
Her har jeg valgt at braisere dem i rødvin, og servere dem med en kartoffelmos og nogle syltede rødløg. Jeg synes der skal en del svinekæber til, da de skrumper en del under tilberedningen. Hvis du hellere vil prøve nogle ølbraiserede svinekæber så har jeg også en lækker opskrift på det.
Opskrift på rødvinsbraiserede svinekæber |
|
4 personer
Køkken: Dansk
Ingredienser
1,5 kg svinekæber
6-8 fed hvidløg
3-4 løg i kvarte
3-4 persillerødder i grove tern
4-5 gulerødder i grove tern
2 æbler
2 tsk timian
2 tsk salt
4-5 dl rødvin
½ liter vand + 2 bouillonterninger
Olie til stegning
Serveres med:
Kartoffelmos
Syltede rødløg
1. | Afpuds svinekæberne ved at fjerne den sene der sidder på hele den ene side. Det tager lidt tid, men er nødvendigt. |
2. | Skær æbler, løg, skrællede gulerødder og persillerødder i store tern. Pil hvidløgsfeddene. |
3. | Brun svinekæberne godt af i lidt olie i en stor gryde. |
4. | Tilsæt grøntsagerne og timian og brun det hele godt af. |
5. | Tilsæt rødvinen og lad det småsimre nogle minutter så noget af alkoholen fordamper. |
6. | Tilsæt så vand og bouillonterningerne. |
7. | Lad retten stå og småsimre i 2,5 - 3 timer. Mærk på kødet om det er færdigt, ellers skal det have lidt længere tid. |
8. | Lav kartoffelmosen efter opskriften. |
9. | Hæld væsken fra fyldet ved at sætte et dørslag i en skål. Hæld væsken tilbage i gryden. |
10. | Kog væsken op - jo længere tid du kogere des mere koncentreret og tykkere vil saucen blive. Smag saucen til og giv den evt. ekstra salt eller peber. Jævn evt. saucen med lidt maizena. |
11. | Servér svinekæberne med kartoffelmosen og syltede rødløg. |




Skrevet af: Louise DamRødvin, SvinekæberKategori: Aftensmad, Efterår, Simreretter, Svinekød, Vinter
Skriv et svar