad dem hæve 1-2 timer igen.
  • Sæt brødene i en 180 grader varm ovn og bag dem i 1 time.
  • Tag rugbrødene ud af formene og lad dem køle af på en rist. Når de er kølet en smule af pakkes de i plastikposer så skorpen ikke bliver for hård.

Noter

Opskriften stammer fra Kvalimad.dk. Jeg tilsætter maltsirup, da det giver en ekstra god smag.
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Jeg har lavet en lille video af fremgangsmåden:

Opskrift på hjemmelavet mørkt brød med kerner
Opskrift på hjemmelavet mørkt brød med kerner
Opskrift på hjemmelavet mørkt rugbrød med kerner
Opskrift på hjemmelavet mørkt rugbrød med kerner
Opskrift på hjemmelavet mørkt rugbrød med kerner
Opskrift på hjemmelavet mørkt rugbrød med kerner
Opskrift på hjemmelavet mørkt rugbrød med kerner
Opskrift på hjemmelavet mørkt rugbrød med kerner
Opskrift på hjemmelavet mørkt rugbrød med kerner
Opskrift på hjemmelavet mørkt rugbrød med kerner

Kommentarer

  1. Bente skriver

    maj 02, 2021 at 10:05 pm

    Hej. Er brødet fryseegnet

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 03, 2021 at 10:24 pm

      Hej Bente
      Ja, det kan du tro det er.
      Hilsen Louise

      Svar
  2. Pernille skriver

    februar 23, 2021 at 9:30 pm

    Hej Louise,
    Jeg er også glad for din rugbrøds opskrift. I forhold til kulør og maltsirup. Jeg bruger en spsk brændt maltmel. Det ligner næsten kakao, men det giver farve og maltsmagen :)
    Pernille

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 06, 2021 at 10:07 pm

      Det lyder også lækkert!

      Svar
  3. Niels skriver

    januar 29, 2021 at 2:37 pm

    Hej ! Dejligt rugbrød ! Jeg har smagt rugbrød fra Gilleleje Havn og synes det er noget af det bedste jeg har smagt. Har nogen tricks til at nærme sig en opskrift som dem ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 10, 2021 at 11:24 pm

      Hej Niels
      Jeg kender desværre ikke det rugbrød de serverer i Gilleleje Havn, så det er svært at sige hvad forskellen kan være :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  4. Christina skriver

    januar 25, 2021 at 9:53 pm

    Hej Louise

    Jeg har for lang tid siden bagt dit skønne rugbrød, men jeg mindes dengang, at det var en biga dej du brugte i dit rugbrød, er det stadig den samme surdejsopskrift du bruger, eller har du opdateret din opskrift på surdej?

    Christina

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 11, 2021 at 10:32 pm

      Hej Christina
      Ja, det har du helt ret i! Jeg har opdateret min opskrift på surdej, men jeg skal have skrevet opskriften på biga dej ind sammen med. Men jeg er faktisk begyndt bare at bage mit rugbrød med en 'alm.' surdej, og det fungerer lige så godt som en biga. Så du kan lave den surdej du helst vil :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  5. Michael skriver

    oktober 26, 2020 at 11:57 am

    Hej Louise
    Jeg er i gang med opskriften, men vil lige høre om det 180 grader varmluft eller alm. ovn?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 29, 2020 at 12:17 pm

      Det er alm. ovn.

      Svar
  6. Kate Svendsen skriver

    maj 04, 2020 at 3:24 pm

    Hej Louise
    Hvor store er dine brødformer?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 08, 2020 at 7:31 pm

      De er faktisk to forskellige størrelser. Én på 3 liter og én på 1,5 liter. Jeg tænker at to på 2 liter ville nok passe perfekt.

