Hvis du ikke har prøvet selv at lave syltede rødbeder, så er det bare med at komme igang. Hjemmesyltede rødbeder smager så meget bedre end dem man køber i supermarkedet og så er det både nemt, billigt og hurtigt selv at sylte rødbeder. Det kræver ganske få ingredienser at komme igang, og så kan de jo holde sig længe i køleskabet. Man koger blot rødbederne med skrællen på og herefter er det super nemt lige at smutte skrællen af bagefter. Så skal de bare skæres i skiver og lagen skal hældes over. Syltede rødbeder kan f.eks spises på leverpostej på et godt stykke rugbrød eller som tilbehør til biksemad.
Syltede rødbeder
Ingredienser
- Cirka 1 kg rødbeder
- 1-2 tsk salt
Lage:
- 4 dl lagereddike
- 3-4 dl sukker afhængig af hvor sød du ønsker lagen
- 1 dl vand
Derudover:
- 1 tsk atamon
Sådan gør du
- Vask rødbederne let. Du behøves ikke at være så grundig, da skrællen alligevel skal af bagefter.
- Kog rødbederne med skræl i en gryde med vand og 1-2 tsk salt i cirka 30 minutter eller indtil de er blevet møre, men ikke helt bløde.
- Imens rødbederne koger laver du en en lage af eddike, sukker og vand. Bland det sammen i en gryde og lad det koge op indtil sukkeret er opløst.
- Hæld vandet fra rødbederne og skyl dem med koldt vand med det samme.
- Gnid skrællen af alle rødbederne og skyl dem i rent vand.
- Skær rødbederne i skiver i den tykkelse du ønsker dine rødbeder - de skal ikke være for tynde.
- Tilsæt atamon til det glas du skal opbevare rødbederne i og fordel det rundt i hele glasset. Hæld resten af atamonen fra igen.
- Hæld rødbederne og lagen på glasset og luk det. Opbevar de syltede rødbeder på køl.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamEddike, Rødbeder, SukkerKategori: Dansk mad, Frokost, Tilbehør til aftensmaden
Pernille
Hej, kan jeg genbruge min sylte lage fra rødbederne til næste omgang syltede rødbeder? Mvh Pernille
Louise Dam
Hej Pernille
Ja, det kan du sagtens. Bare giv syltelagen et opkog inden du genbruger den.
Hilsen Louise
Charlotte
Smager skønt med løvstikke og laurbærblade
Louise Dam
Det lyder også lækkert!
Chris
Hvor lang tid skal det stå i lagen før at det smager bedst ( antar at lagen skal have lov til og trække lidt ind i rødbederne)
Louise Dam
Hvis man lige lader dem stå 1-2 uger inden man spiser dem så burde det var lang tid nok til at lagen er trukket godt ind i rødbederne.
Hilsen Louise
Rie
Hej Louise
Kan man godt undvære atomon? Da jeg bor i Tyrkiet ved jeg ikke helt om man kan finde det her
Mange hilsner
Rie
Louise Dam
Ja, det kan du sagtens. Blot sørg for at dit glas bliver skoldet og er helt rent når rødbederne kommer i.
Thomas Hansen
Hej Louise
Hvor langt tid kan de syltede rødbeder holde
Sig i køleskabet.
De ser lækre ud.
Louise Dam
Hej Thomas
Hvis man ellers er omhyggelig med hygiejnen kan de holde sig længe. En 3-4 måneder i køleskabet burde ikke være noget problem. Muligvis også længere. Så mange plejer jeg dog sjældent at lave på én gang.
Hilsen Louise
Nicolai
Jeg har tidligere brugt et-år gamle rødbeder uden problemer. Det endda uden atamon (men i skoldede glas).
Lagen er en god beskyttelse mod bakterier ... men ikke mug, så brug en god hygiejne når du fjerne rødbeder til måltider!
Louise Dam
Det har du helt ret i. Generelt gælder det jo om at se og lugte til sine madvarer for at se om de stadig kan spises.