Hjemmebagte knækbrød smager bare sindsygt godt. De er fyldt med en masse sunde og lækre nødder og kerner. Det er noget helt andet end sådan et stykke købt tørt knækbrød. Derudover er de virkelig nemme at lave. Spis eventuelt det lækre knækbrød sammen med en lækker hjemmelavet marmelade. Knækbrødene er også helt perfekt til et godt ostebord, sammen med kiks, ost og vindruer. De har en virkelig skøn smag og så er de så lækre sprøde. De er helt sikkert værd at springe ud i at lave!
Hjemmebagte knækbrød
Justér antal25 stk.
Ingredienser
- 200 g (reklamelink)hvedemel
- Ca. 2 dl vand
- 1 ¼ dl olie
- 50 g (reklamelink)havregryn
- 50 g (reklamelink)hørfrø
- 50 g (reklamelink)sesamfrø
- 50 g (reklamelink)solsikkekerner
- 50 g (reklamelink)græskarkerner
- 1 tsk (reklamelink)bagepulver
- 1 ½ tsk salt
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål og ælt dem sammen til en fast dej. (hold eventuelt lidt af vandet tilbage og se om der er brug for det hele)
- Del dejen i to lige store dele og rul dejen så tyndt ud som muligt mellem to stykker bagepapir. Fjern det øverste stykke bagepapir.
- Skær dejen ud i firkanter med en skarp kniv eller et pizzahjul.
- Læg bagepapiret direkte over på bagepladen.
- Pensl med vand og pynt med f.eks. birkes, sesamfrø, solsikkefrø eller hørfrø.
- Bages i cirka 20-25 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader. Når de er gyldne er de færdige.
Noter
Opskriften er fra Amo´s Store Bagebog 3.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 126 kcal | Kulhydrater: 9 g | Protein: 3 g | Fedt: 9 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Comments
No Comments