Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Snacks

Rugbrødschips

Udgivet: 14. jun 2016 · Opdateret: 28. okt 2024

bcdca b

Har du nogensinde købt rugbrødschips i supermarkedet? De smager super godt! Men første gang jeg smagte dem tænkte jeg også med det samme at det måtte kunne laves nemt selv. Så jeg gik igang I køkkenet, og det var faktisk virkelig nemt at lave hjemmelavede rugbrødschips, og jeg vil faktisk vove at påstå at det er hurtigere at lave dem selv end at gå ned i supermarkedet at købe dem.

piskeris Grullo

Rugbrødschips

4.60 fra 5 stemmer
Justér antalJustér antal: 2 glas
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • ¼ rugbrød, som ikke er skiveskåret
  • (reklamelink)Olivenolie
  • (reklamelink)Havsalt

Sådan gør du
 

  • Skær rugbrødet i så tynde skiver som du kan.
  • Skær rugbrødsskiverne ud i små trekanter.
  • Fordel rugbrødstrekanterne på en bageplade med bagepapir. De skal ligge i ét lag, så brug eventuelt flere bageplader.
  • Drys med olivenolie (eller en anden olie) på rugbrødstrekanterne.
  • Drys med salt – gerne havsalt.
  • Sæt bagepladen i en forvarmet ovn ved 200 grader og giv rugbrødschipsene 10-12 minutter.
  • Lad dine rugbrødschips køle ned og opbevar dem så i et tætlukket glas eller dåse.

Video

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 glas | Kalorier: 249 kcal | Kulhydrater: 46 g | Protein: 8 g | Fedt: 3 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Det er nemt og hurtigt, at lave min opskrift på rugbrødschips. Alt du skal bruge er rugbrød, olie og salt. Rugbrødet skæres tyndt ud og kommes så i ovnen med olie og salt til de er sprøde. Se også videoen lige under opskriften for at se hvordan jeg laver dem.

Brug dine rugbrødschips som en lækker snack som de er, eller top dem med f.eks. en lakserillette og brug dem som en appetizer.

Rester af tørt rugbrød

Rugbrødschips er helt perfekte at lave når du rester af rugbrød, der er blevet lidt kedeligt og tørt. Faktisk kan tørt rugbrød bruges til mange forskellige ting. Stop madspild og genbrug rugbrødet til f.eks. sprøde rugbrødsstænger, eller disse rugbrødsstænger med rosiner eller chokolade.

Opskrift på nemme sprøde rugbrødschips
Opskrift på nemme sprøde rugbrødschips
Opskrift på nemme sprøde rugbrødschips
Opskrift på nemme sprøde rugbrødschips
Opskrift på nemme sprøde rugbrødschips

Kommentarer

  1. Heidi schandorph skriver

    juli 30, 2017 at 6:51 pm

    Jeg har lige lavet en portion. De smager såmænd godt. Men mange blev lidt seje. Ved du hvorfor ? Har de fået for meget/lidt...for meget olie eller lidt....

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 06, 2017 at 6:11 pm

      Måske skulle de have haft lidt længere tid? Men jeg har faktisk aldrig prøvet de er blevet seje.

      Svar
  2. Sarah skriver

    oktober 05, 2016 at 5:43 pm

    Kan man ikke bruge forskåret rugbrød?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 08, 2016 at 11:40 am

      Skiverne er desværre for tykke.

      Svar
    • Stine skriver

      november 10, 2016 at 5:06 pm

      Jeg har altid brugt forskåret rugbrød 😊

      Svar
  3. Tina skriver

    oktober 04, 2016 at 6:20 pm

    Mine chips er ikke sprøde dagen efter. Jeg har gjort som du skriver. På køkkenrulle efter de har været i ovnen. I tætsluttende bøtte efter nogle timer hvor de var kolde. De har heller ikke lagt i lag i bøtten. Men de var blevet seje istedet for sprøde :-(

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 11, 2016 at 10:27 pm

      Det lyder mærkeligt. Hvis det er en plastikbøtte du bruger kan du med fordel fore den med bagepapir. Ellers er det nok bedst med glas eller en kagedåse. Mine har altid holdt sig sprøde i mange dage.

      Svar
  4. Camilla Drabo skriver

    september 21, 2016 at 2:52 pm

    Ved du hvor længe de kan holde sig sprøde? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 21, 2016 at 9:40 pm

      Jeg har haft dem stående i 14 dage hvor de stadig har været sprøde.

      Svar
      • Camilla Drabo skriver

        september 23, 2016 at 5:19 pm

        Super (Y) Tak

        Svar
  5. Diana skriver

    september 13, 2016 at 9:41 pm

    Hej Louise,
    Supersød video! Vi er også ret vilde med hjemmelavede rugbrødschips med alt mulige tilbehør. Og du har ret - de er så nemme at lave!
    Har du prøvet at bruge olivenolie på spray til dem? Det er meget nemmere og så fordeles olien mere jævnt. Jeg har købt min olivenolie spraydåse i Irma.
    Kh Diana
    http://www.bydianawi.com

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 18, 2016 at 12:10 pm

      Tak for tippet, har faktisk en på spray så det må jeg prøve :-)

      Svar
4.60 from 5 votes (5 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.