• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Forretter

    Laksetatar med æble og avokado

    Udgivet: nov 3, 2020 · Opdateret: jan 5, 2023 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Min bedste opskrift på en skøn laksetatar med æble og avocado til forret. Den er meget nemmere at lave end den ser ud til!

    Laksetatar med aeble og avokado

    Denne laksetatar med æble og avokado er en virkelig skøn forret. Den både smager rigtig godt, og så er den bare så fin at se på. Helt sikkert en forret der kan imponere dine gæster. Forretten består af et lag med avokado, et lag af laksetatar med æble og på toppen er der pyntet med sprøde rugbrødschips. Den er inspireret af en laksetatar vi fik for 2 år siden på en skøn restaurant i Sevilla. Jeg har bare først fået lavet den nu, selvom jeg har tænkt på det flere gange siden.

    Laksetataren kan laves klar et par timer før gæsterne kommer, og stå på køl indtil da. Jeg har brugt madringe (reklamelink) til at forme dem så de er blevet fine og runde. De kan stå i madringene indtil de skal serveres. Så er det blot at løfte dem af og lige pynte med lidt krydderurter og de sprøde rugbrødschips.

    Læs også: Lakseroulade med spinatbund og dildcreme | Blinis med creme fraiche, rødløg og røget laks | Ravioli med ricotta og spinat med champignon/fløde sauce

    Det her er en forret, der faktisk ser noget sværere ud end den egentlig er. Den er ikke særlig kompliceret. Den kræver blot lidt snittearbejde - men så kan den også sparke benene væk under dine gæster :-) Det er virkelig lækkert med de små sprøde, let syrlige stykker af æble man får sammen med den bløde laks og avokado i denne laksetatar.

    ikon piskeris Chestnut

    Laksetatar med æble og avokado

    4 personer
    Holdbarhed: 1 dag
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 25 min
    Tilb. tid 10 min
    Samlet tid 35 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Madringe/kageringe ca. 7,5 cm i diameter
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Laksetatar

    • 275 g frisk fersk laks vægt uden skind - skal eventuelt fryses inden brug - se noter!
    • 50 g æble
    • 2 spsk dild
    • 1-2 spsk citronsaft
    • salt og peber

    Bund med avokado

    • 3-4 avokadoer kommer an på størrelsen
    • 2 forårsløg
    • 1 spsk citronsaft
    • salt og peber

    Serveres/pyntes med

    • rugbrødschips
    • mikrogrønt, spirer, krydderurter jeg har brugt radisespirer og dild

    Sådan gør du
     

    Laksetatar

    • Fjern skindet fra laksen og tjek for ben.
    • Skær laksen i fine tern.
    • Skræl æblet, fjern kernehuset og skær det i helt fine tern.
    • Skyl dilden og hak den fint.
    • Bland laks, æble og dild sammen i en skål. Smag til med salt, peber og citronsaft. Stil til side.

    Bund med avokado

    • Fjern skal og sten fra avokadoerne. Mos avokadoerne i en skål. Der må gerne være lidt stykker af avokado tilbage så den får lidt struktur.
    • Skyl forårsløgene og skær det mest af det øverste grønne fra. Hak dem fint.
    • Bland forårsløgene i avokadomosen og smag til med salt, peber og citronsaft.

    Samling af forretten

    • Smør dine madringe (reklamelink) med lidt smagsneutral olie.
    • Stil dem på tallerkenen. Jeg brugte en fin dyb tallerken til formålet.
    • Fordel nu avokadomosen blandt alle formene, og brug en stamper (fulgte med mit sæt med madringe) (reklamelink) til at mase det sammen i formen.
    • Fordel laksetataren ovenpå avokadobunden og brug igen stamperen til at mase det lidt sammen i formen.
    • Stil forretten på køl indtil du er klar til at servere. Fjern så madringene og pynt med lidt friske krydderurter/mikrogrønt eller spirer, samt med de sprøde rugbrødschips.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    OBS! Fersk laks skal fryses i 24 timer ved -20 grader før brug, for at dræbe eventuelle parasitter. Hvis du bruger laks fra opdræt (som de fleste er), så burde det dog ikke være nødvendigt. Læs mere hos Fødevarestyrelsen.
    Husk at lave nogle hjemmelavede rugbrødschips, ellers kan de også købes :-)

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 364 kcal | Kulhydrater: 18 g | Protein: 17 g | Fedt: 27 g
    Bedøm denne opskrift:
    3.9 fra 28 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvor længe kan laksetatar holde sig?

    Laksetatar er ikke noget der kan holde sig længe. Jeg vil derfor anbefale dig at du laver den og spiser den samme dag.

    Kan man bruge frossen laks til laksetatar?

    Jeg vil anbefale dig at købe et godt stykke frisk laks hos en fiskehandler og så fryse laksen ned i 24 timer ved -20 grader før brug, for at dræbe eventuelle parasitter. Hvis du bruger laks fra opdræt (som de fleste er), så burde det dog ikke være nødvendigt. Læs mere hos Fødevarestyrelsen.

    Hos fiskehandleren kan du også bede om laks til sushi, så burde laksen allerede have været frosset ned.

    Frossen laks fra supermarkedet er ikke god nok kvalitet.

    Forret med laks og avokado
    Lakse tatar med æble og avokado til forret
    Laksetatar til forret
    Følg mig på Instagram
    « Rocky road med kokosmarcipan, skumfiduser, mandler og ruby chokolade
    Hjemmelavede sukkerøjne »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Lisbeth Lyder

      november 14, 2021 at 11:35 am

      Kan man eventuelt bruge varmrøget laks i stedet for fersk laks ?

      Svar
      • Louise Dam

        november 29, 2021 at 9:37 am

        Hej Lisbeth
        Det er ikke noget jeg selv har prøvet. Umiddelbart tænker jeg, at det vil blive en helt anden ret, så jeg har svært ved helt at svare på om smagene nu også stadig passer sammen.
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Farmor

      maj 06, 2021 at 3:26 pm

      👍

      Svar
    3. Farmor

      maj 04, 2021 at 9:28 am

      Det skal helt sikkert prøves 😋 men er det en bestemt slags laks du har brugt, nu hvor man skal bruge den rå.

      Svar
      • Louise Dam

        maj 05, 2021 at 8:22 pm

        Nej, jeg bruger bare frisk fersk laks. Gerne købt hos fiskehandleren :-)

        Svar
        • Petersen

          juli 10, 2021 at 6:05 pm

          Av, av, av... Laksetatar er uden tvivl en fin spise, og din opskrift er også fin :-) Du skriver desværre ingen steder, at laksen bør have været frosset ned i mindst ét døgn for at undgå risikoen for eksempelvis parasitter i laksen: https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Fisk-og-fiskevarer.aspx

          Svar
          • Louise Dam

            juli 15, 2021 at 2:47 pm

            Mange tak fordi du skriver det. Det vil jeg tilføje til opskriften :-)

            Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her