Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Frokost

Spinatvafler med røget laks og avokado

Udgivet: 7. jan 2016 · Opdateret: 29. apr 2021

Spinatvafler med laks og avokado

Ja, nu er det gået op for mig at vafler åbenbart ikke altid behøves at være søde og serveres med is eller flødeskum til dessert. Man kan faktisk lave sunde vafler, som kan spises til morgenmad, frokost eller aftensmad. Og det er jo bare endnu en god grund til at få brugt min fine Tefal Snack Collection, som jeg er så glad for. Den anden dag faldt jeg over en opskrift på spinatvafler hos malenemandrup.dk. De så bare så fine ud med den grønne farve, og jeg vidste med det samme at dem måtte jeg igang med at lave.   

Så dem kastede jeg mig altså meget hurtigt ud i. Det gik lidt galt for mig i starten, da dejen gerne ville rende ud af vaffeljernet, men jeg har prøvet at beskrive i opskriften hvad jeg gjorde for at det ikke skete. De lækre spinatvafler har jeg fyldt med flødeost, spinatblade, røget laks og avokado og de smagte helt fantastisk! Jeg have nogle spinatvafler tilovers som jeg gemte til dagen efter, og så lunede jeg dem blot lidt i vaffeljernet, det fungerede helt fint.

Men her har du altså et godt bud på nogle sund og meget lækre vafler, som kan serveres både til frokost og aftensmad - og måske også morgenmad?

piskeris Grullo

Spinatvafler med røget laks og avokado

ingen anmeldelser endnu
Justér antalJustér antal: 3 stk.
Holdbarhed: 2 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Vafler

  • 1 god håndfuld frisk spinat
  • 2 æg
  • 100 g hytteost
  • 1 spsk loppefrøskaller, f.eks. FiberHUSK
  • ¼ tsk salt
  • 1 tsk (reklamelink)bagepulver
  • Lidt olie til bagning. F.eks. kokosolie

Fyld

  • Flødeost
  • Lidt frisk spinat
  • 2-3 skiver røget laks
  • ½-1 avokado

Sådan gør du
 

  • I en blender eller foodprocessor blander du alle ingredienserne til vaffeldejen.
  • Lad dejen stå og sætte sig et par minutter, den bliver tykkere pga. loppefrøskallerne.
  • Opvarm dit vaffeljern. Jeg bruger min Tefal Snack Collection.
  • Smør vaffeljernet med lidt olie.
  • Fordel ⅓ del af dejen i vaffeljernet. Gør det lidt af gangen. Lad det så lige bage lidt inden du lukker låget på vaffeljernet ned, ellers risikerer du at der er spinatdej alle vegne - jeg taler af erfaring :-) Afhængig af hvor varmt dit jern bliver kan der være behov for at slukke undervejs, de skal ikke have alt for kraftig varme.
  • Når din spinatvaffel er klar tager du den ud og lader den afkøle lidt. Fortsæt med resten af dejen.
  • Smør vaflen med lidt flødeost, læg lidt spinatblade ovenpå og top med røget laks og avokado i skiver.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 151 kcal | Kulhydrater: 8 g | Protein: 12 g | Fedt: 9 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Spinatvafler med laks og avokado
Spinatvafler med laks og avokado
Spinatvafler med laks og avokado
Spinatvafler med laks og avokado
Spinatvafler med laks og avokado
Spinatvafler med laks og avokado
Spinatvafler med laks og avokado

Kommentarer

  1. Suzanne skriver

    september 23, 2020 at 5:07 pm

    Godt tip med at lade vaflen bage lidt inden der lukkes. Jeg bagte små vafler i mit Dash vaffeljern, og det løber meget ofte over; jeg ventede 1 minut med dej i underdelen inden jeg lukkede jernet og bagte i 6 minutter. Det fungerede perfekt :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 22, 2020 at 11:40 am

      Dejligt det lykkedes for dig - de kan nemlig godt drille en lille smule :-)

      Svar
  2. Henrik skriver

    maj 12, 2020 at 4:24 pm

    Jeg har lige lavet dem. 👍🏼 De er super nemme at lave og de smager bare fantastisk😁 forsæt endelig med din opskrift blok , du er super Go 💪🏼Og bruger dig ret tit

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 03, 2020 at 10:38 am

      Hej Henrik
      Hvor er det bare dejligt at høre du havde succes med opskriften! Jeg skal nok fortsætte med at komme med nye lækre opskrifter :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  3. Bettina skriver

    juli 17, 2019 at 5:50 pm

    Prøvede den af og det virkede slet ikke for mig dejen brænde fast og kun stort set ikke komme af igen. Det er en jukset opskrift..