      Svar
  7. Katrine skriver

    april 23, 2020 at 10:28 pm

    Hej Louise.
    Hvad svarer 4 dl surdej til i gram?
    Det lidt svært at fodre sin surdej op til at have 4 dl og det er også svært at måle af. Så det kunne være en hjælp at vide ca antal gram surdej i stedet 😊
    På forhånd tak.
    Dejlig opskrift i øvrigt.
    Mvh Katrine

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 30, 2020 at 2:56 pm

      Hej Katrine
      Nu har jeg lige prøvet at veje det af :-) Det kommer nok lidt an på hvor meget mel/vand der lige er i surdejen. Men jeg brugte 430 g - så jeg vil sige omkring 400-450 g. så skulle det ikke være helt galt.
      Dejligt du kan bruge opskriften :o)

      Hilsen Louise

      Svar
  8. Mette skriver

    april 11, 2020 at 5:59 pm

    Din opskrift er blevet anbefaler men jeg savner info om størrelse på rugbrødsformene i liter?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 08, 2020 at 7:33 pm

      Jamen det kan jeg da godt forstå. Dem jeg bruger er to forskellige størrelser faktisk. 3 liter og 1,5 liter. Så det ene brød bliver for det meste lidt større end det andet. To forme på omkring 2 liter ville nok passe fint.

      Svar
  9. Cecilia skriver

    april 02, 2020 at 7:16 pm

    Hej Louise :)

    Det er første gang jeg forsøger mig med at lave rugbrød og surdej. Jeg har lige hældt min surdej i rugbrødsblandingen - hvor meget surdej skal der være tilbage i glasset?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 06, 2020 at 9:13 pm

      Hej Cecilia
      Det betyder faktisk ikke det helt store. Bare der er lidt tilbage af din surdej, så kan du arbejde videre på den med at fodre den :-)

      Svar
  10. Anette skriver

    marts 16, 2020 at 1:32 pm

    hej hvor store er dine rugbrøds forme

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 03, 2020 at 11:42 am

      De er faktisk to forskellige størrelser. Én på 3 liter og én på 1,5 liter. Jeg tænker at to på 2 liter ville nok passe perfekt.

      Svar
  11. Per Hertz skriver

    januar 22, 2020 at 9:49 am

    God opskrift, der giver dejligt brød - tak for det!

    Jeg bruger en spsk dansk honning i stedet for maltsirup. Det giver ikke farve, men er fint for hæveproces og smag.

    /Per

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 31, 2020 at 11:25 am

      Hej Per
      Dejligt du kan bruge opskriften. Jeg har heller ikke altid selv maltsirup og bruger også nogle gange honning eller alm. sirup istedet for. Det fungerer helt fint!
      Hilsen Louise

      Svar
  12. KE Kamstrup skriver

    november 14, 2019 at 1:26 pm

    Hej Louise,
    Dejligt saftigt rugbrød og smager fantastisk.. og som du selv nævner man kan undvære madkulør, da det jo bare er en ingrediens med masser E numre, så synd at ødelægge det gode brød med det..:)

    Svar
    • KE Kamstrup skriver

      november 14, 2019 at 1:28 pm

      Glemte lige at spørge dig ad, kan man ikke bare efter man har kommet de sidste ingredienser i, bare komme det direkte i formene, hvorfor skal det hæve 2 gange. ?

      Svar
      • Louise Dam skriver

        december 04, 2019 at 12:03 am

        Det tror jeg faktisk sagtens man kan. Det skal jeg lige have afprøvet 😊

        Svar
    • Irena skriver

      december 31, 2019 at 8:00 am

      KE Kamstrup.
      Prøv at tilsætte maltmel (mørk) i sted af madkulør og maltsirup. Giver både smag og farve.

      Svar
      • Louise Dam skriver

        januar 05, 2020 at 10:20 am

        Tak for tippet :-)

        Svar
  13. Jesper skriver

    oktober 15, 2019 at 4:35 pm

    Hej kan man godt lade den første blanding til rugbrødet stå i mere end 8 timer

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2019 at 9:40 am

      Ja, det kan du godt :)

      Svar
  14. Signe skriver

    august 20, 2019 at 2:28 pm

    Hej fra Argentina! Dit rugbrød er et kæmpesucces med vores familie. Erstatte bare kulør med honning og kommer mindre salt i. Tusind tak! Venlig hilsen, Signe.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 24, 2019 at 3:26 pm

      Det lyder da bare så skønt!

