• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Biksemad

    Udgivet: jun 25, 2017 · Opdateret: apr 28, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Biksemad

    Biksemad er helt fantastisk restemad. Det er perfekt at lave hvis du har en rest kød, f.eks. en culottesteg, cuvettesteg eller lignende., hvis du også har en rest kogte kartofler stående i køleskabet er det helt perfekt. Alternativt kan du koge nogle kartofler til formålet. Det er nemt og simpelt at lave en omgang biksemad - og det er færdigt på en halv times tid. Jeg har tilføjet æbler til min biksemad, det synes jeg giver et lækkert syrligt modspil, men de kan sagtens undlades. Til biksemad serverer man for det meste spejlæg og syltede rødbeder - det hører sig bare til :-)

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Biksemad

    Opskrift af Louise Dam
    4 personer
    Samlet tid 30 minutter min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 800 g kartoffel, brug gerne en rest kogte kartofler
    • 500 g kødrester, f.eks. culotte eller lignende.
    • 2 æbler, kan undlades
    • 3 løg, evt. rødløg
    • Olie
    • Salt

    Tilbehør

    • Syltede rødbeder
    • Spejlæg, 1-2 pr. person
    • Hakket persille

    Sådan gør du
     

    • Hvis du bruger rå kartofler starter du med at koge dem. Ellers går du videre til punkt 2.
    • Skær de kogte kartofler, kødet, æbler og løg i tern.
    • Opvarm en stor pande eller wok med olie.
    • Start med at svitse løgene på panden.
    • Tilsæt dernæst de kogte kartofler og kødet. Krydr med salt og evt. peber.
    • Rod lidt rundt i det hele indimellem - det må godt tage lidt farve rundt omkring og kartoflerne skal begynde at blive lidt 'cremede' i konsistensen.
    • Når du synes biksemaden er tæt på at være færdig tilsætter du æblerne i tern.
    • Lad det stå i et par minutter til æblerne lige er blevet lidt bløde. Imens laver du spejlæggene.
    • Varm lidt olie op på en pande og slå æggene ud på panden. Lad spejlæggene stege ved lav-middel varme til hviden er blevet fast.
    • Server biksemaden sammen med spejlæg og syltede rødbeder, og drys gerne på toppen med hakket frisk persille.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 577 kcal | Kulhydrater: 55 g | Protein: 28 g | Fedt: 28 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Følg mig på Instagram
    « Svinemørbrad med dijonsennep, honning og mandler
    Craft Night med Bulletin Bourbon (gratis arrangement med mad) »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. tuttu

      oktober 17, 2017 at 2:26 am

      jeg kan godt lide det opskrifter

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetariske boller i karry ()
      Vegetariske boller i karry
    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788