Millionbøf med kartoffelmos er vel den danske udgave af en bolognese. Den er uden tomat, med kulør for en brun sovs og så serveres den med kartofler i stedet for spaghetti. Få fat i min lækre opskrift på millionbøf længere nede på siden.

Millionboef med kartoffelmos

Den danske millionbøf har fået sit navn fordi den laves af hakket kød (en million stykker kød). Det er en gammel dansk ret - en rigtig klassiker! Millionbøf kan enten kan serveres med kartoffelmos som jeg har gjort eller med kogte kartofler.

I min millionbøf er der masser af god smag, selvom der er ganske få ingredienser i retten. I en klassisk millionbøf er der ikke rigtig brugt nogle grøntsager og det er der heller ikke i min opskrift på millionbøf.

Du kan dog sagtens tilsætte ekstra grøntsager til retten for at strække den lidt længere og gøre den lidt sundere.

Se også disse opskrifter:
Karrykål med oksekød | Oksehaler i rødvin med kartoffelmos og sprøde rodfrugter | Brændende kærlighed

Millionbøf får sin gode smag fra oksekødet der brunes godt, en god oksebouillon og laurbærblade der får lov at småsimre. Til sidst smager du til med engelsk sauce, æbleeddike og ribsgelé. Det giver en perfekt smag til retten!

Få min bedste opskrift på millionbøf lige herunder.

ikon piskeris Chestnut

Millionbøf med kartoffelmos

4 personer
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 35 min

Udstyr (reklamelink)

  • Gryde

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 3 løg
  • olie til stegning
  • 5 dl oksebouillon bland enten koncentreret oksefond eller 1 bouillonterning med vand.
  • 3 laurbærblade
  • 2-2,5 spsk hvedemel
  • 1,5 spsk engelsk sauce
  • ½ spsk æbleeddike
  • ½ spsk ribsgelé
  • kulør
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Pil og hak løgene. Brug eventuelt en food processor eller minihakker til formålet.
  • Opvarm en gryde med lidt olie og brun oksekødet ved høj varme. Det skal brunes godt af.
  • Kom de hakkede løg i gryden og lad dem stege et par minutter til de bliver klare i farven.
  • Drys hvedemel over, vend det hele rundt i gryden og lad det stege et minuts tid.
  • Hæld bouillon og laurbærblade i gryden og lad det simre i 20-30 minutter. Imens koger du kartoflerne til kartoffelmos.
  • Kom lidt kulør i retten indtil den har den farve du ønsker.
  • Tilsæt så engelsk sauce, æbleeddike og ribsgelé og smag retten til. Kom mere af de enkelte ting i hvis du synes det mangler. Smag også til med salt og peber.
  • Servér din millionbøf sammen med kartoffelmos og agurkesalat.

Dine egne noter

Noter

Afhængig af hvor tyk du ønsker saucen skal du bruge cirka 2-2,5 spsk hvedemel.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 378 kcal | Kulhydrater: 14 g | Protein: 23 g | Fedt: 25 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 4 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften

  • Millionbøf kan jo ikke ligefrem prale af at være en ret med mange grøntsager. Min opskrift er er helt traditionel, men man kan sagtens tilsætte f.eks. lidt gulerødder og knoldselleri i sovsen.
  • Du også kan tilsætte forskellige rodfrugter og grøntsager til mosen i stedet for at lave en klassisk kartoffelmos.
  • Derudover kan du selvfølgelig også vælge at servere en salat sammen med retten.
  • Der hører sig noget 'surt' til retten, og jeg synes en gammeldags hjemmelavet agurkesalat smager så skøn til. Men du kan også servere syltede rødbeder, syltede rødløg eller asier til i stedet for.
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften