• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Tilbehør til aftensmaden

    Hjemmelavet mayonnaise

    Udgivet: feb 15, 2015 · Opdateret: maj 1, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    ceaa b

    Det er super nemt at lave sin egen hjemmelavede mayonnaise. Det tager ikke mere end 5 minutter og kræver kun 4 ingredienser. Jeg vil faktisk vove at påstå, at det er meget hurtigere, og ikke mindst billigere, lige at bikse en mayonnaise sammen, end det er at gå ned og købe den. Derudover så smager en hjemmelavet mayo bare af så meget mere - især hvis du er vant til at købe de der billige gule tuber fra Netto.

    Denne portion er ikke særlig stor, men den kan bare ganges op hvis du har brug for en større portion. Jeg kan dog godt lide kun at lave det vi kan spise inden for en kort periode, så vil jeg hellere lave en portion mere senere hen. Jeg bruger min stavblender til at lave mayonnaisen, det er virkeligt nemt, og man risikerer ikke på samme måde at den skiller, som hvis du rører den i hånden. Jeg bruger friske æg, men hvis du fortsat er bekymret for salmonella skal du være velkommen til at bruge pasteuriserede æg - smagen er dog ikke helt det samme. Hvis du ikke lige ved hvad den hjemmelavede mayonnaise skal bruges til, så kunne du jo bruge den på et lækkert stjerneskud.

    ceaa b

    Hjemmelavet mayonnaise

    5 fra 5 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 1 uge
    Fryseegnet: Nej
    2 dl
    Forb. tid 5 min
    Samlet tid 5 min
    Udskriv

    Udstyr (reklamelink)

    • stavblender

    Ingredienser

    • 1 æggeblomme
    • evt. ½ æggehvide
    • 1 knivspids salt
    • ½ tsk citronsaft
    • 1,5 dl smagsneutral olie f.eks. rapsolie
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Hæld æggeblommen og eventuelt ½ æggehvide i stavblenderens kande eller en skål.
    • Tilsæt salt og citronsaft.
    • Brug stavblenderen til at blande det sammen.
    • Tilsæt olien lidt ad gangen imens du blender - det er vigtigt at der ikke kommer for meget i af gangen, især i starten. Hvis olien kommer i for hurtigt vil mayonnaisen skille.
    • Fortsæt med at tilsætte olien stille og roligt indtil al olien er optaget af æggeblommen. Så er din mayonnaise færdig.
    • Opbevar den i et rent skoldet glas i køleskabet i op til cirka 1 uge.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Opskriften er stærkt inspireret af kvalimad.dk. Hvis du ikke alllerede kender siden vil jeg anbefale dig at tjekke den ud.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 dl.
    | Kalorier: 692 kcal | Kulhydrater: 1 g | Protein: 1 g | Fedt: 77 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Mayonnaise (1)Mayonnaise (2)Mayonnaise (3)Mayonnaise (5)

     

    Skrevet af: Louise DamKategori: Saucer & dressinger, Tilbehør til aftensmaden

    Følg mig på Instagram
    « Grillet aubergine med tomat og mozarella
    Sliders - Mini burgere »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Birgit

      maj 13, 2021 at 12:46 pm

      Jeg brugte olivenolie og det smager desværre meget af olie 😟er det bedre med en anden olie?

      Svar
      • Louise Dam

        maj 19, 2021 at 11:21 pm

        Hej Birgit
        Jeg vil anbefale at bruge en smagsneutral olie som f.eks. rapsolie istedet for. Olivenolie har rigtig meget smag, og det er normalt ikke det man ønsker i en mayonnaise.
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Iben

      august 11, 2019 at 11:47 am

      Brug rapsolie i stedet. Solsikkeolie er så skidt for kroppen! Alt for højt indhold af omega 6.

      Svar
    3. Knud Kluge

      januar 02, 2017 at 10:45 am

      Jeg er helt ny her. Savner at kunne udskrive opskrifterne.

      Svar
      • Louise Dam

        januar 03, 2017 at 9:35 pm

        Lige imellem overskrift og billede er der en printknap :-) De billeder du ikke vil udskrive skal du blot klikke på så forsvinder de.

        Svar
        • Henrik Stein

          april 22, 2022 at 3:29 pm

          Absolut, ren olivenolie har for gennemtrængende en smag. Brug IKKE rapsolie, den er ikke smagsneutral, men har en underlig bismag.
          Brug solsikkeolie, den er ganskevist en anelse usundere, smag evt. majonæsen til med lidt olivenolie*) det kan give en pikant smag!

          *)Den skal være af god kvalitet! Og ikke for gammel!

          Svar
          • Louise Dam

            april 23, 2022 at 9:52 am

            Man kan eventuelt bruge koldpresset rapsolie, så burde der ingen bismag være. Men ja, ellers kan solsikkeolie, majsolie eller vindruekerneolie måske være et forslag.

            Svar
    4. Knud

      juli 02, 2016 at 8:07 pm

      Hej

      Jeg bruger ikke hviden. Putter lidt fransk sennep i og vineddike. Evt lidt peber også. Og man kan sagtens putte mere olie i. Så bliver mayonaisen mere tyk.

      vh knud

      Svar
      • Louise Dam

        juli 06, 2016 at 6:44 pm

        Hej Knud
        Tak for inspirationen :-)

        Svar
    5. Maria

      februar 15, 2016 at 5:26 pm

      Jeg kan ikke få denne opskrift til at blive til mayonnaise 😕 Hvad mon jeg gør forkert?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 17, 2016 at 11:12 pm

        Det er vigtigt at du hælder olien i meget lidt af gangen. Hvis der kommer for meget i af gangen kan ægget ikke optage olien. Bruger du også en stavblender?

        Svar
    6. Peer Larsen

      februar 27, 2015 at 1:26 pm

      Hvis man putter lidt Sherry vineddike i, evt. lidt sennep også, så bliver smagen endnu bedre end den er i forvejen, ved hjemmelavet mayonnaise.

      Svar
      • Louise Dam

        februar 28, 2015 at 12:16 pm

        Tak for dit tip Peer!

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her