Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad

Millionbøf med kartoffelmos

Udgivet: 18. jan 2022 · Opdateret: 18. jan 2022

Millionbøf med kartoffelmos er vel den danske udgave af en bolognese. Den er uden tomat, med kulør for en brun sovs og så serveres den med kartofler i stedet for spaghetti. Få fat i min lækre opskrift på millionbøf længere nede på siden.

Millionboef med kartoffelmos

Den danske millionbøf har fået sit navn fordi den laves af hakket kød (en million stykker kød). Det er en gammel dansk ret - en rigtig klassiker! Millionbøf kan enten kan serveres med kartoffelmos som jeg har gjort eller med kogte kartofler.

I min millionbøf er der masser af god smag, selvom der er ganske få ingredienser i retten. I en klassisk millionbøf er der ikke rigtig brugt nogle grøntsager og det er der heller ikke i min opskrift på millionbøf.

Du kan dog sagtens tilsætte ekstra grøntsager til retten for at strække den lidt længere og gøre den lidt sundere.

Se også disse opskrifter:
Karrykål med oksekød | Oksehaler i rødvin med kartoffelmos og sprøde rodfrugter | Brændende kærlighed

Millionbøf får sin gode smag fra oksekødet der brunes godt, en god oksebouillon og laurbærblade der får lov at småsimre. Til sidst smager du til med engelsk sauce, æbleeddike og ribsgelé. Det giver en perfekt smag til retten!

Få min bedste opskrift på millionbøf lige herunder.

piskeris Grullo

Millionbøf med kartoffelmos

5 fra 7 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 35 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Gryde
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 3 løg
  • olie, til stegning
  • 5 dl oksebouillon, bland enten koncentreret oksefond eller 1 bouillonterning med vand.
  • 3 (reklamelink)laurbærblade
  • 2-2,5 spsk (reklamelink)hvedemel
  • 1,5 spsk engelsk sauce
  • ½ spsk (reklamelink)æbleeddike
  • ½ spsk ribsgelé
  • kulør
  • salt og peber

Serveres med

  • kartoffelmos
  • agurkesalat

Sådan gør du
 

  • Pil og hak løgene. Brug eventuelt en (reklamelink)food processor eller minihakker til formålet.
  • Opvarm en gryde med lidt olie og brun oksekødet ved høj varme. Det skal brunes godt af.
  • Kom de hakkede løg i gryden og lad dem stege et par minutter til de bliver klare i farven.
  • Drys hvedemel over, vend det hele rundt i gryden og lad det stege et minuts tid.
  • Hæld bouillon og laurbærblade i gryden og lad det simre i 20-30 minutter. Imens koger du kartoflerne til kartoffelmos.
  • Kom lidt kulør i retten indtil den har den farve du ønsker.
  • Tilsæt så engelsk sauce, æbleeddike og ribsgelé og smag retten til. Kom mere af de enkelte ting i hvis du synes det mangler. Smag også til med salt og peber.
  • Servér din millionbøf sammen med kartoffelmos og agurkesalat.

Noter

Afhængig af hvor tyk du ønsker saucen skal du bruge cirka 2-2,5 spsk hvedemel.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 378 kcal | Kulhydrater: 14 g | Protein: 23 g | Fedt: 25 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften

  • Millionbøf kan jo ikke ligefrem prale af at være en ret med mange grøntsager. Min opskrift er er helt traditionel, men man kan sagtens tilsætte f.eks. lidt gulerødder og knoldselleri i sovsen.
  • Du også kan tilsætte forskellige rodfrugter og grøntsager til mosen i stedet for at lave en klassisk kartoffelmos.
  • Derudover kan du selvfølgelig også vælge at servere en salat sammen med retten.
  • Der hører sig noget 'surt' til retten, og jeg synes en gammeldags hjemmelavet agurkesalat smager så skøn til. Men du kan også servere syltede rødbeder, syltede rødløg eller asier til i stedet for.
  • Millionboef med kartoffelmos

Comments

No Comments

5 from 7 votes (7 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.