
Så dem kastede jeg mig altså meget hurtigt ud i. Det gik lidt galt for mig i starten, da dejen gerne ville rende ud af vaffeljernet, men jeg har prøvet at beskrive i opskriften hvad jeg gjorde for at det ikke skete. De lækre spinatvafler har jeg fyldt med flødeost, spinatblade, røget laks og avokado og de smagte helt fantastisk! Jeg have nogle spinatvafler tilovers som jeg gemte til dagen efter, og så lunede jeg dem blot lidt i vaffeljernet, det fungerede helt fint.
Men her har du altså et godt bud på nogle sund og meget lækre vafler, som kan serveres både til frokost og aftensmad - og måske også morgenmad?
Spinatvafler med røget laks og avokado
3 stk.
Forberedelsestid: 20 min
Ingredienser
Vafler
1 god håndfuld frisk spinat
2 æg
100 g hytteost
1 spsk loppefrøskaller (f.eks. FiberHUSK)
¼ tsk salt
1 tsk bagepulver
Lidt olie til bagning. F.eks. kokosolie
Fyld
Flødeost
Lidt frisk spinat
2-3 skiver røget laks
½-1 avokado
1. I en blender eller foodprocessor blander du alle ingredienserne til vaffeldejen.
2. Lad dejen stå og sætte sig et par minutter, den bliver tykkere pga. loppefrøskallerne.
3. Opvarm dit vaffeljern. Jeg bruger min Tefal Snack Collection.
4. Smør vaffeljernet med lidt olie.
4. Fordel ⅓ del af dejen i vaffeljernet. Gør det lidt af gangen. Lad det så lige bage lidt inden du lukker låget på vaffeljernet ned, ellers risikerer du at der er spinatdej alle vegne - jeg taler af erfaring :-) Afhængig af hvor varmt dit jern bliver kan der være behov for at slukke undervejs, de skal ikke have alt for kraftig varme.
5. Når din spinatvaffel er klar tager du den ud og lader den afkøle lidt. Fortsæt med resten af dejen.
6. Smør vaflen med lidt flødeost, læg lidt spinatblade ovenpå og top med røget laks og avokado i skiver.









//Indlægget indeholder affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb. Det vil blive brugt til at drive siden.//Skrevet af: Louise DamAvokado, Æg, Flødeost, Hytteost, Røget laks, spinatKategori: Frokost, Glutenfri, Madvafler og madpandekager, Palæo, Sunde retter, Vegetarretter
Godt tip med at lade vaflen bage lidt inden der lukkes. Jeg bagte små vafler i mit Dash vaffeljern, og det løber meget ofte over; jeg ventede 1 minut med dej i underdelen inden jeg lukkede jernet og bagte i 6 minutter. Det fungerede perfekt :-)
Dejligt det lykkedes for dig - de kan nemlig godt drille en lille smule :-)
Jeg har lige lavet dem. 👍🏼 De er super nemme at lave og de smager bare fantastisk😁 forsæt endelig med din opskrift blok , du er super Go 💪🏼Og bruger dig ret tit
Hej Henrik
Hvor er det bare dejligt at høre du havde succes med opskriften! Jeg skal nok fortsætte med at komme med nye lækre opskrifter :-)
Hilsen Louise
Prøvede den af og det virkede slet ikke for mig dejen brænde fast og kun stort set ikke komme af igen. Det er en jukset opskrift..
Opskriften virker for mig. Måske er det dit vaffeljern den er gal med?
De ser vildt lækre ud. Kan hytteosten evt. Erstattes af noget andet? 😊
Jeg har ikke prøvet at lave dem på andre måder desværre.
Hej :)
kan man evt bruge frosen spinat? og hvordan vil du evt tilpasse opskriften så?
Det tror jeg ikke man kan. Jeg tror dejen bliver for våd i det.
Det kan man sagtens! Jeg har netop lavet dem, og havde kun frossen spinat. Jeg tog ca 3 kugler spinat (hakket spinat) og pressede en del af væden ud af dem. Det fungerede så fint :)
Dejligt at høre- tak for tippet og god forklaring.
Hej Louise, kan de gemmes og spises kolde/varmes op??
Jeg kan ikke huske om jeg har gjort det, men det vil jeg tro man godt kan.
Er du "rigtig" vegetar spiser du ikke fisk, da det er et dyr. Spiser du fisk er man blot hobby-vegetar 😊
Hej Mia
Ja, det er jeg helt klar over. Jeg har sat kategorien vegetarisk på retten fordi man jo godt kan lave det hele bare uden laksen :-)
Hvor mange personer er opskriften til?
Hej Sarah
Der bliver cirka 3 store vafler ud af portionen. Det kommer lidt an på dit vaffeljern. Til frokost vil jeg mene det rækker til 2 personer - eller 1 meget sulten :-)
Hejsa
Da jeg ikke ejer et vaffeljern vil jeg høre om man evt. Kan lave dem som pandekager istedet for eller skal de bages som vafler for at blive gode?
Vh Jessica
Hej Jessica
Jeg har ikke prøvet at bage dem på panden som en pandekage, men umiddelbart tror jeg godt det kan lade sig gøre.
Hilsen Louise
Jeg gør et forsøg...og håber😊
Tak for svar.
Haps det ser lækkert ud!
Kan man erstatte loppefrøskallerne med noget der er i et helt almindeligt køkken? Fx mel?
Hej Julie
Der er en der skrev på opskriften på Facebook at hun skiftede dem ud med 3-4 spsk havregryn. Så det kan du prøve.
Mums hvor ser det alt for lækkert ud :)
http://www.neronoir.dk
De var også virkelig gode!