Mørbradgryde med bacon & cocktailpølser

Få min opskrift på en lækker, smagfuld og cremet mørbradgryde eller paprikagryde med bacon og cocktailpølser. Det er en helt klassisk mørbradgryde med kartoffelmos, og de to ting passer helt perfekt sammen. Lav mørbradgryde med bacon på de mørke og kolde dage. Du kan med fordel lave en stor portion af mørbradgryde med cocktailpølser og fryse ned til senere.

Moerbradgryde eller paprikagryde med kartoffelmos serveret på en sort tallerken med messing bestik ved siden af

Mørbradgryde med bacon

Mørbradgryde er sådan en ret jeg husker fra min barndom. Den kom ofte på bordet når vi skulle have gæster en hverdagsaften, hvor aftensmaden skulle være nem, men stadig lige lidt ekstra lækker.

Den har alt det, som jeg synes en rigtig god gryderet skal have. Du kan selv variere den, lige som du har lyst til. Jeg er sikker på, at alle familier også har hver deres måde at lave mørbradgryde/paprikagryde på, men det her er mit bud på klassikeren.

Gå direkte til:

Mørbradgryde med champignon

Mørbradgryde med bacon og cocktailpølser er også kendt som paprikagryde i mange familier. I min opskrift på mørbradgryde kommer der svinemørbrad, cocktailpølser, bacon og champignon. Men man kan variere retten lige som man ønsker.

Den kan f.eks. laves med kylling i stedet for svinemørbrad, og der kan tilsættes forskellige grøntsager som peberfrugt, squash, gulerødder, aubergine. Du kan tilsætte lige de grøntsager, som du alligevel har liggende i køleskabet.

Prøv også disse opskrifter:
Mørbradbøffer med bløde løg og svampe a la creme | Svinemørbrad i karrysauce | Pastaret med svinemørbrad og bacon i cremet hvidvinssauce

Mørbradgryde med ris eller kartoffelmos

Mørbradgryde eller paprikagryde kan nok bedst spores tilbage til 60'erne, hvorfor mange er vokset op med denne skønne ret. Det er nok derfor, at mange også har den som favorit, da det tager dem tilbage i tiden.

Paprikagryde med svinemørbrad kan nemt laves klar dagen før og så blot varmes op når den skal serveres. Servér din mørbradgryde enten med kogte ris eller en lækker kartoffelmos. I denne her opskrift har jeg lavet en mørbradgryde med kartoffelmos, men du kan bare udskifte det med kogte ris.

📖 Opskrift

ikon piskeris Chestnut

Mørbradgryde med bacon & cocktailpølser

4 personer
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 25 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 40 min

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 150 g bacon i tern
  • 150 g cocktailpølser
  • 500 g champignon
  • 1 løg
  • 1 spsk paprika
  • 1 stor dåse tomatpure (140 g / 3 spsk)
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 5 dl piskefløde
  • 1 dl vand
  • ½ terning grøntsagsbouillon
  • salt og peber

Serveres med

Sådan gør du
 

  • Puds mørbraden af (fjern fedt og sener) og skær den i bøffer af cirka 2 cm. Bank lidt på møbradbøfferne, så de bliver lidt fladere.
  • Skær champignonerne i skiver eller kvarte. Afhængig af størrelsen.
  • Pil løget og skær det enten i halve tynde skiver eller hak det.
  • Skær cocktailpølserne i halve.
  • Bacon og cocktailpølser brunes i en gryde eller sauterpande. Derefter tages de af varmen og ligges på en tallerken.
  • Dernæst brunes champignonerne godt og ligges på tallerkenen sammen med bacon og cocktailpølser.
  • Opvarm en smule olie og kom løget på pande. De skal blive klare i farven, blive bløde og må gerne tage lidt farve.
  • Brun til sidst mørbradbøfferne i lidt olie og krydr med salt, peber og lidt paprika. Læg også de brunede mørbradbøffer over på tallerkenen.
  • Opvarm en smule olie og kom 1 spsk paprika på panden. Lad det bruse op i olien og tilsæt så tomatpuré til panden. Lad det blive 'brændt' af i 1-2 minutter.
  • Tilsæt dernæst madlavningsfløde, piskefløde, vand og bouillon. Lad saucen stå og småsimre i 10 minutter.
  • Hæld alt det lækre fyld op i gryden igen og lad retten simre i 10 minutter igen. Smag til med salt og peber.
  • Servér med kartoffelmos eller kogte ris.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 962 kcal | Kulhydrater: 15 g | Protein: 44 g | Fedt: 82 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 6 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til opskriften!