      Svar
  15. Maddie skriver

    august 14, 2019 at 8:01 pm

    Hej Louise,
    Hved du hvor meget de 2 rugbrødet vægt i alt efter bagning?
    Tak,
    Maddie

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 24, 2019 at 3:30 pm

      Nej det er jeg desværre ikke klar over.

      Svar
  16. Niclas skriver

    juli 25, 2019 at 3:10 am

    Hej Louise,

    Provat dina recept på mörkt rågbröd, surdeg och maltsirap. Det blev fantastiskt gott.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 30, 2019 at 12:34 pm

      Hvor er det bare godt at høre!

      Svar
  17. Ida skriver

    juni 18, 2019 at 10:35 pm

    Hej Lousie. Bruger du en rugsurdej eller hvedesurdej?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2019 at 4:05 pm

      Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
      Jeg bruger en surdej der er lavet på både hvedemel og rugmel.

      Svar
  18. Anette skriver

    juni 12, 2019 at 6:14 am

    Hej Louise
    Vil bare sige tusinde tak for opskrift, det er det bedste rugbrød hele vores familie har smagt til nu.
    Er i gang med at bage det for 2.gang.
    Det er så godt endelig at have fundet rugbrøds opskriften over alle, jubler:-))))
    Hilsner Anette

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2019 at 4:03 pm

      Hvor er det bare skønt at høre!

      Svar
  19. Katrine skriver

    januar 28, 2019 at 9:43 pm

    Hej

    Vil rigtig gerne i gang med at lave mit eget rugbrød, og synes din opskrift er spændende og nem.

    Jeg har dog ikke kunne finde hvedekerner endnu. Kan det erstattes af noget andet?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 05, 2019 at 8:42 pm

      Hej Katrine
      Hvedekerner burde kunne findes i de fleste større supermarkeder som en fast vare. F.eks. Føtex og Kvickly. Jeg har ikke lige prøvet at udskifte dem med andet, så her kan jeg ikke lige anbefale noget.

      Svar
      • Ida skriver

        april 01, 2019 at 8:00 pm

        Jeg brugte dobbelt portion rugkerner i stedet. Det virkede fint :)

        Svar
  20. Ulla S Pedersen skriver

    januar 23, 2019 at 7:59 pm

    Hej Louise.
    Er gået i gang med din surdej 😊 Glæder mig om en lille uges tid 😊
    Spørgsmål: 1 dag uden låg, men 2.3.4.5.6. dagen er det med låg på?
    Mvh. Ulla

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 28, 2019 at 12:33 pm

      Hej Ulla
      Jeg plejer at lade den stå uden låg, og ellers med låget sådan halvt på glasset så der stadig kommer ilt til surdejen.

      Svar
  21. Sofie skriver

    januar 07, 2019 at 4:40 am

    Hej Louise, bruger du ikke gær i opskriften? Kh Sofie

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 07, 2019 at 10:19 am

      Hej Sofie
      Nej, det gør jeg ikke. Denne opskrift er med surdej og det er den der får brødet til at hæve.
      Hilsen Louise

      Svar
  22. Inge Dyrhave skriver

    december 06, 2018 at 7:57 am

    Hej Louise
    Har nu bagt dine rugbrød 2 gange, men de er klistret inden i😖 Ved du hvad der kan være galt? Jeg har fuldt din opskrift som der står.
    Mvh Inge Dyrhave

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 11, 2018 at 9:21 am

      Hej Inge
      Det kunne lyde som om din ovn måske ikke bliver helt samme temperatur som min. Så måske skal de blot have 10-15 minutter mere i din ovn for at blive helt færdige. Og så vil jeg lige nævne at dette er et ret fugtigt rugbrød pga. de mange kerner. Men det skal selvfølgelig ikke være ubagt indeni.

