• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Årstidens opskrifter » Sommer

    Sommer forret med varmrøget laks og rejer

    Udgivet: jul 29, 2022 · Opdateret: jul 29, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du få en lækker opskrift på en dejlig sommer forret med varmrøget laks og rejer. Det er altid godt med en lille let forret til sommer, og her er en forret laks og rejer altid en god idé!

    Sommer forret med varmroeget laks og rejer

    Denne her opskrift er til cirka 8 personer, og så kan du selv op- og nedjustere den alt efter, hvor mange I er. Jeg har lavet en lækker dressing af rygeost, sødmælk, dild og creme fraiche. Den bliver god tyk og smagen er helt perfekt til den varmrøgede laks og rejerne.

    Desuden er jeg helt vild med hvordan den både lidt søde og lidt syrlige mango spiller sammen med den fede røgede laks, de let salte rejer og den fede og cremede avocado.

    Se også disse opskrifter:
    Laksetatar med æble og avocado | Blinis med laks | Spinatroulade med røget laks

    Nem forret med varmrøget laks og avocado

    Særligt om sommeren vil man gerne spise noget, der er lidt let i det - særligt hvis vejret er rigtig lunt. Der er min go to ofte noget med laks, rejer og avocado. Det kan jo så så varieres på forskellige måder.

    Her har jeg anrettet det hele som en lille let sommersalat, men i den lyserøde boks oven for, kan du også finde inspiration til en anden forret til sommer.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Sommer forret med varmrøget laks og rejer

    8 personer
    Holdbarhed: 2 dage
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 20 min
    Samlet tid 20 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Parisiennejern/melonske
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 350 g store rejer i lage
    • 500 g varmrøget laks evt. med citron og peber
    • 2 avocadoer
    • 1 mango
    • 1 pakke feldsalat, babyspinat eller lign.

    Dressing

    • 175 g rygeost
    • 100 g creme fraiche 18 %
    • ½ dl sødmælk
    • 1 bundt dild, finthakket
    • salt
    • peber
    • evt. lidt citronsaft

    Tilbehør

    • flute

    Sådan gør du
     

    • Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og smag den til med salt, peber og eventuelt lidt citronsaft.
    • Skyl salaten og kom den gerne i en salatslynge eller lad den tørre på lidt køkkenrulle. Kom den på et fad.
    • Hæld væden fra rejerne.
    • Del laksen i mindre stykker med en gaffel.
    • Halvér avocadoerne og fjern stenen. Skær enten avocadoerne i tern, eller gør som jeg og brug et parisiennejern til at lave fine kugler med.
    • Lad mangoen beholde skrællen på og skær på begge sider af den store sten i midten. Brug et parisiennejern til at lave fine kugler med ned mod skrællen, men skrællen skal ikke med. Alternativt kan du skære mangoen i tern.
    • Anret så laksen i små stykker rundt omkring ovenpå salaten, og læg også rejerne i små bunker rundt omkring. Anret med avocado- og mangokugler og til sidst små klatter med lidt af dressingen. Servér resten af dressingen ved siden af.
    • Servér eventuelt med et lækkert flute.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    https://www.louisesmadblog.dk/wp-content/uploads/2022/07/Sommer-forret-med-varmroeget-laks-og-rejer.mp4

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 311 kcal | Kulhydrater: 10 g | Protein: 23 g | Fedt: 21 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Let sommer aftensmad eller frokost

    Dette lækre fiskefad kan sagtens serveres som en let sommer aftensmad eller som en let frokostanretning. Det passer den også helt perfekt til. Bare husk at lave mere, hvis den ikke længere kun serveres som forret. Det passer nogenlunde hvis du regner med at lave dobbelt op.

    Tips til opskriften!

    • Servér gerne med et godt flute.
    • Hvis du ikke er til rygeost kan du nøjes med at bruge creme fraiche. Vælg eventuelt en creme fraiche 38 % i stedet for.
    • Jeg laver fine kugler af avocado og mango med mit parisiennejern (reklamelink), men du kan også sagtens bare skære dem i tern i stedet for.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan man bruge en anden ost end rygeost?

    Hvis du ikke bryder dig om rygeost kan du lave dressingen udelukkende med creme fraiche.

    Kan jeg lave retten klar før tid?

    Langt det meste kan du godt forberede. Det eneste er, at avocadoen godt kan blive brun, hvis det ligger for længe efter, at det er blevet skåret ud.

    Kan varmrøget laks udskiftes med koldrøget laks?

    Det er jeg helt sikker på også er lækkert. Jeg har bare virkelig en svaghed for varmrøget laks, og synes det er så lækkert.

    Sommer forret med laks og rejer
    Følg mig på Instagram
    « Syltede blommer med rom
    Mojito »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her