• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Brød

Maltsirup (ølsirup)

Louisex
Ændret: okt 2, 2024 · Udgivet: feb 23, 2016 af Louise Dam · 26 Kommentarer

fca b

Maltsirup er rigtig god at bruge når du bager brød. Den er f.eks. fortræffelig i rugbrød og rugboller. Man kan godt købe maltsirup, men det er rimelig dyrt, og det er faktisk ret nemt at lave noget der minder om maltsirup. Nemlig ølsirup Det kræver kun 2 ingredienser og lidt tålmodighed. Du blander blot en mørk øl med brun farin og lader det koge ind til en ølsirup.

piskeris Grullo

Maltsirup (ølsirup)

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 1 glas
Forb. tid 45 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • ½ liter mørk øl
  • 250 g brun farin

Sådan gør du
 

  • Bland øl og brun farin sammen i en gryde.
  • Sæt gryden på en varm kogeplade og lad øl og brun farin koge op.
  • Lad det koge i cirka 30-40 minutter. Tag siruppen af så snart den er blev til en fin klistret sirup. Ellers risikerer du at den begynder at krystallisere. Det vil tykne mere når det køler af. Så tænk på det når du koger.
  • Hæld siruppen på et rent skoldet glas og opbevar den på køl.
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Ølsirup eller maltsirup?

Jeg bruger denne sirup som smagsgiver i bagværk ligesom jeg ville bruge maltsirup. Men hvis det skal være helt rigtigt er dette nok mere en ølsirup. Der er selvfølgelig malt i øl, men ikke i samme mængder som når du køber en (reklamelink)maltsirup.

ØL og brun farin
Maltsirup
Maltsirup
Maltsirup

Kommentarer

  1. Kaj Pedersen skriver

    november 21, 2023 at 11:08 pm

    Hvor er det uheldigt, og ærgerligt, at der florerer sådan en opskrift på din blog. Jeg er desværre nødt til at sige, at det intet - som i absolut intet - har med rigtig maltsirup at gøre. Det siger sig selv, at der ikke kan blive MALTsirup ud af en så forsvindende lille del malt, som der er i ½ liter øl. Det der er lavet her er ølsirup og kan sikkert være en udmærket smagsgiver, men maltsirup er det på ingen måde, heller ikke smagsmæssigt. Opskriften vildleder en masse mennesker i diverse FB-bagegrupper. Jeg vil derfor stærkt anbefale, at du ændrer titlen til "Ølsirup".

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 02, 2024 at 2:37 pm

      Hej Kaj
      Tak for at gøre mig opmærksom på dette. Jeg har rettet opskriften lidt til og tilføjet noget tekst om ølsirup.

      Svar
  2. Flemming skriver

    december 30, 2022 at 1:27 pm

    Fantastisk smag med hankook Black lager..men jo det skal koge..simre længe..

    Svar
  3. Gudrun skriver

    juni 09, 2019 at 7:17 am

    Hvad er mørk øl? Kan man bruge en hvidtøl istedet for? 😊Tak for den gode rugbrød opskrift som er afprøvet igår 👌🏼😘

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 11, 2019 at 9:22 am

      Jeg har ikke prøvet med hvidtøl. Men det kan man nok godt. Så ville jeg nok bare udelade noget af sukkeret. Men ellers findes der 'alm.' øl, som bare er meget mørke i farven. Dejligt du kunne bruge opskriften på rugbrødet :o)

      Svar
  4. June skriver

    januar 29, 2019 at 3:39 pm

    Måske skal du præcisere i opskriften at man skal stoppe med at koge på det mens det stadig er meget flydende, ellers bliver det til maltbolcher i stedet. :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 14, 2019 at 1:17 pm

      Men det skal være tyknet i konsistensen så det har en sirupslignende konsistens. Men maltbolcher lyder da ellers også lækkert! :o)

      Svar
  5. Pernille skriver

    december 26, 2017 at 5:04 pm

    Hej
    Har prøvet at lave maltsirup, det kogte i næsten 1 time men det er stadig rimeligt tyndt. Hvad er der galt?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 14, 2019 at 1:59 pm

      Beklager jeg havde overset din kommentar. Umiddelbart vil jeg tro den blev mere tyk når den kølede af.

      Svar
  6. Karen skriver

    oktober 08, 2017 at 9:06 am

    Bliver siruppen fuldstændig stiv af at stå i køleskabet? Eller er det fordi den så har kogt for længe på komfuret? Er det meningen den skal forblive flydende i køleskabet?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 30, 2017 at 6:35 pm

      Den har nok kogt lidt for længe hvis den bliver helt stiv på køl.

      Svar
  7. Buster skriver

    november 14, 2016 at 8:07 pm

    Brun farin er ikke en betegnelse, for at vide hvad du mener, skal du skrive lys farin eller mørk farin,
    farin er = "brunt sukker" og det kommer altså i en lys og en mørk variant, som smager temmeligt
    forskelligt.

    Svar
  8. Gitte skriver

    august 16, 2016 at 12:03 pm

    Ved du hvor lang tid sådan en sirup kan holde sig?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 18, 2016 at 9:57 pm

      Flere måneder vil jeg mene, hvis glasset ellers er helt rent.

      Svar
  9. Anne-Marie skriver

    februar 26, 2016 at 8:53 pm

    I Meyers bagerier kan man købe en bøtte økologisk bygmalt til 25,- det er den man bruger til rugbrød. Den er meget drøj, ca 1 spsk pr. rugbrød og mindre hvis det skal være et lyst brød. Jeg bor selv i Jylland, men køber nogle stykker med hjem, når jeg er i nærheden. Det kan holde sig mindst et år.

    Kh.
    Anne-Marie

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 28, 2016 at 4:14 pm

      Tak for tippet :-)

      Svar
  10. Sandra skriver

    februar 24, 2016 at 2:35 pm

    Er det ikke nærmere en ølsirup? Malt er jo det korn, som benyttes til at brygge øllet på - altså det sukkerstof som gæren spiser for at danne alkohol. Så ja, der vil være lidt maltsmag, og en lille bitte mængde malt i siruppen, men hovedsageligt er det øl og sukker. Malt i sig selv giver en helt anden fylde end farin. Det smager mere af korn/vælling :)

    Jeg kan varmt anbefale at spise ølsirup på pandekager :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 25, 2016 at 10:28 pm

      Hej Sandra
      Jo, det kan da godt være det er rigtigt. Men det er nu stadig godt i brød :-) Må prøve den ovenpå pandekager også.

      Svar
  11. Bo Kjærsgaard skriver

    november 23, 2015 at 5:13 pm

    Prøv at lave den med Maltøl, det må da være det rigtige til maltsirup
    MVH Bo

    Svar
  12. Merethe skriver

    august 28, 2015 at 12:11 pm

    Hejsa,

    Jeg er rigtig glad for tippet. Det vil jeg prøve næste gang i stedet for at købe maltsiup.

    Mange tak.

    MVH
    Merethe

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 28, 2015 at 4:00 pm

      Ja, det må du endelig gøre :-)

      Svar
      • Helle skriver

        december 15, 2015 at 7:55 pm

        Super god ide.
        Hvor meget vil du komme i dej, der svarer til to rugbrødsforme?

        Svar
        • Louise Dam skriver

          december 15, 2015 at 9:15 pm

          Cirka 1-2 spsk plejer jeg at bruge.

          Svar
5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.