Her kan du finde min bedste opskrift på rødvinsbraiserede svinekæber, der er dejlig møre i kødet. Jeg serverer dem med syltede rødløg og kartoffelmos til, der for mig er det rette tilbehør til braiserede svinekæber.
I efterårs og vintermånederne er det helt fantastisk med simreretter. Det er her man kan få brugt nogle af de lidt billigere udskæringer og så lade kødet stå og mørne godt i en god sauce hele dagen. Man får en dejlig smag i sådanne retter og selvom det tager tid, så er det meste af tiden heldigvis blot ventetid.
Her har jeg lavet nogle super lækre rødvinsbraiserede svinekæber. Svinekæber har i mange år været en lidt overset udskæring, men de er heldigvis kommet godt ind på markedet - selvom det desværre også betyder at prisen er steget betydeligt på dem. Braiserede svinekæber bliver helt utroligt møre når de bliver tilberedt i 2,5 - 3 timer.
Prøv også disse opskrifter:
Osso bucco | Mørbradgryde | Bøf stroganoff
Tilbehør til svinekæber
Her har jeg valgt at braisere mine svinekæber i rødvin, og servere dem med en kartoffelmos og nogle syltede rødløg. Jeg synes der skal en del svinekæber til, da de skrumper en del under tilberedningen. Hvis du hellere vil prøve nogle ølbraiserede svinekæber så har jeg også en lækker opskrift på det.
Rødvinsbraiserede svinekæber
Ingredienser
- 1,5 kg svinekæber
- 6-8 fed hvidløg
- 3-4 løg i kvarte
- 3-4 persillerødder i grove tern, eller pastinak
- 4-5 gulerødder i grove tern
- 2 æbler
- 2 tsk timian
- 2 tsk salt
- 4-5 dl rødvin
- ½ liter vand + 2 bouillonterninger
- Olie til stegning
Serveres med:
Sådan gør du
- Afpuds svinekæberne ved at fjerne den sene der sidder på hele den ene side. Det tager lidt tid, men er nødvendigt.
- Skær æbler, løg, skrællede gulerødder og persillerødder i store tern. Pil hvidløgsfeddene.
- Brun svinekæberne godt af i lidt olie i en stor gryde.
- Tilsæt grøntsagerne og timian og brun det hele godt af.
- Tilsæt rødvinen og lad det småsimre nogle minutter så noget af alkoholen fordamper.
- Tilsæt så vand og bouillonterningerne.
- Lad retten stå og småsimre i 2,5 - 3 timer. Mærk på kødet om det er færdigt, ellers skal det have lidt længere tid.
- Lav kartoffelmosen efter opskriften.
- Hæld væsken fra fyldet ved at sætte et dørslag i en skål. Hæld væsken tilbage i gryden.
- Kog væsken op - jo længere tid du kogere des mere koncentreret og tykkere vil saucen blive. Smag saucen til og giv den evt. ekstra salt eller peber. Jævn evt. saucen med lidt maizena.
- Servér svinekæberne med kartoffelmosen og syltede rødløg.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Svinekæber sidder på indersiden af grisens kinder.
Det er ikke nemt at svare på, hvor meget de koster, da det afhænger af, hvor du køber dem, og hvor god kvalitet det er.
De sidder på indersiden af grisens kinder.
Denne her udgave er med rødvin i stedet for øl, men du skal bruge ½ liter øl til 5-6 svinekæber
Per Laustsen skriver
Du oplyser ikke hvor mange personer 1,5 kg svinekæber rækker til.
Louise Dam skriver
Hej Per
Opskriften rækker til 4 personer. Det står i opskriften lige over tilberedningstiden.
Hilsen Louise