
Det er super nemt at lave en hjemmelavet mayonnaise, og det er ligeså nemt at lave din egen chilimayonnaise. Det er nemlig så simpelt at når du har rørt din mayonnaise så tilsætter du lidt af en meget stærk chilisauce som hedder Sriracha. Du kan f.eks. købe Sriracha chilisauce hos Sushibutik.dk. Vi har altid sådan en i vores køleskab, og den holder meget længe og er meget stærk! Derfor skal der også kun bruges en lille smule af chilisaucen i denne mayonnaise.
Hjemmelavet chilimayonnaise
Ingredienser
- 1 æggeblomme
- ½ æggehvide
- 1 knivspids salt
- ½ tsk citronsaft
- 1,5 dl smagsneutral olie f.eks. rapsolie
- 2 tsk sriracha chilisauce
Sådan gør du
- Hæld æggeblomme, æggehvide, salt og citronsaft i din stavblenders kande - eller i en skål.
- Blend det hele godt sammen.
- Tilsæt nu olien stille og roligt lidt ad gangen, det er vigtigt at olien bliver optaget forsigtigt i æggeblommen, ellers vil mayonnaisen skille.
- Fortsæt til alt olien er optaget af æggeblommen.
- Bland sriracha chilisauce i din mayonnaise. Jeg bruger cirka 2 teskeer, men smag dig frem.
- Opbevar chilimayonnaisen i et rent skoldet glas i op til cirka 1 uge.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamÆggeblommerKategori: Saucer & dressinger, Tilbehør til aftensmaden
skrotpræmie
ser lækket ud :)
skrotbil
Det lyder også lækkert
Kim
Ser lækkert ud.
Jeg har lavet en anderledes variant.
Jeg laver den som du gør, men tilsætter sweet chili sauce.
Den giver et anderledes bid sødme som er super lækkert til kylling og oksekød.
Louise Dam
Det lyder også lækkert :-)
Skrotbil
Hej Luise
Det her ser virklig lækkert ud.
Tak for dit indlæg det vil vi prøve at efterligne.
Mvh Dan
Tina Simpson
Hej Louise. Det er nemmere at bruge et helt æg og 2 dl. olie. Hilsen Tina