• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Tilbehør til aftensmaden » Salater som tilbehør til aftensmad

    Rødkålssalat med honningmarinerede valnødder

    Udgivet: feb 19, 2018 · Opdateret: jun 22, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Rødkålssalat med grønkål og honningmarinerede valnødder

    Jeg elsker at lave mættende salater som kan udgøre hele tilbehøret til et lækkert stykke kød. Her er kål en rigtig god grøntsag at bruge. Det mætter nemlig rigtig godt!

    Til julemaden synes jeg en frisk rødkålssalat er helt perfekt. Men denne rødkålssalat med honningmarinerede valnødder kan sagtens spises på andre tidspunkter og til andre anledninger. Når jeg laver sådan en salat laver jeg den altid lidt på slump, men jeg har angivet lidt vejledende mængder i opskrifter. Men hvis du gerne have mere i af nogle af ingredienser skal du ikke holde dig tilbage :-)

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Rødkålssalat med honningmarinerede valnødder

    Opskrift af Louise Dam
    4 personer
    Samlet tid 30 minutter min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • ¼ rødkål, kommer an på hvor stort det er
    • 100 g grønkål
    • 1-2 appelsin
    • 1 æble
    • 30 g tørrede tranebær

    Honningristede valnødder

    • 1 dl valnødder
    • 2 spsk honning
    • 1 spsk vand

    Dressing

    • 1 spsk honning
    • 2 spsk hvidvinseddike
    • 3 spsk olivenolie
    • salt/peber

    Sådan gør du
     

    • Steg nødder og honning i en lille gryde, indtil honningen bliver svagt gyldenbrun. Tilsæt vand og afkøl nødderne.
    • Hak rødkålen på i en foodprocessor (med det grove rivejern), eller skær/hak det så fint du kan med en kniv. Jeg kan godt lide den konsistens kålen får når den kommer i food processoren.
    • Hvis din grønkål ikke er skyllet og hakket på forhånd skal du gøre dette.
    • Skær skrællen af appelsinen og og skær den i tern.
    • Vask æblet, fjern kernehuset og skær det i tern.
    • Bland en dressing af hvidvinseddike, honning, olivenolie og salt/peber.
    • Bland rødkål, grønkål, appelsin, æble og tranebær sammen i en skål og bland dressingen i salaten.
    • Anret salaten på et pænt fad og læg de honningmarinerede valnødder øverst på salaten.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 382 kcal | Kulhydrater: 35 g | Protein: 6 g | Fedt: 27 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.4 fra 5 stemmer
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Rødkålssalat med honningmarinerede valnødder
    Rødkålssalat med honningmarinerede valnødder
    Rødkålssalat med honningmarinerede valnødder
    Rødkålssalat med honningmarinerede valnødder
    Følg mig på Instagram
    « Giv blomster på Valentinsdag med rabat
    Guide til Vesuv - den aktive vulkan ved Napoli »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Claus hallberg

      december 22, 2022 at 9:59 am

      den ser lækker ud, har dog ikke prøvet den endnu. vil prøve idag, til dato den bedste opskrift jeg har set

      Svar
      • Louise Dam

        december 23, 2022 at 3:12 pm

        Håber den var et hit :-)

        Svar
    2. Mette

      december 10, 2018 at 9:06 pm

      Jeg er på udkig efter en god foodprocessor og jeg synes virkelig, at der mangler nogle gode tests på nettet, da de fleste ikke kigger på dem med kritiske øjne.
      Har du en bestemt foodprocessor eller mærke, som du vil anbefale og evt. nogle du ikke har gode erfaringer med?
      Jeg synes, at der er mange som anbefaler Kitchenaid, men jeg er bange for, at det mere er brandværdien der er blevet lagt vægt på, da det er en af de maskiner med minst watt i motoren.

      Svar
      • Louise Dam

        december 11, 2018 at 9:12 am

        Hej Mette
        Jeg er meget glad for den food processor jeg har. Men den er desværre ved at være ret gammel og er udgået. Den er fra Bosch - og det er vist denne her. Men den har holdt i over 10 år og den tager alt jeg propper i den uden problemer. Og så var den endda billig :-)

        Jeg vil tro at denne model minder rigtig meget om den. Den har blot en større motor end min.

        Håber det kunne bruges :-)

        Hilsen Louise

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetariske boller i karry ()
      Vegetariske boller i karry
    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788