Bøf Stroganoff er en skøn gryderet fyldt med masser af smag fra bacon, svampe og oksekød. Få min yndlings opskrift på bøf stroganoff.

Bøf Stroganoff gryderet

Bøf Stroganoff er en meget klassisk gryderet, som passer super godt til de kolde efterårs- og vintermåneder. Hvis du bruger en lidt billigere udskæring af oksekød, så er det en ret der gerne må stå og simre noget tid på komfuret.  Så bliver kødet lækkert mørt og retten bliver fuld med god smag!

Læs også: Gullash | Stegt flæsk med persillesovs | Svensk pølseret

Bøf Stroganoff skal gerne serveres med en cremet kartoffelmos. Men den kan også sagtens serveres med kogte ris, hvis man er mere til det.

Bøf Stroganoff er eftersigende af russisk oprindelse. Det her er bare en ret fuld af smag og så er det altså virkelig comfort food på en kold dag.

Stroganoff kan også laves med et bedre stykke kød som f.eks. oksemørbrad. Her er det dog vigtigt at kødet blot brunes af og så fjernes fra varmen. Herefter skal det først i saucen når resten er helt klar. Det skal nemlig være rød/medium i midten. Hvis man laver retten på denne måde kaldes den i stedet for Boeuf sauté Stroganoff og så er det ikke længere en simreret.

Her får du min bedste opskrift på bøf stroganoff, og du finder billeder af fremgangsmåden under opskriften.

ikon piskeris Chestnut

Bøf stroganoff

4 personer
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t 5 min

Ingredienser

  • 500 g oksekød i strimler f.eks. indelår eller klump. Flere steder kan du også købe oksekød i strimler til stroganoff
  • 250 g champignon
  • 2 spsk paprika
  • 2 spsk hvedemel
  • salt/peber
  • 3 løg
  • 200 g god bacon skåret i skiver
  • 140 g tomatpuré 1 stor dåse
  • 3 dl vand
  • 1 oksebouillonterning
  • 3 dl piskefløde
  • smør eller olie - til stegning

Serveres med

Sådan gør du
 

  • Bland paprika, hvedemel og salt/peber sammen i en skål eller dyb tallerken.
  • Bland oksestrimlerne sammen med melblandingen.
  • Skær champignon i halve skiver.
  • Skær løgene i halve og dernæst skiver.
  • Steg bacon skiverne på panden. Tag dem af når de er gyldne og sprøde. Skær baconen i strimler når det er kølet af.
  • Steg champignon og løg på panden i baconfedtet. Fortsæt indtil begge dele er møre og gyldne. Tag panden af varmen.
  • Smelt lidt smør eller opvarm lidt olie i en gryde.
  • Brun kødet af i gryden.
  • Tilsæt tomatpuré og rør rundt. Lad det lige 'brænde af' i gryden 1 minuts tid.
  • Tilsæt så champignon, løg og bacon i strimler.
  • Tilsæt vand og bouillonterning.
  • Lad retten småsimre i 45-60 minutter eller indtil kødet er mørt.
  • Tilsæt piskefløden og smag retten til. Tilsæt evt. mere salt/peber og paprika.

Dine egne noter

Noter

Bøf Stroganoff kan også fint serveres med kogte ris.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 728 kcal | Kulhydrater: 21 g | Protein: 40 g | Fedt: 55 g
Bedøm denne opskrift:
4 fra 33 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan jeg fryse bøf stroganoff?

Ja, lav bare en stort portion bøf stroganoff og frys nogle portioner ned. Så er der altid til en dag, hvor det skal gå lidt stærkt.

Hvor lang tid kan retten holde sig på køl?

Holdbarhed kommer altid også an på renlighed og hvor friske ingredienser du har brugt. Men jeg vil mene at bøf stroganoff kan holde sig minimum 3 dage på køl. Men hvis du har mange rester vil jeg anbefale dig at fryse det ned i stedet for.

Kan denne gryderet serveres med andet end kartoffelmos?

Jeg synes, at kartoffelmos er perfekt til bøf stroganoff. Men du kan sagtens servere retten med kogte ris i stedet for.

Bøf Stroganoff gryderet
Bøf Stroganoff gryderet
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften