Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Saucer & dressinger

Mormordressing

Udgivet: 9. jun 2019 · Opdateret: 10. nov 2020

 
Mormordressing mormorsalat

En salat med mormordressing er bare super lækkert. Det er utrolig simpelt, men smager bare så godt! Mormordressing er en flødedressing der laves på piskefløde, citronsaft og sukker. Så den er både sød og syrlig og får også den gode fede smag fra fløden. Når man blander piskefløden med citronsaft og lade den stå lidt, så er syren i citronsaften med til at tykne dressingen. På den måde får man en ret tyk og cremet dressing.

Mormordressingen giver en masse smag til salaten, og derfor er det også fint at bruge den til en helt simpel salat. En mormorsalat skal nemlig være simpel og jeg har blot har brugt sprød icebergsalat og agurk. Det kan vist ikke blive meget mere simpelt. Normalt synes jeg godt iceberg kan være lidt kedeligt. Men her kommer den fuldstændig til sin ret. Den let bitre og sprøde salat og så den søde/syrlige dressing passer virkelig godt sammen. Jeg serverede faktisk min mormorsalat til en god omgang Bøf Stroganoff og den syrlige dressing passede virkelig godt til den ellers lidt tunge ret med en kraftig sauce og kartoffelmos.

Men hvorfor hedder den mon egentlig en mormorsalat og mormordressing? Jeg går udfra at det er fordi det er en ældre opfindelse, som vores bedsteforældre også lavede og derfor kommer den ind under kategorien mormormad.

piskeris Grullo

Mormordressing

3.50 fra 6 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 5 minutter min
Hviletid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 tsk sukker
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Hæld alle ingredienserne i en lille beholder med låg og ryst det sammen. Stil dressingen på køl i 10-15 minutter til dressingen er tyknet. (Citronsaften er med til at tykne fløden i dressingen.)
  • Smag dressingen til og se om den mangler citron, sukker eller salt/peber. Hæld den derefter over din salat.

Noter

Tip! Udskift citronsaft med lagereddike. Ifølge nogle af kommentarerne til opskriften skulle det faktisk være det man brugte i sin tid til dressingen.
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
 
Mormordressing mormorsalat
Mormordressing mormorsalat

Kommentarer

  1. Helle Olesen skriver

    juni 15, 2021 at 7:29 pm

    Skal altså laves med hovedsalat 😋

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 04, 2021 at 12:16 am

      Ja, det har du nok ret i er den helt klassiske version :-)

      Svar
  2. maria klitbøl skriver

    september 12, 2019 at 4:11 pm

    Må lige kommentere at jeg 67 år kunne være din mormor og denne mormordressing som du beskriver går langt tilbage, jeg ved min mormor lavede den også dengang, desuden kan jeg oplyse at man lavede den på eddike, sukker og fløde dengang, Citronen kom først til senere.
    Og du har helt ret det er en dejlig dressing af sur sødt og cremet især på helt friske salatblade
    Tak for en ellers dejlig blok ;-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2019 at 3:10 pm

      Dejligt du kan bruge mine opskrifter :o) Sjovt at man brugte eddike før i tiden. Men godt at vide, hvis man en dag lige står uden citron :)

      Svar
      • Lis Jensen skriver

        oktober 09, 2020 at 6:28 pm

        Deter nemlig rigtige hvad Marie skriver. Oprindeligt var der ikke tale om citron, men almindelig eddike. Du skulle prøve det. Så opnår du nemlig den helt rigtige sur/sød smag. Den kommer ikke med citron desuden mangler du salt og peber i din opskrift.
        Mv. Lis

        Svar
        • Louise Dam skriver

          november 10, 2020 at 10:07 am

          Mange tak for tippet - det vil jeg prøve! Der er skam salt og peber i opskriften :-)

          Svar
3.50 from 6 votes (6 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.