Syltede rødbeder

Hvis du ikke har prøvet selv at lave syltede rødbeder, så er det bare med at komme igang. Hjemmesyltede rødbeder smager så meget bedre end dem man køber i supermarkedet og så er det både nemt, billigt og hurtigt selv at sylte rødbeder. Det kræver ganske få ingredienser at komme igang, og så kan de jo holde sig længe i køleskabet. Man koger blot rødbederne med skrællen på og herefter er det super nemt lige at smutte skrællen af bagefter. Så skal de bare skæres i skiver og lagen skal hældes over. Syltede rødbeder kan f.eks spises på leverpostej på et godt stykke rugbrød eller som tilbehør til biksemad.

ikon piskeris Chestnut

Syltede rødbeder

1 glas
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 40 min

Ingredienser

  • Cirka 1 kg rødbeder
  • 1-2 tsk salt

Lage:

  • 4 dl lagereddike
  • 3-4 dl sukker afhængig af hvor sød du ønsker lagen
  • 1 dl vand

Derudover:

  • 1 tsk atamon

Sådan gør du
 

  • Vask rødbederne let. Du behøves ikke at være så grundig, da skrællen alligevel skal af bagefter.
  • Kog rødbederne med skræl i en gryde med vand og 1-2 tsk salt i cirka 30 minutter eller indtil de er blevet møre, men ikke helt bløde.
  • Imens rødbederne koger laver du en en lage af eddike, sukker og vand. Bland det sammen i en gryde og lad det koge op indtil sukkeret er opløst.
  • Hæld vandet fra rødbederne og skyl dem med koldt vand med det samme.
  • Gnid skrællen af alle rødbederne og skyl dem i rent vand.
  • Skær rødbederne i skiver i den tykkelse du ønsker dine rødbeder - de skal ikke være for tynde.
  • Tilsæt atamon til det glas du skal opbevare rødbederne i og fordel det rundt i hele glasset. Hæld resten af atamonen fra igen.
  • Hæld rødbederne og lagen på glasset og luk det. Opbevar de syltede rødbeder på køl.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 glas | Kalorier: 1591 kcal | Kulhydrater: 396 g | Protein: 16 g | Fedt: 2 g
Bedøm denne opskrift:
4.5 fra 19 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Syltede rødbeder

Skrevet af: Louise DamEddike, Rødbeder, SukkerKategori: Dansk mad, Frokost, Tilbehør til aftensmaden

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften