
Jeg lagde et billede af denne lakseroulade eller spinatroulade på Instagram og Facebook, og I var mange der var søde at spørge til opskriften. Så den får I selvfølgelig :-) Lakserouladen er en rigtig fin forret. Den smager super godt og så er den også ret fin at se på. Det bedste ved denne forret er dog at den helst skal laves dagen før og så blot opbevares på køl indtil den skal serveres. Det gør det hele lidt nemmere når man skal have gæster.
Lakseroulade med spinatbund og dildcreme
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplanIngredienser
Spinatbund
- 450 g frossen helbladet spinat
- 4 æg delt i æggehvider og æggeblommer
- Salt og Peber
Fyld
- 250-275 g røget laks
- 150 g flødeost natural
- 1 dl creme fraiche 18 %
- 1 lille bundt dild
Sådan gør du
- Spinaten tøes op og presses fri for væde.
- Spinaten blandes med æggeblommerne.
- Salt og peber tilsættes.
- Æggehviderne piskes stive og vendes i spinatmassen.
- Massen smøres ud på et stykke smurt bagepapir på en bageplade i cirka ½ cm tykkelse.
- Bages cirka 10 min ved 200 grader.
- Flødeost og creme fraiche røres sammen. Hakket dild tilsættes og smages til med salt og peber.
- Når spinatbunden har kølet af frigøres den forsigtigt fra bagepapiret og vend den om (så fyldet kommer på den del der var ned mod bagepapiret før)
- Smør flødeosteblandingen ud på bunden.
- Læg skiver af røget laks på bunden.
- Rul forsigtigt spinatrouladen på den lange led.
- Pak ind i sølvpapir eller film og lad den ligge på køl i minimum 2 timer. Men lav den gerne dagen før den skal bruges.
- Ved servering skæres den i skiver og anrettes på et fad eller på tallerkener. Pynt evt. med lidt rogn og dild.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 169 kcal | Kulhydrater: 3 g | Protein: 11 g | Fedt: 13 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Charlotte Vestergaard
Skal man ikke have noget godt brød til?.
Louise Dam
Det kan man sagtens :-)
Mathias Regn
Jeg syntes personligt at croutoner passer bedst til denne ret.
Piskeriset
Jeg får helt lyst til at lave det igen - det er nemlig sådan en lækker forret :-)
Louise Dam
Ja, jeg havde også helt glemt hvor lækker den er! :-)