• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Poke Bowl med laks

    Udgivet: apr 10, 2021 · Opdateret: apr 28, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Poke bowl med laks
    Den lækreste opskrift på poke bowl

    En poke bowl er en hawaiiansk ret, der er en skål fyldt med lækre grøntsager og altid rå marineret fisk. Poke stammer nemlig fra Hawaii og det er rå fisk skåret i tern og marineret. Dybest set er det en form for dekonstrueret sushi. Der er nemlig både fisk, ris og så forskellige grøntsager. Sådan en poke bowl med laks er i bund og grund blot en god og mættende måltidssalat.

    Man kan mixe sin salat efter hvad man selv godt kan lide. Og der findes altså ikke én fast opskrift. Jeg har valgt at servere min poke bowl med laks, men man kan også bruge tun i stedet for. Jeg har marineret laksen i ponzu sauce, som er en soya sauce med citron. Den passer bare super godt til fisk! Her er der hvide ris i, men man kan sagtens bruge brune ris, quinoa eller bulgur i stedet for. Brug det du har til din bowl.

    Prøv også disse opskrifter:
    Buddha Bowl med butternut squash og peanutdressing | Laksetatar med æble og avokado | Spinatvafler med varmrøget laks

    Jeg har valgt at servere min poke bowl med en gomadressing. Jeg elsker nemlig gomadressing! Gomadressing er en sesamdressing, og den er sådan lidt sød i smagen og passer fortrinligt til fisk. Den bliver ofte også serveret til rispapirsruller med fisk.

    Vidste du, at... Poke udtales poh-KAY og rimer på okay? :-)

    En god måltidssalat kan både serveres til aftensmaden, men også som en super lækker frokost. Hvis du også er en af dem der arbejder hjemme i øjeblikket, så kunne det måske være en lækker måde at forkæle sig selv lidt på i hverdagen. Herunder finder du min opskrift:

    ikon piskeris Chestnut

    Poke Bowl med laks

    2 personer
    Holdbarhed: 1 dag
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 45 min
    Samlet tid 45 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Marineret laks

    • 250 g frisk laks
    • 4 spsk ponzu sauce f.eks. fra Kikkoman
    • 2 spsk ristede sesamfrø
    • 1 spsk olivenolie eller sesamolie

    Salaten

    • 1 avokado
    • 1 forårsløg
    • 100 g spidskål
    • 3 radiser
    • 2 gulerødder
    • 200 g kogte ris
    • 100 g edamamebønner optøet
    • 2 spsk syltede rødløg
    • 2 tsk ristede sesamfrø
    • gomadressing

    Sådan gør du
     

    • Hvis du ikke allerede har en rest kogte ris, skal du koge ris og lade dem køle af.
    • Hvis du ikke har syltede rødløg på lager, så skal de laves efter denne opskrift.
    • Rist sesamfrø på en pande. De skal bruges i marinaden til laksen og til at drysse ovenpå retten.

    Marineret laks

    • Skær skindet fra laksen, og tjek om der er nogle ben der skal fjernes.
    • Skær laksen i mindre tern.
    • Bland ponzu sauce, ristede sesamfrø og olie sammen i en skål.
    • Bland laksen med marinaden og lad den stå og marinere på køl indtil resten af retten er klar.

    Resten

    • Skær radiser i fine skiver.
    • Skær forårsløg i skiver. Jeg bruger både toppen og bunden på mine forårsløg.
    • Skræl og riv gulerødder groft eller brug et juliennejern (reklamelink).
    • Fjern skrællen på avokadoen og skær i skiver.
    • Snit spidskålen fint.

    Servering

    • Anret alt i en dyb tallerken eller stor skål og servér med gomadressing.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 775 kcal | Kulhydrater: 55 g | Protein: 38 g | Fedt: 45 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.8 fra 6 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Spørgsmål og svar til opskriften på Poke Bowl med laks

    Hvordan udtales poke bowl?

    Poke udtales poh-KAY og rimer på okay? :-)

    Kan jeg bruge en anden fisk end laks?

    JA! Du kan f.eks. bruge frisk tun.

    Hvad er forskellen på en poke bowl og en buddha bowl?

    En poke bowl indeholder fisk, hvor en buddha bowl for det meste er vegetarisk.

    • Frisk laks
    • Laks der bliver marineret
    • Poke bowl med laks
    • Poke bowl med laks - måltidssalat
    • Måltidssalat med laks
    • Måltidssalat med laks
    Følg mig på Instagram

    « Pasta alla Gin med grillet citron
    Banoffee pie i glas »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Mette N

      august 12, 2022 at 6:21 am

      4 stars
      Kan man lave gomadressing selv? Eller hvor købes den?

      Svar
      • Louise Dam

        august 18, 2022 at 11:10 am

        Hej Mette
        Jeg tror egentlig det kan købes i de fleste større supermarkeder efterhånden. Jeg ved Kikkoman bl.a. har lavet en. Ellers fås de også i asiatiske supermarkeder. Man kan godt lave det selv, jeg har det på min to-do liste at få bikset en opskrift sammen på det :-)

        Svar
    2. Anne

      december 25, 2021 at 1:29 pm

      Hev kan man marinere laks også lave den i ovnen og have den i salaten? Vil det smage godt tror du?

      Svar
      • Louise Dam

        december 28, 2021 at 7:46 pm

        Ja, det tror jeg bestemt også er lækkert!

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her