
Opskrift på syltede rødbeder |
1 glas
Køkken: Dansk
Ingredienser
Cirka 1 kg rødbeder
1-2 tsk salt
Lage:
4 dl lagereddike
3-4 dl sukker (afhængig af hvor sød du ønsker lagen)
1 dl vand
Derudover:
1 tsk atamon
Fremgangsmåde
1. | Vask rødbederne let. Du behøves ikke at være så grundig, da skrællen alligevel skal af bagefter. |
2. | Kog rødbederne med skræl i en gryde med vand og 1-2 tsk salt i cirka 30 minutter eller indtil de er blevet møre, men ikke helt bløde. |
3. | Imens rødbederne koger laver du en en lage af eddike, sukker og vand. Bland det sammen i en gryde og lad det koge op indtil sukkeret er opløst. |
4. | Hæld vandet fra rødbederne og skyl dem med koldt vand med det samme. |
5. | Gnid skrællen af alle rødbederne og skyl dem i rent vand. |
6. | Skær rødbederne i skiver i den tykkelse du ønsker dine rødbeder - de skal ikke være for tynde. |
7. | Tilsæt atamon til det glas du skal opbevare rødbederne i og fordel det rundt i hele glasset. Hæld resten af atamonen fra igen. |
8. | Hæld rødbederne og lagen på glasset og luk det. Opbevar de syltede rødbeder på køl. |


Skrevet af: Louise DamEddike, Rødbeder, SukkerKategori: Frokost, Tilbehør
Hej Louise
Hvor langt tid kan de syltede rødbeder holde
Sig i køleskabet.
De ser lækre ud.
Hej Thomas
Hvis man ellers er omhyggelig med hygiejnen kan de holde sig længe. En 3-4 måneder i køleskabet burde ikke være noget problem. Muligvis også længere. Så mange plejer jeg dog sjældent at lave på én gang.
Hilsen Louise