Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Diæter

Blomkålsris

Udgivet: 11. apr 2013 · Opdateret: 6. maj 2021

 
Blomkaalsris

Mon ikke der er andre end mig der har indset at det nok (forhåbentligt!) snart går hen og bliver sommer? Det vil sige at man nok skal iklædes en smule mindre tøj end på nuværende tidspunkt. Derfor har jeg fundet et perfekt alternativ til de kalorieholdige ris. Nemlig blomkålsris! Ris indeholder 364 kcal pr. 100 g i rå tilstand, hvorimod rå blomkål kun indeholder 25 kcal pr. 100 g. Derudover indeholder blomkål jo også en masse sunde ting, som ris jo ikke rigtig gør. Jeg synes fint de kan erstatte risen, og jeg vil helt sikkert til at bruge det meget mere.

piskeris Grullo

Blomkålsris

3.34 fra 15 stemmer
Justér antalJustér antal: 1 stor portion
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 blomkålshoved
  • Kogende vand
  • 2 tsk salt

Sådan gør du
 

  • Del blomkålet i lidt mindre buketter. Smid det i din foodprocessor eller riv det på rivejernet. Hæld det over i en skål og hæld kogende vand over. Lad blomkålen stå i det kogende vand i cirka 1 minut. Hæld derefter blomkålsrisene i en si og dræn dem for vand.
  • Server blomkålsrisene som tilbehør hvor du ellers ville bruge ris. Jeg lavede dem til denne lækre thairet med svinekød. Man kan også vælge og blande dem med halvt ris, hvis man ikke helt vil undvære risen.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 portion | Kalorier: 144 kcal | Kulhydrater: 29 g | Protein: 11 g | Fedt: 2 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

blomkålsris

 

blomkålsris

blomkålsris

blomkålsris

blomkålsris

blomkålsris

 

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Isbjörg skriver

    april 11, 2013 at 9:51 pm

    Hey, det skal prøves! Lige bagefter jeg får testet den famøse squash-spaghetti, haha :-)
    mvh ísbjörg, http://opholdsrum.wordpress.com/

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 16, 2013 at 8:53 am

      Ja, jeg skal da også have prøvet squashspaghetti på et tidspunkt :-)

      Svar
3.34 from 15 votes (15 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.