• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Frokost

    Spinatvafler med røget laks og avokado

    Udgivet: jan 7, 2016 · Opdateret: apr 29, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Spinatvafler med laks og avokado

    Ja, nu er det gået op for mig at vafler åbenbart ikke altid behøves at være søde og serveres med is eller flødeskum til dessert. Man kan faktisk lave sunde vafler, som kan spises til morgenmad, frokost eller aftensmad. Og det er jo bare endnu en god grund til at få brugt min fine Tefal Snack Collection, som jeg er så glad for. Den anden dag faldt jeg over en opskrift på spinatvafler hos malenemandrup.dk. De så bare så fine ud med den grønne farve, og jeg vidste med det samme at dem måtte jeg igang med at lave.   

    Så dem kastede jeg mig altså meget hurtigt ud i. Det gik lidt galt for mig i starten, da dejen gerne ville rende ud af vaffeljernet, men jeg har prøvet at beskrive i opskriften hvad jeg gjorde for at det ikke skete. De lækre spinatvafler har jeg fyldt med flødeost, spinatblade, røget laks og avokado og de smagte helt fantastisk! Jeg have nogle spinatvafler tilovers som jeg gemte til dagen efter, og så lunede jeg dem blot lidt i vaffeljernet, det fungerede helt fint.

    Men her har du altså et godt bud på nogle sund og meget lækre vafler, som kan serveres både til frokost og aftensmad - og måske også morgenmad?

    ikon piskeris Chestnut

    Spinatvafler med røget laks og avokado

    3 stk.
    Holdbarhed: 2 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 20 min
    Samlet tid 20 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Vafler

    • 1 god håndfuld frisk spinat
    • 2 æg
    • 100 g hytteost
    • 1 spsk loppefrøskaller f.eks. FiberHUSK
    • ¼ tsk salt
    • 1 tsk bagepulver
    • Lidt olie til bagning. F.eks. kokosolie

    Fyld

    • Flødeost
    • Lidt frisk spinat
    • 2-3 skiver røget laks
    • ½-1 avokado

    Sådan gør du
     

    • I en blender eller foodprocessor blander du alle ingredienserne til vaffeldejen.
    • Lad dejen stå og sætte sig et par minutter, den bliver tykkere pga. loppefrøskallerne.
    • Opvarm dit vaffeljern. Jeg bruger min Tefal Snack Collection.
    • Smør vaffeljernet med lidt olie.
    • Fordel ⅓ del af dejen i vaffeljernet. Gør det lidt af gangen. Lad det så lige bage lidt inden du lukker låget på vaffeljernet ned, ellers risikerer du at der er spinatdej alle vegne - jeg taler af erfaring :-) Afhængig af hvor varmt dit jern bliver kan der være behov for at slukke undervejs, de skal ikke have alt for kraftig varme.
    • Når din spinatvaffel er klar tager du den ud og lader den afkøle lidt. Fortsæt med resten af dejen.
    • Smør vaflen med lidt flødeost, læg lidt spinatblade ovenpå og top med røget laks og avokado i skiver.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 151 kcal | Kulhydrater: 8 g | Protein: 12 g | Fedt: 9 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Spinatvafler med laks og avokado
    Spinatvafler med laks og avokado
    Spinatvafler med laks og avokado
    Spinatvafler med laks og avokado
    Spinatvafler med laks og avokado
    Spinatvafler med laks og avokado
    Spinatvafler med laks og avokado
    Følg mig på Instagram
    « Kålsalat med appelsin
    Pandebrød »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Suzanne

      september 23, 2020 at 5:07 pm

      Godt tip med at lade vaflen bage lidt inden der lukkes. Jeg bagte små vafler i mit Dash vaffeljern, og det løber meget ofte over; jeg ventede 1 minut med dej i underdelen inden jeg lukkede jernet og bagte i 6 minutter. Det fungerede perfekt :-)

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 22, 2020 at 11:40 am

        Dejligt det lykkedes for dig - de kan nemlig godt drille en lille smule :-)

        Svar
    2. Henrik

      maj 12, 2020 at 4:24 pm

      Jeg har lige lavet dem. 👍🏼 De er super nemme at lave og de smager bare fantastisk😁 forsæt endelig med din opskrift blok , du er super Go 💪🏼Og bruger dig ret tit

      Svar
      • Louise Dam

        juni 03, 2020 at 10:38 am

        Hej Henrik
        Hvor er det bare dejligt at høre du havde succes med opskriften! Jeg skal nok fortsætte med at komme med nye lækre opskrifter :-)
        Hilsen Louise

        Svar
    3. Bettina

      juli 17, 2019 at 5:50 pm

      Prøvede den af og det virkede slet ikke for mig dejen brænde fast og kun stort set ikke komme af igen. Det er en jukset opskrift..

