• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Morgenmad & Brunch

    Glutenfri knækbrød med chiafrø

    Udgivet: mar 13, 2016 · Opdateret: apr 29, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    e b

    Hjemmebagt knækbrød smager bare godt, og dette glutenfri knækbrød er mindst ligeså godt. Det er kun lavet af sunde frø og kerner. Så lækkert og sprødt! Der er tale om det man måske kan kalde chiaknækbrød, da det er chiafrøene der sørger for at få alle de andre frø og kerner til at klistre sammen.        https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.453.0_en.html#goog_2067619268volume is 80%volume is gedemptvolume is 80%volume is gedempt

    Chiafrø er fyldt med antioxydanter, kalk, kostfibre og omega-3 fedtsyrer og så kan de absorbere og holde 12 gange sin egen vægt i væske. Det er netop denne egenskab der bliver brugt i denne opskrift. Når man blander chiafrøene med vand bliver de nemlig til sådan en klistret gel, og det gør at hele massen med frø og kerner kan blive til lækkert og sprødt knækbrød, helt uden æg eller mel.

    ikon piskeris Chestnut

    Glutenfri knækbrød med chiafrø

    2 bageplader
    Forb. tid 5 min
    Samlet tid 1 t 30 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 dl chiafrø
    • 1 dl sesamfrø
    • 1 dl hørfrø
    • 1 dl solsikkekerner
    • 1 dl græskarkerner
    • 1 tsk salt
    • 3,5 dl vand

    Sådan gør du
     

    • Bland alle frø, kerner og salt sammen i en skål.
    • Bland vandet i og lad det stå i cirka 20-30 minutter til massen er blevet tyk.
    • Fordel halvdelen af dejen på et stykke bagepapir og læg et stykke bagepapir ovenpå.
    • Rul dejen ud med en kagerulle, eller lignende.
    • Fjern det øverste stykke bagepapir og læg bagepapiret med knækbrød over på en bageplade.
    • Gør det samme med resten af dejen.
    • Bag knækbrødet i ved 175 grader i cirka 35 minutter. Én plade ad gangen.
    • Lad knækbrødet køle af og knæk det så ud i mindre stykker.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 bageplade | Kalorier: 1368 kcal | Kulhydrater: 63 g | Protein: 52 g | Fedt: 112 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.5 fra 19 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!


    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød
    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød
    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød
    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød
    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød
    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød
    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød
    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød
    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød
    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød
    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød
    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød
    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød
    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød

     

    Skrevet af: Louise DamChiafrø, Græskarkerner, Hørfrø, Sesamfrø, SolsikkekernerKategori: Brød, Glutenfri, Madpakker, Morgenmad & Brunch, Snacks, Videoopskrift

    Følg mig på Instagram
    « Panini med æg og bacon til morgenmad
    Påskeæg med marcipan og hindbærganache »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Louise

      november 24, 2021 at 1:25 pm

      Hej 😊 er det alm. ovn eller varmluft?

      Mvh. Louise 😊

      Svar
      • Louise Dam

        november 29, 2021 at 9:30 am

        Det er alm. ovn :-)

        Svar
    2. Kitna Anette Nimand Jørgensen

      juni 16, 2021 at 3:35 pm

      Tak for en god opskrift 😊 De er virkelig goe’

      Svar
      • Louise Dam

        juni 18, 2021 at 1:35 pm

        Hvor er det bare skønt at høre! :-)

        Svar
    3. Erik

      maj 18, 2021 at 7:50 am

      Hej Louise.
      Lækker opskrift, glæder mig til at prøve dem senere.
      Kan de fryses, uden at de mister deres ‘knæk’?

      Svar
      • Louise Dam

        maj 19, 2021 at 10:50 pm

        Hej Erik
        Der må jeg være dig svar skyldig. Jeg har ikke prøvet at fryse dem ned - har faktisk aldrig frosset knækbrød. Til gengæld ved jeg at de kan holde ret lang tid i en bøtte med tætlukket låg.
        Hilsen Louise

        Svar
    4. Mette

      februar 23, 2018 at 9:42 am

      Har lige lavet knækbrøddet, og det smager fint. Den del af knækbrødet som har vendt mod bagepladen ser dog noget anderledes ud end overfladen af knækbrøddet. Det ligner næsten at det er muggent. Tænker det evt kan være stivelse fra frø og korn. Ser dine også sådan ud?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 27, 2018 at 4:54 pm

        Ja, sådan ser mine også ud på bagsiden :-)

        Svar
      • Jytte Fredgaard

        juni 30, 2021 at 8:11 am

        Genial opskrift! Dejen er let at arbejde med. Tip: når dejen er rullet ud, så skær i stykker med pizzaskærer eller tilsvarende - når knækbrøddene så er bagt, er det super let at brække dem i kurante og stabelbare størrelser. Jeg har eksperimenteret med at tilsætte div krydderier - peber, rosmarin, tørret chili … kan anbefales som variation

        Svar
        • Louise Dam

          august 03, 2021 at 11:54 pm

          Tak for tippet! :-)

          Svar
    5. Anja

      juli 11, 2016 at 7:47 am

      Virkelig lækre og nemme at lave.
      Men hvordan opbevarer du dem?
      Mine blev bløde/gummiagtige efter få dage.

      Svar
      • Louise Dam

        juli 15, 2016 at 10:03 pm

        Hej Anja
        Jeg opbevarer dem i en kagedåse eller i et tætlukket glas.

        Svar
    6. Julie

      marts 15, 2016 at 10:20 pm

      De lyder super lækre! Hvor længe tror du, at de kan holde sig? :)

      Svar
      • Louise Dam

        marts 17, 2016 at 7:58 pm

        Uhh, det ved jeg faktisk ikke. Men et par uger vil jeg tro.

        Svar
        • Kirsten Ørgaard

          oktober 31, 2020 at 4:36 pm

          Ja hos holder de ikke så længe 🤩 - de så er gode, at de hurtig er spist 👍

          Svar
          • Louise Dam

            november 10, 2020 at 10:13 am

            Hvor skønt at høre :-)

            Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her