Her kan du finde en nem og enkel opskrift på laksesalat med varmrøget laks i. Spis din varmrøget laksemousse på et stykke ristet rugbrød eller i en sandwich. Sådan en varmrøget laksesalat er virkelig nem at lave og kræver næsten ingen tid.
Denne her laksesalat, eller laksemousse som nogen vil kalde den, er dejlig nem at lave og hurtig at røre sammen. Det er perfekt, hvis du gerne vil have en rugbrødsmad med en lækker pålægssalat.
Den vil også gøre sig rigtig godt til en påskefrokost eller til julefrokost, når der er sæson for det. Der kan du også nemt forberede denne her laksesalat med varmrøget laks et par timer forinden, at den skal bruges. Har du travlt på dagen, kan det også gøres dagen før.
Se også disse opskrifter:
Hønsesalat | Rejesalat | Æggesalat
Varmrøget laksemousse som forret
Udover at være meget lækkert at servere til både brunch, frokost og aftensmad kan du også servere din laksemousse som forret. Du kan eksempelvis lave små blinis, hvor du kommer en lille skefuld laksemousse på dem hver. Du kan også købe eller lave små rugbrødschips hvor du kan komme den varmrøget laksemousse oven på. Begge dele kan serveres som forretter eller som en lille appetizer.
Laksesalat med varmrøget laks
Ingredienser
- 250 g varmrøget laks
- 75 g creme fraiche 18 % eller 38 %
- 25 g mayonnaise
- 1 tsk (reklamelink)dijonsennep
- 1 tsk citronsaft
- salt
- peber
Pynt med
- purløg
Sådan gør du
- Bland en dressing af creme fraiche, mayonnaise, dijonsennep, citronsaft samt salt og peber.
- Med en gaffel findeler du den varmrøget laks lidt inden du kommer den ned i skålen med dressingen og blander det hele godt rundt.
- Smag din laksesalat godt til og kom evt. mere af nogle af ingredienser til dressingen i indtil den har den smag du ønsker.
- Pynt med hakket purløg. Du kan også blande purløg i laksesalaten.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Jeg har brugt 250 g varmrøget laks i denne her opskrift. Den jeg købte var én stor, men jeg ser dem ofte i mindre pakker á 125 gram. Til denne opskrift skal du altså bruge to pakker af 125 gram.
- Jeg har drysset noget frisk purløg på toppen af salaten, og de kan du også sagtens vende sammen med laksesalaten.
- Prøv også med lidt hakket rødløg i laksesalaten, det er også lækkert.
- Prøv også at udskifte purløg med dild.
- Prøv også at brug varmrøget laks til at lave en lækker sommer forret med varmrøget laks.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Hvis du bruger helt friske råvarer, så kan den godt holde sig på køl i en 2-3 dages tid. Husk at smage og lugte til maden, så du sikrer dig, at den ikke er blevet dårlig. Dog vil jeg sige, at den er bedst, når den er helt frisk!
Det kan du i teorien godt, men selve denne opskrift er lavet med netop den varmrøgede laks. Hvis du bruger koldrøget får salaten en anden smag og konsistens, men du kan sagtens prøve det af.
Ja, du kan godt putte dild i laksemoussen. Du kan bruge det i stedet for purløgen, som jeg kommer på toppen.
Comments
No Comments