      Svar
    • Gudrun skriver

      juni 09, 2019 at 7:10 am

      Temperaturen skal være ca. 97-98 grader, når brødene er færdigbagte, så prøv temperaturen før de tages ud, så plejer mine rugbrød at være perfekte færdigbagte 😊👌🏼

      Svar
  23. Anne Kathrine skriver

    oktober 28, 2018 at 7:10 pm

    Dejligt brød. 😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 30, 2018 at 10:04 am

      Godt at høre du kunne lide det :-)

      Svar
  24. Anders skriver

    juli 31, 2018 at 2:05 pm

    Hej Louise

    Mange tak for dine fine opskrifter. Jeg har bagt rugbrødet og synes det er fantastisk! Det eneste jeg lige har et spørgsmål omkring er bitterheden i rugbrødet. Især ude i kanten (hvor brødet har fået mere varme) kan man gøre noget ved den bitterhed i brødet?

    Mvh.

    Anders

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 06, 2018 at 7:45 pm

      Hej Anders, jeg har ikke selv tænkt over at det bliver specielt bittert. Så det har jeg nok ikke lige en god løsning på desværre.

      Svar
  25. Mia skriver

    maj 29, 2018 at 11:37 pm

    Hej Louise!
    Jeg er kæmpe fan er din blog, så lækre og nemme opskrifter!
    Jeg har altid gerne ville prøve og lave mit eget rugbrød, så da jeg faldt over din opskrift, gik jeg igang! Men fandt hurtigt ud af, at det fakrisk tager nogle dage at lave rugbrød, haha! :D
    Jeg har lavet surdejen efter din opskrift, og den var allerede klar om aftenen på tredje dagen! Og jeg har også lavet maltsirup efter din opskrift, dog efter to forsøg, da første omgang blev aaalt for tyk - men nøj det smager godt for sig selv jo! Skal den opbevares i køleskabet? Eller må den godt stå ude?
    Men jeg fik i hvert fald efter et par dage lavet 2 x lækre rugbrød som snager himmelsk!
    Knus Mia.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 02, 2018 at 11:49 am

      Hej Mia, dejligt projekt du har kastet dig ud i :-) Jeg opbevarer maltsiruppen i køleskabet. Godt du kunne bruge opskrifterne.

      Svar
  26. Gitte Jensen skriver

    maj 15, 2018 at 1:03 pm

    Hej. bruger din opskrift på det lækre rugbrød, men har nogen gange problemer med, at når brødet er bagt, så er der hulrum mellem brødet og skorpen foroven, som gør at det er svær at skære i skiver. Har du nogen erfaring med det?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 06, 2018 at 7:36 pm

      Hej Gitte, nej det synes jeg ikke rigtig jeg har prøvet.

      Svar
    • Trine skriver

      februar 25, 2019 at 8:55 pm

      Hej Gitte

      Så har dit rugbrød formentlig hævet for længe. Se tips her https://www.meyersmad.dk/lav-mad/opskrifter/meyers-morke-rugbrod-med-surdej/

      Kh. Trine

      Svar
  27. Jesper B. Nielsen skriver

    maj 11, 2018 at 9:30 am

    Hej Louise. Jeg vil prøve at lave dit rugbrød, og jeg har et spørgsmål: skal jeg bruge fuldkornshvedemel eller hvidt?
    Venlig hilsen Jesper.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 06, 2018 at 7:40 pm

      Hvidt hvedemel :-)

      Svar
  28. Preben Schmidt skriver

    april 12, 2018 at 5:37 pm

    Hej Louise.
    Du nævner en bagetid på 1 time ved to brød. Hvis man i stedet bruger en 3-liters rugbrødsform og derfor får et større brød, hvor lang tid skal brødet så bage?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 17, 2018 at 4:56 pm

      Hej Preben
      Jeg har desværre ikke prøvet at lave dem i én stor form. Men vil tror det skal have omkring 1,5 time.

