Mormordressing mormorsalat

En salat med mormordressing er bare super lækkert. Det er utrolig simpelt, men smager bare så godt! Mormordressing er en flødedressing der laves på piskefløde, citronsaft og sukker. Så den er både sød og syrlig og får også den gode fede smag fra fløden. Når man blander piskefløden med citronsaft og lade den stå lidt, så er syren i citronsaften med til at tykne dressingen. På den måde får man en ret tyk og cremet dressing.

Mormordressingen giver en masse smag til salaten, og derfor er det også fint at bruge den til en helt simpel salat. En mormorsalat skal nemlig være simpel og jeg har blot har brugt sprød icebergsalat og agurk. Det kan vist ikke blive meget mere simpelt. Normalt synes jeg godt iceberg kan være lidt kedeligt. Men her kommer den fuldstændig til sin ret. Den let bitre og sprøde salat og så den søde/syrlige dressing passer virkelig godt sammen. Jeg serverede faktisk min mormorsalat til en god omgang Bøf Stroganoff og den syrlige dressing passede virkelig godt til den ellers lidt tunge ret med en kraftig sauce og kartoffelmos.

Men hvorfor hedder den mon egentlig en mormorsalat og mormordressing? Jeg går udfra at det er fordi det er en ældre opfindelse, som vores bedsteforældre også lavede og derfor kommer den ind under kategorien mormormad.

ikon piskeris Chestnut

Mormordressing

4 personer
Forb. tid 5 min
Hviletid 10 min
Samlet tid 15 min

Ingredienser

  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 tsk sukker
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Hæld alle ingredienserne i en lille beholder med låg og ryst det sammen. Stil dressingen på køl i 10-15 minutter til dressingen er tyknet. (Citronsaften er med til at tykne fløden i dressingen.)
  • Smag dressingen til og se om den mangler citron, sukker eller salt/peber. Hæld den derefter over din salat.

Dine egne noter

Noter

Tip! Udskift citronsaft med lagereddike. Ifølge nogle af kommentarerne til opskriften skulle det faktisk være det man brugte i sin tid til dressingen.
Bedøm denne opskrift:
3.5 fra 6 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
 
Mormordressing mormorsalat
Mormordressing mormorsalat

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften