• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Aftensmad » Bøf Stroganoff

    Bøf Stroganoff

     
    Bøf Stroganoff

    Bøf Stroganoff er en meget klassisk ret, som passer super godt til de kolde efterårs- og vintermåneder. Hvis du bruger en lidt billigere udskæring af oksekød, så er det en ret der gerne må stå og simre noget tid på komfuret.  Så bliver kødet lækkert mørt og retten bliver fuld med god smag!

    Bøf Stroganoff skal gerne serveres med en cremet kartoffelmos. Men den kan også sagtens serveres med kogte ris, hvis man er mere til det. Bøf Stroganoff er eftersigende af russisk oprindelse. Det her er bare en ret fuld af smag og så er det altså virkelig comfort food på en kold dag. Stroganoff kan også laves med et bedre stykke kød som f.eks. oksemørbrad. Her er det dog vigtigt at kødet blot brunes af og så fjernes fra varmen. Herefter skal det først i saucen når resten er helt klar. Det skal nemlig være rød/medium i midten. Hvis man laver retten på denne måde kaldes den istedet for Boeuf sauté Stroganoff og så er det ikke længere en simreret.

     
    Bøf Stroganoff
    Gem på Pinterest Udskriv

    Opskrift på bøf stroganoff

    3.79 fra 19 stemmer
    Forfatter: Louise Dam
    Den klassiske simreret med oksekød og bacon. Meget smagfuld og lækker!
    Antal: 4 personer
    Ret: AftensmadHovedret
    Køkken: Russisk
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 45 min
    Samlet tid 1 t 5 min
    undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 500 g oksekød i strimler f.eks. indelår eller klump. Flere steder kan du også købe oksekød i strimler til stroganoff
    • 250 g champignon
    • 2 spsk paprika
    • 2 spsk hvedemel
    • salt/peber
    • 3 løg
    • 200 g god bacon skåret i skiver
    • 140 g tomatpuré 1 stor dåse
    • 3 dl vand
    • 1 oksebouillonterning
    • 3 dl piskefløde
    • smør eller olie - til stegning

    Serveres med

    • kartoffelmos

    Sådan gør du
     

    • Bland paprika, hvedemel og salt/peber sammen i en skål eller dyb tallerken.
    • Bland oksestrimlerne sammen med melblandingen.
    • Skær champignon i halve skiver.
    • Skær løgene i halve og dernæst skiver.
    • Steg bacon skiverne på panden. Tag dem af når de er gyldne og sprøde. Skær baconen i strimler når det er kølet af.
    • Steg champignon og løg på panden i baconfedtet. Fortsæt indtil begge dele er møre og gyldne. Tag panden af varmen.
    • Smelt lidt smør eller opvarm lidt olie i en gryde.
    • Brun kødet af i gryden.
    • Tilsæt tomatpuré og rør rundt. Lad det lige 'brænde af' i gryden 1 minuts tid.
    • Tilsæt så champignon, løg og bacon i strimler.
    • Tilsæt vand og bouillonterning.
    • Lad retten småsimre i 45-60 minutter eller indtil kødet er mørt.
    • Tilsæt piskefløden og smag retten til. Tilsæt evt. mere salt/peber og paprika.

    Noter

    Bøf Stroganoff kan også fint serveres med kogte ris.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 728 kcal | Kulhydrater: 21 g | Protein: 40 g | Fedt: 55 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    • Bøf Stroganoff
    • Bøf Stroganoff
    • Bøf Stroganoff
    • Bøf Stroganoff
    • Bøf Stroganoff
    • Bøf Stroganoff
    • Bøf Stroganoff
    Bøf Stroganoff
    Bøf Stroganoff
    Følg mig på Instagram
    Print Friendly, PDF & Email
    Previous Post: « Tarteletter med høns i asparges
    Next Post: Tiramisu »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Claus Pedersen

      januar 23, 2021 at 3:13 pm

      Tak for en god og nem opskrift.
      Lige til at gå til.
      Er man i tvivl ser man bare på de gode fotos, om det man selv laver, se ud som på fotoserie.

      Svar
      • Louise Dam

        februar 10, 2021 at 11:48 pm

        Hej Claus
        Hvor er det dejligt du kunne bruge opskriften. Det er også en af mine egne favoritter :-)
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Tanya Mikkelsen

      september 26, 2020 at 12:09 pm

      Kan man bruge kokosmælk i stedet for piskefløde?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 06, 2020 at 11:46 am

        I princippet kan du godt - men jeg tror ikke det giver en særlig god smag. Jeg forbinder bestemt ikke kokossmag med bøf stroganoff.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Nye opskrifter

    Måltidssalat med laks

    Poke Bowl med laks

    Gordon Lemon Gin Pasta

    Pasta alla Gin med grillet citron

    Hvidloegssmoer med persille

    Hvidløgssmør med persille

    Opskrift på blaabaermuffins med marcipan hvid chokolade og floedeostecreme.jpg

    Blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbaerskum

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum

    Opbevaring af mel gryn og kerner opbevaringsboetter sistema bake it melmøl

    Opbevaring af mel, gryn og kerner

    Jeg hedder Louise, jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Læs mere…

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb blomster hos Euroflorist med 10 % i rabat. Brug rabatkoden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her