Her kan du finde en virkelig nem og simpel opskrift på flæskesteg i airfryer. Det er en opskrift, hvor du næsten er garanteret sprøde svær og en saftig flæskesteg. Min opskrift her er ret simpel at gå til, og du skal blot have en airfryer som udstyr.

Flaeskesteg i airfryer

Flæskesteg med sprøde svær

Jeg er blevet helt vildt med at bruge min airfryer (reklamelink) herhjemme, da den kan bruges til rigtig mange forskellige ting. Hver juleaften er der rigtig mange, der kæmper med flæskestegen. Den skal både være saftig inden i og ikke mindst være en flæskesteg med sprøde svær. De to ting kan man få, hvis man laver sin flæskesteg i airfryer.

Det er ret simpelt at lave flæskesteg generelt, men det kan godt drille, og man risikerer en tør steg og svær der ikke bliver sprøde. I airfryeren vil jeg næsten sige der er garanti for sprøde svær. For at få en saftig flæskesteg må du ikke give den for længe. Jeg går efter, at en flæskesteg med kernetemperatur på 65 grader.

Se også disse opskrifter:
Flæskesteg med sprøde svær | Andesteg | Crispy kyllingeburger

Lav din flæskesteg i airfryer

Der er også nogle andre gode ting ved at lave sin flæskesteg i airfryer. En af dem er, at du får ovnen fri til eksempelvis at lave andestegen juleaften. Hvis man både skal lave en flæskesteg og andesteg i ovnen, så kan det godt blive lidt knebent med plads.

Jeg synes selv, at det er virkelig smart, og så kan den stå og passe sig selv, imens at jeg laver de andre ting til julemiddagen.

Faktisk skal en flæskesteg også have væsentlig kortere tid i en airfryer, end i ovnen. Faktisk er den færdig på kun 50 minutter og det er helt uden at opvarme airfryeren først.

ikon piskeris Chestnut

Flæskesteg i airfryer

4 personer
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 50 min
Samlet tid 1 t

Udstyr (reklamelink)

Ingredienser

 • 1,5 kg flæskesteg
 • groft salt

Hvis du skal laves sovs, desuden

 • ½ liter vand

Sådan gør du
 

 • Sørg for at købe en flæskesteg der ikke er for høj til din airfryer. I min model har jeg haft en steg på 1,5 kg der gik helt ud i siden, og ikke var for høj. Husk at under tilberedningen vil stegen blive lidt højere.
 • Start med at tjekke sværen på flæskestegen. Skær efter sådan at alle revner mellem sværene er skåret helt ned til kødet, men uden at du skærer i kødet.
 • Gnid masser af groft salt på sværene og imellem sværene. Og giv også kødet lidt salt.
 • Skal du bruge væde til sovs kan du komme vand i bunden af airfryeren.
 • Kom flæskestegen i kurven på din airfryer og sørg for den står helt lige - brug evt. lidt bagepapir i klumper til at ligge under den for at rette den op.
 • Sæt flæskestegen ind ved 180 grader. Jeg plejer ikke at varme min airfryer op først. Den skal have cirka 50 minutter i alt. Men du kan med fordel starte med at give den 40 minutter og lige tjekke temperaturen. Den skal lande på 65 grader i kernetemperatur. Hvis du har problemer med sværen kan du eventuelt skrue lidt op for varmen til sidst. Det plejer dog ikke at være et problem for mig.

Dine egne noter

Bedøm denne opskrift:
ingen anmeldelser endnu
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

 • Husk ikke at købe en flæskesteg der er alt for bred eller høj til, at den kan være i din airfryer. Du skal huske på, at den bliver en smule højere i takt med, at den tilberedes.
 • Sørg for at din flæskesteg ligger helt lige. Brug eventuelt et par klumper bagepapir under den til at rette den op.
 • Hvis du skal lave sovs efterfølgende, så kom ½ liter vand ned i den nederste del af din airfryer.
 • Flæskestegen skal have cirka 50 minutter i en airfryer. Men tjek gerne undervejs så den ikke får for meget. Kernetemperaturen på en flæskesteg skal være 65 grader.

Rester af flæskesteg

Har du rester tilbage af din flæskesteg så er der heldigvis flere ting du kan bruge dem til:

Se flere tips til hvad du kan bruge rester af julemaden til.

💭 Spørgsmål og svar tilberedning i airfryer

Hvad kan man tilberede i airfryer?

Du kan lave en lang række forskellige ting i en airfryer. Du kan alt fra at bage, grille og stege i den - blot med en del mindre fedt, lavere grader og mindre tid.

Kan man bruge bagepapir i airfryer?

Det er ikke anbefalet at bruge bagepapir i en airfryer, da det er med til at lukke for den luftstrøm, der kommer rundt i airfryeren. Men ved nogle ting kan du godt gøre det.

Er det sundt at bruge airfryer?

Det er en del sundere at stege ting i den, da den skal bruge væsentlig mindre fedtstof, end hvis du eksempelvis steger den på panden i olie.

Hvilken airfryer er bedst?

Jeg bruger en airfryer fra Cosori (reklamelink), og den er jeg rigtig glad for. Men der findes mange forskellige mærker og modeller. Så det kommer også an på ens behov.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften