• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Millionbøf med kartoffelmos

    Udgivet: jan 18, 2022 · Opdateret: jan 18, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Millionbøf med kartoffelmos er vel den danske udgave af en bolognese. Den er uden tomat, med kulør for en brun sovs og så serveres den med kartofler i stedet for spaghetti. Få fat i min lækre opskrift på millionbøf længere nede på siden.

    Millionboef med kartoffelmos

    Den danske millionbøf har fået sit navn fordi den laves af hakket kød (en million stykker kød). Det er en gammel dansk ret - en rigtig klassiker! Millionbøf kan enten kan serveres med kartoffelmos som jeg har gjort eller med kogte kartofler.

    I min millionbøf er der masser af god smag, selvom der er ganske få ingredienser i retten. I en klassisk millionbøf er der ikke rigtig brugt nogle grøntsager og det er der heller ikke i min opskrift på millionbøf.

    Du kan dog sagtens tilsætte ekstra grøntsager til retten for at strække den lidt længere og gøre den lidt sundere.

    Se også disse opskrifter:
    Karrykål med oksekød | Oksehaler i rødvin med kartoffelmos og sprøde rodfrugter | Brændende kærlighed

    Millionbøf får sin gode smag fra oksekødet der brunes godt, en god oksebouillon og laurbærblade der får lov at småsimre. Til sidst smager du til med engelsk sauce, æbleeddike og ribsgelé. Det giver en perfekt smag til retten!

    Få min bedste opskrift på millionbøf lige herunder.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Millionbøf med kartoffelmos

    4 personer
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 5 min
    Tilb. tid 30 min
    Samlet tid 35 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Gryde
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 500 g hakket oksekød
    • 3 løg
    • olie til stegning
    • 5 dl oksebouillon bland enten koncentreret oksefond eller 1 bouillonterning med vand.
    • 3 laurbærblade
    • 2-2,5 spsk hvedemel
    • 1,5 spsk engelsk sauce
    • ½ spsk æbleeddike
    • ½ spsk ribsgelé
    • kulør
    • salt og peber

    Serveres med

    • kartoffelmos
    • agurkesalat

    Sådan gør du
     

    • Pil og hak løgene. Brug eventuelt en food processor eller minihakker til formålet.
    • Opvarm en gryde med lidt olie og brun oksekødet ved høj varme. Det skal brunes godt af.
    • Kom de hakkede løg i gryden og lad dem stege et par minutter til de bliver klare i farven.
    • Drys hvedemel over, vend det hele rundt i gryden og lad det stege et minuts tid.
    • Hæld bouillon og laurbærblade i gryden og lad det simre i 20-30 minutter. Imens koger du kartoflerne til kartoffelmos.
    • Kom lidt kulør i retten indtil den har den farve du ønsker.
    • Tilsæt så engelsk sauce, æbleeddike og ribsgelé og smag retten til. Kom mere af de enkelte ting i hvis du synes det mangler. Smag også til med salt og peber.
    • Servér din millionbøf sammen med kartoffelmos og agurkesalat.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Afhængig af hvor tyk du ønsker saucen skal du bruge cirka 2-2,5 spsk hvedemel.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 378 kcal | Kulhydrater: 14 g | Protein: 23 g | Fedt: 25 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 6 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften

    • Millionbøf kan jo ikke ligefrem prale af at være en ret med mange grøntsager. Min opskrift er er helt traditionel, men man kan sagtens tilsætte f.eks. lidt gulerødder og knoldselleri i sovsen.
    • Du også kan tilsætte forskellige rodfrugter og grøntsager til mosen i stedet for at lave en klassisk kartoffelmos.
    • Derudover kan du selvfølgelig også vælge at servere en salat sammen med retten.
    • Der hører sig noget 'surt' til retten, og jeg synes en gammeldags hjemmelavet agurkesalat smager så skøn til. Men du kan også servere syltede rødbeder, syltede rødløg eller asier til i stedet for.
    • Millionboef med kartoffelmos
    Følg mig på Instagram
    « Grøntsagssuppe med blomkål, hvidkål og kartofler
    Chokoladeboller »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her