ceaa b

Det er super nemt at lave sin egen hjemmelavede mayonnaise. Det tager ikke mere end 5 minutter og kræver kun 4 ingredienser. Jeg vil faktisk vove at påstå, at det er meget hurtigere, og ikke mindst billigere, lige at bikse en mayonnaise sammen, end det er at gå ned og købe den. Derudover så smager en hjemmelavet mayo bare af så meget mere - især hvis du er vant til at købe de der billige gule tuber fra Netto.

Denne portion er ikke særlig stor, men den kan bare ganges op hvis du har brug for en større portion. Jeg kan dog godt lide kun at lave det vi kan spise inden for en kort periode, så vil jeg hellere lave en portion mere senere hen. Jeg bruger min stavblender til at lave mayonnaisen, det er virkeligt nemt, og man risikerer ikke på samme måde at den skiller, som hvis du rører den i hånden. Jeg bruger friske æg, men hvis du fortsat er bekymret for salmonella skal du være velkommen til at bruge pasteuriserede æg - smagen er dog ikke helt det samme. Hvis du ikke lige ved hvad den hjemmelavede mayonnaise skal bruges til, så kunne du jo bruge den på et lækkert stjerneskud.

ikon piskeris Chestnut

Hjemmelavet mayonnaise

2 dl
Holdbarhed: 1 uge
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 5 min
Samlet tid 5 min

Udstyr (reklamelink)

  • stavblender

Ingredienser

  • 1 æggeblomme
  • evt. ½ æggehvide
  • 1 knivspids salt
  • ½ tsk citronsaft
  • 1,5 dl smagsneutral olie f.eks. rapsolie

Sådan gør du
 

  • Hæld æggeblommen og eventuelt ½ æggehvide i stavblenderens kande eller en skål.
  • Tilsæt salt og citronsaft.
  • Brug stavblenderen til at blande det sammen.
  • Tilsæt olien lidt ad gangen imens du blender - det er vigtigt at der ikke kommer for meget i af gangen, især i starten. Hvis olien kommer i for hurtigt vil mayonnaisen skille.
  • Fortsæt med at tilsætte olien stille og roligt indtil al olien er optaget af æggeblommen. Så er din mayonnaise færdig.
  • Opbevar den i et rent skoldet glas i køleskabet i op til cirka 1 uge.

Dine egne noter

Noter

Opskriften er stærkt inspireret af kvalimad.dk. Hvis du ikke alllerede kender siden vil jeg anbefale dig at tjekke den ud.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 dl. | Kalorier: 692 kcal | Kulhydrater: 1 g | Protein: 1 g | Fedt: 77 g
Bedøm denne opskrift:
4.7 fra 6 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Mayonnaise (1)Mayonnaise (2)Mayonnaise (3)Mayonnaise (5)

 

Skrevet af: Louise DamKategori: Saucer & dressinger, Tilbehør til aftensmaden

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften