Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Tilbehør til aftensmaden

Hjemmelavet mayonnaise

Udgivet: 15. feb 2015 · Opdateret: 1. maj 2021

 
ceaa b

Det er super nemt at lave sin egen hjemmelavede mayonnaise. Det tager ikke mere end 5 minutter og kræver kun 4 ingredienser. Jeg vil faktisk vove at påstå, at det er meget hurtigere, og ikke mindst billigere, lige at bikse en mayonnaise sammen, end det er at gå ned og købe den. Derudover så smager en hjemmelavet mayo bare af så meget mere - især hvis du er vant til at købe de der billige gule tuber fra Netto.

Denne portion er ikke særlig stor, men den kan bare ganges op hvis du har brug for en større portion. Jeg kan dog godt lide kun at lave det vi kan spise inden for en kort periode, så vil jeg hellere lave en portion mere senere hen. Jeg bruger min stavblender til at lave mayonnaisen, det er virkeligt nemt, og man risikerer ikke på samme måde at den skiller, som hvis du rører den i hånden. Jeg bruger friske æg, men hvis du fortsat er bekymret for salmonella skal du være velkommen til at bruge pasteuriserede æg - smagen er dog ikke helt det samme. Hvis du ikke lige ved hvad den hjemmelavede mayonnaise skal bruges til, så kunne du jo bruge den på et lækkert stjerneskud.

piskeris Grullo

Hjemmelavet mayonnaise

4.72 fra 7 stemmer
Justér antalJustér antal: 2 dl
Holdbarhed: 1 uge
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 5 minutter min
Samlet tid 5 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)stavblender
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 æggeblomme
  • evt. ½ æggehvide
  • 1 knivspids salt
  • ½ tsk citronsaft
  • 1,5 dl (reklamelink)smagsneutral olie, f.eks. rapsolie

Sådan gør du
 

  • Hæld æggeblommen og eventuelt ½ æggehvide i stavblenderens kande eller en skål.
  • Tilsæt salt og citronsaft.
  • Brug stavblenderen til at blande det sammen.
  • Tilsæt olien lidt ad gangen imens du blender - det er vigtigt at der ikke kommer for meget i af gangen, især i starten. Hvis olien kommer i for hurtigt vil mayonnaisen skille.
  • Fortsæt med at tilsætte olien stille og roligt indtil al olien er optaget af æggeblommen. Så er din mayonnaise færdig.
  • Opbevar den i et rent skoldet glas i køleskabet i op til cirka 1 uge.

Noter

Opskriften er stærkt inspireret af kvalimad.dk. Hvis du ikke alllerede kender siden vil jeg anbefale dig at tjekke den ud.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 dl. | Kalorier: 692 kcal | Kulhydrater: 1 g | Protein: 1 g | Fedt: 77 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Mayonnaise (1)Mayonnaise (2)Mayonnaise (3)Mayonnaise (5)

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Birgit skriver

    maj 13, 2021 at 12:46 pm

    Jeg brugte olivenolie og det smager desværre meget af olie 😟er det bedre med en anden olie?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 19, 2021 at 11:21 pm

      Hej Birgit
      Jeg vil anbefale at bruge en smagsneutral olie som f.eks. rapsolie istedet for. Olivenolie har rigtig meget smag, og det er normalt ikke det man ønsker i en mayonnaise.
      Hilsen Louise

      Svar
  2. Iben skriver

    august 11, 2019 at 11:47 am

    Brug rapsolie i stedet. Solsikkeolie er så skidt for kroppen! Alt for højt indhold af omega 6.

    Svar
  3. Knud Kluge skriver

    januar 02, 2017 at 10:45 am

    Jeg er helt ny her. Savner at kunne udskrive opskrifterne.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 03, 2017 at 9:35 pm

      Lige imellem overskrift og billede er der en printknap :-) De billeder du ikke vil udskrive skal du blot klikke på så forsvinder de.

      Svar
      • Henrik Stein skriver

        april 22, 2022 at 3:29 pm

        Absolut, ren olivenolie har for gennemtrængende en smag. Brug IKKE rapsolie, den er ikke smagsneutral, men har en underlig bismag.
        Brug solsikkeolie, den er ganskevist en anelse usundere, smag evt. majonæsen til med lidt olivenolie*) det kan give en pikant smag!

        *)Den skal være af god kvalitet! Og ikke for gammel!

        Svar
        • Louise Dam skriver

          april 23, 2022 at 9:52 am

          Man kan eventuelt bruge koldpresset rapsolie, så burde der ingen bismag være. Men ja, ellers kan solsikkeolie, majsolie eller vindruekerneolie måske være et forslag.

          Svar
  4. Knud skriver

    juli 02, 2016 at 8:07 pm

    Hej

    Jeg bruger ikke hviden. Putter lidt fransk sennep i og vineddike. Evt lidt peber også. Og man kan sagtens putte mere olie i. Så bliver mayonaisen mere tyk.

    vh knud

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 06, 2016 at 6:44 pm

      Hej Knud
      Tak for inspirationen :-)

      Svar
  5. Maria skriver

    februar 15, 2016 at 5:26 pm

    Jeg kan ikke få denne opskrift til at blive til mayonnaise 😕 Hvad mon jeg gør forkert?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 17, 2016 at 11:12 pm

      Det er vigtigt at du hælder olien i meget lidt af gangen. Hvis der kommer for meget i af gangen kan ægget ikke optage olien. Bruger du også en stavblender?

      Svar
      • max skriver

        januar 25, 2024 at 6:50 am

        Teknikken du beskriver er den der fungerer oftest, men det kan kikse alligevel. Temperaturen kan spille en rolle, så sørg for alle ingredienser har samme temperatur, enten det er køleskabs temperatur eller stue temperatur, bare de er ens.
        Hvis det kikser, så start med en ny æggeblomme og tilsæt den kiksede mayo, langsomt, den virker altid. (man kan sagtens bruge hele æg, mayoen blir bare en smule tyndere)
        Brug altid en frisk olie, min står altid i køleskabet. så holder den bedre. Jeg bruger solsikke eller vindruekerne olie af den billigste slags.
        Man kan udskifte æggeblommen med kogevandet fra kikærter og dermed lave en vegansk mayo, de fleste vil ikke kunne smage forskel. Teknikken er den samme.

        Svar
        • Louise Dam skriver

          februar 27, 2024 at 1:35 pm

          Tak for en masse godt tips!

          Svar
  6. Peer Larsen skriver

    februar 27, 2015 at 1:26 pm

    Hvis man putter lidt Sherry vineddike i, evt. lidt sennep også, så bliver smagen endnu bedre end den er i forvejen, ved hjemmelavet mayonnaise.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 28, 2015 at 12:16 pm

      Tak for dit tip Peer!

      Svar
4.72 from 7 votes (7 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.