• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Hjemmelavet sushi - maki og uramaki

    Udgivet: maj 30, 2011 · Opdateret: apr 13, 2020 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Sushi

    Sushi er helt sikkert en af mine yndlingsretter - det er bare sådan noget man slet ikke bliver træt af. Det kan dog hurtigt gå hen og blive lidt dyrt hvis man vil ud og spise sushi lidt for tit. Derfor laver jeg tit hjemmelavet sushi. Det ser måske lidt svært ud, men det er det slet ikke. Det er bestemt noget alle kan kaste sig ud i. Det blive måske ikke perfekt de første par gange - men det skal nok smage skønt alligevel, og øvelse gør jo mester.

    For at kunne lave din egen sushi er der nogle ting du skal købe ind, det meste fås nemt i etniske supermarkeder eller grønthandlere. Men mange dagligvarebutikker er også begyndt at forhandle disse varer. Du skal bruge sushiris, sushieddike og tangplader som det første og derudover en måtte du kan bruge til at rulle sushien på. Og så skal du ellers købe noget lækkert fisk og grøntsager/frugt, som du vil fylde dine makiruller med.

    Husk at hvis du køber fisk, som ikke direkte er beregnet til sushi så skal du huske at fryse det ned ved -21 grader i mindst 24 timer for at slå eventuelle parasitter ihjel.

    Det er både sjovt og hyggeligt at lave hjemmelavet sushi. Når det hele er gjort klart, kan man rigtig stå og hygge et par stykker med at rulle og pynte sin sushi.

    ikon piskeris Chestnut

    Hjemmelavet sushi - maki og uramaki

    4 personer
    Holdbarhed: 1 dag
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 1 t
    Tilb. tid 2 t 30 min
    Samlet tid 3 t 30 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Sushi rullemåtte
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Risene

    • 7 dl sushiris 600 g
    • 8 dl vand
    • 8 spsk sushiriseddike
    • 4 spsk sukker
    • 1 tsk salt

    Fyld til rullerne

    • sushi tang
    • sesamfrø hvide – sorte – blandet med chili
    • surimi (crabsticks - imiteret krabbekød)
    • 1 laksefilet
    • dybstegte rejer
    • flødeost
    • chili mayonnaise
    • 1 bundt forårsløg
    • 1 mango
    • ½ agurk
    • 2 avokadoer
    • 1 pakke sukkerærter

    Sådan gør du
     

    Sådan laver du risene

    • Bland eddike, salt og sukker i en skål. Rør rundt indtil sukker og salt er opløst.
    • Kom risene i en skål, fyld den med koldt vand, vask risene blidt og kasser vandet, når det er mælkehvidt. Gentag indtil vandet er klart. (omkring 5 gange)
    • Dæk risene med koldt vand og lade dem stå i blød i 1 time.
    • Hæld risene i en si og lad dem stå og dryppe af i 1 time.
    • Hæld risene i en tykbundet gryde, og dæk med et tætsiddende låg. Bring den i kog over middel varme.
    • Lyt til hvornår vandet koger og løft ikke låget. Når det koger skrues der ned til lav varme og risene koges i 10 minutter.
    • Tag gryden af varmen og lad risene stå og trække i 15 minutter (løft ikke låget).
    • Spred risene jævnt i et kar (helst af træ). Tilsæt langsomt eddikeblandingen, og køl risene ned til stuetemperatur, mens du “skærer” igennem risene med en træske el.lign. Brug gerne en vifte til at køle risene hurtigere ned.

    Sådan laver du makiruller

    • Skær alt fyldet ud og gør det klar. Sæt en skål med koldt vand klar. Dyp dine hænder i vandet så risene ikke sidder så godt fast på fingrene.
    • Placer et halvt stykke tang på rullemåtten med den glatte side nedad. Fordel risene i et tyndt lag ud over tangen. Lad lidt tang være bart i toppen. Læg det ønskede fyld på midten af tangen og fold måtten sammen på midten. Så ruller du sushi-rullen fremad helt stramt i små ryk, mens du presser godt nedad på rullen. Dernæst ruller du én gang tilbage og rullen er klar.
    • Du fugter en skarp kniv og skærer herefter rullen ud i 8-10 stykker, og sushien er klar til servering. Sushistykkerne dyppes i lidt soya inden man spiser dem.

    Sådan laver du uramakirullerne (inside-out makiruller)

    • Når makirullerne har risene udvendigt kaldes de for uramaki, inside-out eller California Rolls.
    • Her ligger du et stykke husholdningsfilm, eller en plastikpose uden om rullemåtten. Halver tangpladen og fordel risen på hele pladen (der skal ikke være bart i toppen). Drys med lidt sesam og vend tangpladen med risen på. Læg det ønskede fyld ovenpå, og så ruller du nøjagtig som beskrevet ovenfor med Maki-rullerne.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter
    Bedøm denne opskrift:
    3.6 fra 47 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    • Sushiris
    • Sushiris
    • Sushi
    • Surimi
    • Laks
    • crispy ebi
    • Grøntsager
    • chilimayo
    • Sushi
    • Sushi
    • Sushi
    • Sushi
    • Sushi
    • Sushi
    • Sushi
    sager
    Følg mig på Instagram
    « Kylling i karry med ferskner
    Skøn salat med granatæble og karrydressing »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Britt

      september 07, 2021 at 6:50 pm

      Kan man bruge laksefileer fra supermarkeder, eller skal de være et specielt stykke laks købt hos en fiskemand

      Svar
      • Louise Dam

        september 10, 2021 at 1:12 pm

        Du kan godt købe laks fra supermarkedet. Blot husk at det skal fryses inden brug. Men når det er sagt så ville jeg altid købe det hos en fiskehandler når det nu skal bruges råt. Der får du altså bare en bedre kvalitet.

        Svar
        • Bettina

          maj 10, 2022 at 12:52 pm

          Hvor meget udstyr vil du anbefale at man anskaffer inden man begynder at lave sushi?

          Svar
          • Louise Dam

            august 11, 2022 at 3:00 pm

            Ikke super meget. Du skal egentlig bare bruge rullemåtterne og så kan du godt gå i gang :-)

            Svar
      • Mette Nissen

        maj 13, 2022 at 8:52 pm

        Kan man bruge røget laks eller skal det være rå filet ?

        Svar
        • Louise Dam

          maj 14, 2022 at 12:15 am

          Det skal være rå laks for at det får den rigtige smag som sushi. Men i princippet er der ikke noget i vejen for at bruge røget laks - det er bare en anden smag så.

          Svar
    2. Stine Jacobsen

      april 03, 2020 at 7:34 am

      Du viser på billeder nogle krabbestrimler, men de er ikke med i din ingrediensliste. Hvor kan man få fat i dem henne?

      Svar
      • Louise Dam

        april 06, 2020 at 9:56 pm

        Hej Stine
        Det har du da helt ret i. Det hedder surimi og er imiteret krabbekød. Det købes oftes på frost og fås i de fleste større supermarkeder eller asiatiske supermarkeder.

        Svar
    « Ældre kommentarer

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her