Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Dansk mad

Biksemad med spejlæg

Udgivet: 25. jun 2017 · Opdateret: 30. okt 2024

Biksemad med spejlæg og syltede rødbeder

Biksemad er helt fantastisk restemad. Retten er helt perfekt at lave hvis du har en rest kød, f.eks. en culottesteg, cuvettesteg eller lignende. Hvis du også har en rest kogte kartofler stående i køleskabet er det helt perfekt. Alternativt kan du koge nogle kartofler til formålet.

Det er en virkelig nem og lækker aftensmad, og du kan have den færdig på lidt over en halv time. Til biksemad serverer man for det meste spejlæg og syltede rødbeder.

piskeris Grullo

Biksemad med spejlæg

4.75 fra 4 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 3-4 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 800 g kartofler, brug gerne en rest kogte kartofler
  • 500 g kød, rester af f.eks. culottesteg eller lignende.
  • 2 æbler, kan undlades
  • 3 løg, evt. rødløg
  • 30 g smør, til stegning
  • salt

Tilbehør

  • syltede rødbeder
  • 4 spejlæg, 1-2 pr. person

Sådan gør du
 

  • Hvis du bruger rå kartofler starter du med at koge dem. Ellers går du videre til punkt 2.
  • Skær de kogte kartofler, kødet, æbler og løg i tern.
  • Opvarm en stor og dyb pande og smelt smørret i den.
  • Start med at svitse løgene på panden.
  • Tilsæt dernæst de kogte kartofler. Krydr med salt og evt. peber. Lad kartoflerne stege til de har fået lidt stegeskorpe på alle sider.
  • Vend lidt rundt i det hele indimellem.
  • Tilsæt så kødet og lad det stege med nogle minutter.
  • Når du synes biksemaden er tæt på at være færdig tilsætter du æblerne i tern.
  • Lad det stå i et par minutter til æblerne lige er blevet lidt bløde. Imens laver du spejlæggene.
  • Varm lidt olie op på en pande og slå æggene ud på panden. Lad spejlæggene stege ved lav-middel varme til hviden er blevet fast, men blommen stadig er flydende.
  • Servér biksemaden sammen med spejlæg og syltede rødbeder.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 577 kcal | Kulhydrater: 55 g | Protein: 28 g | Fedt: 28 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til opskriften

Jeg elsker at komme æbler i min biksemad, det synes jeg giver et lækkert syrligt modspil, men de kan sagtens undlades.

Servér eventuelt også med engelsk sauce - også kaldet worcestershire sauce.

Opskrift på biksemad

Jeg har skrevet min opskrift på biksemad ned så jeg kunne dele den med jer. Men for det meste laver jeg faktisk ikke retten efter en opskrift. Jeg laver den meget på slump og ud fra hvad jeg lige har tilbage af rester. Det synes jeg fungerer virkelig godt.

Biksemad med spejlæg

Biksemad skal serveres med spejlæg. Det hører sig bare til retten. Det er virkelig lækkert når æggeblommen flyder ud og giver lidt cremethed til retten. Retten er nok det de fleste ville kalde en klassiker i det danske køkken.

Biksemad med flæskesteg

Biksemad kan laves med det meste kød. Vi bruger for det meste en rest af en steg. Til jul laver vi altid biksemad med af resterne af vores flæskesteg. Det smager skønt, og så er det rart at få flæskestegen serveret på en anden måde efter jul.

Efter jul er der også rester af andestegen. Prøv også at lave biksemad resterne af din and. Det smager super godt, og du kan også sagtens blande flæskesteg og and i den samme ret.

Frys kød ned du kan bruge senere

Hvis du ikke synes du har nok rester af kød til at lave din biksemad, så kan du med fordel fryse resterne ned. Når du så har nok så tager du kødet op af fryseren og laver din biksemad. Det er en virkelig god måde at mindske dit madspild. Det er noget jeg selv går meget op i.

Kommentarer

  1. Lis Aagaard Andersen skriver

    januar 08, 2025 at 6:51 pm

    5 stars
    Smagte rigtig godt. I stedet for æble tilsatte jeg 1 forkogt pastinak i tern, og det smagte os godt 😊.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 19, 2025 at 12:37 pm

      Ja, rodfrugter er også gode i biksemad. Dejligt du kunne bruge opskriften.

      Svar
  2. tuttu skriver

    oktober 17, 2017 at 2:26 am

    jeg kan godt lide det opskrifter

    Svar
4.75 from 4 votes (3 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.