
Syltede rødløg er en fantastisk smagsgiver, der kan løfte enhver ret med deres perfekte balance mellem syrligt, sødt og sprødt. Denne opskrift på syltede rødløg er både hurtig og nem, så du kan have lækre, hjemmelavede syltede rødløg klar på ingen tid.
Nem opskrift på syltede rødløg
Denne syltede rødløg opskrift kræver kun få ingredienser, og du kan nyde de syltede rødløg allerede efter kort tid. De passer perfekt som topping på alt fra burgers og tacos til salater og sandwiches.
Jeg har næsten altid et glas stående i mit køleskab, da de netop kan pifte så mange retter op i både smag og udseende, det synes jeg bare er super lækkert! Det er super nemt at lave syltede rødløg. Du skal kun bruge 3 ingredienser og cirka 5 minutter af din tid. Så er rødløgene færdige og klar til brug. Find min syltede rødløg opskrift herunder:
Syltede rødløg
Ingredienser
- 2 rødløg
- 1 dl klar lagereddike
- 1 dl sukker
- lidt (reklamelink)peberkorn, kan udelades
Sådan gør du
- Kog eddike og sukker op i en gryde.
- Skær rødløgene i halve og dernæst skiver eller i ottende dele og fordel dem i ent glas med låg.
- Hæld eddike/sukkerblandingen over løgene. (fordel evt. peberkorn i glasset)
- Luk glasset med et tætsluttende låg.
- Stil rødløgene på køl og de er klar efter et par timer.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Syltede rødløg kan bruges ovenpå salater, hotdogs og smørrebrød eller i din burger, pitabrød, sandwich eller i en wrap. Mulighederne er mange og de små lyserøde løg passer også fint til diverse sammenkogte retter. Jeg kan f.eks. rigtig godt lide dem ovenpå millionbøf eller rødvinsbraiserede svinekæber.
Lynsyltede rødløg - når det skal gå ekstra stærkt!
Normalt skal rødløgene lige stå og trække et par timer i glasset før de er klar til brug. Men hvis du nu har glemt at lave dem klar til aftensmaden, så kan du altså lave en portion syltede rødløg meget hurtigt.
Hvis det skal gå super stærkt kan du koge rødløgene med i gryden i et par minutter. Så skal de syltede rødløg blot køles hurtigt ned og kan bruges næsten med det samme.
Tips til opskriften
- Du skal bruge et glas, der kan lukkes helt tæt. Du kan f.eks. bruge et glas fra Weck eller du kan bruge et henkogningsglas. Du kan også blot genbruge et glas fra syltede rødbeder eller andet, der blot er rengjort grundigt.
- Hvis du har spist dine rødløg før, at de er blevet for gamle, kan du koge hele din syltelage op igen og genbruge den.
- Jeg bruger almindelige gennemsigtig lagereddike til mine syltede rødløg.
Hvorfor lave dine egne syltede rødløg?
Hjemmelavede syltede rødløg er billigere og smager langt bedre end dem, du kan købe i supermarkedet. Derudover kan du tilpasse opskriften, så den passer til din smag – prøv fx at tilsætte honning for en mildere sødme eller lidt chili for ekstra varme. For en juleversion kan du også prøve med lidt hele allehånde, hele nelliker, kardemommekapsler og stjerneanis.
Opbevaring og holdbarhed
Opbevar dine syltede rødløg i et tætsluttende glas i køleskabet. De holder sig friske i op til 2-3 uger, og smagen bliver kun bedre over tid.
Holdbarheden kommer meget an på hvor rent dit glas har været inden du kommer løgene i det. Samt hvor god du er til altid at bruge en helt ren gaffel til at komme i glasset.
Hvis alt bliver holdt helt rent, så kan dine syltede rødløg sagtens holde flere uger i køleskabet.
Holdbarheden kan forlænges yderligere ved at skylle dit sylteglas i atamon. Dette er dog ikke noget jeg selv gør.
Før i tiden syltede man netop for at forlænge holdbarheden på den friske mad. I dag sylter de fleste dog mest fordi det også smager super godt. Holdbarheden er blot en ekstra gevinst.
Marion ottzen skriver
Super dejlig .
Louise Dam skriver
Dejligt du kunne bruge opskriften :-)
Bent Hansen skriver
En super god opskrift, nem og hurtig, husk de hele peber til sidst.👍
Louise Dam skriver
Dejligt du kunne bruge opskriften :-)
Julie skriver
Super lækker og ekstremt nem opskrift. Har aldrig syltet før, men resultatet blev rigtig godt. Jeg brugte en blanding af æbleeddike og hvidvinseddike. Derudover kom jeg løgene ned i blandingen under omrøring da jeg gerne ville have løgene til at være hurtigt klar.
Louise Dam skriver
Dejligt at høre du kunne bruge opskriften.
Carina skriver
Bruger du brun eddike eller klar eddike??
Louise Dam skriver
Jeg bruger klar eddike. Brun eddike kan også bruges, men er blot tilsat farvestof og sukker.
Katrine Jørgensen skriver
Hvor længe kan det holde sig på køl?
Louise Dam skriver
Det kommer lidt an på hvor god du har været til at holde alting rent da du lavede dem. Men jeg kan normalt sagtens have det stående på køl 1 måned eller 2. Helt uden nogle problemer.
Bo skriver
Dejlig opskrift . Rødløgene smagte formidabelt
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-)
Julie skriver
Hvor er din glas beholder fra?
Louise Dam skriver
Det er en gammel sag. Det er vist bare én der er købt som spotvare i Netto eller Fakta på et tidspunkt.
Kim rasmussen skriver
Fantastisk lækkert. Bliver en fast bestanddel i mit køleskab.
Louise Dam skriver
Det kan jeg godt forstå. Det er nemlig SÅ lækkert!
Heidi rasmussen skriver
Kan man gøre det med alm løg
Louise Dam skriver
Det tror jeg ikke vil smage godt.
Jacob skriver
Hvilken eddike bruger du.?
Louise Dam skriver
Helt almindelig lagereddike :-)
Anne skriver
Ser lækkert ud, hvor længe holder de ca. I køleskabet?
Louise Dam skriver
Hej Anne
Jeg vil tro de kan holde sig omkring 1 måned på køl.
Piskeriset skriver
Enig! De er så lækre at bruge som tilbehør - og så pynter de tilmed :-)
Louise Dam skriver
Ja de er så fine! :-)
kim skriver
jeg kom til at hælde vand i også, troede jeg man skulle
Louise Dam skriver
Det tror jeg ikke der sker spor ved - du får bare en lidt mindre kraftig eddikesmag så.
Palle skriver
Eddiken konservere så pas på holbarheden envidere mørner eddiken løgne såååååååå stil dem ikøleskab og spis dem hurtigt
Palle Ivan Hansen skriver
Super opskrift, nemt og hurtigt
Louise Dam skriver
Skønt at høre! :-)