Når jeg skal lave en nem forret, som stadig ser flot ud så laver jeg ofte blinis. Denne gang blev det til blinis med lakserilette eller laksemousse med varmrøget laks.
Dine blinis kan du bage selv. Eller du kan gøre det endnu nemmere for dig selv . Du kan nemlig købe nogle, der skal varmes op på panden inden de skal serveres
Blinis med lakserilette
Ingredienser
- 18 blinis
Lakserilette
- 250 g varmrøget laks
- 75 g creme fraiche 18 % eller 38 %
- 25 g mayonnaise
- 1 tsk (reklamelink)dijonsennep
- 1 tsk citronsaft
- salt
- peber
Pynt med
- dild
- (reklamelink)rogn
Sådan gør du
Blinis
- Du kan enten købe dem færdige, hvor de blot skal varmes op på panden. Eller du kan bage dem selv.
Lakserilette
- Bland en dressing af creme fraiche, mayonnaise, dijonsennep, citronsaft samt salt og peber.
- Med en gaffel findeler du den varmrøget laks lidt inden du kommer den ned i skålen med dressingen og blander det hele godt rundt.
- Smag din lakserilette godt til og kom evt. mere af nogle af ingredienser til dressingen i indtil den har den smag du ønsker.
Anretning
- Anret 3 blinis med lakserilette på toppen på hver tallerken. Top med lidt rogn og slut af med lidt frisk dild.
Tips til opskriften
Du kan med fordel røre din laksemousse sammen i god tid inden du får gæster, og så blot anrette på dine blinis lige inden I skal spise.
Alternativ til blinis
Vil du ikke servere din lakserilette på blinis? Så kan du i stedet lave nogle kartoffelrösti som du anretter din laksemousse ovenpå. Det smager også virkelig lækkert.
Blinis til forret til nytår
Blinis med lakserilette er helt perfekte at servere som forret til nytår eller som en lille appetizer til nytårstalen. De er nemlig nemme at side og spise - selv i sofaen ved fjernsynet.
Comments
No Comments