      Svar
  29. Maria skriver

    marts 07, 2018 at 6:14 pm

    Hej super opskrift. Et lille tip. Jeg bruger ofte almindelig sirup i stedet for malt sirup, og så erstatter jeg 2 dl af vandet med nisseøl/hvidtøl. Det fungerer rigtigt godt

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 30, 2018 at 11:31 am

      Tak for tippet. Jeg har også brugt almindelig mørk sirup nogle gange hvis jeg ikke havde noget maltsirup.

      Svar
  30. Sara skriver

    januar 29, 2018 at 11:46 pm

    Hej Louise

    Hvilken opskrift på surdej bruger du?? Jeg synes, deg er sværg at få 4 dl ud af min surdej

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 09, 2018 at 4:50 pm

      Jeg bruger den opskrift jeg har linket til i ingredienslisten :-)

      Svar
  31. Søren skriver

    januar 19, 2018 at 5:49 pm

    Er det 180 grader varmluft eller alm. ovn?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 28, 2018 at 1:51 pm

      Jeg bager det ved alm. ovn.

      Svar
  32. Line skriver

    januar 18, 2018 at 6:25 pm

    Hej Louise. Ville høre om man kunne bruge andet end maltsirup i rugbrødet?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 19, 2018 at 12:09 pm

      Jeg bruger nogle gange bare mørk sirup, hvis jeg ikke lige har noget maltsirup.

      Svar
  33. sophie skriver

    december 31, 2017 at 12:05 am

    hejsa, vi har boet i USA i næsten 10 år nu og ledt længe efter godt rugbrød. Blev efterhånden træt af Ikeas rugbrødsmix (alt for meget salt) og det kedelige tyske mærke man kan få i supermarkederne her. Så jeg besluttede mig for selv at bage det. Jeg har nu bagt med din opskrift 5 gange og vil bare fortælle dig, at rugbrødet er så dejligt og det er perfekt hver gang. Mums!!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 31, 2017 at 11:40 am

      Hvor er det dejligt at høre :-)

      Svar
  34. Janne Randrup skriver

    december 30, 2017 at 6:33 pm

    Hej Louise. Tak for opskrift på et super lækkert rugbrød. Det smager bare rigtig godt men jeg synes det er svært at skære. Skiverne går i stykker og det smuldrer nemt. Har du en ide til hvorfor det sker?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 07, 2018 at 12:29 pm

      Hej Janne, det lyder til at det ikke har fået helt nok så. Måske varmer din ovn ikke helt præcist. Prøv enten at skrue en anelse op for varmen eller giv det lidt længere tid.

      Svar
  35. Camilla skriver

    september 10, 2017 at 12:28 pm

    Kan jeg undvære surdej?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 30, 2017 at 6:41 pm

      Så skal der bruges gær istedet for, ellers hæver det ikke. Men det vil få en anden smag end med surdej.

      Svar
  36. Charlotte skriver

    august 11, 2017 at 7:14 pm

    Hej
    Jeg tænker ang surdejen, hvordan får man den til at blive til 4 dl når man først har taget af den, ved godt man skal fodre den men vil det så give 4 dl til næste gang ???
    Pft

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 23, 2017 at 9:08 pm

      Det kommer selvfølgelig nok an på hvor tit man bager - men der burde blive nok.

      Svar
  37. Martim skriver

    august 06, 2017 at 5:29 pm

    Hej super opskrifte .

    Men ved du hvorfor der kommer revner i både med damp og uden damp i ovnen .

    Mvh
    Martin

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 22, 2017 at 4:01 pm

      Nej, det ved jeg desværre ikke lige..

      Svar
  38. Morten skriver

    august 02, 2017 at 8:05 pm

    Hejsa Louise

    Er vild med dit rugbrød, har lavet det mange gange men min surdej, blev dårlig og har lavet en ny, efter din opskrift, men den vil ikke hæve den nye og jeg har aldrig kunne få et 2 rugbrød, altid kun fået 1 ud af den gamle, hvad gør jeg forkert ?
    Surdejen er levende lugter sur og den bobler når den bliver foderet.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 06, 2017 at 6:13 pm

      Det lyder mærkeligt. Surdejen lyder jo perfekt. Det kan være dine forme er større end mine så du kun har til et rugbrød.

