• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Jul

    Rester af julemaden

    Udgivet: dec 24, 2018 · Opdateret: okt 22, 2020 af Louise Dam

    brug resterne af julemaden
    Efter en god juleaften tror jeg de fleste kender til at der kan være en del rester tilovers fra julemaden. Det ville jo være meget synd at smide maden ud, og derfor vil jeg her give dig forskellige forslag til hvordan du kan udnytte rester fra juleaften. Hvis du sørger for at bruger din rester fra jul, så er du også med til at stoppe spild af mad.

    Rester af anden

    Resterne fra andestegen kan du f.eks. bruge til denne lækre and i rød karry. Inspirationen til retten fik jeg på en restaurant i San Fransisco, og den smager så godt. Jeg har oprindeligt lavet retten med andebryst, men resterne fra andestegen fungerer ligeså godt.

    Andebryst i rød karry (Kaeng Phed Ped Yang)

    Andebryst i rød karry

    Eller du kan bruger rester fra anden til denne lækre risotto.

    Risotto med rester fra andestegen

    opskrift på risotto med rester af andestegen

    Rester af flæskesteg

    Rester af flæskesteg er jo næsten noget af det bedste man kan tænke sig. Så kan du nemlig kaste dig ud i en lækker flæskestegssandwich. Du ligger sikkert også inde med rester af rødkålen, og her er flæskestegssandwichen også helt perfekt.

    Flæskestegssandwich

    Flæskestegssandwich

    Rester af risengrød

    Rester af risengrød er helt perfekt til klatkager. Faktisk er det så perfekt at jeg kan finde på at lave en portion risengrød kun for at gemme den til klatkager :-)

    Klatkager

    Klatkager

    Rester af risalamande

    Man kan jo enten vælge bare at spise resterne af risalamanden på helt samme måde som man gjorde juleaften. Det kan man sagtens, og den smager stadig skønt!

    Risalamande som juleaften

    Opskrift på hjemmelavet risalamande til jul

    Men hvis du skulle være blevet træt af at spise risalamanden på den traditionelle måde, så kan den også sagtens laves til klatkager ligesom risengrøden.

    Klatkager af risalamande

    Klatkager af risalamande

    Rester af kartofler

    Der bliver altid kogt for mange hvide kartofler juleaften. Alle vil jo alligevel helst have de brunede kartofler. Så hvis du står med en masse kartofler til overs kan du nemt lave dem til lækre brasede kartofler. Er sikker på, at en eventuel rest af de brunede kartofler også sagtens kan komme en tur på panden.

    Brasede kartofler

    Brasede kartofler

    Rester af både steg og kartofler

    Står du tilbage med både rester af flæskestegen/andestegen og kartofler - ja så er det jo helt oplagt at lave en omgang biksemad. Det er altid super lækkert, og kan spises både til frokost og til aftensmad.

    Biksemad

    Biksemad

    Følg mig på Instagram

    « Trøffelkugler med Baileys (fyldte chokolader)
    Vegetarisk svampebourguignon »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Rasmus

      november 04, 2021 at 10:34 am

      Det her er et fantastisk indlæg, for hvert eneste år står jeg med enorme mængder rester (hvornår lærer jeg det?) og ender med at smide en del af det ud når vi runder 2. juledag, fordi jeg simpelthen ikke får brugt resterne til noget fornuftigt. Man kan jo sagtens lave lækker julemad til både 1. og 2. juledag uden at det er deciderede genudgivelser.

      Julemad med et twist :)

      Selvom det ikke er så godt til sidebenene, så har jeg sommetider skåret flæskesteg i tern og givet det et opkog i resterne af den brune sovs. Rødkål, lidt mayo og måske lidt bløde løg og så har du en jule-burger der får kolestorol-tallene op i nærheden af det røde felt.

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her