• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Tilbehør til aftensmaden » Salater som tilbehør til aftensmad

    Spidskålssalat

    Udgivet: jun 22, 2022 · Opdateret: jun 22, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Denne lækre spidskålssalat er super nem at lave og den er gået hen og blevet en favoritsalat herhjemme. Det er en skøn salat med spidskål, æbler og mandler og den bedste dressing til spidskålssalat! En super god, sprød og lækker salat.

    Spidskaalssalat med aebler og mandler

    Spidskålssalat med æbler og mandler

    Spidskål er en rigtig skøn grøntsag. Den er kaloriefattig, fyldt med C-vitaminer og så er den billig. Spidskål er i sæson fra maj-august i Danmark og i den periode fås det fine spidse kål til næsten ingen penge.

    Spidskål er meget mild i smagen og kaldes derfor også for begynderkål. Vidste du at 100 g spidskål indeholder nok C-vitamin til at dække dit daglige behov? Det er da en god grøntsag!

    Denne her opskrift på spidskålssalat med æbler og mandler er virkelig nem og så er den bare super lækker. Det er sådan en opskrift, der bare bliver lavet igen og igen herhjemme.

    Læs også: Spidskålssalat med ærter og dijondressing | Stegt spidskål med parmesan | Salat med bagte gulerødder og saltmandler

    Bedste dressing til spidskålssalat

    Jeg har lavet en sur/sød dressing til denne salat, da jeg synes, at den passer helt perfekt sammen med den lidt søde og sprøde spidskål. Man kan også lave en spidskålssalat med mormordressing, der er en dressing, der består af fløde, citron og sukker.

    Salaten her er en vaskeægte favoritopskrift, som jeg har lavet rigtig mange gange! Det er bare en virkelig simpel salat, som er dejlig hurtig at lave. Jeg kan specielt godt lide, at der lige kommer dressingen på, der spiller godt sammen med de sprøde elementer.

    ikon piskeris Chestnut

    Spidskålssalat

    4 personer
    Holdbarhed: 1-2 dage
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 20 min
    Samlet tid 20 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • ½ spidskål
    • 2 gulerødder kan undlades
    • 1-2 æbler afhængig af størrelse
    • 50 g mandler
    • ½ dl sesamfrø

    Dressing

    • 1 spsk olivenolie
    • 1 spsk honning
    • 1,5 spsk hvidvinseddike
    • Salt og peber

    Sådan gør du
     

    • Snit spidskålen fint.
    • Skræl gulerødderne og riv dem groft, eller brug et juliennejern. Jeg bruger selv et juliennejern fra Gefu, som kan købes lige her.
    • Skyl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i tern.
    • Hak mandlerne groft.
    • Rist mandlerne og sesamfrøene på en tør pande.
    • Bland ingredienserne til dressingen sammen – eventuelt med et lille piskeris.
    • Bland det hele sammen i en skål og server salaten i en flot skål eller på et fint fad.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 256 kcal | Kulhydrater: 26 g | Protein: 7 g | Fedt: 16 g
    Bedøm denne opskrift:
    3.8 fra 30 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Mere inspiration til opskriften

    • Det gode ved salater er, at man kan variere dem på mange måder. Du kan tage lige, hvad du har liggende og putte i. Det kan være rigtig lækkert at lave en spidskålssalat med feta, da det er en meget cremet ost.
    • Du kan godt skylle og hakke de forskellige dele på forhånd, hvis du eksempelvis skal have gæster til mad. Så kan du bare hælde dressingen over grøntsagerne, når det er tid til at spise.
    • Jeg laver ofte salaten uden gulerødderne, det fungerer også rigtig godt.
    Mandler og sesamfrø
    Spidskål
    Spidskål
    Gulerødder
    gefu julienneskærer
    gulerødder og spidskål
    2 æbler
    Dressing til spidskålssalat
    Spidskaalssalat med aebler og mandler
    Spidskaalssalat med aebler og mandler
    Spidskaalssalat med aebler og mandler
    Følg mig på Instagram

    « Kanelkage
    Lemonade »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Andrea

      november 03, 2022 at 7:11 pm

      5 stars
      Mmmm, så lækker en salat🙏😋

      Svar
      • Louise Dam

        november 08, 2022 at 5:53 pm

        Dejligt du synes om opskriften :-)

        Svar
    2. Jørn

      maj 06, 2019 at 3:27 pm

      Fine opskrifter .... ærgerligt at de bliver skæmmet og næsten ulæselige med de voldsom mange irriterende reklamer ..

      Svar
      • Louise Dam

        maj 07, 2019 at 10:42 am

        Hej Jørn
        Dejligt du kan lide mine opskrifter! Da jeg lever af min blog og leverer gratis opskrifter til mine læsere er reklamerne desværre den måde jeg kan tjene min løn ind på. Jeg synes da bestemt også siden ville pænere uden reklamerne, men så kan det simpelthen ikke løbe rundt for mig.
        Håber du kan se igennem fingre med reklamerne og blot tænke på at det er sådan jeg kan levere gode opskrifter til jer :)
        Hilsen Louise

        Svar
    3. Kristoffer

      juli 20, 2018 at 3:45 am

      Lækker salat! Hvad er holdbarheden? Kan den bruges som food prep?

      Svar
      • Louise Dam

        juli 28, 2018 at 4:20 pm

        Den kan godt holde sig frisk i nogle dage synes jeg. Eller kan man vente med at vende dressing og sesam/mandler i til det skal spises.

        Svar
    4. Kirsten

      juni 16, 2018 at 9:55 am

      Har lige lavet dressingen til spidskålssalaten m. citronvineddike og rosensirup. Uhmm, det kan anbefales

      Svar
    5. Michael C. Kring

      januar 03, 2018 at 7:39 pm

      Jeg glemte æbler og brugte rødbede i stedet for gulerod. Det søde i dressingen var ahorn sirup. Det var også ret godt.

      Tak for en velkomponeret opskrift.

      Svar
      • Louise Dam

        januar 07, 2018 at 12:26 pm

        Lyder også rigtig lækkert!

        Svar
    6. Etienne

      oktober 14, 2017 at 4:53 pm

      Nu er det anden gang jeg er herinde, for at skulle lave spidskålsalat, Og din opskrift er god, Selv min svigersøn sagde det sidste fredag, Det er en god salat.

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 15, 2017 at 12:48 am

        Hvor er det bare dejligt at høre :-)

        Svar
    7. Laura H.

      januar 15, 2017 at 9:24 pm

      Tak for lækker opskrift! Min 3-årige er også vild med den, så salaten her er et hit til at få 'sneget' noget grønt i en lille kødspiser. :P

      Svar
      • Louise Dam

        januar 18, 2017 at 3:04 pm

        Ej, hvor er det dejligt at høre. Jeg er også vild med den.

        Svar
      • Hanne S

        oktober 31, 2017 at 10:13 pm

        Min mand kan ikke tåle æbler, så jeg laver spidskålssalaten med pæretern - det bliver den absolut ikke dårligere af. Prøv det!

        Svar
        • Louise Dam

          november 01, 2017 at 5:20 pm

          Lyder også lækkert :-)

          Svar
    8. Sophia Sørensen

      september 09, 2016 at 7:52 am

      Uuuhm super lækkert :D Kan kun anbefales at prøve at lave !!

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her