      Svar
      • Louise Dam

        juli 30, 2019 at 12:41 pm

        Opskriften virker for mig. Måske er det dit vaffeljern den er gal med?

        Svar
    4. Lisette

      januar 29, 2018 at 1:03 pm

      De ser vildt lækre ud. Kan hytteosten evt. Erstattes af noget andet? 😊

      Svar
      • Louise Dam

        februar 09, 2018 at 4:50 pm

        Jeg har ikke prøvet at lave dem på andre måder desværre.

        Svar
    5. Marlene

      september 14, 2017 at 8:18 pm

      Hej :)

      kan man evt bruge frosen spinat? og hvordan vil du evt tilpasse opskriften så?

      Svar
      • Louise Dam

        september 23, 2017 at 11:08 pm

        Det tror jeg ikke man kan. Jeg tror dejen bliver for våd i det.

        Svar
      • Marie Hansen

        marts 07, 2021 at 8:17 pm

        Det kan man sagtens! Jeg har netop lavet dem, og havde kun frossen spinat. Jeg tog ca 3 kugler spinat (hakket spinat) og pressede en del af væden ud af dem. Det fungerede så fint :)

        Svar
        • Louise Dam

          marts 15, 2021 at 12:30 pm

          Dejligt at høre- tak for tippet og god forklaring.

          Svar
    6. Connie Jørgensen

      juli 25, 2017 at 2:33 pm

      Hej Louise, kan de gemmes og spises kolde/varmes op??

      Svar
      • Louise Dam

        juli 30, 2017 at 5:41 pm

        Jeg kan ikke huske om jeg har gjort det, men det vil jeg tro man godt kan.

        Svar
    7. Mia Warming-Hansen

      marts 19, 2017 at 9:55 pm

      Er du "rigtig" vegetar spiser du ikke fisk, da det er et dyr. Spiser du fisk er man blot hobby-vegetar 😊

      Svar
      • Louise Dam

        marts 23, 2017 at 9:20 pm

        Hej Mia
        Ja, det er jeg helt klar over. Jeg har sat kategorien vegetarisk på retten fordi man jo godt kan lave det hele bare uden laksen :-)

        Svar
    8. Sarah

      maj 12, 2016 at 8:52 pm

      Hvor mange personer er opskriften til?

      Svar
      • Louise Dam

        maj 20, 2016 at 1:02 pm

        Hej Sarah
        Der bliver cirka 3 store vafler ud af portionen. Det kommer lidt an på dit vaffeljern. Til frokost vil jeg mene det rækker til 2 personer - eller 1 meget sulten :-)

        Svar
    9. Jessica

      april 06, 2016 at 11:43 pm

      Hejsa
      Da jeg ikke ejer et vaffeljern vil jeg høre om man evt. Kan lave dem som pandekager istedet for eller skal de bages som vafler for at blive gode?
      Vh Jessica

      Svar
      • Louise Dam

        april 07, 2016 at 3:23 pm

        Hej Jessica
        Jeg har ikke prøvet at bage dem på panden som en pandekage, men umiddelbart tror jeg godt det kan lade sig gøre.
        Hilsen Louise

        Svar
        • Jessica

          april 08, 2016 at 9:06 am

          Jeg gør et forsøg...og håber😊
          Tak for svar.

          Svar
    10. Julie

      januar 18, 2016 at 9:42 pm

      Haps det ser lækkert ud!
      Kan man erstatte loppefrøskallerne med noget der er i et helt almindeligt køkken? Fx mel?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 21, 2016 at 6:07 pm

        Hej Julie
        Der er en der skrev på opskriften på Facebook at hun skiftede dem ud med 3-4 spsk havregryn. Så det kan du prøve.

        Svar
    11. Nadia Kaplan

      januar 08, 2016 at 11:06 am

      Mums hvor ser det alt for lækkert ud :)

      http://www.neronoir.dk

      Svar
      • Louise Dam

        januar 09, 2016 at 2:05 am

        De var også virkelig gode!

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her