brug resterne af julemaden
Efter en god juleaften tror jeg de fleste kender til at der kan være en del rester tilovers fra julemaden. Det ville jo være meget synd at smide maden ud, og derfor vil jeg her give dig forskellige forslag til hvordan du kan udnytte rester fra juleaften. Hvis du sørger for at bruger din rester fra jul, så er du også med til at stoppe spild af mad.

Rester af anden

Resterne fra andestegen kan du f.eks. bruge til denne lækre and i rød karry. Inspirationen til retten fik jeg på en restaurant i San Fransisco, og den smager så godt. Jeg har oprindeligt lavet retten med andebryst, men resterne fra andestegen fungerer ligeså godt.

Andebryst i rød karry (Kaeng Phed Ped Yang)

Andebryst i rød karry

Eller du kan bruger rester fra anden til denne lækre risotto.

Risotto med rester fra andestegen

opskrift på risotto med rester af andestegen

Rester af flæskesteg

Rester af flæskesteg er jo næsten noget af det bedste man kan tænke sig. Så kan du nemlig kaste dig ud i en lækker flæskestegssandwich. Du ligger sikkert også inde med rester af rødkålen, og her er flæskestegssandwichen også helt perfekt.

Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich

Rester af risengrød

Rester af risengrød er helt perfekt til klatkager. Faktisk er det så perfekt at jeg kan finde på at lave en portion risengrød kun for at gemme den til klatkager :-)

Klatkager

Klatkager

Rester af risalamande

Man kan jo enten vælge bare at spise resterne af risalamanden på helt samme måde som man gjorde juleaften. Det kan man sagtens, og den smager stadig skønt!

Risalamande som juleaften

Opskrift på hjemmelavet risalamande til jul

Men hvis du skulle være blevet træt af at spise risalamanden på den traditionelle måde, så kan den også sagtens laves til klatkager ligesom risengrøden.

Klatkager af risalamande

Klatkager af risalamande

Rester af kartofler

Der bliver altid kogt for mange hvide kartofler juleaften. Alle vil jo alligevel helst have de brunede kartofler. Så hvis du står med en masse kartofler til overs kan du nemt lave dem til lækre brasede kartofler. Er sikker på, at en eventuel rest af de brunede kartofler også sagtens kan komme en tur på panden.

Brasede kartofler

Brasede kartofler

Rester af både steg og kartofler

Står du tilbage med både rester af flæskestegen/andestegen og kartofler - ja så er det jo helt oplagt at lave en omgang biksemad. Det er altid super lækkert, og kan spises både til frokost og til aftensmad.

Biksemad

Biksemad

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.