ebaa b

Det er faktisk ret nemt at bage sit eget rugbrød når først man kommer igang med det. Det kræver ikke særlig meget arbejde, men det kræver lidt timing. Først skal du have lavet en surdej klar, hvis du ikke allerede har det. Jeg har en opskrift på surdej her.

Når surdejen er på plads skal alle kernerne sættes i blød i vand og surdej i omkring 8 timer. Så bliver kernerne udblødt og de står også og syrner sammen med surdejen. Når kernerne har stået i bløde skal melet blandes i og dejen skal hæve først i skålen og derefter i formen. Så er brødet klar til at blive bagt og dernæst spist :-)

Jeg tilsætter lidt kulør til brødet. Dette er kun for at det får en flot mørk farve og gør intet for smagen. Så hvis farven er ligemeget for dig kan det bare udelades.

ikon piskeris Chestnut

Mørkt rugbrød med kerner

2 rugbrød
Holdbarhed: 4 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 30 min
Samlet tid 12 t

Ingredienser

  • 2 dl knækkede rugkerner
  • 2 dl knækkede hvedekerner
  • 2 dl hørfrø
  • 2 dl solsikkekerner
  • 4 dl surdej
  • 8 dl vand
  • 4 dl hvedemel
  • 4 dl rugmel
  • 2 spsk salt
  • 1 spsk maltsirup
  • 2 spsk kulør kan udelades

Sådan gør du
 

  • Kom knækkede rugkerner, hvedekerner, hørfrø og solsikkefrø i en stor skål sammen med vandet og surdejen. Lad det stå i minimum 8 timer. Sæt det eventuelt i blød om aftenen.
  • Næsten morgen blander du de resterende ingredienser i skålen. Lad det hæve i skålen i 1-2 timer.
  • Fordel dejen i 2 smurte rugbrødsforme. Læg husholdingfilm over brødene og lad dem hæve 1-2 timer igen.
  • Sæt brødene i en 180 grader varm ovn og bag dem i 1 time.
  • Tag rugbrødene ud af formene og lad dem køle af på en rist. Når de er kølet en smule af pakkes de i plastikposer så skorpen ikke bliver for hård.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 rugbrød | Kalorier: 3420 kcal | Kulhydrater: 542 g | Protein: 113 g | Fedt: 102 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 1 stemme
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Jeg har lavet en lille video af fremgangsmåden:

Opskrift på hjemmelavet mørkt brød med kerner
Opskrift på hjemmelavet mørkt brød med kerner
Opskrift på hjemmelavet mørkt rugbrød med kerner
Opskrift på hjemmelavet mørkt rugbrød med kerner
Opskrift på hjemmelavet mørkt rugbrød med kerner
Opskrift på hjemmelavet mørkt rugbrød med kerner
Opskrift på hjemmelavet mørkt rugbrød med kerner
Opskrift på hjemmelavet mørkt rugbrød med kerner
Opskrift på hjemmelavet mørkt rugbrød med kerner
Opskrift på hjemmelavet mørkt rugbrød med kerner
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften