
Denne lækre spidskålssalat er super nem at lave og den er gået hen og blevet vores nye favoritsalat herhjemme. Den er virkelig lækker! Salaten er lækker sprød pga. spidskålen og æblerne. Den sur/søde dressing passer helt perfekt sammen med den let søde og sprøde spidskål.
Spidskål er en rigtig god grøntsag. Den er kaloriefattig, fyldt med C-vitaminer og så er den billig. Spidskål er i sæson fra maj-august og i den periode fås det fine spidse kål til næsten ingen penge. Spidskål er meget mild i smagen og kaldes derfor også for begynderkål. Vidste du at 100 g spidskål indeholder nok C-vitamin til at dække dit daglige behov? Det er da en god grøntsag :-)
Opskrift på SPIDSKÅLSSALAT
Forberedelsestid20 minutter
Samlet tid20 minutter
Antal: 4 personer
En sprød og lækker spidskålssalat.
Ingredienser
- 1/2 spidskål
- 2 gulerødder kan undlades
- 1-2 æbler afhængig af størrelse
- 50 g mandler
- 1/2 dl sesamfrø
Dressing
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk honning
- 1,5 spsk hvidvinseddike
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Snit spidskålen fint.
- Skræl gulerødderne og riv dem groft, eller brug et juliennejern. Jeg bruger selv et juliennejern fra Gefu, som kan købes lige her.
- Skyl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i tern.
- Hak mandlerne groft.
- Rist mandlerne og sesamfrøene på en tør pande.
- Bland ingredienserne til dressingen sammen – eventuelt med et lille piskeris.
- Bland det hele sammen i en skål og server salaten i en flot skål eller på et fint fad.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog
Fine opskrifter …. ærgerligt at de bliver skæmmet og næsten ulæselige med de voldsom mange irriterende reklamer ..
Hej Jørn
Dejligt du kan lide mine opskrifter! Da jeg lever af min blog og leverer gratis opskrifter til mine læsere er reklamerne desværre den måde jeg kan tjene min løn ind på. Jeg synes da bestemt også siden ville pænere uden reklamerne, men så kan det simpelthen ikke løbe rundt for mig.
Håber du kan se igennem fingre med reklamerne og blot tænke på at det er sådan jeg kan levere gode opskrifter til jer :)
Hilsen Louise
Lækker salat! Hvad er holdbarheden? Kan den bruges som food prep?
Den kan godt holde sig frisk i nogle dage synes jeg. Eller kan man vente med at vende dressing og sesam/mandler i til det skal spises.
Har lige lavet dressingen til spidskålssalaten m. citronvineddike og rosensirup. Uhmm, det kan anbefales
Jeg glemte æbler og brugte rødbede i stedet for gulerod. Det søde i dressingen var ahorn sirup. Det var også ret godt.
Tak for en velkomponeret opskrift.
Lyder også rigtig lækkert!
Nu er det anden gang jeg er herinde, for at skulle lave spidskålsalat, Og din opskrift er god, Selv min svigersøn sagde det sidste fredag, Det er en god salat.
Hvor er det bare dejligt at høre :-)
Tak for lækker opskrift! Min 3-årige er også vild med den, så salaten her er et hit til at få ‘sneget’ noget grønt i en lille kødspiser. :P
Ej, hvor er det dejligt at høre. Jeg er også vild med den.
Min mand kan ikke tåle æbler, så jeg laver spidskålssalaten med pæretern – det bliver den absolut ikke dårligere af. Prøv det!
Lyder også lækkert :-)
Uuuhm super lækkert :D Kan kun anbefales at prøve at lave !!