• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Rødvinsbraiserede svinekæber

    Udgivet: okt 7, 2018 · Opdateret: apr 27, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Rødvinsbraiserede svinekæber

    I efterårs og vintermånederne er det helt fantastisk med simreretter. Det er her man kan få brugt nogle af de lidt billigere udskæringer og så lade kødet stå og mørne godt i en god sauce hele dagen. Man får en dejlig smag i sådanne retter og selvom det tager tid, så er det meste af tiden heldigvis blot ventetid :-) Her har jeg lavet nogle super lækre rødvinsbraiserede svinekæber. Svinekæber har i mange år været en lidt overset udskæring, men de er heldigvis kommet godt ind på markedet - selvom det desværre også betyder at prisen er steget betydeligt på dem. Svinekæber bliver helt utroligt møre når de bliver tilberedt i 2,5 - 3 timer.

    Her har jeg valgt at braisere dem i rødvin, og servere dem med en kartoffelmos og nogle syltede rødløg. Jeg synes der skal en del svinekæber til, da de skrumper en del under tilberedningen. Hvis du hellere vil prøve nogle ølbraiserede svinekæber så har jeg også en lækker opskrift på det.

    Rødvinsbraiserede svinekæber

    Rødvinsbraiserede svinekæber

    4.67 fra 3 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    4 personer
    Forb. tid 45 min
    Tilb. tid 3 t
    Samlet tid 3 t 45 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • 1,5 kg svinekæber
    • 6-8 fed hvidløg
    • 3-4 løg i kvarte
    • 3-4 persillerødder i grove tern
    • 4-5 gulerødder i grove tern
    • 2 æbler
    • 2 tsk timian
    • 2 tsk salt
    • 4-5 dl rødvin
    • ½ liter vand + 2 bouillonterninger
    • Olie til stegning

    Serveres med:

    • Kartoffelmos
    • Syltede rødløg
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Afpuds svinekæberne ved at fjerne den sene der sidder på hele den ene side. Det tager lidt tid, men er nødvendigt.
    • Skær æbler, løg, skrællede gulerødder og persillerødder i store tern. Pil hvidløgsfeddene.
    • Brun svinekæberne godt af i lidt olie i en stor gryde.
    • Tilsæt grøntsagerne og timian og brun det hele godt af.
    • Tilsæt rødvinen og lad det småsimre nogle minutter så noget af alkoholen fordamper.
    • Tilsæt så vand og bouillonterningerne.
    • Lad retten stå og småsimre i 2,5 - 3 timer. Mærk på kødet om det er færdigt, ellers skal det have lidt længere tid.
    • Lav kartoffelmosen efter opskriften.
    • Hæld væsken fra fyldet ved at sætte et dørslag i en skål. Hæld væsken tilbage i gryden.
    • Kog væsken op - jo længere tid du kogere des mere koncentreret og tykkere vil saucen blive. Smag saucen til og giv den evt. ekstra salt eller peber. Jævn evt. saucen med lidt maizena.
    • Servér svinekæberne med kartoffelmosen og syltede rødløg.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 1637 kcal | Kulhydrater: 126 g | Protein: 76 g | Fedt: 84 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    • Rødvinsbraiserede svinekæber
    • Rødvinsbraiserede svinekæber
    • Rødvinsbraiserede svinekæber
    • Rødvinsbraiserede svinekæber
    • Rødvinsbraiserede svinekæber
    • Rødvinsbraiserede svinekæber
    • Rødvinsbraiserede svinekæber
    • Rødvinsbraiserede svinekæber
    • Rødvinsbraiserede svinekæber
    • Rødvinsbraiserede svinekæber
    • Rødvinsbraiserede svinekæber
    • Rødvinsbraiserede svinekæber
    • Rødvinsbraiserede svinekæber
    • Rødvinsbraiserede svinekæber
    Rødvinsbraiserede svinekæber
    Rødvinsbraiserede svinekæber

    Skrevet af: Louise DamRødvin, SvinekæberKategori: Aftensmad, Efterår, Simremad, Svinekød, Vinter

    Følg mig på Instagram
    « Hjemmekærnet smør
    Dansk bartender blandt top 10 i verden - få opskriften på hans cocktail »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Per Laustsen

      januar 14, 2022 at 6:42 pm

      4 stars
      Du oplyser ikke hvor mange personer 1,5 kg svinekæber rækker til.

      Svar
      • Louise Dam

        januar 16, 2022 at 3:55 pm

        Hej Per
        Opskriften rækker til 4 personer. Det står i opskriften lige over tilberedningstiden.
        Hilsen Louise

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Hjemmelavet jordbærguf

    Hjemmelavet guf

    Vandmelonsalat

    Vandmelonsalat med feta

    Gulerodskage med floedeosteglasur

    Gulerodskage med ostecreme

    Groen kartoffelsalat med avocadodressing

    Kartoffelsalat med avocadodressing

    Lemonade

    Lemonade

    Spidskaalssalat

    Spidskålssalat

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her