• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Gryderetter

    Mørbradgryde med bacon & cocktailpølser

    Udgivet: sep 27, 2021 · Opdateret: okt 25, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Få min opskrift på en lækker, smagfuld og cremet mørbradgryde eller paprikagryde med bacon og cocktailpølser. Det er en helt klassisk mørbradgryde med kartoffelmos, og de to ting passer helt perfekt sammen. Lav mørbradgryde med bacon på de mørke og kolde dage. Du kan med fordel lave en stor portion af mørbradgryde med cocktailpølser og fryse ned til senere.

    Moerbradgryde eller paprikagryde med kartoffelmos serveret på en sort tallerken med messing bestik ved siden af

    Mørbradgryde med bacon

    Mørbradgryde er sådan en ret jeg husker fra min barndom. Den kom ofte på bordet når vi skulle have gæster en hverdagsaften, hvor aftensmaden skulle være nem, men stadig lige lidt ekstra lækker.

    Den har alt det, som jeg synes en rigtig god gryderet skal have. Du kan selv variere den, lige som du har lyst til. Jeg er sikker på, at alle familier også har hver deres måde at lave mørbradgryde/paprikagryde på, men det her er mit bud på klassikeren.

    Gå direkte til:
    • Mørbradgryde med bacon
    • Mørbradgryde med champignon
    • Mørbradgryde med ris eller kartoffelmos
    • 📖 Opskrift
    • Tips til opskriften!
    • 💭 Spørgsmål og svar til opskriften
    • 🥗 Tilbehør til mørbradgryde
    • 💬 Kommentarer

    Mørbradgryde med champignon

    Mørbradgryde med bacon og cocktailpølser er også kendt som paprikagryde i mange familier. I min opskrift på mørbradgryde kommer der svinemørbrad, cocktailpølser, bacon og champignon. Men man kan variere retten lige som man ønsker.

    Den kan f.eks. laves med kylling i stedet for svinemørbrad, og der kan tilsættes forskellige grøntsager som peberfrugt, squash, gulerødder, aubergine. Du kan tilsætte lige de grøntsager, som du alligevel har liggende i køleskabet.

    Prøv også disse opskrifter:
    Mørbradbøffer med bløde løg og svampe a la creme | Svinemørbrad i karrysauce | Pastaret med svinemørbrad og bacon i cremet hvidvinssauce

    Mørbradgryde med ris eller kartoffelmos

    Mørbradgryde eller paprikagryde kan nok bedst spores tilbage til 60'erne, hvorfor mange er vokset op med denne skønne ret. Det er nok derfor, at mange også har den som favorit, da det tager dem tilbage i tiden.

    Paprikagryde med svinemørbrad kan nemt laves klar dagen før og så blot varmes op når den skal serveres. Servér din mørbradgryde enten med kogte ris eller en lækker kartoffelmos. I denne her opskrift har jeg lavet en mørbradgryde med kartoffelmos, men du kan bare udskifte det med kogte ris.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Mørbradgryde med bacon & cocktailpølser

    4 personer
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 25 min
    Tilb. tid 15 min
    Samlet tid 40 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 svinemørbrad
    • 150 g bacon i tern
    • 150 g cocktailpølser
    • 500 g champignon
    • 1 løg
    • 1 spsk paprika
    • 1 stor dåse tomatpure (140 g / 3 spsk)
    • 2,5 dl madlavningsfløde
    • 5 dl piskefløde
    • 1 dl vand
    • ½ terning grøntsagsbouillon
    • salt og peber

    Serveres med

    • kartoffelmos

    Sådan gør du
     

    • Puds mørbraden af (fjern fedt og sener) og skær den i bøffer af cirka 2 cm. Bank lidt på møbradbøfferne, så de bliver lidt fladere.
    • Skær champignonerne i skiver eller kvarte. Afhængig af størrelsen.
    • Pil løget og skær det enten i halve tynde skiver eller hak det.
    • Skær cocktailpølserne i halve.
    • Bacon og cocktailpølser brunes i en gryde eller sauterpande. Derefter tages de af varmen og ligges på en tallerken.
    • Dernæst brunes champignonerne godt og ligges på tallerkenen sammen med bacon og cocktailpølser.
    • Opvarm en smule olie og kom løget på pande. De skal blive klare i farven, blive bløde og må gerne tage lidt farve.
    • Brun til sidst mørbradbøfferne i lidt olie og krydr med salt, peber og lidt paprika. Læg også de brunede mørbradbøffer over på tallerkenen.
    • Opvarm en smule olie og kom 1 spsk paprika på panden. Lad det bruse op i olien og tilsæt så tomatpuré til panden. Lad det blive 'brændt' af i 1-2 minutter.
    • Tilsæt dernæst madlavningsfløde, piskefløde, vand og bouillon. Lad saucen stå og småsimre i 10 minutter.
    • Hæld alt det lækre fyld op i gryden igen og lad retten simre i 10 minutter igen. Smag til med salt og peber.
    • Servér med kartoffelmos eller kogte ris.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    https://www.louisesmadblog.dk/wp-content/uploads/2014/10/Moerbradgryde-paprikagryde.mp4

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 962 kcal | Kulhydrater: 15 g | Protein: 44 g | Fedt: 82 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 11 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    paprikagryde med kartoffelmos serveret på en sort tallerken med messing bestik ved siden af
    Moerbradgryde med kartoffelmos
    Paprikagryde med kartoffelmos
    En cremet og lækker mørbradgryde med bacon, pølser og champignon. Serveret med lækker kartoffelmos.

    Tips til opskriften!