  • Du kan selv vælge, om du vil bruge svinemørbrad eller oksemørbrad i opskriften. Svinemørbrad er klart billigst. Du kan også bruge kyllingefilet til retten, hvis du er mere til det.
  • Hvis du ikke kan lide cocktailpølser eller champignon, kan du sagtens undvære dem. Dog er de begge med til at give en rigtig god smag til retten.
  • Det er altid en god ide at smage til undervejs, så du altid kan tilsætte mere paprika, salt og peber. Så får du den bedste mørbradgryde.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvad kan jeg udskifte champignon med?

Hvis man ikke er så vild med champignon kan du sagtens udskifte dem med noget andet. Det kunne f.eks. være peberfrugt i tern eller strimler.

Kan jeg gøre den mere kalorielet?

Ja, du kan udskifte alt piskefløden eller noget af den med madlavningsfløde eller mælk. Selvfølgelig er det så ikke den helt samme smag du vil ramme. Du kan også tilsætte nogle flere grøntsager til retten.

Hvis du ikke bruger piskefløde i din mørbradgryde skal du jævne den lidt for at få en tykkere sauce.

Kan man fryse paprikagryde?

Ja, paprikagryde er meget frysevenlig og kan holde nogle måneder i fryseren. En rigtig dejlig gryderet at have på lager til en dag, hvor det skal gå ekstra stærkt. Det er også smart, hvis du laver en dobbeltportion, så kan du fryse en hel portion ned. Det vil du takke dig selv for en dag.

Hvilken salat passer til mørbradgryde?

Det kan være rart med lidt salat til mørbradgryde, og det passer også godt til. Du kan eksempelvis lave denne her simple spidskålssalat til eller en god grøn salat med æbler og mandler.

Kan man lave mørbradgryde i ovn?

Ja, det kan du godt. Så hedder det nok mere mørbrad i fad med bacon og cocktailpølser.

Hvordan laver man mørbradgryde?

Det er faktisk ikke så svært at lave en rigtig lækker mørbradgryde, hvis du bare følger min opskrift. Det handler om at have noget godt mørbrad, og noget bacon, pølser og champignon. Du kan selv vælge, om du vil lave det med kartoffelmos eller ris til.

Skal jeg bruge svinemørbrad eller oksemørbrad i mørbradgryde?

Du kan faktisk bruge begge dele, alt efter hvad du helst vil have. En svinemørbrad er klart billigere, så den kan du tage, hvis du vil lave billig og god mørbradgryde.

Hvor længe kan mørbradgryde holde i køleskabet?

Det er normalt, at det kan holde sig i 2-3 dage, hvis du kommer det i køleskabet. Det er bare ret vigtigt, at du hurtigt får det fra gryden og på køl. Hvis det står længere end 3 timer, kan der komme for mange bakterier i.

🥗 Tilbehør til mørbradgryde

Jeg kan godt lide at servere min mørbradgryde med en lækker og cremet kartoffelmos. Men man kan også sagtens servere retten med kogte ris eller blomkålsris, og faktisk kan kogte kartofler også sagtens serveres til. Det er smag og behag.

Derudover så kan man servere en salat sammen med retten, på den måde rækker den længere og aftensmåltidet bliver lidt sundere. Kartoffelmosen kan du også lave som en rodfrugtmos. Lav f.eks. din mos af kartofler, gulerødder og pastinak.

Sidst men ikke mindst kan du også servere et lækkert flute til din mørbradgryde.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften