Her kan du få min bedste opskrift på syltede rødløg. Det er en rigtig dejlig måde at få brugt sine rødløg på, hvis man ikke bare vil spise dem rå. Og de passer så godt til en hel masse retter!

Syltede rødløg

Syltede rødløg er noget af det lækreste syltede tilbehør. De er sur/søde på den helt rigtige måde og så er de bare så smukke med deres fine pink nuancer. De passer godt til rigtig mange retter, og kan pifte både smag og udseende rigtig meget op.

Prøv også disse opskrifter:
Syltede rødbeder | Sandwich | Hotdogs

Du kan f.eks. bruge dine rødløg ovenpå salater, hotdogs og smørrebrød eller i din burger, pitabrød eller wrap. Mulighederne er mange og de små lyserøde løg passer også fint til diverse sammenkogte retter. Jeg kan f.eks. rigtig godt lide dem ovenpå millionbøf eller rødvinsbraiserede svinekæber.

Jeg har næsten altid et glas stående i mit køleskab, da de netop kan pifte så mange retter op i både smag og udseende, det synes jeg bare er super lækkert! Det er super nemt at lave syltede rødløg. Du skal kun bruge 3 ingredienser og cirka 5 minutter af din tid. Så er rødløgene færdige og klar til brug. Find min syltede rødløg opskrift herunder:

ikon piskeris Chestnut

Syltede rødløg

1 glas
Holdbarhed: 1 måned
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 2 min
Tilb. tid 3 min
Samlet tid 5 min

Ingredienser

  • 2 rødløg
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • lidt peberkorn kan udelades

Sådan gør du
 

  • Kog eddike og sukker op i en gryde.
  • Skær rødløgene i halve og dernæst skiver eller i ottende dele og fordel dem i en skål/glas.
  • Hæld eddike/sukkerblandingen over løgene. (fordel evt. peberkorne i glasset/skålen)
  • Stil rødløgene på køl og de er klar efter et par timer.

Dine egne noter

Noter

Hvis det skal gå stærkt kan du koge rødløgene med i gryden i et par minutter. Så skal de syltede rødløg blot køles hurtigt ned og kan bruges næsten med det samme.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 100 g | Kalorier: 91 kcal
Bedøm denne opskrift:
4.2 fra 72 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Syltede rødløg - lynversionen

Normalt skal rødløgene lige stå og trække et par timer i glasset før de er klar til brug. Men hvis du nu har glemt at lave dem klar til aftensmaden, så kan du altså lave en portion syltede rødløg på en meget hurtig måde.

Hvis det skal gå super stærkt kan du koge rødløgene med i gryden i et par minutter. Så skal de syltede rødløg blot køles hurtigt ned og kan bruges næsten med det samme.

Tip til opskriften

  • Du skal bruge et glas, der kan lukkes helt tæt. Du kan f.eks. bruge et glas fra Weck eller du kan bruge et henkogningsglas. Du kan også blot genbruge et glas fra syltede rødbeder eller andet, der blot er rengjort grundigt.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan syltede rødløg blive for gamle?

Ja, det kan de godt. Typisk kan man se på syltelagen, at den er ved at blive for gammel, hvis den bliver lidt grumset. Ellers kan du også smage dig til det. Herhjemme ryger de hurtigt, så de bliver sjældent for gamle.

Hvor lang holdbarhed er der på syltede rødløg?

Holdbarheden kommer meget an på hvor rent dit glas har været inden du kommer løgene i det. Samt hvor god du er til altid at bruge en helt ren gaffel til at komme i glasset.

Hvis alt bliver holdt helt rent, så kan dine syltede rødløg sagtens holde flere uger i køleskabet.

Holdbarheden kan forlænges yderligere ved at skylle dit sylteglas i atamon. Dette er dog ikke noget jeg selv gør.

Før i tiden syltede man netop for at forlænge holdbarheden på den friske mad. I dag sylter de fleste dog mest fordi det også smager super godt. Holdbarheden er blot en ekstra gevinst.

Hvilken eddike kan man sylte med?

Jeg bruger bare helt almindelig gennemsigtig lagereddike, når jeg laver mine rødløg. Den kan man få i alle supermarkeder til en god pris.

Kan man bruge syltelage igen?

Ja, det kan man faktisk godt! Hvis du har spist dine rødløg før, at de er blevet for gamle, kan du koge hele din syltelage op igen og genbruge den.

Kan man købe syltede rødløg?

Det kan man godt i enkelte butikker. Jeg vil dog sige, at det er så nemt at lave dem selv, så andet kan ikke betale sig. Man kan nemlig lave sine syltede rødløg hurtig - og så smager det bare godt.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften