• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Frokost

    Syltede rødbeder

    Udgivet: feb 1, 2019 · Opdateret: apr 27, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Syltede rødbeder

    Hvis du ikke har prøvet selv at lave syltede rødbeder, så er det bare med at komme igang. Hjemmesyltede rødbeder smager så meget bedre end dem man køber i supermarkedet og så er det både nemt, billigt og hurtigt selv at sylte rødbeder. Det kræver ganske få ingredienser at komme igang, og så kan de jo holde sig længe i køleskabet. Man koger blot rødbederne med skrællen på og herefter er det super nemt lige at smutte skrællen af bagefter. Så skal de bare skæres i skiver og lagen skal hældes over. Syltede rødbeder kan f.eks spises på leverpostej på et godt stykke rugbrød eller som tilbehør til biksemad.

    ikon piskeris Chestnut

    Syltede rødbeder

    1 glas
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 30 min
    Samlet tid 40 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • Cirka 1 kg rødbeder
    • 1-2 tsk salt

    Lage:

    • 4 dl lagereddike
    • 3-4 dl sukker afhængig af hvor sød du ønsker lagen
    • 1 dl vand

    Derudover:

    • 1 tsk atamon

    Sådan gør du
     

    • Vask rødbederne let. Du behøves ikke at være så grundig, da skrællen alligevel skal af bagefter.
    • Kog rødbederne med skræl i en gryde med vand og 1-2 tsk salt i cirka 30 minutter eller indtil de er blevet møre, men ikke helt bløde.
    • Imens rødbederne koger laver du en en lage af eddike, sukker og vand. Bland det sammen i en gryde og lad det koge op indtil sukkeret er opløst.
    • Hæld vandet fra rødbederne og skyl dem med koldt vand med det samme.
    • Gnid skrællen af alle rødbederne og skyl dem i rent vand.
    • Skær rødbederne i skiver i den tykkelse du ønsker dine rødbeder - de skal ikke være for tynde.
    • Tilsæt atamon til det glas du skal opbevare rødbederne i og fordel det rundt i hele glasset. Hæld resten af atamonen fra igen.
    • Hæld rødbederne og lagen på glasset og luk det. Opbevar de syltede rødbeder på køl.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 glas | Kalorier: 1591 kcal | Kulhydrater: 396 g | Protein: 16 g | Fedt: 2 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.5 fra 21 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    • Syltede rødbeder
    • Syltede rødbeder
    • Syltede rødbeder
    • Syltede rødbeder
    Syltede rødbeder

    Skrevet af: Louise DamEddike, Rødbeder, SukkerKategori: Dansk mad, Frokost, Tilbehør til aftensmaden

    Følg mig på Instagram

    « Broccolitoast
    Buddha Bowl med butternut squash og peanutdressing »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Pernille

      april 08, 2022 at 6:21 am

      Hej, kan jeg genbruge min sylte lage fra rødbederne til næste omgang syltede rødbeder? Mvh Pernille

      Svar
      • Louise Dam

        april 12, 2022 at 10:15 am

        Hej Pernille
        Ja, det kan du sagtens. Bare giv syltelagen et opkog inden du genbruger den.
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Charlotte

      oktober 11, 2021 at 1:43 pm

      Smager skønt med løvstikke og laurbærblade

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 19, 2021 at 3:03 pm

        Det lyder også lækkert!

        Svar
    3. Chris

      september 19, 2021 at 3:14 pm

      Hvor lang tid skal det stå i lagen før at det smager bedst ( antar at lagen skal have lov til og trække lidt ind i rødbederne)

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 04, 2021 at 3:57 pm

        Hvis man lige lader dem stå 1-2 uger inden man spiser dem så burde det var lang tid nok til at lagen er trukket godt ind i rødbederne.
        Hilsen Louise

        Svar
    4. Rie

      september 07, 2021 at 12:36 pm

      Hej Louise
      Kan man godt undvære atomon? Da jeg bor i Tyrkiet ved jeg ikke helt om man kan finde det her

      Mange hilsner
      Rie

      Svar
      • Louise Dam

        september 10, 2021 at 1:14 pm

        Ja, det kan du sagtens. Blot sørg for at dit glas bliver skoldet og er helt rent når rødbederne kommer i.

        Svar
    5. Thomas Hansen

      oktober 19, 2019 at 6:42 am

      Hej Louise

      Hvor langt tid kan de syltede rødbeder holde
      Sig i køleskabet.

      De ser lækre ud.

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 20, 2019 at 5:26 am

        Hej Thomas
        Hvis man ellers er omhyggelig med hygiejnen kan de holde sig længe. En 3-4 måneder i køleskabet burde ikke være noget problem. Muligvis også længere. Så mange plejer jeg dog sjældent at lave på én gang.
        Hilsen Louise

        Svar
        • Nicolai

          december 24, 2021 at 5:43 pm

          Jeg har tidligere brugt et-år gamle rødbeder uden problemer. Det endda uden atamon (men i skoldede glas).

          Lagen er en god beskyttelse mod bakterier ... men ikke mug, så brug en god hygiejne når du fjerne rødbeder til måltider!

          Svar
          • Louise Dam

            december 25, 2021 at 11:52 am

            Det har du helt ret i. Generelt gælder det jo om at se og lugte til sine madvarer for at se om de stadig kan spises.

            Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her