• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Simremad

    Rødvinsbraiserede svinekæber

    Udgivet: nov 12, 2022 · Opdateret: nov 12, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde min bedste opskrift på rødvinsbraiserede svinekæber, der er dejlig møre i kødet. Jeg serverer dem med syltede rødløg og kartoffelmos til, der for mig er det rette tilbehør til braiserede svinekæber.

    Rødvinsbraiserede svinekæber

    I efterårs og vintermånederne er det helt fantastisk med simreretter. Det er her man kan få brugt nogle af de lidt billigere udskæringer og så lade kødet stå og mørne godt i en god sauce hele dagen. Man får en dejlig smag i sådanne retter og selvom det tager tid, så er det meste af tiden heldigvis blot ventetid.

    Her har jeg lavet nogle super lækre rødvinsbraiserede svinekæber. Svinekæber har i mange år været en lidt overset udskæring, men de er heldigvis kommet godt ind på markedet - selvom det desværre også betyder at prisen er steget betydeligt på dem. Braiserede svinekæber bliver helt utroligt møre når de bliver tilberedt i 2,5 - 3 timer.

    Prøv også disse opskrifter:
    Osso bucco | Mørbradgryde | Bøf stroganoff

    Tilbehør til svinekæber

    Her har jeg valgt at braisere mine svinekæber i rødvin, og servere dem med en kartoffelmos og nogle syltede rødløg. Jeg synes der skal en del svinekæber til, da de skrumper en del under tilberedningen. Hvis du hellere vil prøve nogle ølbraiserede svinekæber så har jeg også en lækker opskrift på det.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Rødvinsbraiserede svinekæber

    Opskrift af Louise Dam
    4 personer
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 45 minutter min
    Tilb. tid 3 timer t
    Samlet tid 3 timer t 45 minutter min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1,5 kg svinekæber
    • 6-8 fed hvidløg
    • 3-4 løg i kvarte
    • 3-4 persillerødder i grove tern
    • 4-5 gulerødder i grove tern
    • 2 æbler
    • 2 tsk timian
    • 2 tsk salt
    • 4-5 dl rødvin
    • ½ liter vand + 2 bouillonterninger
    • Olie til stegning

    Serveres med:

    • Kartoffelmos
    • Syltede rødløg

    Sådan gør du
     

    • Afpuds svinekæberne ved at fjerne den sene der sidder på hele den ene side. Det tager lidt tid, men er nødvendigt.
    • Skær æbler, løg, skrællede gulerødder og persillerødder i store tern. Pil hvidløgsfeddene.
    • Brun svinekæberne godt af i lidt olie i en stor gryde.
    • Tilsæt grøntsagerne og timian og brun det hele godt af.
    • Tilsæt rødvinen og lad det småsimre nogle minutter så noget af alkoholen fordamper.
    • Tilsæt så vand og bouillonterningerne.
    • Lad retten stå og småsimre i 2,5 - 3 timer. Mærk på kødet om det er færdigt, ellers skal det have lidt længere tid.
    • Lav kartoffelmosen efter opskriften.
    • Hæld væsken fra fyldet ved at sætte et dørslag i en skål. Hæld væsken tilbage i gryden.
    • Kog væsken op - jo længere tid du kogere des mere koncentreret og tykkere vil saucen blive. Smag saucen til og giv den evt. ekstra salt eller peber. Jævn evt. saucen med lidt maizena.
    • Servér svinekæberne med kartoffelmosen og syltede rødløg.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 1637 kcal | Kulhydrater: 126 g | Protein: 76 g | Fedt: 84 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.6 fra 5 stemmer
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvad er svinekæber?

    Svinekæber sidder på indersiden af grisens kinder.

    Hvad koster svinekæber?

    Det er ikke nemt at svare på, hvor meget de koster, da det afhænger af, hvor du køber dem, og hvor god kvalitet det er.

    Svinekæber hvor sidder de på grisen?

    De sidder på indersiden af grisens kinder.

    Hvilken øl til svinekæber?

    Denne her udgave er med rødvin i stedet for øl, men du skal bruge ½ liter øl til 5-6 svinekæber

    Svinekæber
    Rødvinsbraiserede svinekæber
    Svinekæber i gryde
    Rødvinsbraiserede svinekæber
    Rødvinsbraiserede svinekæber
    rødvin
    svinekæber i rødvin
    Rødvinsbraiserede svinekæber
    svinekæber i rødvin
    Rødvinsbraiserede svinekæber
    svinekæber i rødvin
    svinekæber i rødvin
    svinekæber
    svinekæber i rødvin
    Rødvinsbraiserede svinekæber med kartoffelmos
    Rødvinsbraiserede svinekæber
    Følg mig på Instagram
    « Æbleflæsk
    Havregrød »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Per Laustsen

      januar 14, 2022 at 6:42 pm

      4 stars
      Du oplyser ikke hvor mange personer 1,5 kg svinekæber rækker til.

      Svar
      • Louise Dam

        januar 16, 2022 at 3:55 pm

        Hej Per
        Opskriften rækker til 4 personer. Det står i opskriften lige over tilberedningstiden.
        Hilsen Louise

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetariske boller i karry ()
      Vegetariske boller i karry
    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788