Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Tilbehør til aftensmaden

Syltede rødløg

Udgivet: 19. apr 2022 · Opdateret: 19. feb 2025

Syltede rødløg

Syltede rødløg er en fantastisk smagsgiver, der kan løfte enhver ret med deres perfekte balance mellem syrligt, sødt og sprødt. Denne opskrift på syltede rødløg er både hurtig og nem, så du kan have lækre, hjemmelavede syltede rødløg klar på ingen tid.

Nem opskrift på syltede rødløg

Denne syltede rødløg opskrift kræver kun få ingredienser, og du kan nyde de syltede rødløg allerede efter kort tid. De passer perfekt som topping på alt fra burgers og tacos til salater og sandwiches.

Jeg har næsten altid et glas stående i mit køleskab, da de netop kan pifte så mange retter op i både smag og udseende, det synes jeg bare er super lækkert! Det er super nemt at lave syltede rødløg. Du skal kun bruge 3 ingredienser og cirka 5 minutter af din tid. Så er rødløgene færdige og klar til brug. Find min syltede rødløg opskrift herunder:

piskeris Grullo

Syltede rødløg

4.29 fra 104 stemmer
Justér antalJustér antal: 1 glas
Holdbarhed: 1 måned
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 2 minutter min
Tilb. tid 3 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 2 rødløg
  • 1 dl klar lagereddike
  • 1 dl sukker
  • lidt (reklamelink)peberkorn, kan udelades

Sådan gør du
 

  • Kog eddike og sukker op i en gryde.
  • Skær rødløgene i halve og dernæst skiver eller i ottende dele og fordel dem i ent glas med låg.
  • Hæld eddike/sukkerblandingen over løgene. (fordel evt. peberkorn i glasset)
  • Luk glasset med et tætsluttende låg.
  • Stil rødløgene på køl og de er klar efter et par timer.

Noter

Hvis det skal gå stærkt kan du koge rødløgene med i gryden i et par minutter. Så skal de syltede rødløg blot køles hurtigt ned og kan bruges næsten med det samme.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 100 g | Kalorier: 91 kcal
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Syltede rødløg kan bruges ovenpå salater, hotdogs og smørrebrød eller i din burger, pitabrød, sandwich eller i en wrap. Mulighederne er mange og de små lyserøde løg passer også fint til diverse sammenkogte retter. Jeg kan f.eks. rigtig godt lide dem ovenpå millionbøf eller rødvinsbraiserede svinekæber.

Lynsyltede rødløg - når det skal gå ekstra stærkt!

Normalt skal rødløgene lige stå og trække et par timer i glasset før de er klar til brug. Men hvis du nu har glemt at lave dem klar til aftensmaden, så kan du altså lave en portion syltede rødløg meget hurtigt.

Hvis det skal gå super stærkt kan du koge rødløgene med i gryden i et par minutter. Så skal de syltede rødløg blot køles hurtigt ned og kan bruges næsten med det samme.

Tips til opskriften

  • Du skal bruge et glas, der kan lukkes helt tæt. Du kan f.eks. bruge et glas fra Weck eller du kan bruge et henkogningsglas. Du kan også blot genbruge et glas fra syltede rødbeder eller andet, der blot er rengjort grundigt.
  • Hvis du har spist dine rødløg før, at de er blevet for gamle, kan du koge hele din syltelage op igen og genbruge den.
  • Jeg bruger almindelige gennemsigtig lagereddike til mine syltede rødløg.

Hvorfor lave dine egne syltede rødløg?

Hjemmelavede syltede rødløg er billigere og smager langt bedre end dem, du kan købe i supermarkedet. Derudover kan du tilpasse opskriften, så den passer til din smag – prøv fx at tilsætte honning for en mildere sødme eller lidt chili for ekstra varme. For en juleversion kan du også prøve med lidt hele allehånde, hele nelliker, kardemommekapsler og stjerneanis.

Opbevaring og holdbarhed

Opbevar dine syltede rødløg i et tætsluttende glas i køleskabet. De holder sig friske i op til 2-3 uger, og smagen bliver kun bedre over tid.

Holdbarheden kommer meget an på hvor rent dit glas har været inden du kommer løgene i det. Samt hvor god du er til altid at bruge en helt ren gaffel til at komme i glasset.

Hvis alt bliver holdt helt rent, så kan dine syltede rødløg sagtens holde flere uger i køleskabet.

Holdbarheden kan forlænges yderligere ved at skylle dit sylteglas i atamon. Dette er dog ikke noget jeg selv gør.

