• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Forretter

    Blinis røget laks, creme fraiche, rogn og rødløg

    Udgivet: dec 29, 2021 · Opdateret: dec 29, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Blinis med røget laks er en super nem og lækker forret eller snack. Blinis passer helt perfekt til nytårsaften, hvor de enten kan serveres som snack til nytårstalen eller som en egentlig forret til nytår.

    Blinis med røget laks

    Blinis er en slags små mini pandekager, som kan toppes med forskelligt fyld. Her har jeg selv bagt dem, men man kan også købe dem færdigbagte mange steder, hvis forretten skal være ekstra nem og hurtig.

    Man kan toppe de små pandekager med mange forskellige ting. Denne her kombination af blinis med røget laks, creme fraiche, rødløg og rogn er en rigtig klassiker, og så kræver den ikke at du skal forberede en hel masse.

    Prøv også disse opskrifter:
    Laksetatar med æble og avokado | Lakseroulade med spinatbund og dildcreme | Tortilla wraps med spinat og røget laks

    Mine blinis er bagt uden boghvedemel, og jeg har heller ikke brugt en blinispande. Hvis du ønsker de skal blive HELT runde kan du købe en blinispande (reklamelink), men det kan også sagtens lade sig gøre uden.

    efdd b

    Blinis røget laks, creme fraiche, rogn og rødløg

    4.34 fra 6 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 1-2 dage
    Fryseegnet: Ja
    30 stk.
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 20 min
    Hævetid 45 min
    Samlet tid 1 t 15 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • 1,5 dl mælk
    • 2,5 spsk creme fraiche 18%
    • 10 g gær
    • ¼ tsk salt
    • ¼ tsk sukker
    • 100 g hvedemel skift gerne 50 g ud med boghvedemel - jeg kunne bare ikke finde det i butikkerne
    • 1 æg - delt i hvide i blomme
    • Smør eller olie til at stege i

    Topping

    • Creme fraiche 18 %
    • Finthakket rødløg
    • Rogn eller Caviart
    • Dildkviste
    • Røget laks
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Lun mælken i en gryde eller i mikrovnen.
    • Hæld den i en skål og bland creme fraichen i.
    • Rør gæren ud i den lunkne mælk/creme fraiche.
    • Tilsæt salt og sukker og rør rundt.
    • Tilsæt æggeblommen og melet (sigt det gerne i dejen), og rør til dejen er helt glat.
    • Læg et viskestykke eller et låg på skålen og lad dejen stå i 45 minutter.
    • Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen.
    • Opvarm en pande med lidt smør eller olie på.
    • Med en spiseske lægges små klatter af dej på panden. Der skal bruges cirka 1 spsk dej til hver blinis.
    • Lad de små blinis pandekager bage i 1-2 minutter på hver side.
    • Lad dem køle let af før du topper dem med lidt creme fraiche, finthakket rødløg og røget laks eller rogn. Pynt til sidst med en lille kvist frisk dild.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 18 kcal | Kulhydrater: 3 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Du kan toppe dine blinispandekager med meget andet end røget laks, som jeg har brugt her. Det er næsten kun fantasien der sætter grænser. Jeg regner med at jeg på et tidspunkt vil komme med flere gode bud på hvordan de kan serveres.

    Blinis kan både bruges som en forret, men også som snacks. Blinis er også super velegnede at servere som en del af et tapas bord.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan de bages dagen før?

    Ja, du kan godt bage dine blinis dagen før de skal serveres og så blot lune dem i ovnen på dagen. De vil dog altid lige være en smule bedre når de er frisklavede på dagen.

    Kan de fryses?

    Ja, du kan sagtens fryse resterende blinis ned til en anden gang.

    Hvor mange kan man spise?

    Beregn cirka 3-4 blinis pr. person som forret.

    Skal jeg have en blinispande?

    Du kan sagtens lave din dem uden en blinispande, men med panden vil du få helt runde små pandekager.

    • Creme fraiche og mælk
    • Hvedemel tilsættes
    • Dej
    • Piskede æggehvider tilsættes dejen
    • Dej til blinis
    • Blinis
    • Blinis steges på pande
    • Blinis steges på pande
    • Blinis
    • Blinis med røget laks
    • Blinis med røget laks
    • Blinis med røget laks
    • Blinis med røget laks
    Følg mig på Instagram
    « Andesteg
    Hjemmelavet burger med bacon, ost og karamelliserede løg »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Hanne

      februar 28, 2022 at 11:28 am

      Skal blinis være lune når man pynter dem?

      Svar
      • Louise Dam

        marts 02, 2022 at 9:54 am

        Hej Hanne
        Ja, de er bedst hvis de er lune.

        Svar
    2. Hanne

      juli 13, 2019 at 3:26 pm

      Kan blinis fryses

      Svar
      • Louise Dam

        august 24, 2019 at 3:37 pm

        Ja, det kan de godt.

        Svar
    3. Øjvind

      februar 12, 2018 at 5:47 pm

      En virkelig lækker forret, som vore gæster syntes rigtig godt om.

      Svar
    4. Claudia

      november 15, 2017 at 6:43 pm

      Hvor mange dage i forvejen kan man lave blinisene? :-D

      Svar
      • Louise Dam

        december 23, 2017 at 11:10 pm

        Jeg ville max lave dem dagen før. Ellers bliver de tørre.

        Svar
    5. Frk. Mejer

      august 25, 2017 at 5:53 pm

      Jeg har lige akkurat lavet dem og jeg takker og bukker for en fantastisk opskrift, som er let og smager vidunderligt!

      Svar
      • Louise Dam

        august 26, 2017 at 7:30 pm

        Dejligt at høre :-)

        Svar
    6. Nadia Kaplan

      juli 21, 2015 at 2:01 pm

      der er simpelthen ikke noget mere lækkert end bilinis og især med lidt bobler til ;)

      //www.neronoir.dk

      Svar
      • Louise Dam

        juli 21, 2015 at 5:08 pm

        Helt enig :-)

        Svar
    7. Emilie

      juli 20, 2015 at 8:51 pm

      Ser helt perfekte ud!

      Svar
      • Louise Dam

        juli 21, 2015 at 10:02 am

        Mange tak Emilie! :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her