
Jeg laver mayonnaisen i min stavblender, det er meget nemt og du risikerer ikke at den skiller på samme måde som hvis du rører den i hånden. Derudover bruger jeg friske æg, men hvis du fortsat er bekymret for salmonella så bruger du bare pasteuriserede æg istedet for.
Chilimayonnaise
2 dl
Forberedelsestid: 5 minutter
Ingredienser
1 æggeblomme
½ æggehvide
1 knivspids salt
½ tsk citronsaft
1,5 dl smagsneutral olie, f.eks. solsikkeolie
2 tsk sriracha chilisauce
1. Hæld æggeblomme, æggehvide, salt og citronsaft i din stavblenders kande - eller i en skål.
2. Blend det hele godt sammen.
3. Tilsæt nu olien stille og roligt lidt ad gangen, det er vigtigt at olien bliver optaget forsigtigt i æggeblommen, ellers vil mayonnaisen skille.
4. Fortsæt til alt olien er optaget af æggeblommen.
5. Bland sriracha chilisauce i din mayonnaise. Jeg bruger cirka 2 teskeer, men smag dig frem.
6. Opbevar chilimayonnaisen i et rent skoldet glas i op til cirka 1 uge.




Skrevet af: Louise DamÆggeblommerKategori: Saucer & dressinger, Tilbehør
ser lækket ud :)
Det lyder også lækkert
Ser lækkert ud.
Jeg har lavet en anderledes variant.
Jeg laver den som du gør, men tilsætter sweet chili sauce.
Den giver et anderledes bid sødme som er super lækkert til kylling og oksekød.
Det lyder også lækkert :-)
Hej Luise
Det her ser virklig lækkert ud.
Tak for dit indlæg det vil vi prøve at efterligne.
Mvh Dan
Hej Louise. Det er nemmere at bruge et helt æg og 2 dl. olie. Hilsen Tina