Før i tiden syltede man netop for at forlænge holdbarheden på den friske mad. I dag sylter de fleste dog mest fordi det også smager super godt. Holdbarheden er blot en ekstra gevinst.

Syltet rødløg
Syltede rødløg
Syltede rødløg

Kommentarer

  1. Marion ottzen skriver

    april 12, 2025 at 11:51 am

    4 stars
    Super dejlig .

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 24, 2025 at 10:11 am

      Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

      Svar
  2. Bent Hansen skriver

    december 21, 2024 at 3:19 pm

    5 stars
    En super god opskrift, nem og hurtig, husk de hele peber til sidst.👍

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 29, 2024 at 2:08 pm

      Dejligt du kunne bruge opskriften :-)

      Svar
      • Julie skriver

        januar 11, 2025 at 4:36 pm

        5 stars
        Super lækker og ekstremt nem opskrift. Har aldrig syltet før, men resultatet blev rigtig godt. Jeg brugte en blanding af æbleeddike og hvidvinseddike. Derudover kom jeg løgene ned i blandingen under omrøring da jeg gerne ville have løgene til at være hurtigt klar.

        Svar
        • Louise Dam skriver

          januar 13, 2025 at 9:52 am

          Dejligt at høre du kunne bruge opskriften.

          Svar
  3. Carina skriver

    december 28, 2022 at 12:12 pm

    Bruger du brun eddike eller klar eddike??

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 31, 2022 at 12:33 am

      Jeg bruger klar eddike. Brun eddike kan også bruges, men er blot tilsat farvestof og sukker.

      Svar
  4. Katrine Jørgensen skriver

    oktober 23, 2021 at 8:43 am

    Hvor længe kan det holde sig på køl?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 03, 2021 at 12:52 pm

      Det kommer lidt an på hvor god du har været til at holde alting rent da du lavede dem. Men jeg kan normalt sagtens have det stående på køl 1 måned eller 2. Helt uden nogle problemer.

      Svar
  5. Bo skriver

    februar 14, 2021 at 3:43 pm

    Dejlig opskrift . Rødløgene smagte formidabelt

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 14, 2021 at 10:35 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  6. Julie skriver

    oktober 18, 2019 at 2:24 pm

    Hvor er din glas beholder fra?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 20, 2019 at 5:35 am

      Det er en gammel sag. Det er vist bare én der er købt som spotvare i Netto eller Fakta på et tidspunkt.

      Svar
  7. Kim rasmussen skriver

    september 05, 2018 at 9:30 am

    Fantastisk lækkert. Bliver en fast bestanddel i mit køleskab.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 08, 2018 at 7:46 am

      Det kan jeg godt forstå. Det er nemlig SÅ lækkert!

      Svar
  8. Heidi rasmussen skriver

    august 25, 2018 at 8:56 am

    Kan man gøre det med alm løg

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 02, 2018 at 3:51 pm

      Det tror jeg ikke vil smage godt.

      Svar
  9. Jacob skriver

    april 03, 2018 at 8:34 pm

    Hvilken eddike bruger du.?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 04, 2018 at 7:38 pm

      Helt almindelig lagereddike :-)

      Svar
  10. Anne skriver

    august 04, 2014 at 11:31 am

    Ser lækkert ud, hvor længe holder de ca. I køleskabet?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 07, 2014 at 9:07 pm

      Hej Anne

      Jeg vil tro de kan holde sig omkring 1 måned på køl.

      Svar
  11. Piskeriset skriver

    juli 07, 2014 at 8:33 pm

    Enig! De er så lækre at bruge som tilbehør - og så pynter de tilmed :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 08, 2014 at 8:50 am

      Ja de er så fine! :-)

      Svar
      • kim skriver

        juli 10, 2014 at 4:27 pm

        jeg kom til at hælde vand i også, troede jeg man skulle

        Svar
        • Louise Dam skriver

          juli 11, 2014 at 11:48 am

          Det tror jeg ikke der sker spor ved - du får bare en lidt mindre kraftig eddikesmag så.

          Svar
          • Palle skriver

            marts 28, 2018 at 8:58 pm

            Eddiken konservere så pas på holbarheden envidere mørner eddiken løgne såååååååå stil dem ikøleskab og spis dem hurtigt

      • Palle Ivan Hansen skriver

        august 04, 2022 at 8:07 pm

        5 stars
        Super opskrift, nemt og hurtigt

        Svar
        • Louise Dam skriver

          august 11, 2022 at 2:46 pm

          Skønt at høre! :-)

          Svar
4.29 from 104 votes (100 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.