Blinis med røget laks, creme fraiche, rogn og rødløg

Blinis med røget laks er en super nem og lækker forret eller snack. Blinis med laks passer helt perfekt til nytårsaften, hvor de enten kan serveres som snack til nytårstalen eller som en egentlig forret til nytår.

Blinis med røget laks

Blinis med laks

Blinis er en slags små mini pandekager, som kan toppes med forskelligt fyld. Her har jeg selv bagt dem, men man kan også købe dem færdigbagte mange steder, hvis forretten skal være ekstra nem og hurtig.

Man kan toppe de små pandekager med mange forskellige ting. Denne her kombination af blinis med laks, creme fraiche, rødløg og rogn er en rigtig klassiker, og så kræver den ikke, at du skal forberede en hel masse.

Prøv også disse opskrifter:
Laksetatar med æble og avokado | Lakseroulade med spinatbund og dildcreme | Tortilla wraps med spinat og røget laks

Du kan toppe dine blinispandekager med meget andet end røget laks, som jeg har brugt her. Det er næsten kun fantasien der sætter grænser. Jeg regner med, at jeg på et tidspunkt vil komme med flere gode bud på, hvordan de kan serveres.

Den originale opskrift fra Rusland er bagt med boghvedemel, men mine blinis er bagt uden boghvedemel, og jeg har heller ikke brugt en blinispande. Hvis du ønsker, de skal blive HELT runde, kan du købe en blinispande (reklamelink), men det kan også sagtens lade sig gøre uden.

ikon piskeris Chestnut

Blinis røget laks, creme fraiche, rogn og rødløg

30 stk.
Holdbarhed: 1-2 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Hævetid 45 min
Samlet tid 1 t 15 min

Ingredienser

  • 1,5 dl mælk
  • 2,5 spsk creme fraiche 18%
  • 10 g gær
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk sukker
  • 100 g hvedemel skift gerne 50 g ud med boghvedemel - jeg kunne bare ikke finde det i butikkerne
  • 1 æg - delt i hvide i blomme
  • Smør eller olie til at stege i

Topping

  • Creme fraiche 18 %
  • Finthakket rødløg
  • Rogn eller Caviart
  • Dildkviste
  • Røget laks

Sådan gør du
 

  • Lun mælken i en gryde eller i mikrovnen.
  • Hæld den i en skål og bland creme fraichen i.
  • Rør gæren ud i den lunkne mælk/creme fraiche.
  • Tilsæt salt og sukker og rør rundt.
  • Tilsæt æggeblommen og melet (sigt det gerne i dejen), og rør til dejen er helt glat.
  • Læg et viskestykke eller et låg på skålen og lad dejen stå i 45 minutter.
  • Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen.
  • Opvarm en pande med lidt smør eller olie på.
  • Med en spiseske lægges små klatter af dej på panden. Der skal bruges cirka 1 spsk dej til hver blinis.
  • Lad de små blinis pandekager bage i 1-2 minutter på hver side.
  • Lad dem køle let af før du topper dem med lidt creme fraiche, finthakket rødløg og røget laks eller rogn. Pynt til sidst med en lille kvist frisk dild.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 18 kcal | Kulhydrater: 3 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Bedøm denne opskrift:
4.3 fra 6 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til opskriften

  • Blinis kan både bruges som en forret, men også som snacks. Blinis er også super velegnede at servere som en del af et tapas bord.
  • Jeg bruger ikke selv en blinispande, men hvis du gerne vil have dem helt runde, kan du anskaffe dig en. Ofte gør jeg bare det, at jeg hælder dejen direkte ud fra skålen, og så får de stadig en fin, rund form.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan de bages dagen før?

Ja, du kan godt bage dine blinis dagen før, de skal serveres, og så blot lune dem i ovnen på dagen. De vil dog altid lige være en smule bedre, når de er frisklavede på dagen.

Kan de fryses?

Ja, du kan sagtens fryse resterende blinis ned til en anden gang.

Hvor mange kan man spise?

Beregn cirka 3-4 blinis pr. person som forret.

Skal jeg have en blinispande?

Du kan sagtens lave dem uden en blinispande, men med panden vil du få helt runde små pandekager.

Hvad er blinis?

Blinis er små, runde, salte pandekager, som man kan spise med f.eks. laks på toppen.

Hvor kan man købe blinis?

Man kan købe blinis i langt de fleste supermarkeder. Du finder dem i køledisken.

Hvor stammer blinis fra?

Oprindeligt stammer blinis fra Rusland, men du kan efterhånden finde dem i mange lande.

Hvad kan man putte på blinis?

Du kan putte mange forskellige ting på blinis. Jeg elsker selv blinis med laks, creme fraiche, rødløg og rogn på.

Hvad drikker man til blinis?

Man drikker ofte en god hvidvin til, men du kan også drikke noget andet til.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften