• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Aftensmad » Rødvinsbraiserede svinekæber

    Rødvinsbraiserede svinekæber

    3.7 / 5 ( 11 votes )
    Rødvinsbraiserede svinekæber
    I efterårs og vintermånederne er det helt fantastisk med simreretter. Det er her man kan få brugt nogle af de lidt billigere udskæringer og så lade kødet stå og mørne godt i en god sauce hele dagen. Man får en dejlig smag i sådanne retter og selvom det tager tid, så er det meste af tiden heldigvis blot ventetid :-) Her har jeg lavet nogle super lækre rødvinsbraiserede svinekæber. Svinekæber har i mange år været en lidt overset udskæring, men de er heldigvis kommet godt ind på markedet - selvom det desværre også betyder at prisen er steget betydeligt på dem. Svinekæber bliver helt utroligt møre når de bliver tilberedt i 2,5 - 3 timer.

    Her har jeg valgt at braisere dem i rødvin, og servere dem med en kartoffelmos og nogle syltede rødløg. Jeg synes der skal en del svinekæber til, da de skrumper en del under tilberedningen. Hvis du hellere vil prøve nogle ølbraiserede svinekæber så har jeg også en lækker opskrift på det.


    Opskrift på rødvinsbraiserede svinekæber

    Print Friendly, PDF & Email

    4 personer
    Køkken: Dansk

    Forberedelsestid:
    Tilberedningstid:
    Samlet tid:
    45 minutter
    3 timer
    3 timer og 45 minutter

    Ingredienser
    1,5 kg svinekæber
    6-8 fed hvidløg
    3-4 løg i kvarte
    3-4 persillerødder i grove tern
    4-5 gulerødder i grove tern
    2 æbler
    2 tsk timian
    2 tsk salt
    4-5 dl rødvin
    ½ liter vand + 2 bouillonterninger
    Olie til stegning

    Serveres med:
    Kartoffelmos
    Syltede rødløg


    Fremgangsmåde

    1. Afpuds svinekæberne ved at fjerne den sene der sidder på hele den ene side. Det tager lidt tid, men er nødvendigt.
    2. Skær æbler, løg, skrællede gulerødder og persillerødder i store tern. Pil hvidløgsfeddene.
    3. Brun svinekæberne godt af i lidt olie i en stor gryde.
    4. Tilsæt grøntsagerne og timian og brun det hele godt af.
    5. Tilsæt rødvinen og lad det småsimre nogle minutter så noget af alkoholen fordamper.
    6. Tilsæt så vand og bouillonterningerne.
    7. Lad retten stå og småsimre i 2,5 - 3 timer. Mærk på kødet om det er færdigt, ellers skal det have lidt længere tid.
    8. Lav kartoffelmosen efter opskriften.
    9. Hæld væsken fra fyldet ved at sætte et dørslag i en skål. Hæld væsken tilbage i gryden.
    10. Kog væsken op - jo længere tid du kogere des mere koncentreret og tykkere vil saucen blive. Smag saucen til og giv den evt. ekstra salt eller peber. Jævn evt. saucen med lidt maizena.
    11. Servér svinekæberne med kartoffelmosen og syltede rødløg.



    Rødvinsbraiserede svinekæber
    Rødvinsbraiserede svinekæber

    Rødvinsbraiserede svinekæber
    Rødvinsbraiserede svinekæber

    Rødvinsbraiserede svinekæber
    Rødvinsbraiserede svinekæber

    Rødvinsbraiserede svinekæber
    Rødvinsbraiserede svinekæber

    Rødvinsbraiserede svinekæber
    Rødvinsbraiserede svinekæber

    Rødvinsbraiserede svinekæber
    Rødvinsbraiserede svinekæber

    Rødvinsbraiserede svinekæber
    Rødvinsbraiserede svinekæber


    Rødvinsbraiserede svinekæber
    Rødvinsbraiserede svinekæber

    Skrevet af: Louise DamRødvin, SvinekæberKategori: Aftensmad, Efterår, Simreretter, Svinekød, Vinter

    Følg mig på Instagram

    Print Friendly, PDF & Email
    Previous Post: « Hjemmekærnet smør
    Next Post: Dansk bartender blandt top 10 i verden - få opskriften på hans cocktail & vind Zacapa rom! »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Nye opskrifter

    Måltidssalat med laks

    Poke Bowl med laks

    Gordon Lemon Gin Pasta

    Pasta alla Gin med grillet citron

    Hvidloegssmoer med persille

    Hvidløgssmør med persille

    Opskrift på blaabaermuffins med marcipan hvid chokolade og floedeostecreme.jpg

    Blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbaerskum

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum

    Opbevaring af mel gryn og kerner opbevaringsboetter sistema bake it melmøl

    Opbevaring af mel, gryn og kerner

    Jeg hedder Louise, jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Læs mere…

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb blomster hos Euroflorist med 10 % i rabat. Brug rabatkoden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her