Biksemad er helt fantastisk restemad. Det er perfekt at lave hvis du har en rest kød, f.eks. en culottesteg, cuvettesteg eller lignende., hvis du også har en rest kogte kartofler stående i køleskabet er det helt perfekt. Alternativt kan du koge nogle kartofler til formålet. Det er nemt og simpelt at lave en omgang biksemad - og det er færdigt på en halv times tid. Jeg har tilføjet æbler til min biksemad, det synes jeg giver et lækkert syrligt modspil, men de kan sagtens undlades. Til biksemad serverer man for det meste spejlæg og syltede rødbeder - det hører sig bare til :-)
Biksemad
Justér antal4 personer
Ingredienser
- 800 g kartoffel, brug gerne en rest kogte kartofler
- 500 g kødrester, f.eks. culotte eller lignende.
- 2 æbler, kan undlades
- 3 løg, evt. rødløg
- Olie
- Salt
Tilbehør
- Syltede rødbeder
- Spejlæg, 1-2 pr. person
- Hakket persille
Sådan gør du
- Hvis du bruger rå kartofler starter du med at koge dem. Ellers går du videre til punkt 2.
- Skær de kogte kartofler, kødet, æbler og løg i tern.
- Opvarm en stor pande eller wok med olie.
- Start med at svitse løgene på panden.
- Tilsæt dernæst de kogte kartofler og kødet. Krydr med salt og evt. peber.
- Rod lidt rundt i det hele indimellem - det må godt tage lidt farve rundt omkring og kartoflerne skal begynde at blive lidt 'cremede' i konsistensen.
- Når du synes biksemaden er tæt på at være færdig tilsætter du æblerne i tern.
- Lad det stå i et par minutter til æblerne lige er blevet lidt bløde. Imens laver du spejlæggene.
- Varm lidt olie op på en pande og slå æggene ud på panden. Lad spejlæggene stege ved lav-middel varme til hviden er blevet fast.
- Server biksemaden sammen med spejlæg og syltede rødbeder, og drys gerne på toppen med hakket frisk persille.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 577 kcal | Kulhydrater: 55 g | Protein: 28 g | Fedt: 28 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
tuttu skriver
jeg kan godt lide det opskrifter