Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Frokost

Syltede rødbeder

Udgivet: 1. feb 2019 · Opdateret: 27. apr 2021

 
Syltede rødbeder

Hvis du ikke har prøvet selv at lave syltede rødbeder, så er det bare med at komme igang. Hjemmesyltede rødbeder smager så meget bedre end dem man køber i supermarkedet og så er det både nemt, billigt og hurtigt selv at sylte rødbeder. Det kræver ganske få ingredienser at komme igang, og så kan de jo holde sig længe i køleskabet. Man koger blot rødbederne med skrællen på og herefter er det super nemt lige at smutte skrællen af bagefter. Så skal de bare skæres i skiver og lagen skal hældes over. Syltede rødbeder kan f.eks spises på leverpostej på et godt stykke rugbrød eller som tilbehør til biksemad.

piskeris Grullo

Syltede rødbeder

4.49 fra 25 stemmer
Justér antalJustér antal: 1 glas
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 kg rødbeder
  • 1-2 tsk salt

Lage:

  • 4 dl lagereddike
  • 3-4 dl sukker, afhængig af hvor sød du ønsker lagen
  • 1 dl vand

Derudover:

  • 1 tsk atamon

Sådan gør du
 

  • Vask rødbederne let. Du behøves ikke at være så grundig, da skrællen alligevel skal af bagefter.
  • Kog rødbederne med skræl i en gryde med vand og 1-2 tsk salt i cirka 30 minutter eller indtil de er blevet møre, men ikke helt bløde.
  • Imens rødbederne koger laver du en en lage af eddike, sukker og vand. Bland det sammen i en gryde og lad det koge op indtil sukkeret er opløst.
  • Hæld vandet fra rødbederne og skyl dem med koldt vand med det samme.
  • Gnid skrællen af alle rødbederne og skyl dem i rent vand.
  • Skær rødbederne i skiver i den tykkelse du ønsker dine rødbeder - de skal ikke være for tynde.
  • Tilsæt atamon til det glas du skal opbevare rødbederne i og fordel det rundt i hele glasset. Hæld resten af atamonen fra igen.
  • Hæld rødbederne og lagen på glasset og luk det. Opbevar de syltede rødbeder på køl.

Video

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 glas | Kalorier: 1591 kcal | Kulhydrater: 396 g | Protein: 16 g | Fedt: 2 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
  • Syltede rødbeder
  • Syltede rødbeder
  • Syltede rødbeder
  • Syltede rødbeder
Syltede rødbeder

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Morten skriver

    december 10, 2023 at 5:24 pm

    Vægten på rødbeder skaleres ikke sammen med de øvrige ingredienser, når man ændrer antal portioner :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 14, 2023 at 9:48 am

      Mange tak skal du have, det er nu rettet :-)

      Svar
  2. Pernille skriver

    april 08, 2022 at 6:21 am

    Hej, kan jeg genbruge min sylte lage fra rødbederne til næste omgang syltede rødbeder? Mvh Pernille

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 12, 2022 at 10:15 am

      Hej Pernille
      Ja, det kan du sagtens. Bare giv syltelagen et opkog inden du genbruger den.
      Hilsen Louise

      Svar
  3. Charlotte skriver

    oktober 11, 2021 at 1:43 pm

    Smager skønt med løvstikke og laurbærblade

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 19, 2021 at 3:03 pm

      Det lyder også lækkert!

      Svar
  4. Chris skriver

    september 19, 2021 at 3:14 pm

    Hvor lang tid skal det stå i lagen før at det smager bedst ( antar at lagen skal have lov til og trække lidt ind i rødbederne)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 04, 2021 at 3:57 pm

      Hvis man lige lader dem stå 1-2 uger inden man spiser dem så burde det var lang tid nok til at lagen er trukket godt ind i rødbederne.
      Hilsen Louise

      Svar
  5. Rie skriver

    september 07, 2021 at 12:36 pm

    Hej Louise
    Kan man godt undvære atomon? Da jeg bor i Tyrkiet ved jeg ikke helt om man kan finde det her

    Mange hilsner
    Rie

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 10, 2021 at 1:14 pm

      Ja, det kan du sagtens. Blot sørg for at dit glas bliver skoldet og er helt rent når rødbederne kommer i.

      Svar
  6. Thomas Hansen skriver

    oktober 19, 2019 at 6:42 am

    Hej Louise

    Hvor langt tid kan de syltede rødbeder holde
    Sig i køleskabet.

    De ser lækre ud.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 20, 2019 at 5:26 am

      Hej Thomas
      Hvis man ellers er omhyggelig med hygiejnen kan de holde sig længe. En 3-4 måneder i køleskabet burde ikke være noget problem. Muligvis også længere. Så mange plejer jeg dog sjældent at lave på én gang.
      Hilsen Louise

      Svar
      • Nicolai skriver

        december 24, 2021 at 5:43 pm

        Jeg har tidligere brugt et-år gamle rødbeder uden problemer. Det endda uden atamon (men i skoldede glas).

        Lagen er en god beskyttelse mod bakterier ... men ikke mug, så brug en god hygiejne når du fjerne rødbeder til måltider!

        Svar
        • Louise Dam skriver

          december 25, 2021 at 11:52 am

          Det har du helt ret i. Generelt gælder det jo om at se og lugte til sine madvarer for at se om de stadig kan spises.

          Svar
4.49 from 25 votes (25 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.