Laksetatar med æble og avokado

Laksetatar med aeble og avokado

Denne laksetatar med æble og avokado er en virkelig skøn forret. Den både smager rigtig godt, og så er den bare så fin at se på. Helt sikkert en forret der kan imponere dine gæster. Forretten består af et lag med avokado, et lag af laksetatar med æble og på toppen er der pyntet med sprøde rugbrødschips. Den er inspireret af en laksetatar vi fik for 2 år siden på en skøn restaurant i Sevilla. Jeg har bare først fået lavet den nu, selvom jeg har tænkt på det flere gange siden.

Laksetataren kan laves klar et par timer før gæsterne kommer, og stå på køl indtil da. Jeg har brugt madringe (reklamelink) til at forme dem så de er blevet fine og runde. De kan stå i madringene indtil de skal serveres. Så er det blot at løfte dem af og lige pynte med lidt krydderurter og de sprøde rugbrødschips.

Læs også: Lakseroulade med spinatbund og dildcreme | Blinis med creme fraiche, rødløg og røget laks | Ravioli med ricotta og spinat med champignon/fløde sauce

Det her er en forret, der faktisk ser noget sværere ud end den egentlig er. Den er ikke særlig kompliceret. Den kræver blot lidt snittearbejde - men så kan den også sparke benene væk under dine gæster :-) Det er virkelig lækkert med de små sprøde, let syrlige stykker af æble man får sammen med den bløde laks og avokado i denne laksetatar.

ikon piskeris Chestnut

Laksetatar med æble og avokado

4 personer
Holdbarhed: 1 dag
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 25 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 35 min

Ingredienser

Laksetatar

  • 275 g frisk fersk laks vægt uden skind - skal eventuelt fryses inden brug - se noter!
  • 50 g æble
  • 2 spsk dild
  • 1-2 spsk citronsaft
  • salt og peber

Bund med avokado

  • 3-4 avokadoer kommer an på størrelsen
  • 2 forårsløg
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og peber

Serveres/pyntes med

  • rugbrødschips
  • mikrogrønt, spirer, krydderurter jeg har brugt radisespirer og dild

Sådan gør du
 

Laksetatar

  • Fjern skindet fra laksen og tjek for ben.
  • Skær laksen i fine tern.
  • Skræl æblet, fjern kernehuset og skær det i helt fine tern.
  • Skyl dilden og hak den fint.
  • Bland laks, æble og dild sammen i en skål. Smag til med salt, peber og citronsaft. Stil til side.

Bund med avokado

  • Fjern skal og sten fra avokadoerne. Mos avokadoerne i en skål. Der må gerne være lidt stykker af avokado tilbage så den får lidt struktur.
  • Skyl forårsløgene og skær det mest af det øverste grønne fra. Hak dem fint.
  • Bland forårsløgene i avokadomosen og smag til med salt, peber og citronsaft.

Samling af forretten

  • Smør dine madringe (reklamelink) med lidt smagsneutral olie.
  • Stil dem på tallerkenen. Jeg brugte en fin dyb tallerken til formålet.
  • Fordel nu avokadomosen blandt alle formene, og brug en stamper (fulgte med mit sæt med madringe) (reklamelink) til at mase det sammen i formen.
  • Fordel laksetataren ovenpå avokadobunden og brug igen stamperen til at mase det lidt sammen i formen.
  • Stil forretten på køl indtil du er klar til at servere. Fjern så madringene og pynt med lidt friske krydderurter/mikrogrønt eller spirer, samt med de sprøde rugbrødschips.

Dine egne noter

Noter

OBS! Fersk laks skal fryses i 24 timer ved -20 grader før brug, for at dræbe eventuelle parasitter. Hvis du bruger laks fra opdræt (som de fleste er), så burde det dog ikke være nødvendigt. Læs mere hos Fødevarestyrelsen.
Husk at lave nogle hjemmelavede rugbrødschips, ellers kan de også købes :-)

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 364 kcal | Kulhydrater: 18 g | Protein: 17 g | Fedt: 27 g
Bedøm denne opskrift:
3.8 fra 25 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften