• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Gryderetter

    Bøf Stroganoff

    Udgivet: mar 5, 2019 · Opdateret: nov 1, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Bøf Stroganoff er en skøn gryderet fyldt med masser af smag fra bacon, svampe og oksekød. Få min yndlings opskrift på bøf stroganoff.

    Bøf Stroganoff gryderet

    Bøf Stroganoff er en meget klassisk gryderet, som passer super godt til de kolde efterårs- og vintermåneder. Hvis du bruger en lidt billigere udskæring af oksekød, så er det en ret der gerne må stå og simre noget tid på komfuret.  Så bliver kødet lækkert mørt og retten bliver fuld med god smag!

    Læs også: Gullash | Stegt flæsk med persillesovs | Svensk pølseret

    Bøf Stroganoff skal gerne serveres med en cremet kartoffelmos. Men den kan også sagtens serveres med kogte ris, hvis man er mere til det.

    Bøf Stroganoff er eftersigende af russisk oprindelse. Det her er bare en ret fuld af smag og så er det altså virkelig comfort food på en kold dag.

    Stroganoff kan også laves med et bedre stykke kød som f.eks. oksemørbrad. Her er det dog vigtigt at kødet blot brunes af og så fjernes fra varmen. Herefter skal det først i saucen når resten er helt klar. Det skal nemlig være rød/medium i midten. Hvis man laver retten på denne måde kaldes den i stedet for Boeuf sauté Stroganoff og så er det ikke længere en simreret.

    Her får du min bedste opskrift på bøf stroganoff, og du finder billeder af fremgangsmåden under opskriften.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Bøf stroganoff

    4 personer
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 45 min
    Samlet tid 1 t 5 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Skåle
    • Pande
    • Gryde
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 500 g oksekød i strimler f.eks. indelår eller klump. Flere steder kan du også købe oksekød i strimler til stroganoff
    • 250 g champignon
    • 2 spsk paprika
    • 2 spsk hvedemel
    • salt/peber
    • 3 løg
    • 200 g god bacon skåret i skiver
    • 140 g tomatpuré 1 stor dåse
    • 3 dl vand
    • 1 oksebouillonterning
    • 3 dl piskefløde
    • smør eller olie - til stegning

    Serveres med

    • kartoffelmos

    Sådan gør du
     

    • Bland paprika, hvedemel og salt/peber sammen i en skål eller dyb tallerken.
    • Bland oksestrimlerne sammen med melblandingen.
    • Skær champignon i halve skiver.
    • Skær løgene i halve og dernæst skiver.
    • Steg bacon skiverne på panden. Tag dem af når de er gyldne og sprøde. Skær baconen i strimler når det er kølet af.
    • Steg champignon og løg på panden i baconfedtet. Fortsæt indtil begge dele er møre og gyldne. Tag panden af varmen.
    • Smelt lidt smør eller opvarm lidt olie i en gryde.
    • Brun kødet af i gryden.
    • Tilsæt tomatpuré og rør rundt. Lad det lige 'brænde af' i gryden 1 minuts tid.
    • Tilsæt så champignon, løg og bacon i strimler.
    • Tilsæt vand og bouillonterning.
    • Lad retten småsimre i 45-60 minutter eller indtil kødet er mørt.
    • Tilsæt piskefløden og smag retten til. Tilsæt evt. mere salt/peber og paprika.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Bøf Stroganoff kan også fint serveres med kogte ris.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 728 kcal | Kulhydrater: 21 g | Protein: 40 g | Fedt: 55 g
    Bedøm denne opskrift:
    4 fra 35 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan jeg fryse bøf stroganoff?

    Ja, lav bare en stort portion bøf stroganoff og frys nogle portioner ned. Så er der altid til en dag, hvor det skal gå lidt stærkt.

    Hvor lang tid kan retten holde sig på køl?

    Holdbarhed kommer altid også an på renlighed og hvor friske ingredienser du har brugt. Men jeg vil mene at bøf stroganoff kan holde sig minimum 3 dage på køl. Men hvis du har mange rester vil jeg anbefale dig at fryse det ned i stedet for.

    Kan denne gryderet serveres med andet end kartoffelmos?

    Jeg synes, at kartoffelmos er perfekt til bøf stroganoff. Men du kan sagtens servere retten med kogte ris i stedet for.

    • Krydderier
    • OKsekødsstrimler
    • Oksekødsstrimler
    • Bacon
    • Løg og svampe
    • Løg og svampe
    • Løg og svampe
    • Bøf Stroganoff
    • Bøf Stroganoff gryderet
    • Gryderet
    • Bøf Stroganoff
    • Bøf Stroganoff
    • Gryderet i en gryde
    • Gryderet i en gryde
    Bøf Stroganoff gryderet
    Bøf Stroganoff gryderet
    Følg mig på Instagram
    « Hønsekødssuppe
    Tiramisu »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Jane Simonsen

      maj 26, 2022 at 8:18 am

      Kan man lave det dagen før? Til gæster. 🥳
      På forhånd tak.

      Svar
      • Louise Dam

        maj 28, 2022 at 9:40 pm

        Ja, det kan du sagtens :-)

        Svar
    2. Fiona

      september 15, 2021 at 4:51 am

      4 stars
      Tak fordi du minder mig om, at det er ved at være sæson for min livret.
      Jeg plejer at komme et par gulerødder i skiver i, både for at strække retten (jeg bruger altid mørbrad) men også for smagen. Efteråret og vinteren er jo som skabt til simremad, og jeg laver altid så der er nok til 2-3 dage. De fleste simreretter bliver de følgende dage.

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 06, 2021 at 7:42 pm

        God idé med et par gulerødder i. Det er jeg sikker på smager godt, og selvfølgelig også smart at den kan række til flere måltider.

        Svar
    3. Claus Pedersen

      januar 23, 2021 at 3:13 pm

      Tak for en god og nem opskrift.
      Lige til at gå til.
      Er man i tvivl ser man bare på de gode fotos, om det man selv laver, se ud som på fotoserie.

      Svar
      • Louise Dam

        februar 10, 2021 at 11:48 pm

        Hej Claus
        Hvor er det dejligt du kunne bruge opskriften. Det er også en af mine egne favoritter :-)
        Hilsen Louise

        Svar
    4. Tanya Mikkelsen

      september 26, 2020 at 12:09 pm

      Kan man bruge kokosmælk i stedet for piskefløde?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 06, 2020 at 11:46 am

        I princippet kan du godt - men jeg tror ikke det giver en særlig god smag. Jeg forbinder bestemt ikke kokossmag med bøf stroganoff.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her