    • Du kan selv vælge, om du vil bruge svinemørbrad eller oksemørbrad i opskriften. Svinemørbrad er klart billigst. Du kan også bruge kyllingefilet til retten, hvis du er mere til det.
    • Hvis du ikke kan lide cocktailpølser eller champignon, kan du sagtens undvære dem. Dog er de begge med til at give en rigtig god smag til retten.
    • Det er altid en god ide at smage til undervejs, så du altid kan tilsætte mere paprika, salt og peber. Så får du den bedste mørbradgryde.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvad kan jeg udskifte champignon med?

    Hvis man ikke er så vild med champignon kan du sagtens udskifte dem med noget andet. Det kunne f.eks. være peberfrugt i tern eller strimler.

    Kan jeg gøre den mere kalorielet?

    Ja, du kan udskifte alt piskefløden eller noget af den med madlavningsfløde eller mælk. Selvfølgelig er det så ikke den helt samme smag du vil ramme. Du kan også tilsætte nogle flere grøntsager til retten.

    Hvis du ikke bruger piskefløde i din mørbradgryde skal du jævne den lidt for at få en tykkere sauce.

    Kan man fryse paprikagryde?

    Ja, paprikagryde er meget frysevenlig og kan holde nogle måneder i fryseren. En rigtig dejlig gryderet at have på lager til en dag, hvor det skal gå ekstra stærkt. Det er også smart, hvis du laver en dobbeltportion, så kan du fryse en hel portion ned. Det vil du takke dig selv for en dag.

    Hvilken salat passer til mørbradgryde?

    Det kan være rart med lidt salat til mørbradgryde, og det passer også godt til. Du kan eksempelvis lave denne her simple spidskålssalat til eller en god grøn salat med æbler og mandler.

    Kan man lave mørbradgryde i ovn?

    Ja, det kan du godt. Så hedder det nok mere mørbrad i fad med bacon og cocktailpølser.

    Hvordan laver man mørbradgryde?

    Det er faktisk ikke så svært at lave en rigtig lækker mørbradgryde, hvis du bare følger min opskrift. Det handler om at have noget godt mørbrad, og noget bacon, pølser og champignon. Du kan selv vælge, om du vil lave det med kartoffelmos eller ris til.

    Skal jeg bruge svinemørbrad eller oksemørbrad i mørbradgryde?

    Du kan faktisk bruge begge dele, alt efter hvad du helst vil have. En svinemørbrad er klart billigere, så den kan du tage, hvis du vil lave billig og god mørbradgryde.

    Hvor længe kan mørbradgryde holde i køleskabet?

    Det er normalt, at det kan holde sig i 2-3 dage, hvis du kommer det i køleskabet. Det er bare ret vigtigt, at du hurtigt får det fra gryden og på køl. Hvis det står længere end 3 timer, kan der komme for mange bakterier i.

    🥗 Tilbehør til mørbradgryde

    Jeg kan godt lide at servere min mørbradgryde med en lækker og cremet kartoffelmos. Men man kan også sagtens servere retten med kogte ris eller blomkålsris, og faktisk kan kogte kartofler også sagtens serveres til. Det er smag og behag.

    Derudover så kan man servere en salat sammen med retten, på den måde rækker den længere og aftensmåltidet bliver lidt sundere. Kartoffelmosen kan du også lave som en rodfrugtmos. Lav f.eks. din mos af kartofler, gulerødder og pastinak.

    Sidst men ikke mindst kan du også servere et lækkert flute til din mørbradgryde.

    Følg mig på Instagram
    « Laks i ovn med honning og mandler
    Hjemmelavede flødeboller med karamel, marcipanbund og mørk chokolade »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Michelle

      december 04, 2017 at 7:51 pm

      Virkelig lækker ret!! Jeg kom skalotteløg og lidt rødvin i også, hvilket klart kan anbefales 😋👍🏼

      Svar
      • Louise Dam

        december 06, 2017 at 6:49 pm

        Det lyder også lækkert :-)

        Svar
    2. Laila

      oktober 31, 2016 at 10:17 pm

      Er der nogen, der ved, hvor man kan få cocktailpølser som i "gamle dage"?
      De seneste 10 - 20 år har jeg ikke smagt en god cocktailpølse. Skindet er for hårdt og sejt, det skal sprænge, når man skærer/bider i den.
      Men det værste er dog smagen, det er lige som om, der er krydret med nogen måske hvidløgsagtigt. Jeg savner den røgede smag.

      Svar
      • Toft

        december 01, 2020 at 12:37 pm

        Hvis man er villig til at betale lidt ekstra, så kan det helt klart anbefales, at tage en tur til slagteren og købe dem der :)

        Svar
    3. Maria

      oktober 27, 2015 at 10:11 am

      Lavede denne opskrift igår og nej hvor var det lækkert. Børnene var også vilde med det.
      Jeg kom dog lige et løg i, for at give det lidt mere smag. Mørbradgryden blev serveret til kartoffelmos og det kunne sagtens gå sammen. Skal helt sikkert lave opskriften igen senere.

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 30, 2015 at 5:19 pm

        Super dejligt at høre! :-)

        Svar
    4. Vivi th

      juni 15, 2012 at 11:22 pm

      Har lige lavet din mørbradgryde her i aften og mums det smagte virkelig godt :) Lækker lækker opskrift !!
      ~ Vivi

      Svar
      • Louise Dam

        juli 02, 2012 at 10:47 pm

        Dejligt at høre, kunne være man snart skulle lave den igen :-)

        Svar
    5. Louise

      december 18, 2010 at 10:28 am

      Ja det må du. Det smagte rigtig godt :-)

      Svar
    6. Janne

      december 16, 2010 at 10:15 pm

      Uh! Det bliver jeg nødt til at prøve. Det ser nice ud!

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her