• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk » Brød

    Rugbrødsstænger med rosiner eller chokolade

    Udgivet: feb 24, 2013 · Opdateret: maj 6, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Rugbrødsstænger med rosiner eller chokolade

    Jeg ville gerne lave en lækker snack, som kunne stille lækkersulten, men som samtidig fungerede som et sundt mellemmåltid. Det blev derfor til lækre rugbrødsstænger med rosiner i den ene portion og chokolade i den anden portion.

    ikon piskeris Chestnut

    Rugbrødsstænger med rosiner eller chokolade

    15 stk.
    Forb. tid 30 min
    Samlet tid 30 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 25 g gær
    • 1 tsk salt
    • 2 dl lunkent vand
    • 2 dl naturel yoghurt
    • 50 g solsikkekerner
    • 25 g sesamfrø
    • 100 g hvedemel
    • 250 g rugmel
    • 50 g sigtemel
    • 75 g rosiner eller 75 g hakket mørk chokolade
    • Pynt eventuelt med havregryn eller græskarkerner

    Sådan gør du
     

    • Rør gæren ud i vandet, tilsæt yoghurt, salt, kerner og mel og bland det hele godt
    • Bland rosinerne eller den hakkede chokolade i dejen og rør godt rundt
    • Form dejen til to flade brød med ens højde over det hele
    • Del dejen i passende stykker (cirka 15-16 stk.)
    • Stil dem til hævning i cirka 45-60 min. hvorefter de bages i en 200 grader varm ovn i cirka 20 minutter.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Efter inspiration fra blandt andet Twin-Food.dk

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 148 kcal | Kulhydrater: 26 g | Protein: 5 g | Fedt: 3 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Rugbrødsstænger med rosiner eller chokolade

     

     

    Rugbrødsstænger med rosiner eller chokolade

     

     

    Rugbrødsstænger med rosiner eller chokolade

     

    Rugbrødsstænger med rosiner eller chokolade

     

    Rugbrødsstænger med rosiner eller chokolade

     

     

    Rugbrødsstænger med rosiner eller chokolade

     

     

    Rugbrødsstænger med rosiner eller chokolade

     

     

    Rugbrødsstænger med rosiner eller chokolade

     

    Rugbrødsstænger med rosiner eller chokolade

    « Kaninragout
    Tomatsalat med mozzarella og rødløg »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Sofie

      august 27, 2019 at 7:48 pm

      Hej,
      Har mælke allergi. Kan yoghurten erstattes af noget, uden det forringer resultatet?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 16, 2019 at 3:15 pm

        Beklager det sene svar. Jeg er på barsel pt. så min tid bliver stjålet af en baby :o) Jeg vil tro du bare kan erstatte med f.eks. en soyayoghurt. Ellers måske bare lidt mere vand.

        Svar
    2. Marie-Louise

      oktober 23, 2013 at 8:35 pm

      Lækre rugbrødshapsere - TAK for inspiration.
      Jeg brugte græsk yoghurt og i stedet for sigtemel brugte jeg sigtet speltmel.
      Jeg lavede dobbelt portion og bagte dem sammen i den store bradepande (40 stk) i 30 minutter.

      Børnenes umiddelbare udbrud var: "Der må gerne komme flere rosiner i" :)

      Svar
    3. Maria Bojsen Østergaard Peders

      februar 26, 2013 at 11:33 pm

      Hej Louise

      Har lavet disse lækre stænger i dag. Jeg ved bare ikke lige, hvordan de bedst bliver opbevaret, da mine er meget brød agtige. Hvordan opbevarer du dine "stænger" (høhø).

      Mange hilsner

      Maria

      Svar
      • Louise Dam

        februar 27, 2013 at 10:02 am

        Hej Maria

        Da de er ret grove, ville jeg foretrække at opbevare dem i fryseren, og så f.eks. tage en op og tage med på arbejde/skole. På den måde når de ikke at blive tørre, som hvis de bare ligger i en plastikpose på køkkenbordet.

        Hilsen Louise

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her