      Svar
  39. Betina skriver

    juli 27, 2017 at 9:41 am

    Hejsa
    Kan man i stedet for normalt hvedemel bruge fuldkornshvedemel? Skal der i så fald evt. ændres på mængden?
    På forhånd tak, og tak for opskriften.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 30, 2017 at 5:40 pm

      Det tror jeg godt du kan. Man jeg har ikke selv prøvet.

      Svar
  40. Stine skriver

    juli 14, 2017 at 11:42 am

    Jeg har prøvet et par andre opskrifter på rugbrød som har været meget skuffende men denne opskrift er supergod! Jeg kommenterer sjældent på opskrifter osv men denne opskrift fortjener virkelig ros og jeg er super glad for jeg faldt over den. Manden kan også godt lide den - eneste ulempe er at rugbrødet smager alt for godt så jeg kommer da til at skulle bage tit 😂😂

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 14, 2017 at 4:37 pm

      Skønt at høre Stine :-)

      Svar
  41. Rebecca skriver

    juni 13, 2017 at 9:19 am

    Hej Louise,
    Jeg kan slet ikke finde hvedekerner i butikkerne, hvor jeg bor. Er det muligt at erstatte det med noget andet? Jeg har både sesamfrø og græskarkerner. Kan jeg bare bruge 2 dl af det eller gør det noget andet ved brødet (ud over smagen)?

    Glæder mig til at gå i gang med at bage det. Har lavet surdejen efter din opskrift, og den er snart klar 😊

    Mvh.
    Rebecca

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 14, 2017 at 5:00 pm

      Du kan nok godt bruge lidt flere hørfrø, græskarkerner og rugkerner.

      Svar
  42. Sissella skriver

    juni 06, 2017 at 8:51 pm

    Super lækkert rugbrød. Jeg bor i USA, og savner selvfølgelig et godt rugbrød.
    Jeg lavede min egen surdej i februar på 100% rugmel, og nu er den helt fantastisk sur (som i, den lugter af eddike). Jeg har før lavet utroligt lækre brød af den (ala Tartine Bakery i San Fransisco).
    Så nu skulle det jo selvfølgelig afprøves at lave et godt dansk rugbrød med den.
    Rugkerner er svære at få fat i herovre, så jeg erstattede rugkernerne med hvede kerner, som jeg selv knækkede. Solsikke kerner er ligeledes ret dyre, så dem udelod jeg og erstattede dem med boghvede gryn. Jeg udelod i øvrigt det hvide mel og erstattede det med hvid hvede fuldkornsmel.
    Så min opskrift ende med at blive:

    2dl Boghvedekerner
    6dl Knækkede hvedekerner
    4dl Rugmel
    4dl Hvid Hvede
    Kulør
    10dl vand (boghvede kernerne sugede vandet til sig)

    Det sidste brød er netop kommet ud af ovnen (jeg har kun en form), og jeg spiste en rundom med æg og en rundom med hjemmelavet medister. MUMS! Så blødt og lækkert, fyldt med saft og kraft!

    Så tak for det

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 09, 2017 at 8:24 pm

      Det lyder rigtig godt. Tak for tips :-)

      Svar
  43. Frederikke Kristensen skriver

    maj 16, 2017 at 9:22 pm

    Skal malt sirup i sammen med gerne og surdej? Det ser det ud til i filmen med ikke nævnt i beskrivelsen

    Svar
    • Frederikke Kristensen skriver

      maj 16, 2017 at 9:23 pm

      Ups kerner og surdej*

      Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 16, 2017 at 10:13 pm

      Du kan gøre begge dele. Det har ikke den store betydning.

