Denne spinatroulade med røget laks er den helt perfekte forret. Den skal laves i god tid og gerne dagen før så du ikke skal stå og stresse med maden når gæsterne kommer. Denne lakseroulade kan laves dagen før og skal så bare anrettes på selve dagen.
Spinatroulade med røget laks
Justér antal8 personer
Ingredienser
- 450 g frossen helbladet spinat
- 15 g smør
- 4 æg, delt i æggehvide og æggeblomme
- (reklamelink)muskatnød
- salt og peber
Fyld
- 200 g røget laks
- 150 g flødeost, natural
- 1 dl creme fraiche 18 %
- 2 spsk. dild
- salt og peber
Sådan gør du
- Spinaten tøs op og presses fri for væde. Spinaten blendes med smør og æggeblommer. Salt, peber og muskatnød tilsættes.
- Æggehvider piskes stive og vendes i spinatmassen. Massen smøres ud på et stykke smurt bagepapir ca ½ cm tykkelse.
- Bages ca. 10 min ved 200 grader. Skal føles fast men ikke tør. Efter bagning dækkes spinaten til med et fugtigt viskestykke.
- Fyld
- Flødeost og creme fraiche creme fraiche røres sammen. Hakket laks og dild tilsættes og smages til med salt og peber.
- Spinatmassen lægges på bagepapir med bunden opad. Fyldet smøres forsigtigt på spinatpladen. Det hele rulles sammen og pakkes ind i bagepapiret. Hviler i køleskab mindst 3 timer men gerne til næste dag.
- Ved servering skæres rouladen i tynde skiver og serveres som man nu synes er pænt. Jeg lavede et fad med en bund af salat og lagde skiverne ovenpå.
Noter
Opskriften er fundet her.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 175 kcal | Kulhydrater: 3 g | Protein: 10 g | Fedt: 14 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Rikkke skriver
Kan den holde 2 dage på køl?
Louise Dam skriver
Jeg vil mene det kommer an på holdbarheden på de produkter du anvender.
Sabine skriver
Ser sååå lækker ud louise.
Men.. Er den ikke svær at rulle sammen?
Louise Dam skriver
Nej, det synes jeg ikke den er :-)
Mini-hakkeren skriver
Mums... det er nemlig en total lækker forret og nem at lave :-)
Louise Dam skriver
Ja den er super god! Og altid dejligt når man kan lave den dagen før :-)
Louise skriver
Tak, det smagte også dejligt :-)
Kim skriver
Det ser ikke dårligt ud :-)
Sofie skriver
Mums, hvor ser det lækkert ud :-)