Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Frokost

Chiavaffel med ost, ruccola og parmaskinke

Udgivet: 6. apr 2016 · Opdateret: 25. apr 2022

Chiavaffel med ost, ruccola og parmaskinke

Reklame - Indlægget er sponsoreret af Arla

Jeg elsker ost! Både ost i maden, men også blot en god ost på en skive brød. Tit hænger fedtindholdet i osten og smagen desværre ret godt sammen. Men Cheasy har lavet en 13 % mellemlageret ost, som altså kun indeholder 13 % fedt. Den er derfor et godt alternativ til de ellers fede oste jeg tit spiser. Cheasy 13 % mellemlagret er nøglehulsmærket, og den smager altså meget bedre end jeg lige troede :-) Osten er helt perfekt til morgenmad på f.eks. ristet rugbrød, eller som en snack om eftermiddagen på et stykke lækkert knækbrød.

Jeg har så lavet en lækker og sund opskrift, hvor jeg har brugt Cheasy 13 % mellemlageret - og du kan godt glæde dig. Det er en lækker og meget sund chiavaffel, som er toppet med smeltet ost, ruccola, parmaskinke og pesto. Det er ret nemt at lave en chiavaffel, og så smager det rigtig lækkert. Chiafrø er fyldt med antioxydanter, kalk, kostfibre og omega-3 fedtsyrer og så kan de absorbere og holde 12 gange sin egen vægt i væske. Derfor skal der næsten heller ingen mel i disse sunde chiavafler.

Hvis du vil prøve en anden sund madvaffel med chiafrø, kan jeg anbefale mine broccolivafler.

piskeris Grullo

Chiavaffel med ost, ruccola og parmaskinke

5 fra 2 stemmer
Justér antalJustér antal: 3 vafler
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Vaffeljern
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Chiavafler

  • 2 spsk (reklamelink)chiafrø
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 50 g (reklamelink)rugmel, eller anden mel
  • ½ tsk salt
  • 1 gulerod, revet

Topping

  • 9-10 skiver Cheasy mellemlageret 13 % ost
  • 3 skiver parmaskinke
  • 1 stor håndfuld ruccola
  • 10 tsk (reklamelink)pesto, efter eget valg

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienserne til chiavaflerne sammen i en skål, undtagen den revne gulerod.
  • Lad dejen stå og samle sig i 10 minutter - det er vigtigt da chiafrøene får dejen til at tykne.
  • Tilsæt så de revne gulerødder og rør rundt i dejen.
  • Hæld dejen i dit vaffeljern - jeg bruger mit Tefal Snack Collection, og her bliver der 3 vafler. Jeg bruger ikke fedtstof i mit jern.
  • Når alle dine vafler er færdige ligger du dem på en rist og fordeler skiver af Cheasy osten ovenpå.
  • Sæt vaflerne i ovnen ved cirka 200 grader i et par minutter indtil osten er smeltet.
  • Tag vaflerne ud af ovnen og top dem med ruccola, parmaskinke og et par klatter pesto.

Video

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Kalorier: 333 kcal | Kulhydrater: 22 g | Protein: 21 g | Fedt: 18 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!


Chiavaffel med ost, ruccola og parmaskinke
Chiavaffel med ost, ruccola og parmaskinke
Chiavaffel med ost, ruccola og parmaskinke
Chiavaffel med ost, ruccola og parmaskinke
Chiavaffel med ost, ruccola og parmaskinke
Chiavaffel med ost, ruccola og parmaskinke
Chiavaffel med ost, ruccola og parmaskinke
Chiavaffel med ost, ruccola og parmaskinke
Chiavaffel med ost, ruccola og parmaskinke
Chiavaffel med ost, ruccola og parmaskinke
Chiavaffel med ost, ruccola og parmaskinke

Kommentarer

  1. Camilla skriver

    marts 07, 2022 at 10:31 am

    Vi har kun et belgisk vaffel jern, har du nogen erfaring med om man kan lave dem i et andet jern og evt. tilsætte bagepulver? 😃

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 06, 2022 at 10:11 am

      Det kan du helt sikkert godt. Og du kan sagtens tilsætte lidt bagepulver til dejen for at få den en smule mere luftig når nu vaflen bliver lidt tykkere i det belgiske vaffeljern.

      Svar
5 from 2 votes (2 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.