• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Simremad

Rødvinsbraiserede svinekæber

Louisex
Ændret: nov 12, 2022 · Udgivet: nov 12, 2022 af Louise Dam · 5 Kommentarer

Her kan du finde min bedste opskrift på rødvinsbraiserede svinekæber, der er dejlig møre i kødet. Jeg serverer dem med syltede rødløg og kartoffelmos til, der for mig er det rette tilbehør til braiserede svinekæber.

Rødvinsbraiserede svinekæber

I efterårs og vintermånederne er det helt fantastisk med simreretter. Det er her man kan få brugt nogle af de lidt billigere udskæringer og så lade kødet stå og mørne godt i en god sauce hele dagen. Man får en dejlig smag i sådanne retter og selvom det tager tid, så er det meste af tiden heldigvis blot ventetid.

Her har jeg lavet nogle super lækre rødvinsbraiserede svinekæber. Svinekæber har i mange år været en lidt overset udskæring, men de er heldigvis kommet godt ind på markedet - selvom det desværre også betyder at prisen er steget betydeligt på dem. Braiserede svinekæber bliver helt utroligt møre når de bliver tilberedt i 2,5 - 3 timer.

Prøv også disse opskrifter:
Osso bucco | Mørbradgryde | Bøf stroganoff

Tilbehør til svinekæber

Her har jeg valgt at braisere mine svinekæber i rødvin, og servere dem med en kartoffelmos og nogle syltede rødløg. Jeg synes der skal en del svinekæber til, da de skrumper en del under tilberedningen. Hvis du hellere vil prøve nogle ølbraiserede svinekæber så har jeg også en lækker opskrift på det.

piskeris Grullo

Rødvinsbraiserede svinekæber

4.30 fra 10 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 45 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1,5 kg svinekæber
  • 6-8 fed hvidløg
  • 3-4 løg i kvarte
  • 3-4 persillerødder i grove tern, eller pastinak
  • 4-5 gulerødder i grove tern
  • 2 æbler
  • 2 tsk timian
  • 2 tsk salt
  • 4-5 dl rødvin
  • ½ liter vand + 2 bouillonterninger
  • Olie til stegning

Serveres med:

  • Kartoffelmos
  • Syltede rødløg

Sådan gør du
 

  • Afpuds svinekæberne ved at fjerne den sene der sidder på hele den ene side. Det tager lidt tid, men er nødvendigt.
  • Skær æbler, løg, skrællede gulerødder og persillerødder i store tern. Pil hvidløgsfeddene.
  • Brun svinekæberne godt af i lidt olie i en stor gryde.
  • Tilsæt grøntsagerne og timian og brun det hele godt af.
  • Tilsæt rødvinen og lad det småsimre nogle minutter så noget af alkoholen fordamper.
  • Tilsæt så vand og bouillonterningerne.
  • Lad retten stå og småsimre i 2,5 - 3 timer. Mærk på kødet om det er færdigt, ellers skal det have lidt længere tid.
  • Lav kartoffelmosen efter opskriften.
  • Hæld væsken fra fyldet ved at sætte et dørslag i en skål. Hæld væsken tilbage i gryden.
  • Kog væsken op - jo længere tid du kogere des mere koncentreret og tykkere vil saucen blive. Smag saucen til og giv den evt. ekstra salt eller peber. Jævn evt. saucen med lidt maizena.
  • Servér svinekæberne med kartoffelmosen og syltede rødløg.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 1637 kcal | Kulhydrater: 126 g | Protein: 76 g | Fedt: 84 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvad er svinekæber?

Svinekæber sidder på indersiden af grisens kinder.

Hvad koster svinekæber?

Det er ikke nemt at svare på, hvor meget de koster, da det afhænger af, hvor du køber dem, og hvor god kvalitet det er.

Svinekæber hvor sidder de på grisen?

De sidder på indersiden af grisens kinder.

Hvilken øl til svinekæber?

Denne her udgave er med rødvin i stedet for øl, men du skal bruge ½ liter øl til 5-6 svinekæber

Svinekæber
Rødvinsbraiserede svinekæber
Svinekæber i gryde
Rødvinsbraiserede svinekæber
Rødvinsbraiserede svinekæber
rødvin
svinekæber i rødvin
Rødvinsbraiserede svinekæber
svinekæber i rødvin
Rødvinsbraiserede svinekæber
svinekæber i rødvin
svinekæber i rødvin
svinekæber
svinekæber i rødvin
Rødvinsbraiserede svinekæber med kartoffelmos
Rødvinsbraiserede svinekæber

Kommentarer

  1. Per Laustsen skriver

    januar 14, 2022 at 6:42 pm

    4 stars
    Du oplyser ikke hvor mange personer 1,5 kg svinekæber rækker til.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 16, 2022 at 3:55 pm

      Hej Per
      Opskriften rækker til 4 personer. Det står i opskriften lige over tilberedningstiden.
      Hilsen Louise

      Svar
4.30 from 10 votes (9 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.