Har du nogensinde købt rugbrødschips i supermarkedet? De smager super godt! Men første gang jeg smagte dem tænkte jeg også med det samme at det måtte kunne laves nemt selv. Så jeg gik igang I køkkenet, og det var faktisk virkelig nemt at lave hjemmelavede rugbrødschips, og jeg vil faktisk vove at påstå at det er hurtigere at lave dem selv end at gå ned i supermarkedet at købe dem.
Rugbrødschips
Ingredienser
- ¼ rugbrød, som ikke er skiveskåret
- (reklamelink)Olivenolie
- (reklamelink)Havsalt
Sådan gør du
- Skær rugbrødet i så tynde skiver som du kan.
- Skær rugbrødsskiverne ud i små trekanter.
- Fordel rugbrødstrekanterne på en bageplade med bagepapir. De skal ligge i ét lag, så brug eventuelt flere bageplader.
- Drys med olivenolie (eller en anden olie) på rugbrødstrekanterne.
- Drys med salt – gerne havsalt.
- Sæt bagepladen i en forvarmet ovn ved 200 grader og giv rugbrødschipsene 10-12 minutter.
- Lad dine rugbrødschips køle ned og opbevar dem så i et tætlukket glas eller dåse.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Det er nemt og hurtigt, at lave min opskrift på rugbrødschips. Alt du skal bruge er rugbrød, olie og salt. Rugbrødet skæres tyndt ud og kommes så i ovnen med olie og salt til de er sprøde. Se også videoen lige under opskriften for at se hvordan jeg laver dem.
Brug dine rugbrødschips som en lækker snack som de er, eller top dem med f.eks. en lakserillette og brug dem som en appetizer.
Rester af tørt rugbrød
Rugbrødschips er helt perfekte at lave når du rester af rugbrød, der er blevet lidt kedeligt og tørt. Faktisk kan tørt rugbrød bruges til mange forskellige ting. Stop madspild og genbrug rugbrødet til f.eks. sprøde rugbrødsstænger, eller disse rugbrødsstænger med rosiner eller chokolade.
Heidi schandorph skriver
Jeg har lige lavet en portion. De smager såmænd godt. Men mange blev lidt seje. Ved du hvorfor ? Har de fået for meget/lidt...for meget olie eller lidt....
Louise Dam skriver
Måske skulle de have haft lidt længere tid? Men jeg har faktisk aldrig prøvet de er blevet seje.
Sarah skriver
Kan man ikke bruge forskåret rugbrød?
Louise Dam skriver
Skiverne er desværre for tykke.
Stine skriver
Jeg har altid brugt forskåret rugbrød 😊
Tina skriver
Mine chips er ikke sprøde dagen efter. Jeg har gjort som du skriver. På køkkenrulle efter de har været i ovnen. I tætsluttende bøtte efter nogle timer hvor de var kolde. De har heller ikke lagt i lag i bøtten. Men de var blevet seje istedet for sprøde :-(
Louise Dam skriver
Det lyder mærkeligt. Hvis det er en plastikbøtte du bruger kan du med fordel fore den med bagepapir. Ellers er det nok bedst med glas eller en kagedåse. Mine har altid holdt sig sprøde i mange dage.
Camilla Drabo skriver
Ved du hvor længe de kan holde sig sprøde? :-)
Louise Dam skriver
Jeg har haft dem stående i 14 dage hvor de stadig har været sprøde.
Camilla Drabo skriver
Super (Y) Tak
Diana skriver
Hej Louise,
Supersød video! Vi er også ret vilde med hjemmelavede rugbrødschips med alt mulige tilbehør. Og du har ret - de er så nemme at lave!
Har du prøvet at bruge olivenolie på spray til dem? Det er meget nemmere og så fordeles olien mere jævnt. Jeg har købt min olivenolie spraydåse i Irma.
Kh Diana
http://www.bydianawi.com
Louise Dam skriver
Tak for tippet, har faktisk en på spray så det må jeg prøve :-)