• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk » Brød

    Stenalderbrød af nødder, kerner og frø

    Udgivet: okt 6, 2021 · Opdateret: okt 6, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Dette stenalderbrød er et glutenfrit brød og det er super lækkert! Det er fyldt med lækre nødder og kerner, og så er det vanvittig nemt at lave.

    Stenalderbrød (7)

    Jeg har længe gerne ville afprøve det snart kendte stenalderbrød, nøddebrød eller palæobrød. Det er et slags rugbrød der er lavet udelukkende med nødder, frø og kerner - og det smager virkelig godt!

    På grund af det store indhold af nødder så mætter det også rigtig godt og holder en mæt i lang tid. Brødet er super nemt at lave. Det tager cirka 10-15 min at gøre det klart, og det skal hverken hæve eller noget, men bare 1 time i ovnen. Så det er virkelig nemt at lave.

    Prøv også disse opskrifter:
    Glutenfri knækbrød med chiafrø | Blomkålspizza | Chiavaffel med ost, ruccola og parmaskinke

    Hvis man laver stenalderbrød tit kan man eventuelt lave flere poser med nødder og frø blandet så er det endnu nemmere lige at røre det sammen når du vil bage brødet.

    Hvis man har glutenallergi og derfor spiser glutenfrit. Så er dette et alternativ til almindeligt rugbrød.

    ikon piskeris Chestnut

    Stenalderbrød af nødder, kerner og frø

    1 brød
    Holdbarhed: 3-4 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 1 t
    Samlet tid 1 t 15 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 100 g græskarkerner
    • 100 g solsikkekerner
    • 100 g mandler
    • 100 g valnødder
    • 100 g hørfrø
    • 100 g sesamfrø
    • 5 æg
    • 1 dl olivenolie
    • 2 tsk salt

    Sådan gør du
     

    • Bland alle ingredienser sammen i en skål. Nødderne og kernerne skal bare hele i.
    • Beklæd en rugbrødsform (eller lignende) med bagepapir i bunden, og hæld blandingen i formen.
    • Bag brødet i ovnen ved 160 grader (alm ovn) i 1 time.
    • Lad brødet afkøle og så kan de skæres skiver af det.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 skive, hvis brødet skæres i 25 skiver | Kalorier: 187 kcal | Kulhydrater: 5 g | Protein: 6 g | Fedt: 17 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.3 fra 7 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Hvis du vil twiste denne opskrift lidt så kan du også lave dit stenalderbrød med tranebær. Det giver en sød lækker smag til brødet. Lidt som müslibrød. Tilsæt cirka 50 gram tranebær til dine blandede nødder og kerner og følg ellers blot ovenstående opskrift på stenalderbrød.

    Du kan sagtens variere nødder og kerner lidt efter hvad du lige har på lager. Det har ikke den helt store betydning så længe du holder dig til at bruge cirka 600 gram blandede nødder og kerner i dit brød.

    Nødder og kerner blandet i en skål
    Stenalderbrød
    Stenalderbrød
    Stenalderbrød med tranebær
    glutenfrit brød Stenalderbrød med tranebær
    GLutenfrit brød
    « Cookies med chokolade (chocolate chip cookies)
    Kylling i fad med pikant ost »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Michelle Kjær

      august 24, 2021 at 10:11 am

      Ser lækkert ud vil jeg prøve at kaste mig ud i da jeg elsker brød, men prøver at holde mig fra gluten da mine mave har det bedst sådan, så har været lidt svært og finde alternativer de færdige glutenfriblandinger er så dyre😊

      Men et enkelt spørgsmål - er de 160 gr. alm ovn eller varmluft?🙈

      Svar
      • Michelle Kjær

        august 24, 2021 at 10:21 am

        Og hvor mange kcal tænker du der er i brødet eller pr Skive ?

        Svar
        • Louise Dam

          oktober 06, 2021 at 8:47 pm

          Jeg har skrevet kalorieindhold på opskriften nu. Det er beregnet ud fra at brødet skæres i 25 skiver.

          Svar
      • Louise Dam

        oktober 06, 2021 at 8:47 pm

        Jeg bager det ved 160 grader alm. ovn.

        Svar
    2. Pascal

      januar 18, 2021 at 2:53 pm

      Har lavet det indtil flere gange god og forstålig opskrift samt som skrevet i teksten det mætter god jeg putter dem dog i nogle silikone forme så kan man også spise dem som boller i stedet for skiver.

      God dag der ude!

      Svar
      • Louise Dam

        februar 10, 2021 at 11:52 pm

        Tak for tippet med silikoneformene. Så er de jo også super nemme lige at tage med på farten!

        Svar
    3. Torben

      april 25, 2014 at 3:47 pm

      Bager selv den her type brød hver uge - har dog for vane at komme nogle rosiner eller tranebær, 50/70 gram plus 2 revne gulerødder i for at gøre det en spids mere saftigt og spiseligt. Bruger brødet som snack og så syntes jeg det er rart med en smule fugt - ved ikke om det er palæo god kendt

      Svar
      • Louise Dam

        april 25, 2014 at 9:40 pm

        Uhm, det lyder altså også virkelig lækkert. Det tror jeg da også lige jeg skal prøve en dag.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer
    • Oksemørbrad sous vide

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her