      Svar
  44. Tenna skriver

    maj 10, 2017 at 7:17 am

    Hej Louise
    Dette er et fantastisk rugbrød, tak for det. Men hver gang jeg laver det, er jeg i tvivl om, hvornår jeg skal tage surdejen fra. Din surdej er meget flydende. Kommer den fra en tidligere dej af denne opskrift eller har du en helt anden surdej, du bruger?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 16, 2017 at 10:18 pm

      Jeg bager ikke rugbrød hver uge (langt fra), så jeg tager faktisk ikke noget dej fra. Jeg bruger denne surdej: https://www.louisesmadblog.dk/surdej/

      Svar
  45. Dorrit skriver

    april 28, 2017 at 9:12 pm

    Tror jeg har misforstået noget.. skulle formene have vådt smurt??? For kan slet ikke få dem ud af formene..

    Ellers nem opskrift.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 29, 2017 at 6:23 pm

      Hej Dorrit,
      Ja, det kan jeg godt se jeg ikke har skrevet. Jeg har tilføjet det til opskriften nu. Håber det lykkes at få dem ud nogenlunde hele.

      Svar
  46. Michelle skriver

    april 26, 2017 at 12:30 pm

    Hvor mange grader skal rugbrødet have i en varmluftsovn?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 29, 2017 at 6:29 pm

      Jeg bruger næsten aldrig varmluft. Men jeg vil tro 150-160 grader.

      Svar
  47. Kirsten Christensen skriver

    april 26, 2017 at 12:25 pm

    Hej Louise.
    Hvornår tages der surdej fra til næste bagning.
    Vh. Kirsten.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 16, 2017 at 10:19 pm

      Jeg bager ikke rugbrød hver uge (langt fra), så jeg tager faktisk ikke noget dej fra. Jeg bruger denne surdej: https://www.louisesmadblog.dk/surdej/

      Svar
  48. vilius skriver

    marts 27, 2017 at 11:50 pm

    Hej Louise!

    Tak for opskriften. Brødet smager virkelig godt!
    Men min brød bliver altid lidt ligesom underbagt efter 1 time eller 1 time og 15min. Hvor meget mere tid tror du jeg skal give dem?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 29, 2017 at 5:46 am

      Det kan være du bruger en større form end mig så de er større? Ellers prøv med 1 time og 30 minutter - eller skru lidt op for ovnen. Det er nok din ovn der ikke varmer helt nok.

      Svar
  49. Annemarie skriver

    marts 22, 2017 at 2:14 pm

    Tak for en rigtig god opskrift, der bare lykkes hver gang. Jeg bruger 3/4 rugmel og 1/4 hvedemel nu, og det gør ikke brødet bastant

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 23, 2017 at 8:57 pm

      Skønt at høre :-)

      Svar
  50. Jane Hansen skriver

    marts 17, 2017 at 11:54 am

    Glæder mig til at prøve din opskrift 😀Hvor store er dine rugbrødsforme ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 23, 2017 at 9:14 pm

      1,5 liter :-)

      Svar
  51. Kirsten skriver

    marts 12, 2017 at 6:09 pm

    Hej Louise

    Hvor store er dine rugbrødsforme (liter)?

    Mine forme er 3 1/2 liter, så spørgsmålet er, om jeg skal lave dobbelt portion for at få to brød, der ikke bliver for lave?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 23, 2017 at 9:10 pm

      Min form er 1,5 liter :-)

      Svar
  52. Janni skriver

    marts 03, 2017 at 9:28 am

    Kan man undlade maltsirup, erstatte med noget andet eller putte maltmel i istedet for?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 05, 2017 at 11:47 pm

      Ja, jeg tror sagtens du kan bruge maltmel.

      Svar
  53. helle skriver

    januar 24, 2017 at 6:12 pm

    Louise du er knag !!! Tusind tak. Helle

    Svar
  54. Morten Jokumsen skriver

    december 07, 2016 at 11:03 am

    Hej Louise

    Jeg har nu prøvet at lave dit rugbrød to gange nu det smager rigtig godt😊
    Der går bare noget galt hver gang første gang lave jeg det halve som du har i din opskrift da jeg kun har en rugbrøds form men den blev kun til det halve og mistænkte at det må have hvert surdejen der ikke var god nok gav den nogle extra dage og nu er den super men står den uden låg bliver den meget tyk synes din ser meget tynd ud næsten som vand min er mere en blanding mellem yoghurt og grød skal er mere vand i?
    Synes også at når mine kærner står i 8 timer og surdejen bobler når jeg tager låg af og jeg tilsætter mel, ser din mere flydende ud og min er bare en klump har nu tilsat 2-3 lk mere vand mens jeg har blandet den og nu ser den nogenlunde ud men kan ikke se at den bliver til 2 rugbrød bruger en 3l form

