
I torsdags skulle vi bare have noget hurtigt mad, men det skulle også gerne være lidt lækkert. Jeg kom i tanke om at vi havde noget fersk laks i fryseren, som allerede var skåret i strimler. Så jeg lavede en super lækker ret med laks og grøntsager i en skøn cremet sauce med rød karry, chili og ingefær. Den varmer godt og holder forkølelser for døren.
Laks i cremet rød karrysauce
Ingredienser
- Lidt olie
- 1 løg finthakket
- 1 citrongræs finthakket
- 1 rød chili finthakket
- 2 tsk rød karrypasta
- 1 lille stykke ingefær fintrevet
- 1 kokosmælk
- 2 tsk citronsaft
- 2 spsk fish sauce
- 1 tsk sukker
- 250-300 g laks i strimler
- 150 g sukkerærter
- 3 forårsløg hakket
Tilbehør
- Kogte ris
Sådan gør du
- Opvarm lidt olie i en wokpande og svits løg, citrongræs, ingefær, chili og rød karry. Tilsæt kokosmælk, citronsaft, fish sauce og sukker og lad det simre et par minutter. Tilsæt laksestrimlerne og efter 2 minutter tilsættes sukkerærter og forårsløg. Retten varmes lige igennem, smages til og serveres så med ris.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamFisk, Karry, LaksKategori: Aftensmad, Efterår, Fisk, Vinter
Mette
Hej, det lyder som en lækker opskrift! Hvad er det fishsause? Og hvor kan jeg købe det henne? :-)
Louise Dam
Du kan købe fishsauce i alle supermarkeder tror jeg. Det står omkring thai-produkterne. Du kan læse om det her: http://www.santamariaworld.com/da/produkter/thaimad/#!/fish-sauce/
Jesper
Jeg er ikke så go til at variere opskrifter med laks. Spændende og anderledes lakse opskrift. Den skal prøves:-)
Louise Dam
Ja det må du endelig gøre. Det kan jo være svært at finde på noget nyt.