Laks

Laks er en fisk, der er kendt for sin flotte korale farve og sin gode smag. Der findes rigtig mange forskellige lækre opskrifter med laks, så det er bare at udforske de mange muligheder og finde din favorit. Du kan både finde lækre lakseopskrifter med fersk eller røget laks, ligesom du kan finde opskrifter hvor laksen skal i ovnen eller steges på panden.

Laks

Indhold

Er det sundt at spise laks?

Laks er en forholdsvis fed laks, og den indeholder 191 kcal pr. 100 gram. Ud af de 100 gram er 19,5 gram protein og 12,6 gram er fedt. Opskrifter med laks er derfor forholdsvist sundt at spise, da proteinerne gør, at du bliver mæt, når du spiser laks. 

Derudover er det fedt der er i laks er af den gode slags, som er sundt for dig. Laks indeholder også D-vitamin, hvilket mange af os går rundt og mangler i det daglige. I Form har desuden en artikel, hvor de skriver mere om, hvorfor den fede fisk er sund for os.

Hvor lang tid skal laks have i ovnen?

Laksebøffer i fad

Laksebøffer

I mange opskrifter med laks, kommer du formentlig til at bruge såkaldte laksebøffer, som er laks skåret ud i mindre stykker. Med dem tager det cirka 15 minutter at stege i ovnen. Hvis det er en hel laks, skal den have lidt længere, men ikke meget. Hvis du giver laksen for meget, kan det hurtigt blive kedeligt og tørt.

Hvordan steger man laks?

En anden måde at tilberede sin laks på, er ved at stege det på panden. Når man skal stege en laks, behøver man ofte ikke at tilsætte specielt meget fedtstof på panden, da laksen er fed nok i sig selv. 

Man starter med at stege laksen med skindsiden nedad og vender så laksen til sidst og giver den kort tid på den anden side.

Hvornår er laksen færdig?

Når en laks er færdigstegt skal selve laksekødet være fast og lyserødt, og det skal kunne gå fra hinanden i fine flager når man rører ved det. Du må endelig ikke give din laks for meget, da det ødelægger den fantastiske smag og konsistens som fisken har.