Min bedste opskrift på en skøn laksetatar med æble og avocado til forret. Den er meget nemmere at lave end den ser ud til!

Denne laksetatar med æble og avokado er en virkelig skøn forret. Den både smager rigtig godt, og så er den bare så fin at se på. Helt sikkert en forret der kan imponere dine gæster. Forretten består af et lag med avokado, et lag af laksetatar med æble og på toppen er der pyntet med sprøde rugbrødschips. Den er inspireret af en laksetatar vi fik for 2 år siden på en skøn restaurant i Sevilla. Jeg har bare først fået lavet den nu, selvom jeg har tænkt på det flere gange siden.
Laksetataren kan laves klar et par timer før gæsterne kommer, og stå på køl indtil da. Jeg har brugt madringe (reklamelink) til at forme dem så de er blevet fine og runde. De kan stå i madringene indtil de skal serveres. Så er det blot at løfte dem af og lige pynte med lidt krydderurter og de sprøde rugbrødschips.
Læs også: Lakseroulade med spinatbund og dildcreme | Blinis med creme fraiche, rødløg og røget laks | Ravioli med ricotta og spinat med champignon/fløde sauce
Det her er en forret, der faktisk ser noget sværere ud end den egentlig er. Den er ikke særlig kompliceret. Den kræver blot lidt snittearbejde - men så kan den også sparke benene væk under dine gæster :-) Det er virkelig lækkert med de små sprøde, let syrlige stykker af æble man får sammen med den bløde laks og avokado i denne laksetatar.
📖 Opskrift
Laksetatar med æble og avokado
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
Laksetatar
- 275 g frisk fersk laks, vægt uden skind - skal eventuelt fryses inden brug - se noter!
- 50 g æble
- 2 spsk dild
- 1-2 spsk citronsaft
- salt og peber
Bund med avokado
- 3-4 avokadoer, kommer an på størrelsen
- 2 forårsløg
- 1 spsk citronsaft
- salt og peber
Serveres/pyntes med
- rugbrødschips
- mikrogrønt, spirer, krydderurter, jeg har brugt radisespirer og dild
Sådan gør du
Laksetatar
- Fjern skindet fra laksen og tjek for ben.
- Skær laksen i fine tern.
- Skræl æblet, fjern kernehuset og skær det i helt fine tern.
- Skyl dilden og hak den fint.
- Bland laks, æble og dild sammen i en skål. Smag til med salt, peber og citronsaft. Stil til side.
Bund med avokado
- Fjern skal og sten fra avokadoerne. Mos avokadoerne i en skål. Der må gerne være lidt stykker af avokado tilbage så den får lidt struktur.
- Skyl forårsløgene og skær det mest af det øverste grønne fra. Hak dem fint.
- Bland forårsløgene i avokadomosen og smag til med salt, peber og citronsaft.
Samling af forretten
- Smør dine madringe (reklamelink) med lidt smagsneutral olie.
- Stil dem på tallerkenen. Jeg brugte en fin dyb tallerken til formålet.
- Fordel nu avokadomosen blandt alle formene, og brug en stamper (fulgte med mit sæt med madringe) (reklamelink) til at mase det sammen i formen.
- Fordel laksetataren ovenpå avokadobunden og brug igen stamperen til at mase det lidt sammen i formen.
- Stil forretten på køl indtil du er klar til at servere. Fjern så madringene og pynt med lidt friske krydderurter/mikrogrønt eller spirer, samt med de sprøde rugbrødschips.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Laksetatar er ikke noget der kan holde sig længe. Jeg vil derfor anbefale dig at du laver den og spiser den samme dag.
Jeg vil anbefale dig at købe et godt stykke frisk laks hos en fiskehandler og så fryse laksen ned i 24 timer ved -20 grader før brug, for at dræbe eventuelle parasitter. Hvis du bruger laks fra opdræt (som de fleste er), så burde det dog ikke være nødvendigt. Læs mere hos Fødevarestyrelsen.
Hos fiskehandleren kan du også bede om laks til sushi, så burde laksen allerede have været frosset ned.
Frossen laks fra supermarkedet er ikke god nok kvalitet.
Lisbeth Lyder
Kan man eventuelt bruge varmrøget laks i stedet for fersk laks ?
Louise Dam
Hej Lisbeth
Det er ikke noget jeg selv har prøvet. Umiddelbart tænker jeg, at det vil blive en helt anden ret, så jeg har svært ved helt at svare på om smagene nu også stadig passer sammen.
Hilsen Louise
Farmor
👍
Farmor
Det skal helt sikkert prøves 😋 men er det en bestemt slags laks du har brugt, nu hvor man skal bruge den rå.
Louise Dam
Nej, jeg bruger bare frisk fersk laks. Gerne købt hos fiskehandleren :-)
Petersen
Av, av, av... Laksetatar er uden tvivl en fin spise, og din opskrift er også fin :-) Du skriver desværre ingen steder, at laksen bør have været frosset ned i mindst ét døgn for at undgå risikoen for eksempelvis parasitter i laksen: https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Fisk-og-fiskevarer.aspx
Louise Dam
Mange tak fordi du skriver det. Det vil jeg tilføje til opskriften :-)