
Det er bestemt en fordel at koge og pille kartoflerne dagen før, så får du ikke så travlt i køkkenet selve juleaften. Her skal der jo gerne være tid til hygge med familien. Man kan også springe over hvor gærdet er lavest og købe et glas kartofler og så følge samme opskrift. Men det bliver altså meget bedre med dem du selv koger og piller.
Brunede kartofler
4 personer
Forberedelsestid: 1 time
Ingredienser
1 kg aspargeskartofler (eller andre små faste kartofler)
1 dl sukker
25 g smør
lidt andefedt (kan undlades)
1. Rengør kartoflerne og kog dem med skrællen på i letsaltet vand i cirka 15 minutter. De må ikke blive for bløde. Pil skrællen af kartoflerne og lad derefter kartofler køle af før du fortsætter. Dette punkt kan med fordel laves dagen før.
2. Fordel sukkeret i et jævnt lag på en kold pande.
3. Lad sukkeret smelte helt uden at du rør i det - hvis du gør det alligevel kommer der klumper.
4. Når sukkeret er smeltet tilsættes smørret. Skru panden op på kraftig varme og hæld kartoflerne på panden.
5. Brun kartoflerne ved medium til kraftig varme i cirka 5-6 minutter. Vend forsigt rundt i dem indimellem. Hvis du har lidt andefedt stående så tilsæt lidt af det til kartoflerne.
6. Når sukkeret er fordelt jævnt på kartoflerne og de har et glat udseende er de færdige.






Af Louise Dam
Skrevet af: Louise DamKategori: Jul, Julefrokost, Mortens Aften, Tilbehør
Hej Louise
Hvor meget varme skal sukkeret have, når det skal smeltes? Og hvad kan man gøre, hvis panden ikke varmer jævnt, og noget af sukkeret smelter hurtigere?
Mvh Anja
Jeg håber de brunede kartofler blev gode. Sukkeret skal smelte ved svar varme, og gerne ligge i et lige tykt lag på hele panden. Hvis panden er skæv og dermed ikke varmer lige meget over det hele skal man selvfølgelig passe på at noget at sukkeret ikke når at brænde på før resten er smeltet.
Hej Louise
Hvordan opbevarer jeg kartoflerne, hvis jeg koger og piller dem dagen før?
Mvh. Linda
Blot i en bøtte med låg og i køleskabet.