Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Frokost

Broccolivafler med chiafrø

Udgivet: 16. jan 2019 · Opdateret: 10. jan 2024

 
Broccolivafler

Sunde vafler er blevet et hit henover de seneste år. Det er en god måde at få en masse grønt ind i sin hverdag, og madvaflen kan bruges som du normalt ville bruge brød. F.eks. som en lækker sandwich, panini eller toast. Det er super smart og lækkert!

Disse vafler er broccolivafler med chiafrø. Her får du altså både masser af broccoli, og takket være de lækre chiafrø kan du nøjes med meget lidt mel i dejen. Chiafrøene har nemlig en evne til at kunne binde op til 27 gange deres egen vægt grundet det høje indhold af kostfibre i frøene. Mine broccolivafler er lavet i mit Tefal Snack Collection (reklamelink), som jeg varmt kan anbefale! Hvis du er interesseret i andre opskrifter på sunde vafler så kan du prøve mine chiavafler eller mine spinatvafler.

Du kan faktisk også godt bruge chia til at lave chiakarse, hvis du vil prøve det.

piskeris Grullo

Broccolivafler med chiafrø

4.67 fra 3 stemmer
Justér antalJustér antal: 9 stk.
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Vaffeljern
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 broccoli, cirka 400 gram inkl. stokken
  • 3 æg
  • 2 dl mælk
  • 50 g (reklamelink)rugmel
  • 1 tsk salt
  • 5 spsk (reklamelink)chiafrø
  • 1 tsk (reklamelink)bagepulver

Sådan gør du
 

  • Skyl broccolien og del den i mindre stykker. Kør den i en (reklamelink)food processor (reklamelink) til den er helt finthakket - næsten som en mos.
  • Hæld broccolimosen over i en skål og tilsæt æg og mælk og rør det godt sammen.
  • Tilsæt så rugmel, salt og chiafrø og rør det hele godt sammen.
  • Lad dejen stå og hvile i 10-15 minutter så får chiafrøene mulighed for at suge noget af væsken og gør dejen tykkere.
  • Tilsæt bagepulveret og rør rundt.
  • Opvarm vaffeljernet. Jeg bruger mit (reklamelink)Tefal Snack Collection (reklamelink) og brugte pladerne til belgiske vafler.
  • Når vaffeljernet er varmt fylder du dej i og lukker jernet igen.
  • Lad vaflerne bage til de slipper vaffeljernet - løft forsigtigt når du skal tjekke om de er færdige så du ikke ødelægger dem.
  • Lad broccolivaflerne afkøle på en rist.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 101 kcal | Kulhydrater: 11 g | Protein: 6 g | Fedt: 4 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip: Broccolivaflerne kan både opbevares nogle dage i køleskabet, men de kan også fryses ned.

Inspiration til broccolivaflerne kommer fra Madogkaerlighed.dk. Det er dog ikke samme opskrift. Så hvis du vil prøve en variant uden chiafrø kan du jo klikke ind og prøve Marias.

Broccolivafler
Broccolivafler
Broccolivafler
Broccolivafler
Broccolivafler
Broccolivafler
Broccolivafler
Broccolivafler
Broccolivafler
Broccolivafler

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Maria - Mad og kærlighed skriver

    december 07, 2019 at 10:31 am

    Mums de ser lækre ud!! Hvor er du sød at omtale mig.
    Tusind tak! Knus til dig

    Svar
4.67 from 3 votes (3 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.