Er du vild med knækbrød, men tåler du ikke gluten? Så er disse glutenfri knækbrød med chia lige noget for dig. De glutenfri knækbrød laves helt uden mel og kun med frø og kerner.
Hjemmebagt knækbrød smager bare godt, og dette glutenfri knækbrød uden mel er mindst ligeså godt. Det er kun lavet af sunde frø og kerner. Så lækkert og sprødt! Der er tale om det man måske kan kalde chiaknækbrød, da det er chiafrøene der sørger for at få alle de andre frø og kerner til at klistre sammen.
Chiafrø er fyldt med antioxydanter, kalk, kostfibre og omega-3 fedtsyrer og så kan de absorbere og holde 12 gange sin egen vægt i væske. Det er netop denne egenskab der bliver brugt i denne opskrift. Når man blander chiafrøene med vand bliver de nemlig til sådan en klistret gel, og det gør at hele massen med frø og kerner kan blive til lækkert og sprødt knækbrød helt uden æg eller mel.
Hvis du ikke ønsker en glutenfri version, så prøv i stedet denne opskrift på hjemmebagte knækbrød.
Glutenfri knækbrød med chiafrø
Ingredienser
- 1 dl (reklamelink)chiafrø
- 1 dl (reklamelink)sesamfrø
- 1 dl (reklamelink)hørfrø
- 1 dl (reklamelink)solsikkekerner
- 1 dl (reklamelink)græskarkerner
- 1 tsk salt
- 3,5 dl vand
Sådan gør du
- Bland alle frø, kerner og salt sammen i en skål.
- Bland vandet i og lad det stå i cirka 20-30 minutter til massen er blevet tyk.
- Fordel halvdelen af dejen på et stykke bagepapir og læg et stykke bagepapir ovenpå.
- Rul dejen ud med en kagerulle, eller lignende.
- Fjern det øverste stykke bagepapir og læg bagepapiret med knækbrød over på en bageplade.
- Gør det samme med resten af dejen.
- Bag knækbrødet i ved 175 grader i cirka 35 minutter. Én plade ad gangen.
- Lad knækbrødet køle af og knæk det så ud i mindre stykker.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tips til opskriften
- Det er vigtigt at lade blandingen stå i 20-30 minutter indtil chiafrøene har gjort blandingen geléagtig. Ellers vil det ikke hænge sammen.
Louise skriver
Hej 😊 er det alm. ovn eller varmluft?
Mvh. Louise 😊
Louise Dam skriver
Det er alm. ovn :-)
Kitna Anette Nimand Jørgensen skriver
Tak for en god opskrift 😊 De er virkelig goe’
Louise Dam skriver
Hvor er det bare skønt at høre! :-)
Erik skriver
Hej Louise.
Lækker opskrift, glæder mig til at prøve dem senere.
Kan de fryses, uden at de mister deres ‘knæk’?
Louise Dam skriver
Hej Erik
Der må jeg være dig svar skyldig. Jeg har ikke prøvet at fryse dem ned - har faktisk aldrig frosset knækbrød. Til gengæld ved jeg at de kan holde ret lang tid i en bøtte med tætlukket låg.
Hilsen Louise
Mette skriver
Har lige lavet knækbrøddet, og det smager fint. Den del af knækbrødet som har vendt mod bagepladen ser dog noget anderledes ud end overfladen af knækbrøddet. Det ligner næsten at det er muggent. Tænker det evt kan være stivelse fra frø og korn. Ser dine også sådan ud?
Louise Dam skriver
Ja, sådan ser mine også ud på bagsiden :-)
Jytte Fredgaard skriver
Genial opskrift! Dejen er let at arbejde med. Tip: når dejen er rullet ud, så skær i stykker med pizzaskærer eller tilsvarende - når knækbrøddene så er bagt, er det super let at brække dem i kurante og stabelbare størrelser. Jeg har eksperimenteret med at tilsætte div krydderier - peber, rosmarin, tørret chili … kan anbefales som variation
Louise Dam skriver
Tak for tippet! :-)
Anja skriver
Virkelig lækre og nemme at lave.
Men hvordan opbevarer du dem?
Mine blev bløde/gummiagtige efter få dage.
Louise Dam skriver
Hej Anja
Jeg opbevarer dem i en kagedåse eller i et tætlukket glas.
Julie skriver
De lyder super lækre! Hvor længe tror du, at de kan holde sig? :)
Louise Dam skriver
Uhh, det ved jeg faktisk ikke. Men et par uger vil jeg tro.
Kirsten Ørgaard skriver
Ja hos holder de ikke så længe 🤩 - de så er gode, at de hurtig er spist 👍
Louise Dam skriver
Hvor skønt at høre :-)