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 30, 2019 at 12:41 pm

      Opskriften virker for mig. Måske er det dit vaffeljern den er gal med?

      Svar
  4. Lisette skriver

    januar 29, 2018 at 1:03 pm

    De ser vildt lækre ud. Kan hytteosten evt. Erstattes af noget andet? 😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 09, 2018 at 4:50 pm

      Jeg har ikke prøvet at lave dem på andre måder desværre.

      Svar
  5. Marlene skriver

    september 14, 2017 at 8:18 pm

    Hej :)

    kan man evt bruge frosen spinat? og hvordan vil du evt tilpasse opskriften så?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 23, 2017 at 11:08 pm

      Det tror jeg ikke man kan. Jeg tror dejen bliver for våd i det.

      Svar
    • Marie Hansen skriver

      marts 07, 2021 at 8:17 pm

      Det kan man sagtens! Jeg har netop lavet dem, og havde kun frossen spinat. Jeg tog ca 3 kugler spinat (hakket spinat) og pressede en del af væden ud af dem. Det fungerede så fint :)

      Svar
      • Louise Dam skriver

        marts 15, 2021 at 12:30 pm

        Dejligt at høre- tak for tippet og god forklaring.

        Svar
  6. Connie Jørgensen skriver

    juli 25, 2017 at 2:33 pm

    Hej Louise, kan de gemmes og spises kolde/varmes op??

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 30, 2017 at 5:41 pm

      Jeg kan ikke huske om jeg har gjort det, men det vil jeg tro man godt kan.

      Svar
  7. Mia Warming-Hansen skriver

    marts 19, 2017 at 9:55 pm

    Er du "rigtig" vegetar spiser du ikke fisk, da det er et dyr. Spiser du fisk er man blot hobby-vegetar 😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 23, 2017 at 9:20 pm

      Hej Mia
      Ja, det er jeg helt klar over. Jeg har sat kategorien vegetarisk på retten fordi man jo godt kan lave det hele bare uden laksen :-)

      Svar
  8. Sarah skriver

    maj 12, 2016 at 8:52 pm

    Hvor mange personer er opskriften til?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 20, 2016 at 1:02 pm

      Hej Sarah
      Der bliver cirka 3 store vafler ud af portionen. Det kommer lidt an på dit vaffeljern. Til frokost vil jeg mene det rækker til 2 personer - eller 1 meget sulten :-)

      Svar
  9. Jessica skriver

    april 06, 2016 at 11:43 pm

    Hejsa
    Da jeg ikke ejer et vaffeljern vil jeg høre om man evt. Kan lave dem som pandekager istedet for eller skal de bages som vafler for at blive gode?
    Vh Jessica

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 07, 2016 at 3:23 pm

      Hej Jessica
      Jeg har ikke prøvet at bage dem på panden som en pandekage, men umiddelbart tror jeg godt det kan lade sig gøre.
      Hilsen Louise

      Svar
      • Jessica skriver

        april 08, 2016 at 9:06 am

        Jeg gør et forsøg...og håber😊
        Tak for svar.

        Svar
  10. Julie skriver

    januar 18, 2016 at 9:42 pm

    Haps det ser lækkert ud!
    Kan man erstatte loppefrøskallerne med noget der er i et helt almindeligt køkken? Fx mel?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 21, 2016 at 6:07 pm

      Hej Julie
      Der er en der skrev på opskriften på Facebook at hun skiftede dem ud med 3-4 spsk havregryn. Så det kan du prøve.

      Svar
  11. Nadia Kaplan skriver

    januar 08, 2016 at 11:06 am

    Mums hvor ser det alt for lækkert ud :)

    http://www.neronoir.dk

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 09, 2016 at 2:05 am

      De var også virkelig gode!

      Svar

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required