• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Morgenmad & Brunch » Glutenfri knækbrød med chiafrø

    Glutenfri knækbrød med chiafrø

    3 / 5 ( 20 votes )
    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød
    Hjemmebagt knækbrød smager bare godt, og dette glutenfri knækbrød er mindst ligeså godt. Det er kun lavet af sunde frø og kerner. Så lækkert og sprødt! Der er tale om det man måske kan kalde chiaknækbrød, da det er chiafrøene der sørger for at få alle de andre frø og kerner til at klistre sammen.

    Chiafrø er fyldt med antioxydanter, kalk, kostfibre og omega-3 fedtsyrer og så kan de absorbere og holde 12 gange sin egen vægt i væske. Det er netop denne egenskab der bliver brugt i denne opskrift. Når man blander chiafrøene med vand bliver de nemlig til sådan en klistret gel, og det gør at hele massen med frø og kerner kan blive til lækkert og sprødt knækbrød, helt uden æg eller mel.


    Glutenfri knækbrød med chiafrø

    2 bageplader
    Forberedelsestid: 5 min
    Samlet tid: 1,5 time

    Ingredienser
    1 dl chiafrø
    1 dl sesamfrø
    1 dl hørfrø
    1 dl solsikkekerner
    1 dl græskarkerner
    1 tsk salt
    3,5 dl vand


    Fremgangsmåde
    1. Bland alle frø, kerner og salt sammen i en skål.
    2. Bland vandet i og lad det stå i cirka 20-30 minutter til massen er blevet tyk.
    3. Fordel halvdelen af dejen på et stykke bagepapir og læg et stykke bagepapir ovenpå.
    4. Rul dejen ud med en kagerulle, eller lignende.
    5. Fjern det øverste stykke bagepapir og læg bagepapiret med knækbrød over på en bageplade.
    6. Gør det samme med resten af dejen.
    7. Bag knækbrødet i ved 175 grader i cirka 35 minutter. Én plade ad gangen.
    8. Lad knækbrødet køle af og knæk det så ud i mindre stykker.




    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød
    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød
    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød
    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød
    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød
    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød
    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød
    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød
    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød
    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød
    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød
    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød
    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød
    Opskrift på hjemmebagt Glutenfri knækbrød - Chiaknækbrød

    Skrevet af: Louise DamChiafrø, Græskarkerner, Hørfrø, Sesamfrø, SolsikkekernerKategori: Brød, Glutenfri, Madpakke, Morgenmad & Brunch, Snacks, Videoopskrift

    Følg mig på Instagram

    Print Friendly, PDF & Email
    Previous Post: « Panini med æg og bacon til morgenmad
    Next Post: Påskeæg med marcipan og hindbærganache »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Mette

      februar 23, 2018 at 9:42 am

      Har lige lavet knækbrøddet, og det smager fint. Den del af knækbrødet som har vendt mod bagepladen ser dog noget anderledes ud end overfladen af knækbrøddet. Det ligner næsten at det er muggent. Tænker det evt kan være stivelse fra frø og korn. Ser dine også sådan ud?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 27, 2018 at 4:54 pm

        Ja, sådan ser mine også ud på bagsiden :-)

        Svar
    2. Anja

      juli 11, 2016 at 7:47 am

      Virkelig lækre og nemme at lave.
      Men hvordan opbevarer du dem?
      Mine blev bløde/gummiagtige efter få dage.

      Svar
      • Louise Dam

        juli 15, 2016 at 10:03 pm

        Hej Anja
        Jeg opbevarer dem i en kagedåse eller i et tætlukket glas.

        Svar
    3. Julie

      marts 15, 2016 at 10:20 pm

      De lyder super lækre! Hvor længe tror du, at de kan holde sig? :)

      Svar
      • Louise Dam

        marts 17, 2016 at 7:58 pm

        Uhh, det ved jeg faktisk ikke. Men et par uger vil jeg tro.

        Svar
        • Kirsten Ørgaard

          oktober 31, 2020 at 4:36 pm

          Ja hos holder de ikke så længe 🤩 - de så er gode, at de hurtig er spist 👍

          Svar
          • Louise Dam

            november 10, 2020 at 10:13 am

            Hvor skønt at høre :-)

            Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Nye opskrifter

    Måltidssalat med laks

    Poke Bowl med laks

    Gordon Lemon Gin Pasta

    Pasta alla Gin med grillet citron

    Hvidloegssmoer med persille

    Hvidløgssmør med persille

    Opskrift på blaabaermuffins med marcipan hvid chokolade og floedeostecreme.jpg

    Blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbaerskum

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum

    Opbevaring af mel gryn og kerner opbevaringsboetter sistema bake it melmøl

    Opbevaring af mel, gryn og kerner

    Jeg hedder Louise, jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Læs mere…

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb blomster hos Euroflorist med 10 % i rabat. Brug rabatkoden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her