Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Brød

Rugbrødsstænger med rosiner eller chokolade

Udgivet: 24. feb 2013 · Opdateret: 6. maj 2021

 
Rugbrødsstænger med rosiner eller chokolade

Jeg ville gerne lave en lækker snack, som kunne stille lækkersulten, men som samtidig fungerede som et sundt mellemmåltid. Det blev derfor til lækre rugbrødsstænger med rosiner i den ene portion og chokolade i den anden portion.

piskeris Grullo

Rugbrødsstænger med rosiner eller chokolade

ingen anmeldelser endnu
Justér antalJustér antal: 15 stk.
Forb. tid 30 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 2 dl lunkent vand
  • 2 dl naturel yoghurt
  • 50 g (reklamelink)solsikkekerner
  • 25 g (reklamelink)sesamfrø
  • 100 g (reklamelink)hvedemel
  • 250 g (reklamelink)rugmel
  • 50 g sigtemel
  • 75 g rosiner eller 75 g hakket mørk chokolade
  • Pynt eventuelt med havregryn eller græskarkerner

Sådan gør du
 

  • Rør gæren ud i vandet, tilsæt yoghurt, salt, kerner og mel og bland det hele godt
  • Bland rosinerne eller den hakkede chokolade i dejen og rør godt rundt
  • Form dejen til to flade brød med ens højde over det hele
  • Del dejen i passende stykker (cirka 15-16 stk.)
  • Stil dem til hævning i cirka 45-60 min. hvorefter de bages i en 200 grader varm ovn i cirka 20 minutter.

Noter

Efter inspiration fra blandt andet Twin-Food.dk

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 148 kcal | Kulhydrater: 26 g | Protein: 5 g | Fedt: 3 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Rugbrødsstænger med rosiner eller chokolade

 

 

Rugbrødsstænger med rosiner eller chokolade

 

 

Rugbrødsstænger med rosiner eller chokolade

 

Rugbrødsstænger med rosiner eller chokolade

 

Rugbrødsstænger med rosiner eller chokolade

 

 

Rugbrødsstænger med rosiner eller chokolade

 

 

Rugbrødsstænger med rosiner eller chokolade

 

 

Rugbrødsstænger med rosiner eller chokolade

 

Rugbrødsstænger med rosiner eller chokolade

Kommentarer

  1. Sofie skriver

    august 27, 2019 at 7:48 pm

    Hej,
    Har mælke allergi. Kan yoghurten erstattes af noget, uden det forringer resultatet?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2019 at 3:15 pm

      Beklager det sene svar. Jeg er på barsel pt. så min tid bliver stjålet af en baby :o) Jeg vil tro du bare kan erstatte med f.eks. en soyayoghurt. Ellers måske bare lidt mere vand.

      Svar
  2. Marie-Louise skriver

    oktober 23, 2013 at 8:35 pm

    Lækre rugbrødshapsere - TAK for inspiration.
    Jeg brugte græsk yoghurt og i stedet for sigtemel brugte jeg sigtet speltmel.
    Jeg lavede dobbelt portion og bagte dem sammen i den store bradepande (40 stk) i 30 minutter.

    Børnenes umiddelbare udbrud var: "Der må gerne komme flere rosiner i" :)

    Svar
  3. Maria Bojsen Østergaard Peders skriver

    februar 26, 2013 at 11:33 pm

    Hej Louise

    Har lavet disse lækre stænger i dag. Jeg ved bare ikke lige, hvordan de bedst bliver opbevaret, da mine er meget brød agtige. Hvordan opbevarer du dine "stænger" (høhø).

    Mange hilsner

    Maria

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 27, 2013 at 10:02 am

      Hej Maria

      Da de er ret grove, ville jeg foretrække at opbevare dem i fryseren, og så f.eks. tage en op og tage med på arbejde/skole. På den måde når de ikke at blive tørre, som hvis de bare ligger i en plastikpose på køkkenbordet.

      Hilsen Louise

      Svar

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required