Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Brød

Stenalderbrød af nødder, kerner og frø

Udgivet: 6. okt 2021 · Opdateret: 6. okt 2021

Dette stenalderbrød er et glutenfrit brød og det er super lækkert! Det er fyldt med lækre nødder og kerner, og så er det vanvittig nemt at lave.

Stenalderbrød (7)

Jeg har længe gerne ville afprøve det snart kendte stenalderbrød, nøddebrød eller palæobrød. Det er et slags rugbrød der er lavet udelukkende med nødder, frø og kerner - og det smager virkelig godt!

På grund af det store indhold af nødder så mætter det også rigtig godt og holder en mæt i lang tid. Brødet er super nemt at lave. Det tager cirka 10-15 min at gøre det klart, og det skal hverken hæve eller noget, men bare 1 time i ovnen. Så det er virkelig nemt at lave.

Prøv også disse opskrifter:
Glutenfri knækbrød med chiafrø | Blomkålspizza | Chiavaffel med ost, ruccola og parmaskinke

Hvis man laver stenalderbrød tit kan man eventuelt lave flere poser med nødder og frø blandet så er det endnu nemmere lige at røre det sammen når du vil bage brødet.

Hvis man har glutenallergi og derfor spiser glutenfrit. Så er dette et alternativ til almindeligt rugbrød.

piskeris Grullo

Stenalderbrød af nødder, kerner og frø

4.46 fra 11 stemmer
Justér antalJustér antal: 1 brød
Holdbarhed: 3-4 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 100 g (reklamelink)græskarkerner
  • 100 g (reklamelink)solsikkekerner
  • 100 g (reklamelink)mandler
  • 100 g (reklamelink)valnødder
  • 100 g (reklamelink)hørfrø
  • 100 g (reklamelink)sesamfrø
  • 5 æg
  • 1 dl (reklamelink)olivenolie
  • 2 tsk salt

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienser sammen i en skål. Nødderne og kernerne skal bare hele i.
  • Beklæd en rugbrødsform (eller lignende) med bagepapir i bunden, og hæld blandingen i formen.
  • Bag brødet i ovnen ved 160 grader (alm ovn) i 1 time.
  • Lad brødet afkøle og så kan de skæres skiver af det.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 skive, hvis brødet skæres i 25 skiver | Kalorier: 187 kcal | Kulhydrater: 5 g | Protein: 6 g | Fedt: 17 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Hvis du vil twiste denne opskrift lidt så kan du også lave dit stenalderbrød med tranebær. Det giver en sød lækker smag til brødet. Lidt som müslibrød. Tilsæt cirka 50 gram tranebær til dine blandede nødder og kerner og følg ellers blot ovenstående opskrift på stenalderbrød.

Du kan sagtens variere nødder og kerner lidt efter hvad du lige har på lager. Det har ikke den helt store betydning så længe du holder dig til at bruge cirka 600 gram blandede nødder og kerner i dit brød.

Nødder og kerner blandet i en skål
Stenalderbrød
Stenalderbrød
Stenalderbrød med tranebær
glutenfrit brød Stenalderbrød med tranebær
GLutenfrit brød

Kommentarer

  1. Søren Nygaard skriver

    marts 24, 2024 at 12:19 pm

    5 stars
    Kan det fryses? Har prøvet opskriften flere gange, men ville gerne kunne lave større portioner.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 02, 2024 at 2:08 pm

      Ja, det kan det sagtens

      Svar
  2. Michelle Kjær skriver

    august 24, 2021 at 10:11 am

    Ser lækkert ud vil jeg prøve at kaste mig ud i da jeg elsker brød, men prøver at holde mig fra gluten da mine mave har det bedst sådan, så har været lidt svært og finde alternativer de færdige glutenfriblandinger er så dyre😊

    Men et enkelt spørgsmål - er de 160 gr. alm ovn eller varmluft?🙈

    Svar
    • Michelle Kjær skriver

      august 24, 2021 at 10:21 am

      Og hvor mange kcal tænker du der er i brødet eller pr Skive ?

      Svar
      • Louise Dam skriver

        oktober 06, 2021 at 8:47 pm

        Jeg har skrevet kalorieindhold på opskriften nu. Det er beregnet ud fra at brødet skæres i 25 skiver.

        Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 06, 2021 at 8:47 pm

      Jeg bager det ved 160 grader alm. ovn.

      Svar
  3. Pascal skriver

    januar 18, 2021 at 2:53 pm

    Har lavet det indtil flere gange god og forstålig opskrift samt som skrevet i teksten det mætter god jeg putter dem dog i nogle silikone forme så kan man også spise dem som boller i stedet for skiver.

    God dag der ude!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 10, 2021 at 11:52 pm

      Tak for tippet med silikoneformene. Så er de jo også super nemme lige at tage med på farten!

      Svar
  4. Torben skriver

    april 25, 2014 at 3:47 pm

    Bager selv den her type brød hver uge - har dog for vane at komme nogle rosiner eller tranebær, 50/70 gram plus 2 revne gulerødder i for at gøre det en spids mere saftigt og spiseligt. Bruger brødet som snack og så syntes jeg det er rart med en smule fugt - ved ikke om det er palæo god kendt

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 25, 2014 at 9:40 pm

      Uhm, det lyder altså også virkelig lækkert. Det tror jeg da også lige jeg skal prøve en dag.

      Svar
4.46 from 11 votes (10 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.