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 23, 2017 at 9:22 pm

      Mine forme er kun 1,5 liter - så det lyder helt rigtigt hvis du kun får et brød á 3 liter :-)

      Svar
  55. Helle G skriver

    december 06, 2016 at 3:52 pm

    Skøn og nem opskrift. Skrevet så selv jeg får et fantastisk rugbrød som resultat.
    kl
    Helle G

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 12, 2016 at 3:53 pm

      Dejligt :-)

      Svar
  56. Josephine skriver

    november 10, 2016 at 10:31 pm

    Hvad størrelse rugbrødsforme har du brugt ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 23, 2017 at 9:09 pm

      Den er cirka 1,5 liter :-)

      Svar
  57. Mette Ohlendorff skriver

    november 03, 2016 at 3:35 pm

    Hej Louise!
    Har bagt rugbrød efter din opskrift et par gange og med stor succes.
    Jeg har købt en stor rugbrødsform og vil prøve at bage rugbrødet i den, så jeg blot får et enkelt rugbrød. Jeg vil spørge dig om jeg skal forlænge bagetiden og ca. med hvor meget.
    Venlig hilsen
    Mette Ohlendorff

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 17, 2016 at 8:26 pm

      Jeg vil tro at du skal forlænge bagetiden med en halv gang måske. Men det er lidt svært at sige.

      Svar
  58. Amalie skriver

    oktober 08, 2016 at 6:09 pm

    Goddag, når kerner og surdej står natten over, er det så ved stuetemperatur eller på køl?
    Og er 12 time for længe at have det stående, inden man fortsætter?

    Hilsen Amalie.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 11, 2016 at 10:22 pm

      Ved stuetemperatur - tror sagtens det kan stå i 12 timer.

      Svar
  59. Rasmus skriver

    september 03, 2016 at 11:38 pm

    Kære Louise,
    har du erfaring med at bage rugbrødet udelukkende med rugmel i andet trin, altså uden hvede?
    Kh. Rasmus

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 05, 2016 at 3:24 pm

      Nej, det har jeg ikke. Men jeg tænker at det bliver noget mere bastant brødet, hvis du undlader hvedemelet.

      Svar
  60. Rasmus skriver

    august 07, 2016 at 4:32 pm

    Det er verdensklasse det rugbrød! Og kombineret med din opskrift på surdej, så er det topdollar.

    Prøv også at supplere med sesamfrø - så er man i himlen!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 14, 2016 at 2:51 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  61. Opia skriver

    juni 09, 2016 at 2:53 pm

    Hvor meget gram sukker og fedt er der i denne opskrift? ☺☺

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 11, 2016 at 6:55 pm

      Det ved jeg desværre ikke.

      Svar
  62. Ninna skriver

    september 18, 2015 at 6:21 pm

    Hej Louise

    Det ser lækkert ud - har du erfaringer med om brødet bliver tørt ved frysning?

    Mvh Ninna

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 18, 2015 at 9:27 pm

      Hej Ninna
      Det synes jeg bestemt ikke det gør. Jeg fryser det altid ned i skiver så det er lige til at tage en portion op når man skal bruge det. Så tøer det også hurtigt.

      Svar
  63. Janne Nielsen skriver

    september 14, 2015 at 5:11 pm

    Den opskrift må jeg gemme, så Mathias kan bage rugbrød, når vi skal til USA. ☺
    Fedt med video, så er der ingen undskyldning.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 18, 2015 at 9:28 pm

      Ja så må han bare igang - men måske skal I have nogle ingredienser med hjemmefra så? :-)

      Svar
4.80 from 5 votes (5 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.