• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Tilbehør til aftensmaden » Saucer & dressinger

    Mormordressing

    Udgivet: jun 9, 2019 · Opdateret: nov 10, 2020 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Mormordressing mormorsalat

    En salat med mormordressing er bare super lækkert. Det er utrolig simpelt, men smager bare så godt! Mormordressing er en flødedressing der laves på piskefløde, citronsaft og sukker. Så den er både sød og syrlig og får også den gode fede smag fra fløden. Når man blander piskefløden med citronsaft og lade den stå lidt, så er syren i citronsaften med til at tykne dressingen. På den måde får man en ret tyk og cremet dressing.

    Mormordressingen giver en masse smag til salaten, og derfor er det også fint at bruge den til en helt simpel salat. En mormorsalat skal nemlig være simpel og jeg har blot har brugt sprød icebergsalat og agurk. Det kan vist ikke blive meget mere simpelt. Normalt synes jeg godt iceberg kan være lidt kedeligt. Men her kommer den fuldstændig til sin ret. Den let bitre og sprøde salat og så den søde/syrlige dressing passer virkelig godt sammen. Jeg serverede faktisk min mormorsalat til en god omgang Bøf Stroganoff og den syrlige dressing passede virkelig godt til den ellers lidt tunge ret med en kraftig sauce og kartoffelmos.

    Men hvorfor hedder den mon egentlig en mormorsalat og mormordressing? Jeg går udfra at det er fordi det er en ældre opfindelse, som vores bedsteforældre også lavede og derfor kommer den ind under kategorien mormormad.

    piskeris Chestnut

    Mormordressing

    4 personer
    Forb. tid 5 min
    Hviletid 10 min
    Samlet tid 15 min

    Ingredienser

    • 1 dl piskefløde
    • 2 spsk citronsaft
    • 2 tsk sukker
    • salt
    • peber
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Hæld alle ingredienserne i en lille beholder med låg og ryst det sammen. Stil dressingen på køl i 10-15 minutter til dressingen er tyknet. (Citronsaften er med til at tykne fløden i dressingen.)
    • Smag dressingen til og se om den mangler citron, sukker eller salt/peber. Hæld den derefter over din salat.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Tip! Udskift citronsaft med lagereddike. Ifølge nogle af kommentarerne til opskriften skulle det faktisk være det man brugte i sin tid til dressingen.
    Bedøm denne opskrift:
    3.5 fra 6 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
     
    Mormordressing mormorsalat
    Mormordressing mormorsalat
    « Cremet pastaret med blomkålssauce og svampe
    Små mazarinkager med rabarber, vaniljecreme og marengs »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Helle Olesen

      juni 15, 2021 at 7:29 pm

      Skal altså laves med hovedsalat 😋

      Svar
      • Louise Dam

        august 04, 2021 at 12:16 am

        Ja, det har du nok ret i er den helt klassiske version :-)

        Svar
    2. maria klitbøl

      september 12, 2019 at 4:11 pm

      Må lige kommentere at jeg 67 år kunne være din mormor og denne mormordressing som du beskriver går langt tilbage, jeg ved min mormor lavede den også dengang, desuden kan jeg oplyse at man lavede den på eddike, sukker og fløde dengang, Citronen kom først til senere.
      Og du har helt ret det er en dejlig dressing af sur sødt og cremet især på helt friske salatblade
      Tak for en ellers dejlig blok ;-)

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 16, 2019 at 3:10 pm

        Dejligt du kan bruge mine opskrifter :o) Sjovt at man brugte eddike før i tiden. Men godt at vide, hvis man en dag lige står uden citron :)

        Svar
        • Lis Jensen

          oktober 09, 2020 at 6:28 pm

          Deter nemlig rigtige hvad Marie skriver. Oprindeligt var der ikke tale om citron, men almindelig eddike. Du skulle prøve det. Så opnår du nemlig den helt rigtige sur/sød smag. Den kommer ikke med citron desuden mangler du salt og peber i din opskrift.
          Mv. Lis

          Svar
          • Louise Dam

            november 10, 2020 at 10:07 am

            Mange tak for tippet - det vil jeg prøve! Der er skam salt og peber i opskriften :-)

            Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Hjemmelavet jordbærguf

    Hjemmelavet guf

    Vandmelonsalat

    Vandmelonsalat med feta

    Gulerodskage med floedeosteglasur

    Gulerodskage med ostecreme

    Groen kartoffelsalat med avocadodressing

    Kartoffelsalat med avocadodressing

    Lemonade

    Lemonade

    Spidskaalssalat

    Spidskålssalat

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her